raphidophora_tetrasperma 14.03.23, 16:33 Taki porządny, co wytrzyma tydzień. Bardziej w kolorze czerwonego wina, niż strażackiego wozu. Dziewczyny, Borsuczyca, doradzajcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ayelen40 Re: Czerwony lakier 14.03.23, 16:42 Essence ma dobre, a tanie (nie wiem, czy są w Polsce). Essie. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Czerwony lakier 14.03.23, 17:35 Przecież essence jest w Polsce, na pewno w hebe Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Czerwony lakier 14.03.23, 17:40 Oczywiście, że jest🤦♀️Nie kleje dzisiaj, myślałam o essie. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Czerwony lakier 14.03.23, 22:46 Stacjonarnie niegdzie nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Czerwony lakier 14.03.23, 22:51 Jest. Douglas, widziałam tez na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Czerwony lakier 14.03.23, 23:12 W Douglasie są tylko jakieś nędzne zestawy, u mnie stacjonarnie nie ma żadnego wyboru. Chociaż dawno tam nie byłam, może coś się zmieniło od świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czerwony lakier 14.03.23, 16:42 Baza + dwie warstwy lakieru + top coat i każdy wytrzyma tydzień. Popatrz w drogeriach internetowych Hebe, Notino i Superpharm mają ostatnio promki na lakiery. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czerwony lakier 14.03.23, 16:58 Rzuć okiem też tutaj: sklep.mollonpro.com/pl/collection/Czerwony-lakiery-klasyczne/10/1/phot Mają sortowanie kolorami i dobry stosunek jakości do ceny Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Czerwony lakier 14.03.23, 17:33 A jaką bazę polecisz? Nie mogę się połapać, większość jest pod lakier żelowy, hybrydowy. Czy to nie ma znaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czerwony lakier 14.03.23, 17:41 Sama od dłuższego czasu jako bazę stosuję regenerum w lakierze i takie rozwiązanie sprawdza mi się najlepiej: makeup.pl/product/437618/ Ale lubię też tę: sklep.mollonpro.com/pl/mollon-pro-extreme-smooth-base-coat-1.html A dziewczyny w innych wątkach polecały też taką: wizaz.pl/kosmetyki/produkt,322152,seche-base.html Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Czerwony lakier 14.03.23, 20:22 Przecież to za nic nie wyschnie. Lepi się jeszcze po dobie. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Czerwony lakier 14.03.23, 20:44 Podobno u niektórych tak jest i zależy od płytki. Niespecjalnie mi się w to chce wierzyć bo brzmi nonsensownie, ale sama tak mam, zwykły lakier schnie bez końca. Nie zależy mi bo i tak nie lubię ale za każdym razem jak próbowałam to była masakra, obojętnie jak cienkie warstwy i czy malowałam sama czy ktoś, z bazą, bez bazy, z topem... I tak rano do zmycia bo odciśnięta pościel. Nawet jak malowane kilka godzin przed snem. Te z drobinkami czy tam lekkim brokatem schną na mnie szybciej, tylko wyglądają... Yyy... No. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Czerwony lakier 14.03.23, 21:48 Właśnie mi nie wysycha. Nawet dwie warstwy lakieru schną bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Czerwony lakier 22.03.23, 21:37 Nawet przy użyciu topu Seche Vite? Nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Czerwony lakier 14.03.23, 21:23 Kupiłam wszystko z polecajek a i tak w bólach wytrzymuje 1 dzień. A przysięgam pazurami w błocie nie pracuję. Zazdro, że tydzień u Ciebie wytrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czerwony lakier 14.03.23, 22:00 U mnie to nawet i dwa wytrzymuje, prawie jak hybryda. Ostatnio słyszałam teorię, że im więcej i częściej maluje się paznokcie tym lakier się później lepiej trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Czerwony lakier 21.03.23, 21:16 U mnie podobnie, mam nawet odrosty. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Czerwony lakier 14.03.23, 22:53 ja mam takie paznokcie ze potrafi mi odpryskać w drodze od manikiurzystki a robią tak jak mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Czerwony lakier 14.03.23, 21:07 Dla mnie tylko winyluksowy, żaden normalny nie trzyma się dłużej niż dzień-dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czerwony lakier 14.03.23, 22:00 A widział gdzieś ktoś może trawiastą zieleń z lakierów klasycznych? 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czerwony lakier 14.03.23, 22:52 Ten to bardziej żaba w stawie 😏 Ale ogólnie o zielone jest trudno z jakiegoś powodu 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czerwony lakier 14.03.23, 23:40 Ten ma jakiś taki mało szlachetny odcień 🙄 Ale znalazłam z OPI taki jak mi pasuje tylko drań 5 dych kosztuje 😭 Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Czerwony lakier 15.03.23, 00:07 Nie wiem jakie to szlachetne odcienie ale w mojej drogerii outletowej mają całą skrzynię różnych lakierów i głównie jest to golden rose i tam zielone są również. Ale która seria (bo wiem że są różne) to nie wiem bo się nie przyglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Czerwony lakier 21.03.23, 21:22 Mignęła mi chyba w Super Pharm, marka Professional Line. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Czerwony lakier 21.03.23, 18:48 Raportuję, że lakier rimmel z top coatem, bez bazy daje radę już piąty dzień. Tylko, że kolor mi się nie podoba, w buteleczce i na obrazku był ładny, na moich paznokciach już nie. Taki bym chciała, gdzie znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Czerwony lakier 21.03.23, 21:42 Zobacz sobie kolory winyluksa, mają kilka winnych czerwieni też. xbeautygroup.pl/paznokcie/winylowy-lakier-do-paznokci-vinylux/kolory.html/1/default/1/f_at_26_10/1 Na Rimmelu się nie znam, ale widzę w Superpfarmie online, że mają np. www.rossmann.pl/Produkt/Lakiery-do-paznokci/Rimmel-Super-Gel-lakier-do-paznokci-nr-042-Rock-n-roll-12-ml,239051,8563 Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Czerwony lakier 21.03.23, 21:54 A, po tym zdjęciu znalazłam dokładnie ten kolor. To jest marka Manucurist, czyli takich ekolakierów francuskich, dostępna u nas w Sepho i w Dougu. Tylko ciut drogawa, po 65 zeta są. A ten odcień to Dark Pansy: www.sephora.pl/p/lakiery-green---lakiery-do-paznokci-P10016900.html Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Czerwony lakier 22.03.23, 11:19 Dzięki Klementyna! Faktycznie drogi, może ktoś podrzuci coś tańszego. Mam dokładnie ren kolor z rimmela, który zalinkowałaś, niestety na paznokciu jednak przaśny. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czerwony lakier 22.03.23, 13:29 W podobnym kolorze upolowałam kiedyś w Rossmannie lakier Manhattan. Tani a bardzo mocno pigmentowy. Tylko to było jakiś czas temu i nie wiem czy to dalej mają i jak z jakością. Za to ja korzystając z promek zakupiłam całe naręcze różnych lakierów i nie mam gdzie tego pomieścić 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Czerwony lakier 22.03.23, 15:53 Dzięki, będę szukać dalej. Wątku poszukiwawczego koloru, drugi raz nie założę 😁 Też tych lakierów mam w huk ale może 3 tak naprawdę mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Czerwony lakier 22.03.23, 21:54 Na pewno ma winny kolor OPI. Dziś widziałam w Superpharmie też podobny odcień, z Sally Hansen. Odpowiedz Link Zgłoś