Dodaj do ulubionych

Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce

26.01.23, 20:56
Nabylam fajna, ciepla kurtke. Tyle, ze zapinana do gory tworzy kolnierz az pod nos. I tu pojawia sie problem, ze make up z polowy twarzy na tym lolnierzu zostaje odcisniety. Jest to widoczne (kurtka zielona, make up raczej nie 🙃). Przecieram po kazdym dniu kurtke husteczkami wilgotnymi, pomaga na chwile. Kurtki nie bede prac w ciagu dnia a po kazdym zalozeniu jest problem. Sa jakies patenty na to? Bo polowy twarzy malowac nie bede.
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 20:59
      Nosić jak człowiek szalik/apaszkę i nie zapinać po nos (pomysł dość cyrkowy) byłoby zapewne za prosto, więc nie wiem, może separuj tapetę od tkaniny kolejnym stanikiem noszonym zewnętrznie?
      • andallthat_jazz Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 21:04
        Dziekuje za cenna rade. 💪🌺 Byc moze nie zachowuje sie jak czlowiek " zapinajac kurtke, wedlug jej kroju.
        • 35wcieniu Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 21:06
          Nie no zapinaj nawet po oczy przecież, jak jest zamek to należy go targać do samego końca, inaczej przyjedzie policja modowa, wiadomo.
          • andallthat_jazz Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 21:12
            Ok. A Ty kupuj kurtki zimowe z kolnierzami, z ktorych nie skorzystasz, dodaj 3 szaliki, cztery chusty i wszyscy w domu. Gotowam Ci przeslac biustonosz, jakbys potrzebowala. Powtarzam pytanie dla kumatych, , czy da sie jakos zabezpieczyc kolnierz kurtki i go uzywac. 🙄
            • snakelilith Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 21:19
              Przecież ci napisała. Weź szalik, albo chustę i zawiń się tym pod nos, jak masz taką potrzebę, ZANIM zapniesz kurtkę. Make up zostanie na szaliku i ten możesz zmieniać i prać nawet codziennie. Jakiej innej rady oczekiwałaś? Możesz też jeszcze kupić lepszy podkład i/albo nie klajstrować się tak mocno.
    • beaucouptrop Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 21:10
      Chce ci się malować o tej 4:30? Nie maluj się. Dużej pospisz, a wieczorem zaoszczędzisz czad, bo nie będziesz musiała czyścić kurtki.
      • beaucouptrop Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 21:10
        Czas.
      • lilia-anna Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 21:36
        ...oraz zmywać makijażu.
      • andallthat_jazz Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 22:08
        Maluje sie o piatek :'30 jak nie zaspie.
        • beaucouptrop Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 22:28
          To się maluj wieczorem. Dłużej pospisz i będziesz mieć tylko poduszkę do prania.
    • primula.alpicola Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 21:16
      Zrezygnować z make-up albo kupić rozchełstaną kurtkę🤷‍♀️
      • bukietlisci Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 21:21
        Lubię to
    • koko8 Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 21:18
      Chyba rozwiązaniem jest rezygnacja z fluidu.
      Da się, sama nie używam. Co najwyżej puder transparentny do zmatowienia skóry.
    • shellyanna Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 22:40
      Zacznij używać innego podkładu.
      Dzisiaj od dawna musiałam nałożyć make up, bo miałam spotkanie. W trakcie spotkania smarkałam w chusteczkę. Chusteczka była bielutka. Mimo użytego podkładu. No dobra. Był to krem BB albo CC. W każdym razie, nie brudzący.
    • aandzia43 Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 26.01.23, 23:01
      Próbowałaś zmywać z kurtki płynem micelarnym a potem mokrą chusteczką? Mnie się sprawdza.
    • ykke Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 27.01.23, 07:37
      Można też wyłożyć kołnierz od wewnatrz papierem sniadaniowym.
      O Jezu.
    • joana.mz Re: Prosze o rade - modowo. Make up na kurtce 27.01.23, 10:17
      też kupiłam własnie taką kurtkę z bardzo wysokim kołnierzem (przydaje się w wietrzne dni). Moja jest czarna i też widać podkład. Póki co zaczęłam nosić szalik/apaszkę, chyba nie ma innego rozwiązania, ale jest okazja do przetestowania nowych podkładów/kremów bb

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka