samantha.jones 15.03.10, 22:04 Mój Tata ma za kilka dni urodziny. Wszyscy jesteśmy na diecie - Tata III faza, reszta II faza. Chciałabym zrobić jakiś 'dukański tort urodzinowy' ;) Wszelkie pomysły mile widziane :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
katka_tk Re: "TORT" na urodziny 15.03.10, 22:10 dukanowski biszkopt z dukanowskim ptasim mleczkiem i dukanowska galaretka;) ja ostatnio upikelam sernik z chudego sera na jajkach i posypalam wiorkami startej deitetycznej czekolady wedla- niezly efekt albo sernik na zimno dukanowski oczywiscie;) Link Zgłoś
monjan Re: "TORT" na urodziny 16.03.10, 09:42 z kasiązki PUSZYSTY TORT SEROWY NA CZEKOLADOWYM SPODZIE SPÓD 11 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku 2 łyżeczki kakao 5 łyżek słodzika aromat migdałowy 4 łyzki mleka 2 żółtka kilka łyżek otrąb owsianych (około 4) Wszystkie składniki wymieszać, dodać otrąb do gęstości.Masę rozsmarować na wyłożonej folią tortownicy. Wstawić do lodówki. MASA 0,5 kg chudego twarogu 500g fromage frais 200ml jogurtu naturalnego 5 jajek 12 łyżek słodzika 6 łyżek żelatyny 2 białka pozostałe z masy czekoladowej Twaróg zmielić na gładką masę z fromage,jogurtem i połową słodzika. Żółtka ubić na puszystą masę z reszta słodzika, dodać do sera. Żelatynę rozpuśćić w niewielkiej ilośi gorącej wody, dodać do masy. Wmieszać delikatnie ubitą pianę z białek. Masę wylać na czekoladowy spód,schłodzić. Można dodać wiórki kokosowe, posypać kakao,podzielić na pół i do części dodać kawę lub kakao. Link Zgłoś
anetabp Re: "TORT" na urodziny 24.07.10, 08:21 na tych blogach są torty - wyglądają smakowicie ;) redandpale.blox.pl/html dukanforever.blogspot.com/2010/05/tort-dla-wszystkich-mam.html Link Zgłoś
redlimonka Re: "TORT" na urodziny 24.07.10, 08:28 Fajna:):) stronka. można zamienniki zrobić ,jest tez tam dukanowski tort. no i wiele innych przeopisow Też pewnie kiedyś wypróbuję Link Zgłoś