Dodaj do ulubionych

Roborock i zasłony - pytanie

24.11.23, 13:39
Mam pytanie do użytkowniczek i użytkowników Roborocka. Jak on sobie radzi z firankami i zasłonami, zwłaszcza takimi modnie pokładającymi się na podłodze? Nie próbuje wciągać firanek, zasłon, albo nie zawija się on w zasłony?
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Roborock i zasłony - pytanie 24.11.23, 13:58
      na razie znalazłem taką informację "UWAGA! Urządzenie może nie działać prawidłowo na czarnych, bardzo ciemnych i/lub mocno błyszczących powierzchniach. Może również wplątywać się w firanki lub zasłony, a także tworzyć błędne mapy w przypadku luster o dużej powierzchni (na ścianach, szafach, itp.). W takim przypadku należy ustawić, z poziomu aplikacji, strefę niedostępną." na stronie roborock-poland.pl/sklep/roboty-sprzatajace/127-roborock-s8-czarny-6970995786514.html
      • b-b1 Re: Roborock i zasłony - pytanie 24.11.23, 15:44
        Musisz podnieść jeśli zasłony/firanki leżą na podłodze-szczotka się wkręci, pociągnie i zerwie, albo się zablokuje. Ja już nie mam takich, nie chciało mi się podnosić -obcięłam 1cm nad podłogę.
        Nie mam czarnych przestrzeni-mam dużo szaf z lustrami do podłogi-jeździ normalnie, mapy rysuje normalnie ( i s5 i s7)nie wariuje.
    • princy-mincy Re: Roborock i zasłony - pytanie 24.11.23, 17:07
      Nie wiedzialam, ze pokladanie sie firanek/ zaslonek na podlodze jest modne. Wg mnie wyglada to slabo.
      Ale skoro juz ktos ma to musi jednak podwinac bo moze robot sie na nich zaciac.
      • bywalec.hoteli Re: Roborock i zasłony - pytanie 24.11.23, 18:27
        Mam takie zdanie jak Ty ale szefostwo ma inne.
        • bywalec.hoteli Re: Roborock i zasłony - pytanie 24.11.23, 18:30
          Np
          • ichi51e Re: Roborock i zasłony - pytanie 24.11.23, 23:18
            „Wygląda to bardzo gustownie” 😳😳😳
          • ga-ti Re: Roborock i zasłony - pytanie 25.11.23, 21:43
            Moje leżą na podłodze w sypialni, ale nie żeby było bardziej ekskluzywnie, po prostu kupiłam takie gotowe za długie i nie chciało mi się nosić do krawcowej, powiesiłam na chwilę, zanieść miałam kiedy indziej wink
            Nie mam odkurzacza samojezdnego sad
        • b-b1 Re: Roborock i zasłony - pytanie 24.11.23, 18:55
          bywalec.hoteli napisał:

> Mam takie zdanie jak Ty ale szefostwo ma inne.

Jeśli ma inne, to ponosi konsekwencje swoich wyborów-czyli szefostwo samodzielnie własnymi "ręcami"musi ogarnąć modny salon z pięknie udrapowanymi na podłodze firanami/zasłonami😂

• bywalec.hoteli Re: Roborock i zasłony - pytanie 24.11.23, 20:47
            Wiemy oboje że w małżeństwie tak to nie działa 😂
      • bywalec.hoteli Re: Roborock i zasłony - pytanie 25.11.23, 10:06
        Princy Mincy, a na dzień dzisiejszy jesteście zadowoleni z Q7?
        • kk345 Re: Roborock i zasłony - pytanie 25.11.23, 10:53
          >na dzień dzisiejszy
          Ty to robisz specjalnie...
          Jak cię czytam, to wizualizuję sobie aspirującą Dżesikę, która bardzo się stara, żeby użyć w każdym zdaniu jak najwięcej "wytwornych" słów, które usłyszała w tv, z równie wytworną według niej składnią.
        • princy-mincy Re: Roborock i zasłony - pytanie 25.11.23, 15:18
          tak, sprząta lepiej niż się spodziewałam
          • bywalec.hoteli Re: Roborock i zasłony - pytanie 25.11.23, 18:03
            A jak z tym myciem? W ogóle myje to? Wpada na dywany czy chodniki i próbuje myć?
            • princy-mincy Re: Roborock i zasłony - pytanie 25.11.23, 20:39
              nie mamy dywanów ani chodników
              nie domyje starych zaschnięty plam ale do odświeżenia podłogi się nadaje
    • pyza-wedrowniczka Re: Roborock i zasłony - pytanie 24.11.23, 17:16
      Próbuje. Niestety firanki dotykające ziemi się wkęcają, mam takie w jednym pokoju i przed odkurzaniem muszę podnieść i zaczepić o szafkę. Tak samo koc na fotelu mi się parę razy wkręcił, bo był źle położony.
      • bywalec.hoteli Re: Roborock i zasłony - pytanie 26.11.23, 16:34
        Kurde, słabo
    • dwa_kubki_herbaty Re: Roborock i zasłony - pytanie 24.11.23, 20:54
      U mnie nie wciagnie bo leżą ale nie na tyle żeby wciagnęła.
      Ale ja podnosze wszystko jak jeździ, bo mam psa który kiedyś srał i jakoś te filmy z kupą wszędzie i uwalanym odkurzaczem mnie przekonały. Mam na podlodze psie maskotki legowisko czasem koc leży, za duzo gratów.
      Puszczam jak jestem w domu i wszystko poogarniam, popodnosze.
      • bywalec.hoteli Re: Roborock i zasłony - pytanie 26.11.23, 16:35
        Te nowe to chyba rozpoznają psie kupy smile
        Ale skoro juz nie sra?
    • kanna Re: Roborock i zasłony - pytanie 24.11.23, 21:06
      Nie mam leżących na ziemi firanek, ale np. zwisający róg koca zawsze da radę wkręcić uncertain
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Roborock i zasłony - pytanie 24.11.23, 23:10
      Omija, nie wciąga, nie niszczy
      • bywalec.hoteli Re: Roborock i zasłony - pytanie 25.11.23, 12:39
        super, dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka