Dodaj do ulubionych

Macie za mało basiców?

24.08.23, 15:33
Kiedyś za czasów mojego liceum funkcjonowało w moim gronie powiedzenie "Ty nudny basicu". Tak mówiłyśmy na koleżanki, które ubierały się wg nas nudno i w rzeczy bardzo podstawowe, najcześciej zwykle dżinsy i jednolite koszulki.

Po latach widzę, że z czasów szkolnych pozostało mi noszenie (jakby powiedzieli w serialu Ranczo) bardzo "wzorzastych" rzeczy, natomiast te zwyczajne kompletnie zaniedbałam. Do tego stopnia, że nie mam ani jednej jednolitej koszulki, czy zwykłych dżinsów i łapię się czasami na tym, że nie mam jak zestawiać tych we wzory...

A jak u was, mało basiców czy wręcz przeciwnie?
Obserwuj wątek
    • mae224 Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 15:40
      w basikach wyglądam nudno i bardzo podstawowo, nie chcę, żeby koleżanki nazywały mnie „ty nudny basicu”.
      • wisniowy_sad Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 15:48
        mae224 napisała:

> w basikach wyglądam nudno i bardzo podstawowo, nie chcę, żeby koleżanki nazywał
        > y mnie „ty nudny basicu”.

Ja też tak wyglądam, ale mimo wszystko planuję dokupić sobie kilka białych koszulek czy par dżinsów, żeby zimą nie mieć problemu co założyć do kolorowej marynarki czy swetra. Zresztą ze względów nie wiadomo w sumie jakich nie mam w szafie żadnych pantofli, botków jesiennych czy śniegowców. SAME sneakersy i wiatrówki, i to w ogromnych ilościach. Planuję to niedługo zmienić.
    • madame_rita Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 15:42
      Wręcz przeciwnie.
    • memphis90 Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 15:43
      Czy basice to cos podobnego do rózic?
      • mid.week Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 15:55
        rózica może być basicowa ale basica nie moze być rózicowa
      • 7katipo Re: Macie za mało basiców? 25.08.23, 13:06
        O tym samym pomyślałam.
        U mnie - ani rózic, ani basic.
        Chyba, że o czymś nie wiem
        A nie, czekaj; mam w domu teściową, Barbarę - może ona się kwalifikuje jako Basica? To wtedy mam, jedną 🤔
        • memphis90 Re: Macie za mało basiców? 25.08.23, 13:56
          Masz basice w takim razie, ale z Wielkiej Litery.
    • novembre Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 15:44
      Jestę nudnym bęzikiem wink
    • daniela34 Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 15:46
      Zapisuję w kajeciku:
      "Ty nudny basicu."
      Kiedy złość mnie bierze
      "Ty dziwny liderze!"
      Gdy mi życie zbrzydło
      Sięgam po dusidło.
      Zamiast "Phi, zabawne!"
      Mowię zaś: "Paradne!"
      Podczas nabożeństwa
      Myślę o "zboczeństwach."
      Klient spłodził dziecko
      Porzucił zdradziecko
      Zwał się był Kazimierz
      A dla mnie Płodzimierz
      Te terminy znamy
      Byśmy są emamy
      • kropkaa Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 17:17
        Genialne! 😍
      • malia Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 20:26
        😀
      • 7katipo Re: Macie za mało basiców? 25.08.23, 13:07
        Bośmy? 🤔😋
        • daniela34 Re: Macie za mało basiców? 25.08.23, 13:08
          Bośmy wink
          Pisałam w tramwaju i kiepsko widzialam ekran wink
    • princesswhitewolf Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 15:47
      Przyznam ze zawsze zadziwia mnie ile czasu ludzie mysla o tym co nosza. W zyciu nie zastanawialam sie nad tym
      • wisniowy_sad Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 15:51
        princesswhitewolf napisała:

> Przyznam ze zawsze zadziwia mnie ile czasu ludzie mysla o tym co nosza. W zyciu
        > nie zastanawialam sie nad tym

I jak coś zakładasz, to naprawdę nie dobierasz góry i dołu, żeby to grało że sobą? No chyba, ze naprawdę masz same dżiny i dyżurne pogrzebowe spodnie w kancik, wtedy rzeczywiście nie musisz...
        • mid.week Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 16:05
          w bunkrze to i tak bez znaczenia
          • princesswhitewolf Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 17:19
            Oo mid. week juz kompletuje garderobe by paradowac w bunkrze? Wojskowa panterka czy co? Lol
          • hanusinamama Re: Macie za mało basiców? 25.08.23, 13:11
            smile
        • princesswhitewolf Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 17:18
          Nie nosze jeansow i nie posiadam ani jednej pary chyba ze jeans leggings po domu i nie nosze spodni w kancik.
          Poza tym zrozum o czym pisze- nigdzie nie napisalam ze rano ubierajac sie nie patrze co wkladam. Napisalam ze nigdy sie nie zastanawialam ile mam basic a ile wzorzystych. W zyciu nie przyszlo mi do glowy myslec o tym
        • hanusinamama Re: Macie za mało basiców? 25.08.23, 13:11
          Ona ma wszystko w mące...same basiki
          • princesswhitewolf Re: Macie za mało basiców? 25.08.23, 14:03
            W mące jest twój mózg, hanusina
    • primula.alpicola Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 15:47
      Przeciwnie, mam niewiele wzorzestych i dużo basików.
    • szarmszejk123 Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 15:53
      Ja jestem kwintesencja basicu 😂 80% mojej szafy to dżinsy i czarne/białe t-shirty ( z przewagą czarnych)
      • zaspasniegowa Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 18:52
        Siostro! Białe koszulki kupuje non stop bo ciagle pojawia die jakaś plama. Do tego mam kilka szarych kardiganów. Już chyba bardziej basic się nie da. Ale mam jedną żółtą/pomarańczową torebkę którą noszę do wszystkiego i trochę ożywia mój strój.
    • mid.week Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 16:04
      Mam cała masę basic, zaczynałam od jednej ale one się straszne szybko mnożą
      • malia Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 20:28
        Gdzie sypiają i czym je karmisz? Też chciałabym stado, ale nie wiem czy mnie stać. Są drogie w utrzymaniu?
    • ggrr.ruu Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 16:20
      Mam 95 procent basicow. Jestem nudziarą
    • berdebul Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 16:24
      Mam za mało. Większość moich koszulek ma obraźliwe napisy typu „I’m not antisocial I’m antistupid”. big_grin Problem pojawia się w starciu z instytucjami typu placówka edukacyjna.
    • szafireczek Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 16:29
      To zależysmile Ja dżinsów nie noszę do pracy, stąd nawet jeśli mam ponad 10 par, to i tak jest za dużo. Za koszulkami też nie przepadam, ale mam ich 3 szuflady w komodzie. Nie ma kiedy tego wszystkiego nosićsmile
    • kachaa17 Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 17:12
      Może jestem dziś mało lotna ale dopiero pod koniec posta załapała, że to chodzi o angielską pisownię i zastanawiałam się co to za basice są.
    • m_incubo Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 17:23
      Ani mało, ani wręcz przeciwnie. Mam dokładnie tyle, ile potrzebuję.
    • princy-mincy Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 17:27
      Ja mam i nudne basici i wzorzyste rzeczy, wlasnie po to, by moc zestawic rozne rzeczy. Mysle ze po rowno
      Np gladka bluzka i wzorzyste spodnie lub spodniczka albo na odwot- gladki dol i cos z wzorem/ printem blizej twarzy
      Nie lubie za to plaszczy i kurtek we wzorek
    • kropkaa Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 17:35
      Jestę nudnym basiciem. 97% a może i więcej to proste, jednolite fatałaszki.
    • pyza-wedrowniczka Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 18:13
      Mam trochę basiców, ale zdecydowanie mniej niż wzorzystych ubrań. U mnie jedna część garderoby musi być kolorowo-wzrorkowa, więc jak gładka bluzka to spódnica w kwiaty, jak dżinsy to kwiecista koszula itp.
    • kaki11 Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 18:38
      Mam trochę tych całkiem podstawowych baisicowych rzeczy, i trochę tych mniej oczywistych ale pasujących mi na tyle , że mam je gdzie nosić, a to dla mnie podstawa.
    • extereso Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 18:54
      Full.
    • mayaalex Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 20:32
      Wiekszosc w mojej szafie to basiki i klasyki, wlasnie dlatego, ze latwo je sie zestawia.

• mysiulek08 Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 20:37
        o, to to smile

basiki to glowna zawartosc mojej szafy
    • taki-sobie-nick Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 20:40
      Mamy za mało wszystkiego, a przezwisko idiotyczne.
    • ardzuna Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 21:19
      Basica to taka Barbara, jak z niektórych Katarzyn Kasice.
      Nie zastanawiam się, czy ktoś jest basicą. Kupuję to, co mi się podoba, a jeśli nie mam z czym tego zestawić, to uzupełniam szafę. Siłą rzeczy są to często jednobarwne rzeczy, bo przecież wzorzysty dół czy góra musi być należycie wyeksponowany i nie przygasać w kakofonii wzorów.
    • magdallenac Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 21:24
      wisniowy_sad napisała:

> Do tego stopnia, że nie mam ani jednej jednolitej koszulki, czy
      > zwykłych dżinsów i

Wśród 1000 sztuk odzieży, którą opisywałaś w innym wątku nie masz ani jednej jednolitej bluzki? Aha…
      Może podejdź do Green Pointu i kup sobie biały t- shirt? Będziesz miała 1001 sztuk.
    • madame_edith Re: Macie za mało basiców? 24.08.23, 21:38
      Jestem królową basiców, bo nienawidzę wzorzystych tkanin, w mocnych kolorach też się źle czuje. To są rzeczy, ktore bardzo mi się podobają tylko na innych. Dzięki temu w mojej szafie prawie wszystko do siebie pasuje 😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka