Dodaj do ulubionych

Operator zrobił mnie w konia

01.08.23, 18:50
Sprzedawca z salonu przy przenosinach numeru zapewnił, że nie będzie w ramach promocji opłaty aktywacyjnej w wysokości 60 zł a jest a smartwatch,który otrzymuje jest w prezencie.Nie miałam podstaw nie wierzyć ,bo kiedyś faktycznie kupowałam tam telefon i drugi był w prezencie.Babka mówiła, że faktura przyjdzie że zminusowaną kwotą za ten smartwatch a opłata aktywacyjna się nie naliczy.Wszystko się naliczyło.Na infolinii mówili, że jakiegoś kodu nie wpisała ,żeby się to nie naliczyło.Byłam w salonie ale babka na urlopie do 08.08 a mogę załatwić to tylko z nią.Jak z nią gadać,gdy się zacznie wykręcać i co zrobić jak nie wróci z tego urlopu.W umowie tego nie ma bo to są bonusy od sprzedawcy.
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Operator zrobił mnie w konia 01.08.23, 20:09
      Nieważne, że w ramach bonusu od sprzedawcy; w umowie albo załączniku powinno być; na tej samej zasadzie kiedyś usiłował mnie w wała zrobić operator netu przez telefon - dokumenty przyszły, przejrzałem i nie klepnąłem umowy informując jeszcze pisemnie BOA, że nie podpisuję umowy bo warunki umowy są inne niż przedstawione przez konsultanta.
      Drugi raz to samo miałem właśnie na zasadzie "zagapienia" - konsultant operatora wcisnął mi nowy numer podczas gdy ja sądziłem, że - tradycyjnie - rozmawiamy o przedłużeniu starego. Tu złożyłem reklamację jak tylko się zorientowałem; telefon na szczęście był nieruszony a operator podszedł do reklamacji pozytywnie - tzn. pracownik BOA stwierdził, że w sumie odsłuchał rozmowę i konsultant mówił, że to nowy numer, ale rozumie, widzi, że nie używam i da się to odkręcić. Teraz czekam na faktury odkręcające to co do tej pory zapłaciłem ale na razie nie mam powodu podchodzić do tego bardziej podejrzliwie niż zwykle. A tu też jakbym sprawdził na jaki numer dostałem papiery to zorientowałbym się od razu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka