Dodaj do ulubionych

operacja kolana

28.08.23, 11:26
Moja mama lat 77 potrzebuje operacji kolana.
Gdzie w Warszawie warto zrobić ?
Mama twierdzi, że Otwock najlepszy ale mi tam kompletnie nie po drodze. Słyszałam, że szpital na Szaserów jest też dobry w ortopedii.
Podzielcie się doświadczeniami.

Pozdrawiam
Aga
Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: operacja kolana 28.08.23, 11:29
      Na Szaserow ponoc terminy tygodniowe 🤣
      • ageman Re: operacja kolana 28.08.23, 11:31
        Ale to znaczy, że tak dobrze czy też że tak słabo leczą ?
    • piataziuta Re: operacja kolana 28.08.23, 11:32
      Otwock polecam.
    • madame_edith Re: operacja kolana 28.08.23, 12:09
      Mam doświadczenia ortopedyczne z oboma szpitalami.
      Otwock…
    • la_mujer75 Re: operacja kolana 28.08.23, 12:59
      Ojciec mial w lipcu. W Otwocku. Ok.
      Jemu akurat zrobiły się komplikacje (po zdjęciu szwow, ale gdzie indziej zdejmował i chyba coś to zwalili), ale ogólnie bardzo sprawnie tam działają, ojca znajomi wszyscy szybko doszli do siebie.
    • ageman Re: operacja kolana 30.08.23, 10:53
      Czyli Otwock jednak.
      Napiszcie proszę, jak długo dochodzi się do sprawności, ile trwa rehabilitacja. Czy rehabilitację trzeba sobie samemu załatwić czy to jakoś szpital ogarnia ?
      Mama mieszka na 2 piętrze bez windy, po jakim czasie mogłaby zacząć wychodzić z domu ?

Pozdrawiam
      Aga
      • mandre_polo Re: operacja kolana 30.08.23, 11:02
        Na szybko to będzie prv rehabilitacja. Matka znajomych miała właśnie taką chyba w budynku obok szpitala w Otwocku. Załatwiane w trakcie pobytu zabiegu
        • mandre_polo Re: operacja kolana 30.08.23, 11:03
          Z tego co pamiętam przewozili ja z budynku do budynku
      • glanaber Re: operacja kolana 30.08.23, 12:43
        Ale co rozumiesz przez operację kolana? Operację czego? Rzepki, łękotki, kości, więzadeł? Artroskopia czy operacja otwarta? Bo każda z nich goi się inaczej i różne są zalecenia.
        • ageman Re: operacja kolana 30.08.23, 13:53
          Tego dokładnie nie wiem, mama nie mówiła o szczegółach, tylko ogólnie. Ona nie miała urazu tylko zwyrodnienia kości, zwapnienie więzadeł - sprawy związane z wiekiem.
          • glanaber Re: operacja kolana 30.08.23, 14:03
            To polecam rozmowę z lekarzem kierującym na operację. Powinien Wam wyjaśnić co ta operacja ma na celu, jak będzie wyglądała i jak długo potrwa proces dochodzenia do sprawności.
            Moja mama miała chyba ze 12 lat temu (była wtedy wprawdzie znacznie młodsza od Twojej) operację łąkotki, artroskopowo. Doszła do formy szybciej niż mój mąż po rekonstrukcji więzadła również artroskopowo, a był stosunkowo młody i bardzo wysportowany.
            Po operacji mama powinna dostać skierowanie na rehabilitację na cito, ale i tak się czeka długo i najczęściej trzeba szukać prywatnego gabinetu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka