Dodaj do ulubionych

Owoce na straganach

02.09.23, 18:11
Co handlarze robia z niesprzedanymi, szybko psujacymi sie owocami jak maliny? Na skup chyba nie sprzedają?
Pytm bo nkgdy nie widzialam ich przecenionych
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Owoce na straganach 02.09.23, 18:15
      Upychają te zgniłe pod swiezymi i mają nadzieje, ze klient się nie cofnie…
    • kaki11 Re: Owoce na straganach 02.09.23, 20:35
      Czasem widuję przecenione pod koniec dnia targowego
    • auksencja15 Re: Owoce na straganach 02.09.23, 20:45
      Przeceniają pod koniec dnia, czasem pytają ostatnich klientów czy nie chcą do zakupów za free, oddają zaprzyjaźnionym ubogim osobom, które przychodzą na koniec specjalnie po to. Te w najgorszym stanie wyrzucaja.
    • viewiorka Re: Owoce na straganach 02.09.23, 21:01
      Kiedyś na wakacjach kupiliśmy maliny. Na szczęście za zaczęliśmy jeść je od razu i szybko okazało się, że pod warstwą dobrych, reszta była spleśniała. Oddaliśmy do wymiany, ale nie każde były takie same. Sprzedawca oddał nam kasę , ale straganu nie zwijał pewnie mając nadzieję, że reszta się opchnie
      • auksencja15 Re: Owoce na straganach 02.09.23, 21:42
        Z malinami zawsze jest tej problem 😵‍💫 kupuje tylko w przezroczystych opakowaniach
    • panna.nasturcja Re: Owoce na straganach 02.09.23, 22:26
      U nas na targu, owszem, przeceniają pod koniec dnia, ale to jest targ jednodniowy tylko. I nie jeden raz, jeśli nie byłam rano jak zawsze, tylko pod koniec dnia to dostawałam coś w prezencie lub tanio od ludzi, u których zawsze kupuję.
    • kochamruskieileniwe Re: Owoce na straganach 02.09.23, 22:30
      Warszawa, Szembek. Na bieżąco są przebierane i sprzedawane dużo taniej. Wczoraj np. pomidory " na zupę" były po 2,5-3 zł I nie, nie były w fatalnym stanie.
    • mondovi Re: Owoce na straganach 02.09.23, 22:35
      U mnie przeceniają, a na koniec dnia niesprzedane i zwiędłe warzywa są wystawiane w skrzynkach do wzięcia za darmo.
    • princesswhitewolf Re: Owoce na straganach 02.09.23, 23:07
      Tu wystawiaja na Olio i biedni ludzie zabieraja. Nic sie nie psuje. Albo wystawiaja stol i oddaja. Pare dni temu widziałam
    • dwa_kubki_herbaty Re: Owoce na straganach 03.09.23, 00:48
      Koleżanki mąż kiedys miał warzywniak, miał stalych odbiorców zwiędniętych warzyw, dlatego nie przeceniał, bo sprzedawał po kosztach wszystko jednej osobie, a osób/instytucji chętnych które odbierają po 1/3 ceny dla zwierząt jest bardzo dużo.
      A maliny czy truskawki niesprzedane w danym dniu bral do domu, przy czym nie bylo to 30 kg tylko kobiałka czy dwie. Koleżanka świętowała jak zmienił branże, bo ileż można robić dżemy, koktajle, galaretki, ciasta, itp.
      • czerwonylucjan Re: Owoce na straganach 03.09.23, 07:02
        Mozna mrozic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka