hanusinamama 28.12.22, 17:55 Znalazłam dzisiaj w garażu kupione jesienią cebule tulipanów....50 sztuk. Sadzić teraz? U mnie temperatura na plusie, przez 2 tygodnie ma nie być mrozu ( moze w nocy ciut poniżej zera). Poradź drogie bravo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Zapomniane ceubulki tulipanów 28.12.22, 17:58 Sadzic!! Moga sie troche opoznic z kwitnieniem, nic powaznego. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Zapomniane ceubulki tulipanów 28.12.22, 18:04 Wszystkie przekwitniete poswiateczne cebulki hiacyntow i amarylisow tez od razu do ziemi jak tylko da sie dolki wykopac. Przewaznie odczekuja sezon i nabieraja wigoru. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Zapomniane ceubulki tulipanów 28.12.22, 18:01 Sadz, bedziemy razem czekac- ja posadzilam w pazdzierniku przy 25° C chyba, druga partie z poczatkiem grudnia gdy akurat chwile byly przymrozki. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zapomniane ceubulki tulipanów 28.12.22, 18:05 znowu? Tak, możesz posadzić teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Zapomniane ceubulki tulipanów 28.12.22, 19:52 Sadzić. 2 lata temu sadziłam 17 stycznia, mam zdjęcia! Mrozów nie było, wzeszły bez problemu i pięknie kwitły. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zapomniane ceubulki tulipanów 28.12.22, 20:42 Sadzić. Mamy przecież dopiero grudzień, a temperatury są jak w listopadzie. Choć moje tuliipany zasadzone na początku grudnia już zaczynają kiełkować. Po dosyć mroźnych dniach przyszła wiosna i rośliny głupieją. Wczoraj widziałam kwitnące owocowe drzewka. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Zapomniane ceubulki tulipanów 29.12.22, 13:58 Coś strasznego, jakby chciały za wszelką cenę przetrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Zapomniane ceubulki tulipanów 28.12.22, 20:44 Sadzić!- moja znajoma nawet w styczniu posadziła i wiosną cieszyły oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Zapomniane ceubulki tulipanów 28.12.22, 20:55 sadzić, ziemia nie jest zmarznięta, a jest też pięknie podlana (po roztopach), w każdym razie będzie im lepiej w ogrodzie niż w garażu teraz. Odpowiedz Link Zgłoś