wiosennedni5 14.10.23, 08:29 Muszę dziś zakupić, po niedzieli ochłodzenie. Zależy mi żeby nie były sztywne, a miękkie i wygodne. Na płaskim obcasie. Może kupilyscie fajne ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Botki jesienne 14.10.23, 08:33 Wczoraj po przymierzeniu miliona pięciuset par moja mama zdecydowała się na te, no ale mie jestem pewna czy masz zbieżny gust z 77-latką. Ja w każdym razie idę dać na mszę dziękczynną za to, że coś wybrała 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Botki jesienne 14.10.23, 08:43 To u mnie też tak z wyborem 😏ale muszę dziś coś kupić, najważniejsza wygoda i nie mogą być wąskie w palcach, bo później mnie bardzo bolą stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Botki jesienne 14.10.23, 13:02 Moja 77 letnia mama powiedziałaby, że to buciki do siedzenia i wyglądania, bo do chodzenia nie wyglądają na wygodne. Płaskie też przecież nie są. No, ale wy macie rodzinnie pewnie preferencję do obcasików, więc mama wybrała tylko łagodniejszą wersję dla seniora. Do chodzenia dla normalnych kobiet to są Gabor Chelesa.To taki ich nieśmiertelny model w różnych wersjach i kolorach, z gładkiej i zamszowej skóry: Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Botki jesienne 14.10.23, 13:51 zła kobieto! teraz będę musiała je kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Botki jesienne 14.10.23, 16:45 Bardzo podobne miałam kiedyś z ecco, przewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Botki jesienne 15.10.23, 09:58 model nieśmiertelny ale ja w takich się czuję jakbym kajaki na stopę założyła. Dla mnie musi być bucik ładnie wyprofilowany, wąski w kostce i z zamkiem a nie z jakąś gumą, fu., Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Botki jesienne 15.10.23, 11:08 Mam bardzo podobne z Lasockiego z zeszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Botki jesienne 14.10.23, 17:01 sama bym takie kupiła, a mam zdecydowanie mniej lat Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Botki jesienne 14.10.23, 17:41 Mam jedne buty z takim obcasem, chociaż zwykle uznaje tylko płaskie, są wygodne. Mam nadzieję że ten rodzaj obsaców wróci do łask, po tych dziwacznych kształtach z ostatnich lat. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Botki jesienne 14.10.23, 22:34 Buty na tak szerokim obcasie są równie wygodne co te na płaskim. Ja w takich rozwoziłem towar i nosiłam koszę w zimie, dobrze się w nim autko prowadzi. Tyle ze ja nie jestem obiektywna bo cale zycie pomykałam na szpilkach, nawet zimą i płaskie mnie męczą bardziej no i gorzej wyglądałam. Teraz nie mam wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Botki jesienne 15.10.23, 10:00 z 15 lat temu chodziłam praktycznie tylko w takich, albo na koturnach o podobnej wysokości. wyższy obcas jest super bo w zimie mniej zimno ciągnie od spodu a taka wysokość obcasa dla mnie jest najwygodniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Botki jesienne 14.10.23, 09:28 Co prawda nie ostatnio tylko rok temu kupiłam sobie botki skechers. Cudownie miękkie, przewygodne, moje absolutnie ulubione. Czubek mają okrągły, więc nie są wąskie w palcach. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Botki jesienne 14.10.23, 09:55 A ja kupiłam 2 pary skechersow, pod wpływem twego zachwalqnia i wtopa, obie pary niewygodne piorunsko. W pierwszych nogą przesuwa się podczas chodzenia do przodu i efekt jest taki, że cisną w palec a chlapia przy piecie. Drugie 39 cisnelo mnie w palec, wzięłam 39.5 i niby w śródstopiu trzyma dobrze, są dopasowane ale wokół kostki też jest dziwny luz, sznurowanie nie pomaga i mogą w nich "chodzi" do tego dosyć sztywna podeszwa nie nadaje się do noszenia po deszczu, bo na mokrym są piorunsko ślizgie. Nie wiem, czy do 3 x sztuka i próbować jeszcze z jakąś parą 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Botki jesienne 14.10.23, 11:49 Wiesz co, mnie się wydaje, że skechersy są robione na jakimś nieco innym kopycie (chyba tak się to nazywa), które jest niczym zrobione na wzór mojej stopy. Z żadnymi innymi butami tak nie mam, wszystkie nowe mnie obcierają, nawet sandały i trampki, a skechersów mam już chyba z 12 par, od sandałów po buty zimowe i wszystkie na mnie pasują niczym robione na miarę. Ani jedne mnie nigdy nie obtarły. Stąd mój zachwyt, ale każdy ma inną stopę i może tobie akurat nie pasują. Moja sąsiadka, z którą chodzę z kijkami, też nie może się nadziwić, że noszę skechersy (trekkingowe też mam), bo jej kompletnie nie podpasowały. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Botki jesienne 14.10.23, 12:41 Ja przed skechersami najczęściej kupowałam emeryckie go soft 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Botki jesienne 14.10.23, 12:51 Ja jeszcze medicus z deichmanna ale ostatnio naprawdę same emeryckie wzory były stacjonarnie. I nosiłam 6.5 przez ostatnie lata a co mierzyłam ostatnio to jakoś mi stopa w kierunku 7 zmierza 😬 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Botki jesienne 14.10.23, 17:04 Eliszka, nie pamietam czy Ci polecalam, ale zerknij na polskie buty Helios, sa naprawde wygodne Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Botki jesienne 14.10.23, 21:51 Chyba już o nich wspominałaś. Jak będę na święta w Polsce, to sobie zerknę. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Botki jesienne 14.10.23, 17:01 bywa i tak wspoldomownik tez jest antyskeczers narzeka, ze pieta za szeroka, ze wkladka nie taka, ogolnie na nie i 'skeczersy to antybuty' ja lubie, od lat, nie jest to szczyt obuwniczych mozliwosci ale dla moich stop sa wygodne, z podeszwa bywa tak, ze faktycznie w niektorych modelach na mokrym sa sliskie i jak skeczersy lubie, tak berkemanny wielbie tzn moje stopy wielbia, moge kupowac w ciemno (u mnie marka niedostepna), rozmiar 7 jest idealny, tegosc tez, w rozmiarowce maja 1/2 i 1/3, jakosc i wykonanie swietne, mozna dokupic rozne typy wkladek, tylko dizajny, coz, niemieckoemeryckie , zimowe botki z owcza welna sa za to ponadczasowe za czasow posiadania haluxa przetestowalam sporo 'emeryckich' marek w tym wlasnie ara czy medicus, ecco tez i nie, wolalam skeczery, dopoki nie odkrylam berkemannow ps moje stopy za cholere nie moga pojac fenomenu birkenstockow no nie i juz Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Botki jesienne 14.10.23, 18:23 No właśnie u mnie też coś z pięta nie tak, za duzo luzu wokół kostki, cała stopa mi chodzi w tym bucie. Syn że stopka 46 przeciętnie też żadnych skechersow nie może dobrać. Te berkmann to nie znam, halluksa pracowniczego nie posiadam 😉 ale za to mam bardzo wysokie podbicie i raczej szersza stopę Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Botki jesienne 14.10.23, 20:10 wysokie podbicie bywa problematyczne, szeroka stopa rowniez (mialam ten problem przy stopie z haluksem, wiotke wiezadla i 'rozczlapana' stopa, to juz na szczescie za mna, musialam dobierac buty to tej gorszej stopy) berkemanny jesli chodzi o wygode sa super i co wazne maja okreslone tegosci a to sie teraz rzadko zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Botki jesienne 15.10.23, 10:06 nie ma co próbować kolejny raz. ja mam swoich producentów (mali lokalni polscy) których kopyto jest zbieżne z moją stopą i ich się trzymam. Po wielu próbach znalezienia wygodnych butów na moje stopy w markowych topowych sklepach w galeriach - przestałam już nawet u nich przymierzać bo z moją stopą się nie dogadują. Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Botki jesienne 14.10.23, 19:46 Czy te botki skechers mają w środku takie miękkie coś jak ich sneakersy? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Botki jesienne 14.10.23, 21:53 Tak, wkładka jest taka sama. Właśnie za to je uwielbiam. Całe są z bardzo miękkiej skóry i chodzi się w nich niczym w mięciutkich bamboszach. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Botki jesienne 14.10.23, 22:32 Nie pamiętam, kupiłam w sklepie stacjonarnym firmowym skechers w Walii. Jak wrócę do domu mogę dać fotkę Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Botki jesienne 14.10.23, 22:52 ok, poczekam, nie spieszy mi sie, wiosna u bram 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Botki jesienne 14.10.23, 12:01 Ja kupiłam bardzo klasyczne i proste z zamszu - Lasocki: ccc.eu/pl/damskie/buty/botki/botki-lasocki-oce-linda-01-czarny-2 Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Botki jesienne 14.10.23, 12:19 Kupiłam podobne, tylko Ryłko, są bardzo wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Botki jesienne 14.10.23, 13:05 potwierdzam ryłko (obcas jest bardzo niski), ale bardzo wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Botki jesienne 14.10.23, 14:18 Kupiłam, były też inne, które mi się podobały, ale wąskie w palcach. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Botki jesienne 14.10.23, 17:03 nie kupuje na razie zadnych butow, mam kilka polek w szafie zawalonych, szlaban sobie dalam ale na nadchodzaca wiosne i lato, sprawilam sobie, jakis czas temu, pistacjowe heliosy Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Botki jesienne 14.10.23, 17:22 o gustach sie nie dyskutuje ale nie, nie, dla mnie koszmarek i kolor i podeszwa 🤣 widze niemal jak sie potykam o te rozcieta opone i padam na twarz Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Botki jesienne 14.10.23, 19:43 jeszcze w nich nie chodziłam, więc wszystko przede mną 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Botki jesienne 15.10.23, 14:42 Ja to się dziwię, ze ktoś może nie lubić . Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Botki jesienne 14.10.23, 21:55 Mam bardzo podobne, tylko bordowe i z ciut dłuższą cholewką. Wbrew pozorom chodzi się w nich całkiem wygodnie. To nie ten wymiar wygody, co w skechersach, ale też jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_plus Re: Botki jesienne 14.10.23, 17:22 Marka DeeZee ma fajne. Moje mają 3 lata i wiąż dobrze się trzymają, niestety nie mogę znaleźć modelu w necie na pokazanie... Jedyny minus to to, że po latach mimo chodzenia wciąż mam odciski na podeszwach stóp. Nie mogę ich rozchodzić. Z kolei ja szukam butów na zimę. Moje po 6 latach dokonały żywota. Niestety takich samych już nie produkują szkoda. Mam na oku jedne, znając moje szczęście to jak będę mieć kasę, żeby kupić to mój rozmiar będzie wyprzedany Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Botki jesienne 14.10.23, 19:31 Tekst linkuSą super wygodne. Mam od nich jeszcze kilka innych par butów i wszystkie są wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Botki jesienne 14.10.23, 22:26 Czemu one mają takie dziwne nazwy? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Botki jesienne 14.10.23, 20:01 wiosennedni5 napisała: > Muszę dziś zakupić, po niedzieli ochłodzenie. > Bez przesady z tym ochłodzeniem. Ma być 10-12 stopni, potem może troszkę mniej, ale nawet w prognozie na 40 dni nie widziałam temperatur poniżej zera (w dzień). Więc masz jeszcze dużo czasu na zakup 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Botki jesienne 14.10.23, 22:45 Zależy u kogo. U mnie zapowiadają +2. Poza tym nawet przy +10 zakładam inne buty niż przy temperaturach powyżej 20 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Botki jesienne 15.10.23, 09:43 Ja też wtedy zakładam inne, ale botki to właściwie tylko wtedy gdy leży śnieg. Więc bywają zimy kiedy botków, kozaków czy nie śniegowców nie zakładam ani razu Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Botki jesienne 14.10.23, 21:40 Nakupilam butów jak goopi śrubek..co to jest za ciezka praca...upocilam się jak na plaży w cro..ale wystarczy mi do emerytury 🙄🙈🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Botki jesienne 15.10.23, 10:11 O. Na początku roku kupiłam takie jak te drugie musiałam kupić cokolwiek na gwałt bo wyjeżdżałam a miałam tylko buty typowo miejskie - i okazało się że te kupione "byle miały grubą podeszwę na długie chodzenie" to jedne z najwygodniejszych butów jakie miałam Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Botki jesienne 15.10.23, 10:46 No powiem Ci ze tez jestem zaskoczona jaki mam komfort na nodze, bo po lasockim czy Nelly blue to bym się nie spodziewała... Zobaczymy jak w praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Botki jesienne 15.10.23, 11:34 Te moje to nie wiem jakiej firmy były, chyba nie Lasocki bo odkąd zmienili wykonawcę to mi ich buty nie podchodzą, są twarde i dla mnie niewygodne. Ale model identyczny, kupiony w małym sklepie osiedlowym, cieplutkie, wygodne, można cały dzień chodzić i stopa ma się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Botki jesienne 15.10.23, 14:56 majenkirr napisała: > Wszystkie kupiłaś? 😅 > 🫣🙈 Tak...jeszcze jedne zs mną chodzą Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Botki jesienne 15.10.23, 12:24 Miałam nic nie kupować w tym roku, ale przez was pokazałam na limango i zamówiłam te :p Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Botki jesienne 15.10.23, 12:41 Pasowałyby mi do plecaczka jedne i drugie 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Botki jesienne 15.10.23, 17:42 Ale fajne! Pasowałyby do moich kaloszy 😄 Miałam nic nie kupować, ale takie kolorowe chyba sobie strzelę. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Botki jesienne 15.10.23, 18:05 No właśnie chyba twoje kalosze mnie zainspirowały 😁 Odpowiedz Link Zgłoś