pulcino3 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 05:14 Za dużo węgli , po takim dniu miałabym 2 kg na plusie. Ja tyje od samego patrzenia na jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 06:32 pulcino3 napisała: > Za dużo węgli , po takim dniu miałabym 2 kg na plusie. Ja tyje od samego patrze > nia na jedzenie. > Dokładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Tyle dziś zjadłam... 11.08.23, 11:21 To nie węgle są w tym zestawie problemem..... Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 06:31 Wedlug mnie to bardzo dużo... Jem zdecydowanie mniej, poza tym gdzie tu owoce, warzywa poza tą jedną surówka? Mało białka. Same buły tak naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
daltonka Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 07:12 Kto tak niezdrowo je, ten zdrowo tyje… 3 bułki, zapiekanka, fryty, gofr, bita śmietana, słodycze… ??? Może jesteś jeszcze szczupła, ale jesz strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 12:23 Ja jem mniej, bo od takiego zestawu bym utyła. Na śniadanie dwie kanapki wszystkomające, np. sałata, ser, jajko, pomidor (lub inne składniki, co najmniej 4). I kawa z mlekiem. Na obiad różnie, ale też w składnikach na bogato. I kawa z mlekiem. Na kolację jeśli jestem głodna, to kanapka, a jak niezbyt, to jogurt albo kefir. I owoce, bo wcześniej nie ma kiedy (nie jem nic między posiłkami). Odpowiedz Link Zgłoś
hippolina Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 12:59 Wczoraj zjadłam dużą miskę zupy cukiniowej oraz dwa hamburgery (bez bułki, nie jadam pieczywa) , do tego micha sałaty - sałata, pomidor, oliwki, cebula, nasiona słonecznika, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny i podsmażony ser halloumi. Wypiłam trzy kawy i dwa litry wody. Już. I co z tego, autorko wątku, że chodzisz dużo - "goferem" i zapiekanką zniszczyłaś to, co sobie wypracowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 13:02 hippolina napisała: > I co z tego, autorko wątku, że chodzisz d > użo - "goferem" i zapiekanką zniszczyłaś to, co sobie wypracowałaś. To jest straszne, co wy piszecie😳 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 13:29 Rany, na urlopie jest, urlop rządzi się swoimi prawami. Mogę dla rownowagi napisac czym się zywiłam przez 2 tyg w Bella Italia😅 Odpowiedz Link Zgłoś
ania357 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 13:33 Rownie duzo ale inaczej. Nie jem tak czesto. Jem mniej posilkow, wiecej warzyw i owocow. Jak czytam o buleczce maslanej, ciasteczkach i wafelku wciagnietych w pociagu, czuje sie zamulona od samego czytania. Zapiekanek z budki nie uznaje; soczkow i kompotow nie biore do ust. Kalorie nabijam sobie lodami i sernikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 13:52 Moje menu z wczoraj: "Śniadanie" Dwie czarne kawy Lunch: Bruschetta z pomidorami x 2 Minestrone Pieczony łosoś z sałata Kolacja Risotto z kurkami + trochę sera caciocavallo z konfiturą z zielonych fig która uwielbiam i lody na deser:p Dziś jeszcze nic nie jadłam, bo dopiero wróciłam z posterunku policji, gdzie przez dwie godziny próbowałam złożyć elektroniczny podpis pod zgłoszeniem kradzieży 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 14:53 Jak robisz risotto z kurkami? Podsmażasz i gotujesz cały czas z ryżem czy dodajesz na późniejszym etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 14:58 Mężem robię:p a on kurki z cebulką podsmaża osobno I dodaje po 2/3 czasu gotowania ryżu:p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 15:00 Przepraszam, nie z cebulką,tylko z szalotką, bo tu na mnie krzyczy że to wielka różnica:p Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 16:03 Jest różnica Dzięki, tak myślałam, bo inaczej smak tudzież jędrność by utraciły. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 16:04 Jest, jasne, ale dla mnie zdecydowanie nie aż tak ogromna, jak dla mojego męża:p Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 14:25 > Obiad w bistro nadbałtyckim - dorsz z frytkami i surówka, kompot Nie sposób się najeść takim obiadem. Nic dziwnego, że zjadłaś potem i gofra, i zapiekankę. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 14:46 Ja jem nie mniej ale inaczej - tzn. na śniadanie tylko kawa, potem lunch w pracy, zazwyczaj coś w stylu warzywa z woka z mięsem/rybą/omletem (duża porcja), a wieczorem też duży obiad na ciepło i tu bardzo różnie ale żadnych panierek, zasmażek ani mięs w sosie, nie lubię. Przy czym wcale nie dietetycznie, o nie, jestem z frakcji masło, śmietana a piersią z kaczki z przyrumienioną skórką też nie wzgardzę, ale do tego musi być dużo warzyw. Za to nie jadam podwieczorków i nie lubię słodyczy. Niestety owoców też nie. Wczoraj za to zjadłam tylko lunch (tenże wok) i od tego czasu nic bo po południu dopadł mnie z całą rodziną jakiś ohydny wirus żołądkowy. Do tego pół nocy sprzątałam pokój młodszaka, który nie zdążył do łazienki 😱 Wraz z czyszczeniem ścian, praniem wszystkiego, rozkręcaniem łózka i myciem kabelka po kabelku z wielkiego kłębowiska kabli, które a jakże musiało być obok łóżka, masakra. Sorry, że psuję wątek ale musiałam się pożalić. 😭😭 Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 16:04 Brakuje mi w tym warzyw... Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 16:58 Dzisiaj do teraz zjadłam: miskę płatków owsianych z jogurtem naturalnym dwa kawałki domowego drożdżowego ciasta ze śliwkami 2 chlebki razowe sonko dwie kromki chleba żytniego z masłem, do tego 1/3 lub więcej twarogu półtłustego piątnica, 5 zielonych oliwek, 3 liście cykorii, nieduży pomidor, kawałek papryki czerwonej dwie bulionówki popcornu z solą kilka różyczek kalafiora gotowanego na parze niecałe pół kilo bobu 3 śliwki pół banana garstkę nerkowców 2 suszone daktyle dwa kawałki bułki wrocławskiej z masłem, pomidorem i dwoma dużymi plasterkami salami i pewnie coś jeszcze dojem, bo nie wytrzymam do wieczora a do picia woda z cytryną i herbata Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 19:46 Gofr. Goffer. Błagam powiedz, że to było to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 22:23 Czy chcesz mi apetyt odebrać? Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 19:57 Jakbym tyle jadła to bym ważyła 100 kg Ja dzisiaj: Śniadanie 1 kromka chleba z masłem i kawał kiełbasy fuet Obiad boczniaki smażone i marynowane, deser lód na patyku Kolacja 4 kromki chleba z masłem i łososiem oraz surówka z papryki ogórków i pomidorów Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 21:40 Od samego czytania dostałam +0,5kg… Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 22:18 Dobra, dzień drugi, chyba pobiłam dzień wczorajszy .. Śniadanie w pensjonacie, niestety pyszne, stół szwedzki - kajzerka, 1 kromka razowego, jajecznica malutka, pół jajka z majonezem, po plasterku szynki, sera, pomidora, ogórka, papryki, mały kawałek ciasta, kawa, herbata, obie słodzone uffff To jeszcze nie koniec Kawa w kawiarni Pasztecik ze szpinakiem mały Na obiad - dorsz zapiekany z warzywami z frytkami, kompot Gofr z bitą i owocami, bez polewy 3 regionalne krowki-mleczna, w czekoladzie, whisky Dobrze, że wracam w sobotę, bo zbankrutuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
frntta666 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 22:21 Dzis smaczniej, niz wczoraj. I wcale nie jakos strasznie duzo Odpowiedz Link Zgłoś
headonshouldersbaby Re: Tyle dziś zjadłam... 11.08.23, 11:18 Duuuuzo maki chyba by mnie zakleilo , strasznie bym się czuła po takiej diecie wczoraj : filet z łososia na parze avocado pomidor korniszony feta cebulka 10 rzodkiewek - to na sniadanie Brzoskwinia i banan jako przekaska kolacja noodle ryżowe z krewetkami i warzywami, trzy grozy z krewetkami, jedna gałka loda jogurt grecki z cynamonem w formie suplementu 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 oleju z czarnuszki, żelazo wit b komplex z 3 litry wody. Kawa z owsianym x 2 Tak codziennie mniej więcej Odpowiedz Link Zgłoś