Gość: Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:53 Poradźcie mi, jaki mogłabym kupić notebook w cenie do 3500 zł. Potrzebuję go do pracy biurowej oraz do multimediów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lookas.prv.pl Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? 27.11.05, 23:14 Mój znajomy kupił ostatnio notebooka we Vobisie. Muszę przyznać, że sprzęt całkiem niezły. Gdyby nie Windows to kosztowałby właśnie ok. 3500zł. Na pytanie czy można kupić bez Winshita odparli, że "nie można :-)". Czegoś takiego jak Linux też nie posiadają... jedynie zmowa z Microshitem :-/ Z tego co mi mówił w innych sieciach jest to samo. Tzn. komputery razem ze systemem. Musisz raczej sama pochodzić i popytać się o szczegóły - czasami zdarza się, że istnieje możliwość sprowadzenia takiego komputera jaki Ci właśnie odpowiada, a akurat go nie ma w ofercie danego sklepu itd. Myślę, że spokojnie możesz sobie odpuścić Adaxa na Kopernika, bo tam ceny zaczynały się od 4tys w górę :-/ ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 08:00 Kolejny szpec:D Gdy odpalasz nowego notka, mozesz zgodzic sie lub nie na umowe licencyjna. Jesli odmowisz sprzedawca MUSI zwrocic pieniadze za umowe OEM. O sprawie bylo glosno w poczatkach 2000 r. m.in. w kwesti notebookow i etc. Wazne aby przypadkiem, nie zatwierdzic umowy. O szczegoly pytaj google. Osobiscie przerabialem to na stacjonarce optimusa kilka lat w stecz w jednym z oddzialow firmy, w ktorej pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? 28.11.05, 11:08 Kolejny szpec czytający ze zrozumieniem.... Napisałem, że to nie ja byłem w tym salonie i nie ja kupywałem tego laptopa. Tak mi powiedział i tyle. Jakbym to ja kupował tego laptopa to zapewne właśnie bym poszukał na google czy można się obejść tą niezwyklą "przyjemnością" posiadania windowsa. Pozdr. ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:56 lukas ales ty glupote strzelil... z przykroscia musze stwierdzic, ze znamy sie, gdyz studiujemy na jednym roku i ostatnio na jakims wykladzie (nie pamietam co to juz bylo) pomagales kolesiowi obok rozwiazac problem z zakresu windows xp... czyzbys znal sie na windowsie, a go nie uzywal??? - no to niezly jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? 29.11.05, 16:58 Hehehehe... <- tyle mogę teraz zrobić. Jaki to był problem możesz mi przypomnieć? Bo ja szczerze mówiąc nie pamiętam żebym komuś coś tłumaczył z XP'ka. Ale skoro mnie znasz to podejdź kiedyś i zagadaj - pogadamy o tym i o wym i może faktycznie masz rację. Jeśli Cię nie stać na odwagę cywilną to pisz na priva lub maila, GG też masz do dyspozycji. ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
novelka86 Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? 28.11.05, 23:37 sprawdź w x-komie tam mają naprawdę niezłe cenki mój chłopak kupował ostatnio FUJITSU SIEMENSA Amilo Pro cos za 3.400zl-jest informatykiem wiec na sprzęciku się zna-a 'wypasiony'jest!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasa Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 09:55 Kto jest wypasiony ....... twój chłopak czy komputer? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.magma-net.pl 27.11.05, 23:18 napisz do mnie na gg 1546931. poradze Ci gdzie kupic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mezzoforte Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.dienste.wien.at 28.11.05, 13:38 osobiscie polecam Pauer Buka:) GIT! Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? 28.11.05, 20:12 Ja ostatnio kupowałam Fujitsu-Siemens Amilo Pro 8010. Za tę cenę był naprawdę fajny, poza tym robiony w Niemczech, a nie jak niektóre modele robione dla Vobisa lub Karena w Chinach. Najlepsze chyba są Toshiby i Della, ale to już droższa opcja. Jak już znajdziesz model to wrzuć na stronę www.kupujemy.pl. Tam znajdziesz ceny z różnych sklepów internetowych. Mnie w częstochowskim sklepie zjechali do najniższej ceny, więc warto się targować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeee Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.d.pppool.de 28.11.05, 20:47 co ty czlowieku, lepiej przepic ta kase... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notek Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:53 odezwij sie na gg 1241250 a cos poradze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoR Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.trustnet.pl 30.11.05, 22:44 Ja polecam IBM, za 3500 powinnaś dostać coś z serii R50, pozatym Toshiba serii A też powinna się znaleźć. Odradzam Fujitsu oraz Acer, nie mają nalepszych wnętrzności. Jeśli chodzi o Dell-a, to z nim bywa różnie i do najtańszych nie należy. Gdyby nie windows to polecam Apple iBook lub droższego brata PowerBooka ale to wydatek od 4600zl w górę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 09:56 Póki co wszystkim dziękuję za porady! Doradźcie mi tylko, czy procesor będzie miał duże znaczenie w wyborze (zastanawiam się nad Centrino). Na rynku są notebooki z tańszym procesorem, np. sempron. Czy jest sens dopłacać więcej za centrino? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:22 warto wziac celka m i chipset 915 ale doplacac za wifi z logiem intela tylko po to aby miec vlepkee centrino nie warto. Amd nawet ten 25 W za bardzo sie nie sprawdza :-( Odpowiedz Link Zgłoś