Dodaj do ulubionych

Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik

22.12.23, 15:11
Witam piękne panie, jak przygotowania do świąt???Ja upiekłam sernik Rosa,pyszny,zakupy zrobiłam, teraz smażę cebulę z pieczarkami na kanapkę,proszę się częstować,zrobię herbatę albo kawę,pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego i pięknego dnia 🌻🌺🌹⚘️🌷
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 15:26
      Znakomicie
      • majenkirr Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 16:14
        A ja się wciąż zastanawiam - KTO TO WSZYSTKO JE??? Bo chyba nie Ty, Danielo? 🧐
        • daniela34 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 16:30
          Ja, moi domownicy, ciotka, kuzynka i jej mąż dostają na wymianę za kutię, której ja nie robię, goście, a na koniec resztki zjadamy w biurze. To są kruche ciastka, więc dwa tygodnie spokojnie wytrzymują.
      • panna.nasturcja Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 16:36
        Piękne!
        • daniela34 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 16:39
          Dziękuję smile No to jeszcze
          • chococaffe Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 17:05
            Co to za zielone na choinkach?
            • daniela34 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 17:07
              Pistacje siekane
              • chococaffe Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 17:11
                Wiedzialam! W ciemności poznam, ale wolałam się upewnić. P.s. moje odkrycie kolorystyczne na święta to pestki granatu, ale do ciastek pewnie się nie nadają. Ale kolor boski.
                • daniela34 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 17:31
                  Granat złisliwie mi wykupili tydzień temu e moich 3 okolicznych sklepach jak chciałam gościom podać sałatkę w formie koperkowego wieńca z granatem w roli jagód ostrokrzewu. Zastąpiłam pomidorkami; ale jeszcze kiedyś zrobię z granatem!
          • panna.nasturcja Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 17:45
            Te pierwsze, z gwiazdkami to jest dzieło sztuki!
    • mysiulek08 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 16:33
      na razie pierniczki, zaraz zabieram sie za makowiec na kruchym spodzie czyli 0,5cm ciasta, 5cm masy makowej i 1 cm lukru smile
      mak wczoraj zmielony, dla mnie zostalo tylko zrobic mase i juz
      • mysiulek08 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 16:40
        foty smile
    • alexis1121 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 16:41
      Nie widać rosy, ale bardzo ładnie ci wyszedł.
      • mama-ola Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 17:09
        Na trzecim zdjęciu widać rosę.
        Na pierwszym natomiast chyba widać budyń w składzie (moje oko tropi budyń w składzie sernika, by mnie ostrzec).
        • alexis1121 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 17:29
          Aaaa, nie przesunęłam do trzeciego zdjęcia, jest rosa. To gratulacje dla Marioli, bo nie każdemu wychodzi.
    • kozica111 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 17:01
      no i git wygląda smacznie.
    • ritual2019 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 22.12.23, 18:00
      Przygotowania bardzo dobrze. Wlasnie zapakowalam ostatni prezent, a jest ich mnostwo. Wczesniej bylismy na zakupach spozywczych, poszlo super, sprawnie i szybko. Jutro zrobie biscoff cheesecake. A teraz zaraz naleje kieliszek wina i polece Alexa grace Christmas jazz.
    • aqua48 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 23.12.23, 11:23
      Jestem w tym roku wyjątkowo dobrze z czasem. Wczoraj upiekłam makowce i bananowca, bo mąż rano poleciał z kawałkami ciast do teściowej, dzisiaj idzie na tapet sernik. Wieczorem będę gotować jarzyny na sałatkę i doprawiać chrzan. Jutro zostanie mi tylko ryba, uszka i barszcz.
    • heca7 Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 23.12.23, 11:34
      Ja dziś robię mało fotogeniczne rzeczy wink Sałatkę jarzynową, śledzie z cebulką i schab środkowy przyprawiłam w brytfannie. Z ciast będzie marchewkowe i babeczki ale to jutro. Pierogi i uszka dawno zrobione i zamrożone. Pierniczki upieczone, niewiele mi więc zostało wink
    • mama-ola Re: Cześć piękne 🥰 (Fotki)sernik 23.12.23, 12:26
      Działałam dziś m.in. z drożdżówką. Aha, sama zrobiłam mak, mimo że miałam też puszkę. Uległam argumentacji niektórych ematek, że własny lepszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka