czerwonylucjan 02.09.23, 18:11 Co handlarze robia z niesprzedanymi, szybko psujacymi sie owocami jak maliny? Na skup chyba nie sprzedają? Pytm bo nkgdy nie widzialam ich przecenionych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: Owoce na straganach 02.09.23, 18:15 Upychają te zgniłe pod swiezymi i mają nadzieje, ze klient się nie cofnie… Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Owoce na straganach 02.09.23, 20:35 Czasem widuję przecenione pod koniec dnia targowego Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Owoce na straganach 02.09.23, 20:45 Przeceniają pod koniec dnia, czasem pytają ostatnich klientów czy nie chcą do zakupów za free, oddają zaprzyjaźnionym ubogim osobom, które przychodzą na koniec specjalnie po to. Te w najgorszym stanie wyrzucaja. Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: Owoce na straganach 02.09.23, 21:01 Kiedyś na wakacjach kupiliśmy maliny. Na szczęście za zaczęliśmy jeść je od razu i szybko okazało się, że pod warstwą dobrych, reszta była spleśniała. Oddaliśmy do wymiany, ale nie każde były takie same. Sprzedawca oddał nam kasę , ale straganu nie zwijał pewnie mając nadzieję, że reszta się opchnie Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Owoce na straganach 02.09.23, 21:42 Z malinami zawsze jest tej problem 😵💫 kupuje tylko w przezroczystych opakowaniach Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Owoce na straganach 02.09.23, 22:26 U nas na targu, owszem, przeceniają pod koniec dnia, ale to jest targ jednodniowy tylko. I nie jeden raz, jeśli nie byłam rano jak zawsze, tylko pod koniec dnia to dostawałam coś w prezencie lub tanio od ludzi, u których zawsze kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Owoce na straganach 02.09.23, 22:30 Warszawa, Szembek. Na bieżąco są przebierane i sprzedawane dużo taniej. Wczoraj np. pomidory " na zupę" były po 2,5-3 zł I nie, nie były w fatalnym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Owoce na straganach 02.09.23, 22:35 U mnie przeceniają, a na koniec dnia niesprzedane i zwiędłe warzywa są wystawiane w skrzynkach do wzięcia za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Owoce na straganach 02.09.23, 23:07 Tu wystawiaja na Olio i biedni ludzie zabieraja. Nic sie nie psuje. Albo wystawiaja stol i oddaja. Pare dni temu widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Owoce na straganach 03.09.23, 00:48 Koleżanki mąż kiedys miał warzywniak, miał stalych odbiorców zwiędniętych warzyw, dlatego nie przeceniał, bo sprzedawał po kosztach wszystko jednej osobie, a osób/instytucji chętnych które odbierają po 1/3 ceny dla zwierząt jest bardzo dużo. A maliny czy truskawki niesprzedane w danym dniu bral do domu, przy czym nie bylo to 30 kg tylko kobiałka czy dwie. Koleżanka świętowała jak zmienił branże, bo ileż można robić dżemy, koktajle, galaretki, ciasta, itp. Odpowiedz Link Zgłoś