triismegistos 16.12.22, 09:20 Kupić dzieciorom zabawki wydające dźwięki? Czy lepiej nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarmszejk123 Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:21 To zależy, czy lubisz rodziców:p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:33 Jeśli nie lubisz, to proponuję dorzucić do zabawki trochę brokatu :p Brokat złamie ( i załamie) każdego:p Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Czy wypada... 16.12.22, 11:12 😀 Najlepszy byłby mini zestaw muzyczny, jakiś bębenek, trąbka, itd. wszystko w brokacie. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Czy wypada... 16.12.22, 11:39 Do dziś pamiętam jak dostałam bębenek, a po kilku dniach dziadek zapytał czy wiem co jest w środku 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Czy wypada... 16.12.22, 11:55 Do tego mała paczuszka piasku kinetycznego... Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czy wypada... 16.12.22, 11:58 Może jeszcze tylko slime i idealny prezent gotowy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Czy wypada... 16.12.22, 17:29 O tak, piasek kinetyczny jako zemsta na nielubianych bratowych, szwagierkach i synowych Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Czy wypada... 16.12.22, 15:47 Najlepsze jest głośno wyjące autko, typu straż pożarna, policja, karetka pogotowia. Odpowiedz Link Zgłoś
cojapaczem Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:23 Jako bezdzietna fajna ciocia polecam : allegro.pl/oferta/perkusja-5-bebnowa-talerze-krzeselko-dla-dziecka-12832059758 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:28 Jeśli to książeczka z beczącymu, gdaczącymi i miauczącymi zwierzątkami, to wypada, reszta nie bardzo. Chyba, że dzieci spokojne i ułożone, a nie wsciekłe budrysy usiłujące zabić rodziców przez zadręczenie krzykami i zwariowanymi pomysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:29 Jako rodzic dwójki, pamiętający czasy żłobkowo-przedszkolne, proszę nie rób tego. Nie wiem ile razy dostawaliśmy zawału, jak miś czy inny gadający plastik, kopnięte niechcący w nocy zaczynały wydawać dźwięki. Kiedyś w samochodzie, w stercie bagażu wakacyjnego, taki miś zaciął się i nap...lał do wyczerpania baterii. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:32 Mój starszy kiedyś dostał od dobrej cioci gitarę na baterie. Nawiedzoną. Zaczynała grać w środku nocy sama, nie trzeba było jej kopać:p Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:34 A, tak, to też się zdarzało. Jeśli już musi być z dźwiękiem to książeczka ze zwierzątkami. Dla starszego dziecka - gitara prawdziwa, taka na której można się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:36 Mój bratanek miał szczeniaczka-uczniaczka, który potrafił nagle w nocy się włączyć i mówić Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:37 Zaraz sobie człowiek przypomina wszystkie horrory z nawiedzonymi zabawkami :p Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:38 Pewnie się porzucony poczuł i chciał na siebie uwagę zwrócić Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:46 jak się przeprowadzaliśmy to panowie z ekipy opowiadali - jadą a tu nagle w nocy z jednej z paczek odzywa się głos z piekła... mało nie spowodował wypadku - okazało się ze to wkurzony Farby... Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:40 Weź nic nie mów! Spałam kiedyś u siostry. Mała wtedy siostrzenica dostała na urodziny gadającą lalkę. Wstałam w nocy do ubikacji, przechodzę przez pokój a tu lalka otwiera oczy i mówi „a pobawisz się ze mną?”. Że ja wtedy nie zeszłam na zawał, to jakiś cud, a wydarłam się tak, że chyba pół osiedla się obudziło. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:54 No kurdę od razu mi laleczka Chucky przed oczami stanęła 😄. Ale to była chyba żeńska wersja, bo w sukience i z włosami do pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Czy wypada... 16.12.22, 10:41 "Nasz" Szczeniaczek-Uczniaczek też gadał w nocy i do tego miał jakiś bezsensowny tekst "Jaki wielki!" Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:42 dobre pytanie. jak fajna to tak Ja kiedyś podarowałam dziecku koleżanki zestaw dzwonków przyciskowych. Szybko zniknęły ale ekstra były. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Czy wypada... 16.12.22, 20:31 ichi51e napisała: > . Szybko zniknęły ale ekstra były. > Ciekawe, dlaczego szybko zniknęły i kto maczał w tym palce Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:45 Podobno w biedronce były takie perkusje, co to gra się na nich ale w słuchawkach więc słyszy grający a nie otoczenie 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Czy wypada... 16.12.22, 09:56 Nie! Chyba, ze da sie wyłączyć. Nie rob rodzicom piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Czy wypada... 16.12.22, 10:03 Dzieciory twoje ? jak wytrzymasz, to oki. jesli nie twoje, skonsultuj z ich rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Czy wypada... 16.12.22, 10:05 Pokaż co chcesz kupić i znajdziemy ci wersję zabawki przyjazną rodzicom i ich sąsiadom Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Czy wypada... 16.12.22, 10:09 Nie. Raz w życiu moi synowie coś takiego dostali, po kilku dniach uszkodziliśmy wydawanie głosu. Nie ma chyba gorszych zabawek niż te z monotonnym, ale ciągle wydobywającym się głosem. Brrr Odpowiedz Link Zgłoś
samawsnach Re: Czy wypada... 16.12.22, 10:16 Ja kupuję. Swoim. Mimo pewnej nadwrażliwości słuchowej. No ale nie są to perkusje, tylko jakiś domek czy farma z dźwiękami. Książki też z elementami dźwiękowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Czy wypada... 16.12.22, 10:37 Lata temu mój pierworodny dostał na pierwsze urodziny od siostry męża gitarkę Chicco wydającą wszystkie możliwe dźwięki. To mnie utwierdziło w przekonaniu, że ona mnie nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Czy wypada... 16.12.22, 10:39 UE powinna zakazać takich zabawek. A osoby je przemycające i dające dzieciom powinny być karane karą śmierci. Razem z tymi dzieciorami. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Czy wypada... 16.12.22, 11:03 Jeśli nienawidzisz rodziców, to wypada, kupuj Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Czy wypada... 16.12.22, 12:29 Mój dziadek kupił mojej córce różową świnkę, która po potrząśnięciu przeraźliwie kwiczała. Przyniósł ją do domu i w środku nocy świnka zaczęła sama z siebie kwiczeć bez końca, zdesperowany dziadek w końcu zamknął ją w szafie w najdalszym pokoju i tam wydawała dźwięki przez noc. Dziadek podarował z ulgą zabawkę prawnuczce, przez kilka lat świnka umilała nam życie zaczynając kwiczeć w różnych momentach. Ostatnio oddawałam stare zabawki i odkryłam świnkę na dnie skrzyni. Nadal słabo kwiczy, a dziadka nie ma już od ośmiu lat. Nie miałam serca jej wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
cojapaczem Re: Czy wypada... 16.12.22, 13:04 (2021) - Hobby Lobby Christmas Screaming Goat - Filmed by WWJ Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czy wypada... 16.12.22, 13:14 Moja teściowa ma całą armię grających mikołajów 😩 dzieciaki zawsze wlączaja wszystkie na raz i się cieszą a dorośli uciekają w popłochu:p Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Czy wypada... 16.12.22, 18:24 Pamiętam, jak taki Mikołaj się znienacka włączył przy mojej chyba dwuletniej siostrzyczce. Dziecko aż podskoczyło i zalało się łzami, jakby nie to, że należał do innej mojej siostry, poleciałby przez okno. Ale już potem uważaliśmy, żeby go nie przynosić do pokoju, gdzie była mała. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy wypada... 16.12.22, 13:24 Jeśli nie lubisz ich rodziców, to wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: Czy wypada... 16.12.22, 14:43 Nie lubisz tych rodziców, co nie?? No dzieci to będą wniebowzięte, wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Czy wypada... 16.12.22, 17:31 Moje pierwsze dziecko jest w takim wieku, że wszelkie szczeniaczki-uczniaczki jeszcze nie istniały (w naszym otoczeniu przynajmniej), grające zabawki pochodziły z Chin, były zajebiście jaskrawe i cholernie głośne, oczywiście nie miały opcji ściszenia. Głośniczki się zaklejało plastrem Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Czy wypada... 16.12.22, 21:30 Mój syn od teściowej (mojej) dostawał takie. Też plaster. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy wypada... 16.12.22, 20:21 zalezy jaka to zabawka, nie wszystkie sa tak samo uciazliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Czy wypada... 16.12.22, 20:26 Moje dziecko nie mialo zabawki grajacej. Ani jednej. Zero. Nula. One nie sa do niczego potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś