do.ki 09.09.07, 10:54 Proponuje przecytac uwaznie i w calosci. www.upr.org.pl/main/artykul.php?strid=1&katid=74&aid=6234 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byly_eurokrata Re: w temacie wyborow 09.09.07, 11:01 tu nie ma co duzo czytac, wystarczy jedno zdanie: "Porozumienie PRAWICY polskiej, obejmujące Prawicę Rzeczypospolitej pana marszałka Marka Jurka, Ligę Polskich Rodzin z panem premierem Romanem Giertychem" Chcesz nam zasugerowac, ze jakakolwiek konstelacja z udzialem LPR i Giertycha to jest godna poparcia opcja????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: w temacie wyborow 09.09.07, 11:13 > Chcesz nam zasugerowac, ze jakakolwiek konstelacja z udzialem LPR i > Giertycha to jest godna poparcia opcja????????????????????? Tak. Nie demonizuj Giertycha, tylko sie zastanow. Ja rozumiem dlaczego Giertych np Tobie sie moze nie podobac. Przy okazji, nie potepiaj syna za grzechy ojca, to nie fair. Ale wez i wskaz lepsza opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: w temacie wyborow 09.09.07, 11:22 Giertych to swir, tu nie ma co demonizowac. Korwin-Mikke to nastepny swir, co do tego jest zgodny kazdy trzezwo myslacy czlowiek. = dla mnie to nie jest opcja. Dla mnie rozsadnie wrazenie robi Tusk, ale poniewaz jego partia tez nie zdobedzie wystarczajacej wiekszosc, bedzie tez musial wejsc w kolacje albo ze swirami albo z jakims szemranym towarzystwem typu ta Lewica czy jak oni sie tam nazywaja. Mozna wybierac tylko z dwojga zlego: dla mnie mniejszym zlem niz poPiS jest PO Odpowiedz Link Zgłoś
ms100 <a href="http://www.for.org.pl/" target="_blank">www.for.org.p 09.09.07, 11:27 Polecam. A i tak wygra blizej nieokreslony uklad... (-; Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki co tu polecac? 09.09.07, 12:25 "Już 10 października ruszamy z działaniami! Wielkie odliczanie trwa..." Aha, czyli zaczna "dzialania" dopiero na 11 dni przed wyborami? A do tego czasu beda odliczac? Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: w temacie wyborow 09.09.07, 12:32 > Giertych to swir, tu nie ma co demonizowac. Bo ja wiem? O ile becikowe to IMHO nonsens i zle rozwiazanie, o tyle mundurki w szkolach sa godne poparcia. A tym bardziej jego "zero tolerancji". > Korwin-Mikke to nastepny swir, co do tego jest zgodny kazdy trzezwo > myslacy czlowiek. Nie kazdy. Ja nie jestem co do tego zgodny, a na podstawie Twoich wpisow na forum twierdze, ze wiecej trzezwego myslenia znajduje w sobie niz w Tobie. > Dla mnie rozsadnie wrazenie robi Tusk, ale poniewaz jego partia tez > nie zdobedzie wystarczajacej wiekszosc Co to jest "wystarczajaca wiekszosc"? Absolutna wiekszosc? Uchowaj nas, Panie, przed samodzielnymi rzadami PO. Czy PO ma jakis program, pomijajac ten, ktory Ty popierasz, a ktory streszcza sie do "Kaczynscy musza odejsc"? Dobra, odejda, a potem? Po porstu "bedzie normalnie"? Nie licz na to. Moje poparcie dla PO wyczerpalo sie, po tym pokazie indolencji, ktora ta partia i Tusk osobiscie zademonstrowali. > Mozna wybierac tylko z dwojga zlego: dla mnie mniejszym zlem niz > poPiS jest PO Faktycznie, w tych wyborach bedzie tylko wybor mniejszego zla, ale jeszcze poki co roznimy sie co do tego ktore zlo jest najmniejsze. Zgadzamy sie juz, ze PiS jest, delikatnie mowiac, nieidealny. Nigdy zreszta nie byl, bo to socjalisci. Ale teraz jest opcja prawicowa, ktora ma szanse wyjsc ponad prog wyborczy, ostatecznie grzebiac Samoobrone (a pozbycie sie Samoobrony jest jeszcze istotniejsze niz pozbycie sie PiSu) i uniemozliwic postkomunie przechwycenie wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: w temacie wyborow 09.09.07, 13:25 no gratuluje, wprowadzenie mundurkow jako atut, no bo przeciez w Polsce nie ma innych problemow "zero tolerancji" - jakos tego nie pokazywal w stosunku do faszystowskich ciagatek MW.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziolko Re: w temacie wyborow IP: *.120.244.26.dyn.user.ono.com 09.09.07, 11:31 Nie nie nie i jeszcze raz nie! Nie wnikając w programy polityczne i przekonania Romcia G mówię stanowcze nie! Mialam wątpliwą przyjemność poznać tego pana osobiście i w warunkach "pozapolitycznych" i mówiąc szczerze drugiego takiego bucefała i chama to długo by szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziolko Re: w temacie wyborow IP: *.120.244.26.dyn.user.ono.com 09.09.07, 11:35 I może to jest argument emocjonalny ale tacy ludzie nie powinni reprezentować kraju! Choć minimum kultury możemy od nich wymagać. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: w temacie wyborow 10.09.07, 12:00 czy te kurduple naprawde wierza, ze ktos je poprze w UK albo w Irlandii???? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4473898.html Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki sine ira et studio 10.09.07, 15:04 byly_eurokrata napisał: > czy te kurduple... itd. A dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Jak funkcjonuja listy wyborcze w Polsce? 11.09.07, 09:41 o szczerze mowiac nie znam sie dokladnie. Jesli na liscie warszawskiej, na ktora bedzie glosowac Polonia, bedzie z PiSu Kaczynski i z PO Tusk i jesli np. glosami Polonii wygra Tusk, to co wtedy z kandydatura Kaczynskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Jak funkcjonuja listy wyborcze w Polsce? 11.09.07, 11:32 > PO Tusk i jesli np. glosami Polonii wygra Tusk, to co wtedy z kandydatura Kaczynskiego? Mowiac krotko: nic. Bo to tylko jeden okreg wyborczy. Warszawa to nie Polska. Nie wiem czy Twoim zamiarem bylo zwrocic uwage na bezsensy proporcjonalnej ordynacji wyborczej (a PO zdaje sie, ze proponowalo wprowadzenie jednomandatowych okregow wyborczych, tylko ze nic konkretnego w tej sprawie nie zrobilo), ale masz tu racje. Odpowiedz Link Zgłoś