Dodaj do ulubionych

JAKI KUPIĆ NOTEBOOK?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:53
Poradźcie mi, jaki mogłabym kupić notebook w cenie do 3500 zł. Potrzebuję go
do pracy biurowej oraz do multimediów.
Obserwuj wątek
    • lookas.prv.pl Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? 27.11.05, 23:14
      Mój znajomy kupił ostatnio notebooka we Vobisie. Muszę przyznać, że sprzęt
      całkiem niezły.

Gdyby nie Windows to kosztowałby właśnie ok. 3500zł. Na pytanie czy można kupić
      bez Winshita odparli, że "nie można :-)". Czegoś takiego jak Linux też nie
      posiadają... jedynie zmowa z Microshitem :-/

Z tego co mi mówił w innych sieciach jest to samo. Tzn. komputery razem ze systemem.

Musisz raczej sama pochodzić i popytać się o szczegóły - czasami zdarza się, że
      istnieje możliwość sprowadzenia takiego komputera jaki Ci właśnie odpowiada, a
      akurat go nie ma w ofercie danego sklepu itd. Myślę, że spokojnie możesz sobie
      odpuścić Adaxa na Kopernika, bo tam ceny zaczynały się od 4tys w górę :-/

• Gość: . Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 08:00
        Kolejny szpec:D Gdy odpalasz nowego notka, mozesz zgodzic sie lub nie na umowe
        licencyjna. Jesli odmowisz sprzedawca MUSI zwrocic pieniadze za umowe OEM. O
        sprawie bylo glosno w poczatkach 2000 r. m.in. w kwesti notebookow i etc. Wazne
        aby przypadkiem, nie zatwierdzic umowy. O szczegoly pytaj google. Osobiscie
        przerabialem to na stacjonarce optimusa kilka lat w stecz w jednym z oddzialow
        firmy, w ktorej pracuje.
        • lookas.prv.pl Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? 28.11.05, 11:08
          Kolejny szpec czytający ze zrozumieniem....

Napisałem, że to nie ja byłem w tym salonie i nie ja kupywałem tego laptopa.
          Tak mi powiedział i tyle. Jakbym to ja kupował tego laptopa to zapewne właśnie
          bym poszukał na google czy można się obejść tą niezwyklą "przyjemnością"
          posiadania windowsa.

Pozdr.

• Gość: ale jaja Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:56
            lukas ales ty glupote strzelil...

z przykroscia musze stwierdzic, ze znamy sie, gdyz studiujemy na jednym roku i ostatnio na jakims wykladzie (nie pamietam co to juz bylo) pomagales kolesiowi obok rozwiazac problem z zakresu windows xp...

czyzbys znal sie na windowsie, a go nie uzywal??? - no to niezly jestes...
            • lookas.prv.pl Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? 29.11.05, 16:58
              Hehehehe... <- tyle mogę teraz zrobić.

Jaki to był problem możesz mi przypomnieć? Bo ja szczerze mówiąc nie pamiętam
              żebym komuś coś tłumaczył z XP'ka.

Ale skoro mnie znasz to podejdź kiedyś i zagadaj - pogadamy o tym i o wym i może
              faktycznie masz rację. Jeśli Cię nie stać na odwagę cywilną to pisz na priva lub
              maila, GG też masz do dyspozycji.

• novelka86 Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? 28.11.05, 23:37
        sprawdź w x-komie tam mają naprawdę niezłe cenki
        mój chłopak kupował ostatnio FUJITSU SIEMENSA Amilo Pro cos za 3.400zl-jest
        informatykiem wiec na sprzęciku się zna-a 'wypasiony'jest!:)
        • Gość: Kasa Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 09:55
          Kto jest wypasiony ....... twój chłopak czy komputer? :))
    • Gość: pawel Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.magma-net.pl 27.11.05, 23:18
      napisz do mnie na gg 1546931. poradze Ci gdzie kupic
    • Gość: mezzoforte Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.dienste.wien.at 28.11.05, 13:38
      osobiscie polecam Pauer Buka:) GIT!
      • mikita10 Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? 28.11.05, 20:12
        Ja ostatnio kupowałam Fujitsu-Siemens Amilo Pro 8010. Za tę cenę był naprawdę
        fajny, poza tym robiony w Niemczech, a nie jak niektóre modele robione dla
        Vobisa lub Karena w Chinach. Najlepsze chyba są Toshiby i Della, ale to już
        droższa opcja. Jak już znajdziesz model to wrzuć na stronę www.kupujemy.pl. Tam
        znajdziesz ceny z różnych sklepów internetowych. Mnie w częstochowskim sklepie
        zjechali do najniższej ceny, więc warto się targować.
    • Gość: eeeeee Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.d.pppool.de 28.11.05, 20:47
      co ty czlowieku, lepiej przepic ta kase...
    • Gość: notek Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:53
      odezwij sie na gg 1241250 a cos poradze
      • Gość: SoR Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.trustnet.pl 30.11.05, 22:44
        Ja polecam IBM, za 3500 powinnaś dostać coś z serii R50, pozatym Toshiba serii A
        też powinna się znaleźć. Odradzam Fujitsu oraz Acer, nie mają nalepszych
        wnętrzności. Jeśli chodzi o Dell-a, to z nim bywa różnie i do najtańszych nie
        należy. Gdyby nie windows to polecam Apple iBook lub droższego brata PowerBooka
        ale to wydatek od 4600zl w górę ;-)
    • Gość: Kasia Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 09:56
      Póki co wszystkim dziękuję za porady! Doradźcie mi tylko, czy procesor będzie
      miał duże znaczenie w wyborze (zastanawiam się nad Centrino). Na rynku są
      notebooki z tańszym procesorem, np. sempron. Czy jest sens dopłacać więcej za
      centrino?
      • Gość: . Re: JAKI KUPIĆ NOTEBOOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:22
        warto wziac celka m i chipset 915 ale doplacac za wifi z logiem intela tylko po
        to aby miec vlepkee centrino nie warto. Amd nawet ten 25 W za bardzo sie nie
        sprawdza :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka