alicia033 26.07.23, 20:02 Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 U (Official Music Video) [;HD]; Dziękuję za odwagę w głoszeniu prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 20:05 To jest tak genialny kawałek, że chyba nawet nosorożca poruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 20:10 teraz znów może zaśpiewać z Księciem. Jestem coraz starsza, w tamtej części bytu wydaje mi się coraz ciekawiej ze względu na towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś
bylam.stara.mostowiakowa Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 20:11 Książę to chyba skomponował? Tylko czy od początku to miało być dla niej? Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 20:20 nie. ona to zaśpiewała 10 lat później, a po 25 latach nie chciała albo nie mogła (zakaz spadkobierców Princea) tego wykonywać na żywo moim zdaniem- obie wersje cudne Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 21:02 No nie, Sinead wyniosła tę piosenkę na dużo wyższy poziom. Jeśli spadkobiercy Prince'a zakazali jej to śpiewać na żywo, to naprawdę chamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 20:15 Chyba nie. Czytałaś biografię? Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 20:18 Jak mawiał mój brat, z naszej półki biorą... 😢 Odpowiedz Link Zgłoś
black.imak Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 21:05 Bez przesady, jeszcze chyba nie biorą tak często z tej półki. Ona, niestety, pewnie popełniła samobójstwo w rozpaczy za synem, który targnął się na swoje życie. Jeszcze kilka dni temu napisała post, pełen tęsknoty za nim. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 20:19 Właśnie puściłam sobie jej wersję " Chiquitita". Lepsza niż ABBA. Miała dziewczyna odwagę cywilną wtedy, kiedy jeszcze prawie nikogo nie było na to stać. I zapłaciła najwyższą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 20:19 Wtedy, gdy to jeszcze nie było modne... Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 20:23 Dopiero po latach doceniłam jej odwagę. A nagranie z pamiętnego koncertu w hołdzie Bobowi Dylanowi, gdzie ją wygwizdano poruszające. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 20:54 Widziałam ją na koncertach wielokrotnie, ostatni raz 10 lat temu we Wrocławiu. To był pierwszy koncert na który zabraliśmy naszą córkę, wtedy 6 latkę. Moja młoda uwielbia jej twórczość i pomimo, że niewiele z tego koncertu pamięta, to przynajmniej może powiedzieć, że widziała ją na żywo… Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 20:59 Na codzień od lat mam ja na swojej playliscie w spotify. Wyprzedziła mentalnie nasze czasy mówiąc o nadużyciach w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 22:06 W 357 audycja dla Sinead. Teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 22:28 Sinead O'Connor - Just Like You Said it Would be - Live - The Value Of Ignorance 1988 Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 22:31 Nie mogę uwierzyć. Jedna z moich pierwszych idolek muzycznych. Byłam na jej dwóch koncertach. Mam prawie wszystkie albumy. Pierwszy sluchany na okrągło w czasach licealnych. Niesamowity głos. Uwielbiam. Kurcze w zeszłym tygodniu Jane dzisiaj Sinead. Smutno mi 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 22:34 Część mnie umarła wraz z Sinead. Najlepszy numer ever... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 22:37 Kiedyś tu pisałam wątek o piosence, która zawsze poruszy. To moja😔 Odpowiedz Link Zgłoś
login.na.raz Re: Nothing compares 2you 27.07.23, 06:19 Pamiętam ten wątek, wtedy weszłam w linka i chyba po raz pierwszy wysłuchałam tej piosenki. A potem jeszcze raz, i kolejny, i kolejny... Odpowiedz Link Zgłoś
okruchlodu Re: Nothing compares 2you 26.07.23, 23:44 Ta piosenka towarzyszy mi za każdym razem, gdy mam złamane serce. I tak od 15 roku życia. Ileż niespełnionych miłości, rozstań, różnych tragedii osobistych pomogła mi przetrwać. Ileż łez przy niej wypłakałam. Smutna wiadomość... Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Nothing compares 2you 27.07.23, 07:42 Wielka szkoda. Miała bardzo smutne życie i ogromny talent. Najgorsze, że teraz nagle wszyscy rozpaczają, a przez kilkanaście lat była uważana za wariatkę i niespecjalnie się nad nią rozczulano. Odpowiedz Link Zgłoś
szare_kolory Re: Nothing compares 2you 27.07.23, 14:22 Myślę, że była trudnym człowiekiem dla swoich najbliższych. Wszystko bierze się z jej strasznych przejść. Nieszczęśliwe dzieciństwo - w jej przypadku to jakiś niebezpieczny wręcz eufemizm. No ale chyba trudno się z nią żyło i dlatego, być może, jak piszesz, niespecjalnie się nad nią rozczulano. A była niespotykanym talentem. Jedyna w swoim rodzaju wrażliwość, jedyny taki głos i jedyny taki sposób śpiewania. I te hipnotyzujące oczy będące centrum jej delikatnej i zarazem zdecydowanej urody. Jak klejnot: błyszczy ale sama nie może cieszyć się swoim pięknem. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Nothing compares 2you 27.07.23, 14:54 cosmetic.wipes napisała: Najgorsze, że teraz nagle wszyscy rozpaczają, a przez kilkanaście lat była uważana za wariatkę i niespecjalnie się nad nią rozczulano. > ??? A jak mialo to rozczulanie wygladac? Byla utalentowana to fakt, niestety byla tez chora psychicznie co takze jest faktem. Nie wypowiadam sie na temat jej charakteru bo nie jej nie znalam ani jej dziecinstwa bo znamy tylko jej wersje. Nie jest jedyna ktora miala trudne dziecisntwo, ona sobie nie poradzila, w duzym stopniu choroba psychiczna miala na to wplyw. Odpowiedz Link Zgłoś