Dodaj do ulubionych

Cóż... im lepiej

16.10.23, 00:07
Wykształcony wyborca, tym mniejsze poparcie dla PiS. Tak lepiej? Znów wracamy do podzialow:
Miasta na KO, 3D, L
Wieś ba PiS

Ludzie 60+ na PiS
Ludzie do 50 rż na ko, l. 3d

Ludzie po studiach - 40% KO
Ludzie z podstawowym - 66% PiS
Obserwuj wątek
    • luderka Re: Cóż... im lepiej 16.10.23, 00:12
      pracujący w korporacji vs pracujący w januszeksach
      pracownicy biurowi vs pracownicy fizyczni
      osoby mające miejsce pracy w tej samej miejscowości vs tacy którzy nie mają zakładu pracy na miejscu /miasto-wieś
      osoby w wieku produkcyjnym vs emeryci

i wyciągnij wnioski
    • muszebosieudusze Re: Cóż... im lepiej 16.10.23, 00:14
      Ludzie 60+ to ludzie którzy byli 26+ kiedy padła komuna i weszły reformy Balcerowicza. Nie jazdy z nich wyszedł z tego bez szwanku i zapewne to pamiętają.
      • thank_you Re: Cóż... im lepiej 16.10.23, 02:02
        Byli nawet (26+10)+
    • la_mujer75 Re: Cóż... im lepiej 16.10.23, 00:15
      Powiem tak- nie mam za grosz wyrozumiałości dla wyborcy PIS'u. I nie dla tego, który nie ma wykształcenia , tylko własnie dla tego niby "mundrego". To mnie powala.
      A znam kilka takich grup. Wykształceni, dobrze zarabiający, ze stolicy. To dopiero "ciemnota", niczym nie usprawiedliwiona.
      • zona_glusia Re: Cóż... im lepiej 16.10.23, 00:24
        "Wykształceni, dobrze zarabiający..." znam tylko takich wyborców PiS-u.
        • alex_vause35 Re: Cóż... im lepiej 16.10.23, 10:53
          Ja znam emigrantów wyborców PiS, którzy do Polski nie zamierzają wracać, mają settled status, całkiem nieźle im się tam powodzi, ale oddają karnie głos w naszych wyborach.
      • abria Re: Cóż... im lepiej 16.10.23, 12:20
        mam takie lekarza, nawet dobry specjalista, ale popiera PiS

ale już pieniążki to do "łapki" bierze żeby nie płacić podatku i nie dokładać się do 500+
    • mallard Re: Cóż... im lepiej 16.10.23, 12:35
      gaskama napisała:

> Ludzie 60+ na PiS

No nie wszyscy! 😡😉
    • kaki11 Re: Cóż... im lepiej 16.10.23, 12:44
      Tak, lepie. Bo tamten wpis był zwyczajnie okropny. Choćby dlatego, ze to jest ważna część społeczeństwa, najczęściej bardzo ciężko pracująca w miejscach bez których nie trafilibyśmy sobie palcem do nosa (nie, nie twierdzę, że reszta nie pracuje ciężko albo potrzebnie) a cała ta pogarda i lekceważenie, które i płynęło z poprzedniego obozu rządzącego i od wyborów jest odpowiedzią na pytanie o wysoki wynik PiSu.Bo to PiS okazał się dla nich partią honoru i ratunku. A całe szczęście demokracja polega na tym, że ci nieuprzywilejowani też mogą wybierać tych, którzy są dla nich lepsi. Mam nadzieję, ze Tusk wyciągną lekcję z tych przegranych lat, i faktycznie coś w podejściu przemodeluje nie tylko na okres kampanii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka