Dodaj do ulubionych

Smartfon - zdjęcia - pytanie.

18.09.23, 00:20
Ematka wie wszystko, więc... Trochę niespodziewanie mój smartfon wyzionął ducha, więc na szybko szukam nowego. Co mnie najbardziej wkurza? Na niektórych zdjęciach z telefonu jestem poszerzona, na innych - wydłużona. Masakra. Wymyśliłam, że odpowiada za to (ultra?)szerokokątny obiektyw... Może się mylę, nie wiem. Nie widzę telefonów z innym aparatem/obiektywem. Czy można jakoś wyłączyć to irytujące ustawienie? A może polecicie smarton, który nie robi takiej masakry aparatem? Celuję w Xiaomi, ew. Samsung... Budżet 1200.
Obserwuj wątek
    • longina84 Re: Smartfon - zdjęcia - pytanie. 18.09.23, 00:22
      Na obiektywach się nie znam. Ale jak na Samsunga, budżet chyba za mały, chyba, że nie z salonu, a jakiś ze starszych modeli/uzywanych.
    • snajper55 Re: Smartfon - zdjęcia - pytanie. 18.09.23, 00:48
      kasiakasiakasia222 napisała:

> Ematka wie wszystko, więc... Trochę niespodziewanie mój smartfon wyzionął ducha
      > , więc na szybko szukam nowego. Co mnie najbardziej wkurza? Na niektórych zdjęc
      > iach z telefonu jestem poszerzona, na innych - wydłużona. Masakra. Wymyśliłam,
      > że odpowiada za to (ultra?)szerokokątny obiektyw... Może się mylę, nie wiem. Ni
      > e widzę telefonów z innym aparatem/obiektywem. Czy można jakoś wyłączyć to iryt
      > ujące ustawienie? A może polecicie smarton, który nie robi takiej masakry apara
      > tem? Celuję w Xiaomi, ew. Samsung... Budżet 1200.

Trochę dołóż i za 1600 możesz kupić Samsunga A53 5G ze świetnym aparatem. Mam i jestem zachwycony. Zdjęcia nawet w trudnych warunkach, w nocy, wychodzą znakomicie. Nie zniekształca.

Można kupić na 15 rat 0%

S.
    • brenda_bee Re: Smartfon - zdjęcia - pytanie. 18.09.23, 07:56
      W tych pieniądzach kupiłabym jakiego używanego Samsunga z serii S. Córka ma S10 i zdjęcia robi zdecydowanie lepsze niż mój a71 czy męża a53.
      • jkl13 Re: Smartfon - zdjęcia - pytanie. 18.09.23, 08:11
        Sorki za off top, ale już któryś raz widzę określenie "w tych pieniądzach". To jakiś regionalizm? U mnie zawsze mówiło się "za te pieniądze", "w tych pieniądzach" pierwszy raz zobaczyłam na ematce.
        • mama-ola Re: Smartfon - zdjęcia - pytanie. 18.09.23, 08:15
          Nigdy nie słyszałam ani nie przeczytałam "w tych pieniadzach", dziś pierwszy raz.
          Być może to podstawienie za "w kwocie/w tej kwocie"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka