Dodaj do ulubionych

Opinie google - dno

09.11.23, 22:51
Koło mnie niedawno powstał lokal gastronomiczny. Postanowiłem dać mu opinię na google - pozytywną, ale z konstruktywną radą co muszą poprawić, żeby odnieść sukces na rynku, przetrwać. Durny google zablokował mi tę opinię. Napisałem trochę inaczej z innego konta - to samo. Zostały takie same nadmuchiwane, pompowane opinie : super, bardzo , wspaniale, itp. bez konkretów. Opinie gdzie się powtarzają te same słowa w różnych opiniach.
Tym samym lokal ma same 5-ki w google'u a klientów niewiele.
Durnota.
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Opinie google - dno 09.11.23, 22:52
      ...chodzi mi o to, że fałszywe opinie pisane na zamówienie czy po prośbie przechodzą przez googleową weryfikację a prawdziwa opinia nie.
    • kk345 Re: Opinie google - dno 09.11.23, 23:54
      >Postanowiłem dać mu opinię na google - pozytywną, ale z konstruktywną radą co muszą poprawić, żeby odnieść sukces na rynku, przetrwać.

big_grin big_grin big_grin
      • ewka.n Re: Opinie google - dno 10.11.23, 00:08
        Podłość ludzka i globalnych koncernów w tępieniu polskiej drobnej przedsiębiorczości nie zna granic.
        big_grin big_grin big_grin
        • bywalec.hoteli Re: Opinie google - dno 10.11.23, 00:30
          XD
    • ireneo Re: Opinie google - dno 10.11.23, 00:10
      Wywalił automat, masz opcje reklamowania, a wtedy zaklepuje nie jakiś zaprogramowany na zwroty, jak prawacki trollujący polakprawdziwy , a na całe zdania, jak Polak.
      Inna rzecz, to realia. Okazało się, że twoja ocena miejsca jest zbędna.
      • bywalec.hoteli Re: Opinie google - dno 10.11.23, 00:19
        wiem, złożyłem odwołanie
    • memphis90 Re: Opinie google - dno 10.11.23, 07:58
      Mnie dotychczas nie przeszła tylko jedna, jak dorzuciłam sceeeny z rozmowy ze sprzedawcą piszącym wprost o tym, jak łamie prawa konsumenta (opinia dotyczyła sklepu). Napisałam opinie z drugiego konta bez foto, z tymi samymi zarzutami i przeszło.
    • arthwen Re: Opinie google - dno 10.11.23, 12:49
      Masę razy oceniamiałam coś nawet na 1-2 gwiazdki i ani razu nie zdarzyło mi się, żeby opinia nie przeszła.
    • mdro Re: Opinie google - dno 10.11.23, 12:54
      Biorąc pod uwagę, jak absurdalne są niekiedy opinie w Google Maps (np. ewidentnie niedotyczące tego obiektu albo pisane w okresie, gdy obiekt był zamknięty) i sobie wiszą bez przeszkód, coś ta twoja historyjka się mocno nie klei.
      • szarmszejk123 Re: Opinie google - dno 10.11.23, 13:02
        O, napisalysmy praktycznie to samo.
      • livia.kalina Re: Opinie google - dno 10.11.23, 20:03
        Daj jakąś opowieść bywalca, która się klei wink
      • irma223 Re: Opinie google - dno 13.11.23, 04:08
        A jednak.
        Mnie samej ostatnio dwóch negatywnych opinii (dwóch różnych obiektów) nie przyjęło, choć były one napisane rzeczowym, wyważonym językiem, z opisem konkretnych sytuacji.
        Ale pozytywną opinię: a tak, bardzo proszę, już zamieszczona!
        A przed laty zdarzyło mi się zamieścić odnośnie czegoś negatywną opinię i tamta widnieje do tej pory.
    • szarmszejk123 Re: Opinie google - dno 10.11.23, 13:02
      Biorąc pod uwagę, jak dziwaczne, często idiotyczne opinie można znaleźć w google, nie potrafię sobie wyobrazić co ty żes tam nawypisywal, że nie przeszło.
      • martishia7 Re: Opinie google - dno 10.11.23, 15:07
        Opinie na stronach sądów bardzo lubię.
        • szarmszejk123 Re: Opinie google - dno 10.11.23, 15:11
          🤣
          Coz, też bym się wurkwiła:p
          • martishia7 Re: Opinie google - dno 10.11.23, 15:14
            Najlepsze są od zadowolonych rozwodników, 5/5.
            • martishia7 Re: Opinie google - dno 10.11.23, 15:19
              O tutaj:
              • milupaa Re: Opinie google - dno 11.11.23, 04:53
                😅
              • snajper55 Re: Opinie google - dno 11.11.23, 12:20
                Aż się człowiek zaczyna zastanawiać nad rozwodem.

S.
        • borsuczyca.klusek Re: Opinie google - dno 10.11.23, 15:21
          Ale przynajmniej po opiniach można wybrać najlepszy areszt śledczy w okolicy...
          • ireneo Re: Opinie google - dno 10.11.23, 19:55
            borsuczyca.klusek napisała:

> Ale przynajmniej po opiniach można wybrać najlepszy areszt śledczy w okolicy...
            >
            +++++
            Wójcik tak o nich dba i wyrabia sobie chody. Za parę miesięcy jak znalazł. Klawiszy też kupił
        • sueellen Re: Opinie google - dno 11.11.23, 07:17
          Przeczytałam negatywną opinię o górze. Góra została oceniona jako za wysoka, za długo trwa wspinaczka na nią, ze szczytu nic nie widać z powodu mgły i nie ma tam nawet kawiarni ani baru. Niech się zapadnie pod ziemię ze wstydu, bździągwa.
          • never.surrender7 Re: Opinie google - dno 11.11.23, 16:02
            Podziel się, proszę...
    • lu_na_be Re: Opinie google - dno 10.11.23, 21:31
      No mi te.ż kiedyś nie przeszło. Knajpa oceniona na prawie same piątki, specjalnie jechałam, a to co dostałam na talerzu było mocno liche. Opinia mimo, że nie całkiem negatywna, tak na 3 gwiazdki, została odrzucona. Ewidentnie wykupiona opcja premium smile
    • leyla76 Re: Opinie google - dno 11.11.23, 08:59
      Mam lokal gastronomiczny w Szwajcarii i wszelkie opinie, które są wstawione na Google jestem w stanie usuwać i oczywiście na nie odpowiadać. Więc może to wlaściciel usuwa niewygodne dla niego opinie, a nie, że Google blokuje .
      • bywalec.hoteli Re: Opinie google - dno 11.11.23, 10:13
        Możesz usuwać? To bez sensu. Zostaną same 5 *.
        • ireneo Re: Opinie google - dno 11.11.23, 11:24
          bywalec.hoteli napisał:

> Możesz usuwać? To bez sensu. Zostaną same 5 *.
          ++++
          może nawet ***** bar...
        • leyla76 Re: Opinie google - dno 11.11.23, 17:07
          Mogę, ale nie usuwam. Na te niezbyt pochlebne odpowiadam, pytam co było nie tak, zeby wiedzieć co poprawić, na co zwrócić uwagę.
          • bywalec.hoteli Re: Opinie google - dno 12.11.23, 23:20
            Ano właśnie. A oni mają możliwość usłyszenia co poprawić zablokowaną
    • clk Re: Opinie google - dno 12.11.23, 23:25
      Ja dostałam ostatnio powiadomienie z Google ze firma X przez firmę prawnicza uważa ze nigdy nie korzystałam ze sklepu i mam ileś tam dni na usunięcie opinii.
      Po 2 latach od 1* - towar nie został wysłany przez miesiec, następny miesiąc trwał zwrot.
      Odpisałam ze korzystałam ze sklepu, mam dowody (wysłałam kopie jednego maila) i z chęcią mogę pociągnąć temat dalej.
      Narazie brak odpowiedzi
      • bywalec.hoteli Re: Opinie google - dno 12.11.23, 23:29
        Widniejesz w googlu pod swoim prawdziwym nazwiskiem i adresem?? Mało roztropne.
    • engine8t Re: Opinie google - dno 13.11.23, 02:28
      Przeciez Google to gieszeft a nie jakas organizacja charytatywna. Chcesz dobre opinie publikowane a zle wyrzucane - A ...to kosztuje.?
    • ewka.n Re: Opinie google - dno 13.11.23, 03:09
      Opinia o jednej z Biedronek, którą niechybnie odwiedza wiele ematek, co nie umknęło uwadze recenzującego big_grin

• bywalec.hoteli Re: Opinie google - dno 14.11.23, 08:25
      No i odrzucili moje odwołanie bez podania uzasadnienia. A 5* przechodzą. Wykupiona opcja Google maps premium!
    • better.call.kim Re: Opinie google - dno 14.11.23, 08:30
      Przestałam pisać opinie na TripAdvisorze, jak nie przeszła ani jedna choć trochę niepochlebna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka