23.05.23, 19:13
Trafiłam na taki post na jednej z grup. Pies zaginął, w sumie zwyczajna sprawa, bo psy czasami uciekają.
Dziś aktualizacja sytuacji, pies nie żyje.
Podobno pani ze zdjęcia(którą zamazalam), zabrała psa, żeby zawiezc go do schroniska. Pies starszy, mocno schorowany, ledwo oddychający, z płynem w okolicy serca i pluc, więc raczej bez sił podobno całymi dniami na dworze, z miska i poduszka(słowa właścicielki), okazało się że zamiast do schroniska pojawiły się jakieś dwie osoby, które zabrały psa do weta, i wet psa uśpił, tak po prostu 🤦 Właścicielka teraz zamiast odpowiadać za to, że psa zaniedbała, w komentarzach szum, że pies latał samopas całymi dniami, zastanawia się jak dojechać weterynarza i obcych ludzi, którzy tego zwierzaka uśpili.
Cyrk na kółkach 🤦
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Pies. 23.05.23, 19:16
      Pies nie miał chipa czy weterynarz idiota?
      • jozefrobotnik Re: Pies. 23.05.23, 19:24
        Najlepsze w tym jest to, że podobno pies został uśpiony u weta, u którego był leczony, i weterynarz go nie rozpoznała.
        • szarmszejk123 Re: Pies. 23.05.23, 19:27
          I to schorowany pies, to chyba bywał tam częstym gościem. Może wet wykorzystał okazję do ulżenia psu w cierpieniach...
          Bo raczej żaden normalny wet nie usypia psów które weszły "z ulicy" jako znajdy, bez sprawdzenia chipa i próby odnalezienia właściciela. Po psie przecież widać czy ma dom.
          • gryzelda71 Re: Pies. 24.05.23, 10:26
            Ojej...
            W gabinecie przyjmuje kilku lekarzy w systemie zmianowym. Mógł nie poznac, zwłaszcza jak psa widział pierwszy raz. Mogli tez pójść do innego gabinetu, moglinpodac się za właścicieli. Ja widzę trylion możliwości. A psa trzeba pilnować. I dbać o niego.
          • berdebul Re: Pies. 24.05.23, 15:28
            Nie, po wioskowych psach, które się włóczą samopas tego nie widać, mimo ze oficjalnie jakiś właściciel jest i jeszcze się będzie rzucał jak wesz na grzebieniu, ze na wsi zawsze psy tak chodziły i było super.
      • samlagodmorgon Re: Pies. 24.05.23, 12:30
        Może i miał czip ale pewnie bez rejestracji. A za darmo można przecież czasami w trackello.com za parę złotych w identyfikacja.pl ale weterynarze też nie proponują bo przecież lepiej brać pieniądze
        • babcia47 Re: Pies. 24.05.23, 12:38
          Nawet jezeli nie czip bo nie wszedzie obsluguje sie tą technologię to ja co roku przy szczepieniu na wsciekliznę dostaję przywieszkę do obrozý ktora nir tylko swiadczy o zaszczepieniu ale rowniez podany jest na niej numer pod ktorym mozna dowiedziec sie jak skontaktowac sie z wlascicielem znalezionego psa. Moj pies ma sklonnosc do ucieczek i juz raz w ten spoaob skontaktowala sie ze mną osoba ktora go znalazła
    • majenkirr Re: Pies. 23.05.23, 19:27
      Jak pies ledwo oddychajacy to kobieta i wet zrobili mu przysługę.
      • szarmszejk123 Re: Pies. 23.05.23, 19:30
        Właśnie tak też pomyślałam. Może wet chciał psu ulżyć a właścicielka uparcie trzymała przy życiu, to w taki sposób wykorzystał zamieszanie.
        Chyba, że to ten sam, co uspił nie tego psa niedawnosad
      • babcia47 Re: Pies. 24.05.23, 12:42
        Wieszszsz.. moja 20letnia kota przyjmuje codziennie leki i jest całkiem sprawna, żwawa, rządzi stadem A nawrt się czasem bawi ale przy ich braku pewnie byłaby kupką nieszczęścia nadająca się tylko do uśpienia na pierwszy rzut oka. Pewnie tak samo by było z moją mamą gdyby nie miała dostępu do insuliny.
        • ajaksiowa Re: Pies. 24.05.23, 14:51
          Fantastyczne!pies wyrobił dziurę w płocie i wyprowadzał się na spacer 🤣gdyby podczas spaceru doprowadził do kolizji drogowej ..pani równie ochoczo przyznałaby się do niego?
        • jozefrobotnik Re: Pies. 24.05.23, 14:55
          Tutaj było jasno powiedziane, że pies ledwo chodzi, że nie ma siły łapy podnieść nawet, więc o jakim wykopaniu dziury mowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka