slonko1335 17.05.23, 19:09 Ematka kupuje? Jak jakość? Zwariowałam na zakiet i spodnie które jak na moje są stanowczo za drogie. No ale może warto... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Tatuum 17.05.23, 19:46 Kupuję czasami, ale wyłącznie na wyprzedażach. Jakość ok, ale ceny za wysokie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Tatuum 17.05.23, 19:50 Jakos dobra (zazwyczaj). Poczekaj na jakis weekend, zazwyczaj sa promocje online. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Tatuum 17.05.23, 20:01 hungaria napisał(a): > Jakos dobra (zazwyczaj). Poczekaj na jakis weekend, zazwyczaj sa promocje onlin > e. Teraz jest -20% od już przecenionych, aktualną kolekcja to pewnie gdzieś za miesiąc przecenią w calosci Warto jednak sprawdzać. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Tatuum 17.05.23, 20:04 Ja mam dużo ubrań z Tatuum, jestem zadowolona z jakości i wykonania. Warto zainwestować w rzeczy , które będą służyły dłużej marynarki, kurtki, płaszcze, eleganckie spodnie, bluzki, są bardzo starannie uszyte i wykończone. Kupuję głównie korzystając z różnych promocji i zniżek. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Tatuum 17.05.23, 19:54 Regularna cena zbyt wysoka. Kupuje na przecenach połączonych z jakimiś promocjami. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Tatuum 17.05.23, 20:02 Nawet nie wchodzę. Ceny mnie odstraszają. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Tatuum 17.05.23, 21:09 Oprócz tego, że ceny, to jeszcze zawsze są tam pustki, przynajmniej w mojej okolicy. Nie chodzę do takich sklepów, bo się czuję jakoś nieswojo. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Tatuum 18.05.23, 22:48 Dlatego dla mnie wybawieniem są sklepu online. Nikt na mnie nie patrzy, nie gada, a ja sana dobie analizuję co mi trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Tatuum 17.05.23, 20:09 Kupuję i bardzo lubię. Jakość bardzo dobra, poza nielicznymi wyjątkami (kiedyś kupiłam dresowa sukienkę i zmechaciła się po dwóch praniach). Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Tatuum 17.05.23, 20:53 Załóż sobie kartę stałego klienta, będziesz dostawać zniżki od zniżek, wtedy wychodzi znacznie taniej. Ja tam kupuję regularnie, wiele rzeczy mi się podoba. Jakość i wzory są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Tatuum 17.05.23, 21:22 Tak, maja duże promocje. Dzisiaj cześć kupiłam -50% Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Tatuum 17.05.23, 20:57 Kupuję dość często. Z jakości jestem zadowolona, mam nawet dwa kostiumy kąpielowe i portfel Co do czekania na promocje... ja nigdy nie czekam bo jak na złość na wyprzedaży z tego co mnie interesuje jest XS i XL a reszta to pieśń przeszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Tatuum 17.05.23, 21:18 A ja z kolei lubię tylko teoretycznie. No, ok, mam kilka rzeczy, kt lubię. Ale zazwyczaj ciuchy na wieszaku ok, na mnie słabo leżą, albo coś mi w nich nie pasuje. Może inna niż moja figura jest ich targetem, choć mam figurę naprawdę bardzo zwyczajną. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Tatuum 18.05.23, 09:39 U mnie to samo. Nawet zwykła bluzka jakoś nie tak leży jak powinna. Skusiła się kilka razy bo wyglądało ok ale noszę tylko bluzę dresową na rower. Już nawet tam nie wchodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Tatuum 17.05.23, 21:19 Kupuję tam od lat i jest to chyba jedyny sklep, w którym jakość ciuchów z i tak niezłej jeszcze się w tym czasie poprawiła. Dzisiaj kupiłam dwie kiecki z wiskoza z domieszką czegoś sztucznego i dwie lniane. Na wieszaku taka niby nuda, a leżą na człowieku świetnie. Kolory trochę nijakie (3 granatowe i jedna brązowa), ale od razu widzę, że całe wakacje będę je nosić. Jeszcze solar mnie zdziwił. Kiedyś były tam ciuchy nie w moim stylu, a teraz zaczęli szyć miękkie sukienusie na niskie kluski i tez niestety musiałam cos kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Tatuum 17.05.23, 21:36 Kiedyś solar był bardzo luksusowy, od paru lat zniża loty. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Tatuum 17.05.23, 21:46 No tak, kiedyś te ciuchy obiektywnie były o wiele ciekawsze, ale nie na mnie. Teraz to takie zwykłe nijakie fatałaszki, ale zrażona poliestrami w tańszych sieciówkach musiałam tam się przenieść. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Tatuum 17.05.23, 21:52 Tak, sukienki są świetne, dopasowane do człowieka (do większego też) , nie luźne worki Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Tatuum 17.05.23, 21:25 Kupuję jak mam kasę Fajnie leżą, trzymaja rozmiarowke, dobre składy. Ceny zle W Molo mają outlet, czasem zaglądam. Wyszukuje tez na olx bo jakość super i nawet używki dobrze wygladaja Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Tatuum 17.05.23, 21:26 Jakby co, to Vinted jest pełne ciuchów tatuum i one bywają w super stanie, a ceny miewają super niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Tatuum 17.05.23, 21:30 Kiedyś na początku tak ale zmienił mi się styl i już nie kupuję. Nijakie dekolty i fasony. Zresztą na początku działalności to były ubrania na weekend Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Tatuum 17.05.23, 21:32 Niestety kolekcja rozchodzi się jak ciepłe bułeczki. W sklepach już nie ma rozmiarowi, w necie czasami wpada jakis rozmiar. Nie wiem czy inwestować w fuksjowy garnitur tyle kasy. Wolałabym bardziej neutralny kolor ale na te chwile i krój i kolor mi się strasznie podobają, tyle za za rój to może już być kicha... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Tatuum 17.05.23, 22:00 Fuksjowy lniany garnitur cudnie leżący kupiłam ostatnio na zalando. Natomiast tatuum też bardzo lubię, jest szyty na mnie, tylko że kupuję jedynie na wyprzedażach. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Tatuum 18.05.23, 10:40 kocham fuksje, roze i fiolety od wielu lat i mam w nosie jaki kolor w danym sezonie jest 'modny'. mam sporo fuksjowych ubran, fuksjowy zakiet też od kilku lat i podoba mi się tak samo jak po zakupie Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Tatuum 18.05.23, 11:11 Mnie się zmienia, gdyby był szary to bym się nie wahała ale może byc tak, że mi ta fuksja się znudzi po sezonie a to trochę za dużo kasy. Teraz podoba mi się szalenie. www.tatuum.com/zakiet-damski-amalfina,p-29516?gclid=Cj0KCQjwmZejBhC_ARIsAGhCqnfpDeY5M_KT_6Z5oWztacj66IMduJrhUxYh6EEboDv11oFKsNfxWTwaAi7vEALw_wcB Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Tatuum 18.05.23, 11:12 i ten: www.tatuum.com/tkaninowy-zakiet-damski-karema,p-29652?cd=17805978166&ad=&kd=&gclid=Cj0KCQjwmZejBhC_ARIsAGhCqnckugcspn3TYI_X06Ta58wbiLYj86n5g8yuxTipvrfCaVgoLg3yc_saArPLEALw_wcB Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Tatuum 18.05.23, 15:18 Oj tam. Czasem trzeba być nierozsądną. Kupiłam botki w barwie fuksji. Też baaardzo nierozsądnie. Ale tak strasznie mnie cieszą! Tyle że ja fuksję lubię od zawsze chyba, więc wiem, że po sezonie mi się nie znudzą. Trzeba korzystać póki fuksja modna i porobić zapasy na te sezony, gdy w sklepach będzie buro i ponuro 🤓 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Tatuum 18.05.23, 15:27 Mam fuksjowe mokasyny i uwielbiam je miłością wielką Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Tatuum 19.05.23, 14:41 oo, to! Kilka lat temu w tatuum byla seria sygnowa nazwiskami Julii Pietruchy i Marii Sadowskiej, prawie wszystko w moich kolorach. Teraz w kolekcji tatuum jest wiecej stonowanych kolorow, nie ma takiego wyboru, wiec ciesze sie, ze te kilka lat temu kupilam tyle ciuchow. Warto! Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Tatuum 18.05.23, 21:56 ja mam właśnie taki jak z drugiego l8nka, choc akurat nie z tatuum i go uwielbiam. nosze go do czarnych, granatowych, bialych i kolorowych bluzek. oczywiście nie na kazda okazje pasuje ale mam w szafie kilka innych żakietów i ten fuksjowy zawsze zakladam, gdy na dworze jest szaro , buro i ponuro a ja potrzebuje energetyczny kolor (nie lubie czerwieni , jest zbyt agresywna). Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Tatuum 17.05.23, 21:34 Kupuje, lubi,.choc nie kazdy wzor to szal cial. Jakosc ok. Podoba mi sie przewidywalna rozmiarowka, nie ma niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Tatuum 17.05.23, 21:50 Bardzo lubię Na wyprzedażach ceny rozsądne, normalnie - z kosmosu. Sukienki świetne, kurtki puchowe też. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Tatuum 17.05.23, 22:46 Ale puchowe puchowe? Bo z ciekawości poleciałam na stronę i to, co opisują jako "kurtka puchowa" jest zrobione w 100% z nylonu. Mam alergię na nazywanie "puchową" byle watowanej kurtki. Mam jedną starą batystową spódnicę, którą uwielbiam, plączą się w nią, drę, zaszywam i dalej noszę. Poza tym próbowałam coś przymierzać, ale rzeczy w moim rozmiarze źle na mnie leżały, jakby przykrótkie, robione na niższe kobiety. I takie ugrzecznione. Widać nie jestem targetem. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Tatuum 17.05.23, 23:48 danaide2.0 napisała: > Ale puchowe puchowe? > Bo z ciekawości poleciałam na stronę i to, co opisują jako "kurtka puchowa" jes > t zrobione w 100% z nylonu. Mam alergię na nazywanie "puchową" byle watowanej k > urtki. > > Mam jedną starą batystową spódnicę, którą uwielbiam, plączą się w nią, drę, zas > zywam i dalej noszę. Poza tym próbowałam coś przymierzać, ale rzeczy w moim roz > miarze źle na mnie leżały, jakby przykrótkie, robione na niższe kobiety. I taki > e ugrzecznione. Widać nie jestem targetem. W opisach powinny być informacje o tym, czym jest wypełniona. Nylon to chyba z zewn. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Tatuum 18.05.23, 02:07 Już chciałam zwracać honor, ale chyba mówimy o innych kurtkach. W Ulati 100% nylon (tak, wypełnienie "puchowe" jest ze 100% poliestru), o puchu mowa w opisie "puch w jej wnętrzu sprawia, że jest bardzo ciepła i lekka", a dalej nic o puchu i pierzu. W Marice podobnie - 90% puchu w tekście, zamiast przy składzie (zewnątrz, wewnątrz, wypełnienie). Niby oczywistość - a jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Tatuum 18.05.23, 09:45 Niestety, trzeba uważnie czytać Teraz piszą "puchowa" a puch jest sztuczny. Ale mam. taką i jest super: www.zalando.pl/tatuum-kurtka-puchowa-orange-tas21u01n-h11.html Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Tatuum 17.05.23, 23:24 Omijałam ale znów jest ok. Kupiłam sobie fajne spodnie, dwie letnie bluzki i czaję się na szmizjerkę i krótki lniany sweter. Składy dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Tatuum 17.05.23, 23:33 lubię, kupuję jakość OK, poza swetrami (mam 3) wszystkie się szybko zmechaciły, więc nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Tatuum 18.05.23, 00:06 Kupuję. Poluję na wyprzedaże. Jestem bardzo zadowolona ze wzornictwa i jakości. Mam nawet rzeczy sprzed wielu lat. Moja szafa to głownie Tatuum. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Tatuum 18.05.23, 06:06 Nie kupuje. Nie odpowiada mi ani styl, ani kolorystyka ani materiały. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Tatuum 18.05.23, 10:57 Kupuje. Jakość dobra i bardzo dobra. Załóż sobie kartę stałego klienta i będziesz dostawała informacje o promocjach. Na wyprzedaże nie warto czekać, jesli masz coś upatrzone. Ale miewają promocje, typu -30% przy zakupie od jakiejś kwoty, i wtedy juz warto kupić. Az się chyba do nich wybiorę po wpływem tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Tatuum 18.05.23, 15:14 Koszulę kupiłam, bo nigdzie indziej nie znalazłam takiej, jakiej szukałam. Jakość wg mnie bardzo dobra (właśnie z powodu jakości i składu odpadły koszule z innych sklepów). Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Tatuum 18.05.23, 20:32 Lubie ich styl, kiedys kupowalam wiecej, ostatnio chyba ceny wzrosly dosc mocno wiec kupuje tylko jak sa wyprzedaze czy promocje. Jakosc maja calkiem niezla wg mnie, bardzo lubie ich marynarki i jeansy. Kiedys mialam sporo sukienek z Tatuum, ostatnio jakos niespecjalnie na mnie leza. Odpowiedz Link Zgłoś