extereso 05.04.23, 08:37 Możecie jakieś polecić? Dotąd używałam trochę przypadkowych, ale wczoraj miałam imprezę, malowała mnie jedna pani, była to dla mnie mega przyjemność. Dopiero potem zajarzylam, że miała świetne pędzle. Jakich używacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
celandine Re: Pędzle do makijażu 05.04.23, 09:55 Mam zestaw zoevy od chyba 6 lat, są super, niezniszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pędzle do makijażu 05.04.23, 10:02 To zależy do czego. Dla mnie najlepsze pędzle do makijażu oka ma ZOEVA. One są jak puszek. Mam ich kilka różnych i uważam za genialne. Ale te do pudru, różu i takie tam buffer do różnych produktów do twarzy od nich uważam za bardzo miękkie, choć w przypadku pudru się to jeszcze sprawdza, tylko pudru używam rzadko. Te do różu jednak szybko wyglądały u mnie jak łysy lis, dla mnie były zbyt delikatne. Kocham za to miłością wielką Bronzer Brush marki Lily Lolo. To dla mnie idealny pędzel do różu. Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Pędzle do makijażu 05.04.23, 10:30 A, z Lily lolo mam kabuki, też świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
quelquechose Re: Pędzle do makijażu 05.04.23, 10:11 Ja używam różnych - najczęściej od Wayne's Gossa - mam zestaw kilku. Kilka od Bobbie Brown i innych. Zaczynałam od polskich (chyba) Maestro i Hakuro - tańsze i dobre na start. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Pędzle do makijażu 05.04.23, 10:17 Mam pędzle Hulu, Zoewy - do twarzy genialne do oczu gorsze, Glamshopu, ale najlepsze dla mnie ostatnio do oczu są Boho Beauty. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Pędzle do makijażu 05.04.23, 13:11 Bardzo Wam dziękuję. Spróbuję te zoeve a potem będę badać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Pędzle do makijażu 05.04.23, 13:23 Hulu ale te z granatowymi trzonkami, Maestro ale to droższa seria, Maxineczka - są świetnej światowej jakości, lubie też Real Techniques syntetyczne. Mam kilka pędzli od MAC, Zoeva, Boho. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Pędzle do makijażu 05.04.23, 23:21 Głównie Mac i Zoeva, mam też genialny do podkładu z IT Cosmetics, z jeden do bronzera z Fenty, kilka z Real Techniques (do oczu słabe, do twarzy - dobre). Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pędzle do makijażu 05.04.23, 23:32 Mam jakiś super zestaw pędzli z Zoevy ale nie używam. Podkład czy róż nakładam tylko palcami. Do pudru sypkiego (rzadko w użyciu) mam jakiś jeden pędzel i wystarczy. Cieni do oczu w ogóle nie używam. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Pędzle do makijażu 06.04.23, 00:17 Hakuro i Zoeva -zestawy i kilka z MAC-a. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Pędzle do makijażu 06.04.23, 00:30 Mam Hakuro, Glamshop, i jakieś inne, ale najbardziej lubię pędzle Maxineczki, a do oczu ... Hebe. Tanie jak barszcz, a lepszych do blendowania nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: Pędzle do makijażu 06.04.23, 00:34 Mam zestaw z Jessup i mogę z całego serca polecić Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Pędzle do makijażu 06.04.23, 11:24 Znalazłam na dnie szuflady zapomniane i nie użyte pędzle Elf. Na początek fajne, zwłaszcza taki ścięty do różu. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Pędzle do makijażu 06.04.23, 11:30 Absolutny max miękkości to M brush by Maxineczka oraz Hakuro seria J. Polecana tu Zoeva jest dobra ale zdecydowanie klasę niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Pędzle do makijażu 06.04.23, 12:13 Dzięki. Chyba sobie kupię do pudru, żeby tej miękkości doświadczać na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pędzle do makijażu 06.04.23, 12:41 Trudno tu mówić o klasie, bo Zoeva ma różne pędzle. Jak ja kupowałam, to były różne serie, z różnych materiałów i różnica pomiędzy nimi zauważalna. Ja trochę nieświadoma tego kupiłam najpierw kilka tych najbardziej miękkich z serii Luxe. Ale ta miękkość nie w każdym przypadku się sprawdza, bo to zależy od użytych kosmetyków (sypki puder, sprasowany, kremowe konsystencje) oraz techniki makijażu. Ja np. do różu muszę mieć duży, gęsty i zwarty pędzel dający lekki opór, bo przy bardzo jasnej cerze muszę róż dobrze wyblendować. Bardzo miękkie pędzle do tego się nie nadają. A Zoeva Luxe były mi za miękkie. Swoją drogą, weszłam na stronę Zoeva i ich akutalną stronę uważam za fatalną. Nieuporządkowa, wszystko wymieszane. No i wszystkie są syntetyczne, co akurat nie jest złe. Ale kiedyś był podział na funkcję pędzla, różnice pomiędzy seriami lepiej objaśnione. Świat idzie na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Pędzle do makijażu 06.04.23, 12:54 snakelilith napisała: > Trudno tu mówić o klasie, bo Zoeva ma różne pędzle. Nietrudno jak ma się porównanie. Zoeva naturalne pędzle ma z włosa ciętego - nie będą tak miękkie jak ręcznie formowane i niecięte od strony użytkowej. Odpowiedz Link Zgłoś