Dodaj do ulubionych

Suplementy

05.05.23, 07:34
W wątku o nielubianych zawodach wyrosła podgałązka o suplementach diety. Moim zdaniem, nawet jeśli te wszystkie prolivery , helamagby, czy inne prostamole nie są jedynie kulkami ulepionymi z mąki a z zasuszonych ziółek, spełniają w najlepszy wypadku rolę placebo. Największą ich zaletą jest hipokratesowe nienocowanie. Poza tym służą do dojenia jeleni. Pół biedy, kiedy trzepie się kieszenie pijaków, czy obżarciuchów oszukujących własne sumienie. Jak już wspomniałem, naciąganie ciężarnych kobiet apelami o troskę o zdrowie dziecka jest wyjątkowo obrzydliwe.
Obserwuj wątek
    • zielonazaba9999 Re: Suplementy 05.05.23, 07:45
      Jak spełniają rolę placebo to jest dobrze. Niektóre ewidentnie szkodzą. Pamiętam oglądałam na BBC dokument o suplementach. Wypowiadał się facet, któremu suplement z zielonej herbaty po 3 miesiącach regularnego stosowania tak rozwalił wątrobę, że kwalifikował się do przeszczepu.
      • alpepe Re: Suplementy 05.05.23, 11:18
        a co ten suplement z zielonej herbaty miał niby robić?
        • zielonazaba9999 Re: Suplementy 05.05.23, 12:32
          Dokładnie nie pamiętam, bo to już parę miesięcy temu oglądałam, ale chyba chodziło o jakieś właściwości antyoksydacyjne.
    • chococaffe Re: Suplementy 05.05.23, 08:02
      No to ja się przyznam, że biotebal mi pomógł na problem z wlosami, a shot magnezowy postawił mnie na nogi.
      • chococaffe Re: Suplementy 05.05.23, 08:04
        p.s. postawił na nogi, po zarwanej nocy i rozregulownych kilku dniach
        • krwawy.lolo Re: Suplementy 05.05.23, 08:43
          Placebo tongue_out
          • chococaffe Re: Suplementy 05.05.23, 09:44
            oczywiście. Warto było!
            • krwawy.lolo Re: Suplementy 05.05.23, 09:48
              Jak pomogło to dobrze.
              Na mnie nie działa. Być może z wrodzonego sceptycyzmu.
              Takie na przykład melatoniny, czy inne walerianki. I tak przewracam się z boku na bok godzinami.
              • chococaffe Re: Suplementy 05.05.23, 10:35
                Nie wiem, nigdy nie używalam melatoniny i waleriany
              • martishia7 Re: Suplementy 05.05.23, 12:38
                Melatonina jest dostępna w formie leku, nie suplementu.
              • eriu Re: Suplementy 05.05.23, 16:15
                To czemu nie pójdziesz do psychiatry leczyć zaburzeń snu?
                • krwawy.lolo Re: Suplementy 05.05.23, 16:26
                  Bo znam przyczynę. Psychiatra mi do tego niepotrzebny. Czekam na emeryturę. Oczywiście, obecne stresy zastąpią nowe, mam jednak nadzieję, że mniej złośliwe.
                  • primula.alpicola Re: Suplementy 05.05.23, 16:28
                    Utrwalisz sobie te zaburzenia i tyle, żadna emerytura nie pomoże.
                    • eriu Re: Suplementy 05.05.23, 16:32
                      Dokładnie. Zaburzenia snu nieleczone się utrwalają. Im dłużej nieleczone tym trudniej się pozbyć. Pomstujesz na osoby biorące suplementy a sam lepszy nie jesteś, bo do lekarza nie pójdziesz „bo znasz przyczynę”.
                      • kira02 Re: Suplementy 06.05.23, 07:39
                        Otóż to, a nad swoim przezywaniem streau tez mozna pracowac. Inaczej człowiek sie nakreca i nerwica gotowa.
      • kub-ma Re: Suplementy 05.05.23, 18:44
        Któryś z tych włosowych specyfików, miał mocny wpływ na ... mój układ pokarmowy. Mocne rozluźnienie stolca smile. A włosy bez zmian smile
        • chococaffe Re: Suplementy 05.05.23, 18:49
          Bo podobno biotebal działa na tych, którym brakuje biotyny. Może miałas w normie
    • primula.alpicola Re: Suplementy 05.05.23, 09:00
      Nie widziałam gałązki. Zgadzam się z opinią o obrzydliwych manipulacjach wywołujących poczucie winy.
      Natomiast co do reszty, nie.
    • alpepe Re: Suplementy 05.05.23, 11:17
      Ja tam nic nie wiem, ale moja psia córka od jakiegoś czasu zajada się puszkami Pure Nature z kauflandu i widzę, że tak niesamowicie piękne futro to miewała zwykle w czasie cieczki, a teraz jest wykastrowana i wysterylizowana, więc to kwestia dodatków żywieniowych, tych pododawanych witamin i mikroelementów, a zawsze była karmiona dobrze. Dlatego dla mnie te wszystkie suple są wiarygodne i skuteczne, jeśli się je systematycznie zażywa. Prawdą jest, że jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, nagle zaczęło mnie ciągnąć do pora, a nie jest to warzywo, które normalnie jadam. Organizm się dopominał kwasu foliowego.
      • krwawy.lolo Re: Suplementy 05.05.23, 12:44
        W Kauflandzie kupuję bagietki cebulowe i łyski w promocji.
        • alpepe Re: Suplementy 05.05.23, 16:18
          W kauflandzie kupuję wszystko, tęsknię do Lidla i Aldi, ale Kaufland mam najbliżej, no, na przeciwko mam Edekę, ale do szału mnie doprowadzają czasowi klienci i czasowe kasjerki, obie strony mają czas, tylko ja nie.
    • gaskama Re: Suplementy 05.05.23, 12:48
      Ta, pod tym względem Polacy są jakoś szczególnie...przyglupi. Najzabawniejsze są tu antyszczepy. Nie przyjmą przebadanych klinicznie szczepionek a łykną każde wyprodukowane w nieokreślonych warunkach goowno na ... wszystko. Chociaż zabawni są też kretyni, którzy żrą jak świnie a potem łykają tysiące suplementów ba zdrowa wątrobę, nerki, odkwaszenie 🤣🤣🤣 organizmu.
      • krwawy.lolo Re: Suplementy 05.05.23, 12:52
        I ten sam specyjał na odchudzenie. Niemniej nie ograniczałbym zjawiska plemiennie. W Niemczech tzw. "Nahrungsergänzungsmittel" mają się równie dobrze.
        • gaskama Re: Suplementy 05.05.23, 12:54
          Ale Polska jest w Europie największym rynkiem kupowania shitu. A poza tym ... głupota jest dość równomiernie rozłożona po narodach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka