lalkaika 19.05.23, 23:00 W sosie pomidorowym. Została pół miski farszu Pierogi.. hmm. Coś łatwiejszego. Lasagne nie, nie lubię połączenia nabiału z mięsem. Gołąbki odpadają, kapusta nam nie służy. Pieczarki nie przepadam. Proszę o inspiracje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexa0011 Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:03 Naleśniki. Ja nie jadam, ale inni lubią. Papryka faszerowana i pieczona, bakłażan takoż. Albo przyprawić bałkańsko i zrobic kofty, podłużne z tzarltzikami obok.. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:04 mozesz zamrozic w formie pulpetow czy kotletow bedzie na pozniej hamburgery moga byc chili con carne (lepiej jak farsz bez jajka ale z jajkiem da rade) zapiekanke z makaronem/ziemniakami Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:05 Upiec (pieczeń rzymska/klops) Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:18 Dzięki. Zaszeleje z jajkiem na twardo w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:06 W sensie że mięso mielone zostało tak? Kotlety mielone ? Spaghetti bolognese? Chili con carne.? Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0011 Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:08 Moussaka jeszcze, z bakłażanem lub ziemniakami. Bakłażan lepszy moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:10 >Lasagne nie, nie lubię połączenia nabiału z mięsem Bo lasagne to musi byc z miesem? Najprostsze lasagne to sos pomidorowy i bechamel naprzemian. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:13 ale ona chce wykorzystac mieso, ktore jej zostalo z robienia pulpetow, czytaj Prince czasami dokladnie a nie po lebkach Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:14 Nie chce mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:16 Aby miec ADHD to trzeba byc aktywnym. Ja po prostu mam olew czesto Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:21 niekoniecznie, olewactwo tez moze byc wkazaniem do diagnozy przerabiam to teraz na sobie Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:15 ( Supernatural mi przypomnialas i leci) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:15 to w takim razie ci wybaczam Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Pulpety zrobione i zjedzone 19.05.23, 23:30 zamrozic i poczekać na następna chęć na pulpety. A jak juz koniecznie musisz teraz to zrób jakies warzywo faszerowane, paprykę czy cukinie (te lubię) albo pomidory czy co tam lubisz. Wystarczy "nafaszerować" posypac jakąś resztką żółtego sera, która została ci z jeszcze wcześniejszego posiłku, wstawić do piekarnika i już. Nawet surówki robic nie trzeba bo warzywo juz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Pulpety zrobione i zjedzone 20.05.23, 00:30 Upiec z ryżem jako pieczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Pulpety zrobione i zjedzone 20.05.23, 01:56 Nafaszeruj papryki albo cukinie Odpowiedz Link Zgłoś
yannefer Re: Pulpety zrobione i zjedzone 20.05.23, 08:19 Spaghetti, nalesniki z mięsem i warzywami, chili con carne. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Pulpety zrobione i zjedzone 20.05.23, 08:55 Jeżeli były dobre to więcej puletów Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Pulpety zrobione i zjedzone 20.05.23, 11:51 w paprykę włóż farsz, zalej sokiem pomidorowym i do pieaca/garnka Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Pulpety zrobione i zjedzone 20.05.23, 11:59 Nie rozumiem problemu. Więcej pulpetów! Jeśli nie pulpety, to beljaschi, albo nadziałabym warzywa, cukinię czy paprykę. Zawsze można też nadziać zwyczajne bułki, tupu kajzerka, zapiec z serem po wierzchu. Albo i to najprościej usmażyć płaskie kotlety i podawać w bułce jak hamburgery z liściem sałaty, plastrem cebuli, pomidora, ogórka zielonego, kiszonego, i kapką dobrej musztardy czy jakiegoś gotowego sosu. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Pulpety zrobione i zjedzone 20.05.23, 15:37 Co stoi a przeszkodzie zrobieniu większej ilości pulpetów? Zawsze można zamrozić i za jakiś czas mieć gotowy obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Pulpety zrobione i zjedzone 20.05.23, 15:45 Zrób nowe pulpety. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Pulpety zrobione i zjedzone 20.05.23, 22:47 Empanada. Ja robię pieczone, a można smażone w głębokim tłuszczu. Jak pieczesz to możesz zrobić jeden duży pieróg. Przepis jak zrobić, na przykład tutaj: Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś