Dodaj do ulubionych

problemy z najemcą

29.07.23, 18:34
Witam,
Chciałam się Was zapytać, co zrobić w takiej sytuacji. Już pomijam fakt, że zaufałam fatalnemu pośrednikowi (poprzedniego najemcę wybrał dobrego), ale ten najemca okazuje się już teraz trochę dziwny. Piszę to nie bez powodu. Zaraz do tego dojdę. W poprzednim wątku pisałam o ogródku, przez część z Was zostałam zjechana. Ale tekst w wykonaniu siostry najemcy, że jej teściowa mieszka w innej dzielnicy i bardzo lubi kwiatki i może przyjeżdżać pielęgnować ten ogródek trochę mnie wytrącił wtedy z równowagi. Mimo wszystko chciałam coś tam w tym ogródku zrobić i pytam się tego najemcy o zgodę, czy mój syn może tam przyjść i wykopać coś tam. A on na to, że tak, nie ma sprawy, nawet on chętnie mu pomoże, może się z nim nawet zaprzyjaźnić. Dziwny ten tekst był. Nie lubię, jak ludzie tak skracają dystans. Były też inne kwestie, o których nie chce mi się pisać teraz z winy pośrednika, pośrednik pośrednikiem, ale ten facet też jest trochę dziwny. I teraz do rzeczy. On w ogóle mówi dużo o sobie niepytany. Tekst, który wygłosił sam, że teraz oddał zlecenie i musi sobie poszukać nowych też mnie bardzo ucieszył. I w każdym razie okazuje się, że on ma dużo rzeczy - w magazynie rzeczy, w innym kraju. Ja się boję, że jak on to wszystko posprowadza, to się potem nie wyprowadzi. Co byście zrobiły. Po prostu obserwować sytuację? Czy jakby Wam najemca nasprowadzał przesadną ilość ruchomości to byście reagowały?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: problemy z najemcą 29.07.23, 18:39
      Czy ty aby jesteś zdrowa na umyśle? Normalnie pokaż najemcy ten wątek, niech on wieje z twojego mieszkania, bo z tobą to tylko będzie miał kłopoty. Nie mówiąc o tym, że poprzednio twierdziłaś, że masz najemcę i nic nie pisałaś o pośredniku.
      • zalamana_50 Re: problemy z najemcą 29.07.23, 18:41
        Alpepe zrozumialas coś z tego? Szacun.
        • alpepe Re: problemy z najemcą 29.07.23, 18:49
          No, cóż, telling name już zdradza wszystko, a wątki są bardzo podobne. Sprawa wynajmu i tego, że ktoś czegoś może nie szanować, nie jest mi obca, ale to tutaj zahacza o chorobę psychiczną. Niektórzy się nie nadają na wynajmujących.
          • hummorek Re: problemy z najemcą 29.07.23, 20:16
            Chyba jako jedyna wiesz o co jej chodzi 🤭
            • alpepe Re: problemy z najemcą 29.07.23, 20:22
              Sugerujesz, że wariat zrozumie wariata wink?
              • hummorek Re: problemy z najemcą 29.07.23, 21:59
                A skąd wink
        • asia-loi Re: problemy z najemcą 29.07.23, 19:45
          zalamana_50 napisała:

> Alpepe zrozumialas coś z tego? Szacun.

Ja nie czytałam poprzednich wątków autorki, więc w ogóle nie wiem o co chodzi. Z postu startowego nic nie rozumiem.
          • szmytka1 Re: problemy z najemcą 29.07.23, 21:54
            Wynajęła mieszkanie facetowi, do mieszkania przynależy nieużywany ogrodek. Facet zapytał, czy może sobie uprawiać ten ogrodek. Forum poradziło, że on neihc uprawia byle nie czynił bardzo inwazyjnych prac, czy kosztownych nasadzen. To był poprzedni wątek. W tym wątku już się martwi, że pielić kwiatki będzie pomagała matka tego gościa, rozpanoszą się cala familia we wspomnianym ogródku.

Teraz nie pasuje jej, że gość jest wylewny i za dużo o.sobie gada nieproszony. Gość ma swobodny styl i lubi sobie ie pogadać, a jej się wydaje, że on skraca dystans i o zgrozo zapowiedział chęć zaprzyjaźnienia się z synem właścicielki. A musza zachować status właściciel i drżący ze strachu przed wymowieniem podnajmujacy lokal. No i teraz ona się martwi, bo gość dorosły w życiu dorbol się.ilus tam gratów i nie daj Boże nie będzie chcial ich nadal trzymac w magazynach, tylko swoje ruchomości umieści w.mieskzaniu. A wiadomo, że jak wstawi swój telewizor i szafę, to z automatu przestaje płacić i się ie chce wynieść 😜

• ggrr.ruu Re: problemy z najemcą 29.07.23, 18:41
      Chyba oszalałaś. Wpisalas w umowę jakaś dopuszczalną liczbę przedmiotów, jakie wolno mu mieć w domu?
      • alewcale Re: problemy z najemcą 29.07.23, 18:52
        Niezależnie od ilości rzeczy lub ich braku może być problem z najemcą lub go nie być.
    • anorektycznazdzira Re: problemy z najemcą 29.07.23, 18:57
      Serio??? 0_0
    • gryzelda71 Re: problemy z najemcą 29.07.23, 19:05
      Pojęcia nie mam ile ruchomości naśladował mój najemca. Czepiasz się.
    • malia Re: problemy z najemcą 29.07.23, 19:42
      W tytule błąd jest, powinno być "z wynajmującym"
      • alpepe Re: problemy z najemcą 29.07.23, 20:21
        Nie pisz tak, bo ona i tak nie zrozumie, choć ja napisałam dość klarownie.
        • malia Re: problemy z najemcą 29.07.23, 21:10
          swoją drogą, ciekawe co takiego cennego kazała synowi wykopać z ogródka?
          • zerlinda Re: problemy z najemcą 29.07.23, 21:18
            Jako miłośniczka programów kryminalnych obstawiam zwłoki poprzedniego najemcy.
            • malia Re: problemy z najemcą 29.07.23, 21:45
              ja tam jestem bardziej przyziemna, obstawiam kępkę szczypiorku, albo szczaw, po co obcy mają mieć gotowe
              • zerlinda Re: problemy z najemcą 30.07.23, 08:21
                Pewnie masz rację.
            • aniani7 Re: problemy z najemcą 30.07.23, 13:58
              Hahahaha
          • eriu Re: problemy z najemcą 30.07.23, 14:02
            Pewnie ziemię.
    • tol8 Re: problemy z najemcą 29.07.23, 20:38
      Kabaret
    • angazetka Re: problemy z najemcą 29.07.23, 20:50
      Biedny najemca.
    • alewcale Re: problemy z najemcą 29.07.23, 21:40
      jeśli czujesz się źle z tym, że wynajmujesz mieszkanie komuś obcemu, musisz wychodzić na wprost jego potrzebom to nie wynajmuj. Zawsze jest jakiś stres i trzeba sobie skalkulować, czy tobie się on opłaca. A po co twój syn tam, kiedy on wynajął ogródek? Po co takie sytuacje..
      Nie doradzę, bo uważam, że jeśli ktoś tam mieszka i płaci to niestety ma prawo do tego, żeby mu syn właścicielki albo ona sama nie ingerowała w życie. Chyba, że coś niszczą to co innego.
    • 71tosia Re: problemy z najemcą 29.07.23, 22:32
      Czy ty kompletnie odleciałas? Facet chce zająć się zapuszczonym ogrodem - problem, mówi ze pracuje nad zleceniami- problem, ma jakieś rzeczy w innym kraju (nawet nie wspomniał o ich sprowadzeniu) -problem. Sorry ale czy ty naprawdę nie rozumiesz ze twoje zachowanie jest mocno dziwne?
      Ps nie nie sprawdzam ile rzeczy najemca sobie sprawadzil/kupił do mieszkania które mu wynajmuje, jak będzie się wyprowadzał to poproszę by je zabrał. Ja w tym mieszkaniu pojawiam się tylko przy podpisaniu i rozwiązaniu umowy.
    • laurielle Re: problemy z najemcą 30.07.23, 00:05
      Twoja ocena sytuacji nie jest prawidlowa. Masz lęki, chorobliwą podejrzliwosc, mętny tok wywodu. Sugeruje wizyte u psychiatry i to nie jest zlosliwosc, tylko dobra rada.
    • magdallenac Re: problemy z najemcą 30.07.23, 00:10
      Uwielbiam Twoje wątki o najemcy🤣🤣🤣
    • alexa0011 Re: problemy z najemcą 30.07.23, 00:15
      Chyba z tobą coś nie tak. Poradź się specjalisty.
    • kaktusowepole Re: problemy z najemcą 30.07.23, 08:58
      Wypowiedź mu umowę - to chciałaś usłyszeć pisząc ten wątek?
      To proszę weź sobie dla satysfakcji.

Jeśli to Polska to wejdź na stronę na Facebooku - Wynajem czarna lista najemców.
      Będziesz swojego dziwnego na rękach nosić bo Ci w główce się trochę miesza. Poczytaj jakie problemy mają właściciele. Troszkę ton i podejście ci się zmieni mam nadzieję i odejście do człowieka.
      Ps nie musiał nikogo na ogrodek wpuszczać mógł Ci odpowiedzieć wypierd...
      • 71tosia Re: problemy z najemcą 30.07.23, 09:19
        Raczej jej się nie zmieni na lepsze, przy nerwicy jaka chyba ma, po przeczytaniu o problemach innych będzie jeszcze bardziej „ostrozna”, zacznie przewidywać jeszcze większe katastrofy z tym najmem.
    • imponderabilia22 Re: problemy z najemcą 30.07.23, 10:09
      Tak, należy urządzić rodzinne dyżury na pobliskim drzewie i monitorować ewentualne dostawy mebli autora. W przypadku przekroczenia limitu reagować. Syna nie wypuszczać z domu, bo jeszcze się z najemcą zaprzyjazni i ten przekabaci go na swoją stronę.
      • alpepe Re: problemy z najemcą 30.07.23, 10:19
        Nie podpuszczaj jej.
      • anorektycznazdzira Re: problemy z najemcą 30.07.23, 13:20
        Ty se tu chichu-chichu, a w poniedziałek w wiadomościach będzie o babie i nieletnim, których policja musiała ściągać z brzozy, bo przez lornetkę podglądali okoliczne bloki.
    • aniani7 Re: problemy z najemcą 30.07.23, 13:55
      A po co chcesz wchodzić do ogródka, za którego wynajem on płaci?
      Jedynym sensownym rozwiązaniem byłoby wypowiedzenie umowy i niewynajmowanie komukolwiek, może syn tam może zamieszkać, wtedy nie będzie problemów, żeby dbał o ogródek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka