Dodaj do ulubionych

Psy w Sejmie

15.11.23, 11:25
Było już?

Nowa wicemarszalkini, Dorota Niedziela postuluje zniesienie przepisów zabraniających wprowadzanie psów na teren Sejmu.
Za Oko Press na ich IG.

Uwielbiam psy i w niczym mi nie przeszkadzają. Niektóre komentarze przeciwników tego pomysłu osłabiają (również na IG)
Ale na boginię, nie ma ważniejszych tematów do omawiania/ syfu do ogarnięcia po poprzedniej ekipie? No bez jaj.
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 11:30
      Są ważniejsze. Po co więc z tego robić wielką rzecz? Starczy jedna uchwała czy jakiś wpis do regulaminu i po bólu dudy.
      • lella_two Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 11:35
        Czasami mały problem przeszkadza zająć się tym większym, może to ten przypadek.
        • kropkacom Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 11:38
          A jest wielki problem, czy po prostu medialny?
      • ichi51e Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 11:35
        no właśnie nie potrzeba na to nowego prawa (bo babka jak rozumiem nie chce zrównania praw zwierzęcia i człowieka i przymusowego wpuszczania zwierząt wszędzie) tylko wystarczy kosmetyczne zmiana w regulaminie i zeskrobanie naklejki z zakazem (jeśli jest)
    • ichi51e Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 11:33
      more kobieta nie ma z kim psa zostawić
    • koko8 Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 11:40
      homohominilupus napisała:

> Ale na boginię, nie ma ważniejszych tematów do omawiania/ syfu do ogarnięcia po
      > poprzedniej ekipie? No bez jaj.
      >

Jasne, że są, ale to jest temat obok. Przechwycony przez media, bo nośny i nietypowy, taki okołosejmowy michałek.
      Nie przeszkadza w procedowaniu ważniejszych uchwał.
      • daniela34 Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 11:41
        O to, to, to.
        • turbinkamalinka Re: Psy w Sejmie 16.11.23, 01:10
          Tylko że to jakaś bzdura. Z psami nie chodzimy wszędzie. Sejm to jednak miejsce pracy.

Mogę do sejmu wpuścić moją mało wychowaną Turbinkę. Ziobrę ugryzie w nogę, Macierewicza w gardziołko a na kaczkę zapoluje. Nikogo nie obsika bo pod tym względem jest wychowana
    • leosia-wspaniala Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 11:41
      >Uwielbiam psy i w niczym mi nie przeszkadzają.

Tobie nie, ale innym mogą. Są ludzie uczuleni, są ludzie, którzy się boją albo w towarzystwie psów czują się niekomfortowo. Mnie szczerze mówiąc irytuje przyprowadzanie psów do pracy. Pracowałam w biurze, w którym było to dozwolone, to był koszmar, kilka razy się zdarzyło nawet, że się pies zlał na podłogę - i co z tego, że właściciel posprzątał, skoro podłoga drewniana (stara kamienica). Wiem, że sejm to nie typowe biuro, no ale mimo wszystko, to nie jest miejsce dla zwierząt domowych.
      • arthwen Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 15:57
        Dokładnie.
        A skoro ma być wolno, to rozumiem, że nie tylko psy są wyłączone z zakazu. Jak z psem wolno, to z takim ptasznikiem też, co z tego, ze inni się boją.
      • marta.graca Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 16:18
        Myślę, że pies też nie będzie się czuł zbyt komfortowo w tłumie obcych ludzi i hałasie.
      • kachaa17 Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 19:24
        Też jestem przeciwna psom w pracy.
        Są psy, które szczekają dość agresywnie mimo, że ponoć agresywne nie są. Koleżanka kiedyś przyszła z psem, wchodzę do pokoju a tu pies na mnie szczeka. Koleżanka mówi, że on nic nie zrobi no ale jakoś tak nie chcę bać się w pracy czy mnie jakoś pies nie dzianie.
      • kaki11 Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 22:55
        Dokładnie.
        Sama psy uwielbiam, i pewnie gdyby ktoś przyprowadził do mojej pracy to pierwsza bym była do głasków, ale jakoś jestem wstanie zrozumieć, że pośród wszystkich posłów, dziennikarzy, straży itd. mogą być ludzie którzy się np. obcych psów boją albo są uczuleni. A w sumie takie przyprowadzenie psa prócz ewentualnego ocieplania wizerunku jednego z drugim nie ma żadnego uzasadnienia.
      • anorektycznazdzira Re: Psy w Sejmie 21.11.23, 18:43
        Zgadzam się!
    • demono2004 Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 12:25
      O tych psach to byla mowa 2-3 msc temu a dopiero teraz to wyciągnieto.
    • koronka2012 Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 22:17
      Wystarczy, że niektórzy są pozbawieni mózgu i muszą wleźć z psem do galerii handlowej ale może nie zachęcajmy ich do tego?
      Do pracy, do sejmu, gdzie jeszcze?
      • homohominilupus Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 23:44
        koronka2012 napisała:

> Wystarczy, że niektórzy są pozbawieni mózgu i muszą wleźć z psem do galerii han
        > dlowej

W centrum handlowym to już przegięcie. Biedny pies!
        Często widuję takich dzbanów z wystraszonym, zestresowanym psem.
    • mamamisi2005 Re: Psy w Sejmie 15.11.23, 22:41
      Oj tam oj tam. Był już koń senator, to co tam pies w sejmie i to nawet nie jako poseł, a jako osoba towarzysząca 😉
    • erwlasniak [...] 21.11.23, 16:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • septembra Re: Psy w Sejmie 21.11.23, 17:06
        Matuszki rosji nie stać już na szkolenia językowe dla trolli?
      • bromba11 Re: Psy w Sejmie 21.11.23, 17:11
        Na urokie polskowo jazyka ty pałucził dwojku, ha?
      • anorektycznazdzira Re: Psy w Sejmie 21.11.23, 18:44
        idi nahuj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka