21mada 26.12.23, 12:49 Czy już czas na propozycje kandydatur? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
21mada Re: Wątek roku 26.12.23, 12:53 Ja proponuję „listopadowe fitnesski” czy jakoś tak. Działo się! 😌 Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Wątek roku 26.12.23, 13:34 O tak, działo się, aż główna fitnesska zawinęła się forum. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wątek roku 26.12.23, 15:42 A która to? Zdaje się że znowu mam zaległości w czytaniu Odpowiedz Link Zgłoś
seawave Re: Wątek roku 26.12.23, 16:57 Myślę że wreszcie poszła po rozum do głowy. Pisanie o sobie i swojej rodzinie wszystkiego, co ślina na język przyniesie, to nie jest dobry pomysł, nawet jeśli forum nie zna czyichś danych. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Wątek roku 26.12.23, 17:12 O znowu mnie coś ominęło Ma ktoś linka? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Wątek roku 30.12.23, 12:12 Kto się zawinął i dlaczego? Aż taka jatka była? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 30.12.23, 15:53 Moim zdaniem pisała po tej aferze tylko napisała, że wątków fitnessowych nie będzie już zakładać. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 30.12.23, 15:56 panna.nasturcja napisała: > Moim zdaniem pisała po tej aferze tylko napisała, że wątków fitnessowych nie bę > dzie już zakładać. Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma [...] 26.12.23, 12:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 13:36 Sugerujesz sama że Daniela jest nieprawdziwa? 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 14:24 Przecież asma trolluje aż się kurzy 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 14:53 Żaden porządny prawnik nie ma czasu żeby trollować na forum 24h na dobę w przerwach między spaniem i gotowaniem, więc jestem skłonny uwierzyć nawet Asmie Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 14:57 Ty bywalec zamiast myśleć to dawaj lepiej swój typ na wątek roku Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 15:07 borsuczyca.klusek napisała: > Ty bywalec zamiast myśleć to dawaj lepiej swój typ na wątek roku Żaden mnie takie nawalanki babek i rozkmin na milion wpisów szybko nudzą poza tym jako ojciec 3 dzieci nie mam czasu Odpowiedz Link Zgłoś
dvdva Re: Wątek roku 26.12.23, 16:00 Dziwne, ze masz czas w ogole bywac na tym forum, skoro cie tak nudzi Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wątek roku 26.12.23, 16:12 Bo te jego dzieci są z nim teraz w pokoju, jeśli wiesz, co chcę powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Wątek roku 26.12.23, 19:30 ,,Nie mam czasu" powiedział facet który wtrąca się w każdy wątek ;p Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 15:35 borsuczyca.klusek napisała: > Ty bywalec zamiast myśleć to dawaj lepiej swój typ na wątek roku Mój typ na wątek roku: forum.gazeta.pl/forum/w,20,176903796,176903796,OT_Wesolych_Swiat_Gwiazdeczki_.html Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 15:38 Zostajesz oficjalnie zdyskwalifikowany przez kapitułę gier i zakładów 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 16:52 borsuczyca.klusek napisała: > Zostajesz oficjalnie zdyskwalifikowany przez kapitułę gier i zakładów 🙄 Za co? Było w regulaminie że z jakiego forum? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 16:14 Dla mnie watek roku to gdy pani inzynier lat 40 + nasciemniala ciaze z 25 latkiem i zostanie dyrektorem a wszystkie uwierzyly. Lol Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 16:16 forum.gazeta.pl/forum/w,567,176802256,176802256,Malzenstwo_z_mezczyzna_o_15_lat_mlodszym.html Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Wątek roku 26.12.23, 18:57 princesswhitewolf napisała: > Dla mnie watek roku to gdy pani inzynier lat 40 + nasciemniala ciaze z 25 latki > em i zostanie dyrektorem a wszystkie uwierzyly. Lol Cos mi sie majaczy, ze ty sie z nia spotykałaś osobiście, gdalyscie o tym z tym no_easy_way_out, co wklejal tu swoje zdjecia i podrywal wszystkie baby... Zapomnialam jej nicka ale pamietam, ze byla konfabulantką... Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wątek roku 26.12.23, 21:16 blackhallo, ona ma 40, nie 40 plus . A tak swoja drogą...to moim skromnym zdaniem, trolluje ale Hrabina. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 26.12.23, 23:58 Uff, nie ja to pierwsza napisałam. Podejrzewam ten trolling mniej więcej od półtora roku. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Wątek roku 30.12.23, 15:35 Ja podejrzewam od czasu ukraińskich dzieci, którym hrabina organizowała noclegi i które gdzieś "wyparowały" . Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 30.12.23, 15:54 Ja tam jeszcze dopuszczałam, źe ją trochę poniosła fantazja, ale jednak coś wspólnego z pomocą Ukrainie miała. Ale potem to już bajka popłynęła, że hej. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzia098 Re: Wątek roku 26.12.23, 19:57 Wcale bym się nie zdziwiła. Nie chce mi się wierzyć żeby prawniczka tak nie dbała o prywatność. Podaje, że mieszka w Krakowie, pokazuje fotki kwiatków ze swojego balkonu, po których to fotkach można zorientować się dokładnie gdzie . Podaje swój wiek, szczegóły swojego wyglądu, nawet swoje (fragmentaryczne) fotki wrzucała. Ujawnia szczegóły ze swojej pracy np. pisała, że dzisiaj była na widzeniu w więzieniu, opowiada o sprawach jakie prowadzi., obgaduje klientów. Jeśli ona faktycznie jest prawnikiem, to zdumiewa mnie jej brak dbałości o swoją prywatność przy jednoczesnym opowiadaniu o prowadzonych sprawach swoich klientów. Przecież jeśli przeczyta to ktoś mieszkający w Krakowie, związany ze środowiskiem prawniczym, to na podstawie podawanych tu przez nią informacji, bez problemu dojdzie po nitce do kłębka kim jest owa Daniela i o jakich sprawach opowiada. W życiu nie poszłabym do takiej prawniczki, która potem opowiedziałaby moją sprawę na forum. Ale myślę też że to tylko forumowa kreacja siedzącej w garach paniusi, bo żadna prawniczka nie byłaby tak lekkomyślna żeby szafować tu takimi informacjami jak Daniela. Ale trzeba przyznać ,że popularność zdobyła tu fenomenalną i ma tu ogromne i wierne grono fanek, które się dadzą za nią pokroić. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:01 Ależ oczywiście że mnie skojarzy i zapewne wiele osób już skojarzyło. Tylko że nie, nie jest w stanie skojarzyć o których sprawach opowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 20:06 Ja bym uwazala, bo to takie srodowisko ze jak pojdzie plotka to potem bedzie rozdmuchane, ze prawniczka co to na forach sprawy opowiada. I choc oczywiscie w tym nie musi byc zbyt wiele prawdy to jednak lepiej chuchac na zimne Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:12 No na przykład się dowiedzą, że jakiś tatuś roku miał pretensje do byłej żony, że zgubił telefon i nie ma hasła do dziennika elektronicznego dziecka. News alert: oni to już wiedzą. Ten tatuś roku nie jest ani pierwszym ani jedynym. Imię jego milion. Tak jak się dowiedzą (z tego wątku), że dziś tatuś roku wezwał policję, bo mu się warunki kontaktów z dziećmi pomyliły. To też jest coś, co każdy zajmujący się sprawami rodzinnymi przerabia na okrągło. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 20:17 Ale nie powinnas tego pisac, daniela. Ludzie tworza plotki w oparciu o najmniejszy bzdet. I " pojdzie fama" ze opowiadasz historie prawne czy rodzinne bo każdy z klientow do siebie przypisze. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:21 Ale zdajesz sobie sprawę, że jednak ja decyduję o czym i jak piszę? Mozesz mnie zgłosić do moderacji, zgłosić do władz mojej izby albo niestety - musisz znosić że piszę to co uważam i jak uważam, sobie zostawiając ocenę tego, czy to narusza czy nie tajemnicę adwokacką. O famę ja się nie martwię więc i ty nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 20:43 Zupelnie nie zrozumialas o czym pisze. Nigdzie nie pisalam ze jest to wbrew regulom forum czy ze czegos nie znosze. Ja nie mam wobec Ciebie w ogole jakichs intensywnych odczuc. Ty to dzieki bogu nie snejkowa Pisze o tym ze lajtowa jak twierdzi juz Cie zdekodowala. Inni moze tez. A ludzie bywaja rozni. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:46 No to zdekodowala, przecież wiem. Już o tym pisała. No i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:49 No ale mnie to nie martwi. No i co tu począć? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 21:09 No moze ciasto ananasowo kokosowe upiec. Albo viasto prince polo. Oba zawsze sa wystrzalowe Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 21:11 Nie lubię ani jednego ani drugiego, więc niestety nie tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 21:26 Oo szkoda. Ja gdybym mogla to bym ciagle je jadla. A ze nie moge to robie twory na mace kokosowej czy migdalowej bez cukru Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Wątek roku 30.12.23, 11:26 Art. 6. Prawo o adwokaturze 1. Adwokat obowiązany jest zachować w tajemnicy wszystko, o czym dowiedział się w związku z udzielaniem pomocy prawnej. Wszystko. Wężykiem. Nie wiem, czy jesteś prawdziwa, ale jestem ciekawa skąd masz tyle energii. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 30.12.23, 11:34 Wszystko co nie jest jawne. Gdyż jawnego nie da się zachować w tajemnicy. Dwoma. A energii mam mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Wątek roku 30.12.23, 12:05 Ok, czyli jeśli babę zdradził chłop i szykuje się rozwód, można o tym pytlować na prawo i lewo, bo sąsiadki już wiedzą? No i widzisz, w wątku roratowym też zgłosiłam votum separatum i widać jest więcej odszczepieńców, którzy w tak radosny sposób nie potrafią pracować. A może nawet żyć. Ale skąd ta energia???!!! Od czego zależy jej poziom? Czasem mam ochotę założyć wątek energetyczno-medyczny. Tylko potem mi przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 30.12.23, 12:19 Yyy? Nie rozumiem za bardzo. Jeśli coś jest jawne to nie stanowi tajemnicy. Nie przypominam sobie bym pisala o klientce, która "zdradził chlop" przed zakończeniem sprawy rozwodowej. A dlaczego miałabym nie mieć energii? Mam 39 lat i żadnych większych kłopotów zdrowotnych, przynajmniej takich które bym odczuwała. Co było to się wyjaśniło i wyprostowało. Nie mam poważniejszych obowiązków rodzinnych ani (obecnie, odpukać) stresów z tym związanych. To co robię i czego efekty widać na forum sprawia mi przyjemność i mnie odstresowuje więc i czas na to znajduję i siły. Natomiast to zw żyje w sposób radosny to prawda. A dlaczego miałabym nie? Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Wątek roku 30.12.23, 12:23 Nie mam mocy przerobowych na zatrzymywanie w głowie takich głupot, ale raz czy dwa jakimś maglem pojechałaś. No dobrze. Prawo, jak wiadomo, zawsze podlega wykładni. Ależ miej. Ja nie mam. Szukam przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 30.12.23, 12:27 Aaa "nie mam w głowie." Ok. No to to musimy jednak zostawić w takim razie. Bo ja mam spokojna pewność, ze to co napisałam na forum nie wykroczyło poza treść tego, co wpisujemy do kazusów dla studentów II roku. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek roku 30.12.23, 12:37 daniela34 napisała: > Wszystko co nie jest jawne. Gdyż jawnego nie da się zachować w tajemnicy. Jawnego jednak niekoniecznie trzeba rozpowiadac😉 ja uwazam, ze zamieszczajac tu niektore opisy zawodowych spraw- nie wzmianki o ogolnie znanych problemach spolecznych typu pan Witek uchylajacy sie od placenia alimentow, tylko bardziej charakterystyczne opisy ktore bohaterom latwo rozpoznac- plus zdjecia pozwalajace na rozpoznanie cie, podejmujesz jednak ryzyko ze ktos to wydlubie w niecnych celach, niechby to byly same nieprzyjemnosci. Rozumiem calkowicie chec podzielenia sie w dyskusji tym wszystkim, bo duzo wnosisz, robota jest moim zdaniem pasjonujaca bo « samo zycie », i tak dalej. Ja tez bym miala zapedy i nawet mi sie zdarzylo napisac tu cos czego zupelnie nie powinnam byla dla wlasnego dobra, ale mimo ze moj zawod nie jest az tak reglementowany, o robocie ide pogadac na specjalistycznym zamknietym forum- zawsze to mniej psycholi🤪 Ps we Fr adwokacki sekret zawodowy polega na nieujawnianiu niczego na co klient nie wyrazil zgody Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 30.12.23, 12:47 Jestem świadomą francuskich zasad dotyczących tajemnicy zawodowej. Jeśli chodzi o fora zamknięte to tam z kolei nie piszę wcale od dłuższego czasu. Z uwagi na owych "psycholi" bo żadne forum zamknięte nie jest do końca zamknięte. A tam jeśli chciałabym uzyskać poradę czy opinię, sens miałoby tylko opisanie sprawy że szczegółami. Na forum mogę modyfikować okoliczności nie zmieniając istoty kwestii, no bo forum mnie porad prawnych nie udziela co do zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Wątek roku 30.12.23, 12:15 Mało energii to mają ludzie w depresji. Ludzie z udanym życiem przeważnie mają jej całkiem sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Wątek roku 30.12.23, 12:20 Sugerujesz, że ludzi z udanym życiem depresja nie dopada? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Wątek roku 30.12.23, 12:22 Sugeruję, że oprócz depresji endogennych na rozwój zaburzeń nastroju jak najbardziej mają duży wpływ czynniki zewnętrzne, głównie rodzinne, pracowe, finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Wątek roku 30.12.23, 12:23 Plus rodzinne wzorce zachowań i reakcji w sytuacjach trudnych, karmienie mózgu negatywami, brak rozwiniętej rezyliencji. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Wątek roku 30.12.23, 12:43 W tej sytuacji po prostu zaparzę kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Wątek roku 30.12.23, 15:25 To też karmienie mózgu negatywami, postaw na zieloną herbatę . Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 30.12.23, 15:25 Nieprawda, kawa ma wiele zalet, także zdrowotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Wątek roku 30.12.23, 15:32 Ja tu sobie trochę żartuję oczywiście - czytam o badaniach, w których zaleca się picie kawy ze względu na aktywizowanie układu dopaminergicznego, ale też i o tym, że kofeina nasila zaburzenia lękowe. Ja bym powiedziała z własnego doświadczenia, że nasila też zmęczenie, jeśli tych kaw jest więcej w ciągu dnia, po krótkiej aktywizacji wyczuwałam mega spadek energii i nastroju. Krakowskim targiem, piję jedną małą kawkę rano, zieloną herbatę przez resztę dnia, wieczorem już tylko owocową . Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 30.12.23, 15:55 Ja piję kawę codziennie, więc nie pobudza i nie podnosi ciśnienia. Dla mnie to jest po prostu przyjemność, rytuał, Więc raczej wycisza. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzia098 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:12 Skoro cię mogą skojarzyć ludzie z twojego środowiska to skojarzą też sprawy, chyba że to faktycznie sprawy skopiowane z wujka Google. Ja w każdym razie czytając tu twoje opowieści z pracy, nie zaryzykowałabym wizyty u takiej prawniczki, bo bym się zwyczajnie bała że zostaną wywleczone. A prawnik jednak, podobnie jak lekarz, całym swoim zachowaniem powinien wzbudzać zaufanie, że to co mu powierzam, zostanie między nami. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 20:17 No dokładnie dajcie spokój I to przyznawanie się że chodzi na rozprawę w ogóle nie przygotowana (Pomijając że niby była to nadzwyczajną sytuacja no ale takie rzeczy się zostawia dla siebie a nie ogłasza się w Internecie pod nickiem ze swoim imieniem które może jest jedno w branży na cały krakow) Szok Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wątek roku 26.12.23, 20:21 Asma, że tak z ciekawości spytam, bo niezbyt ogarniam spowolnione procesy małych móżdżków - dlaczego uważasz, że daniela to prawdziwe imię osoby, której tak desperacko starasz się dosr*ć? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 20:26 Abstrahując od imienia to czy w tym w nicku jest też jej wiek ??? ( wiadomo że się zdezaktualizowało no ale jak się sprawdzić datę założenia konta to chyba można wiedzieć ile ma lat i to się chyba na 100% zgadza?) ona chyba to sama napisała Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wątek roku 28.12.23, 15:00 bywalec.hoteli napisał: > Nie ma nic złego w demaskacji. Rękawica podjęta. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Wątek roku 28.12.23, 20:37 suki-z-godzin napisała: > bywalec.hoteli napisał: > > > Nie ma nic złego w demaskacji. > > Rękawica podjęta. > > Bywalec został już zdemaskowany przez kolegę z forum automoto w czasie wspólnego piwa. O dziwo, jest przystojny i zyskuje przy bliższym Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wątek roku 28.12.23, 22:10 > zyskuje przy bliższym Poznaniu. Fakt, może tylko zyskać. Gorzej być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Wątek roku 28.12.23, 22:38 lauren6 napisała: > > zyskuje przy bliższym Poznaniu. > > Fakt, może tylko zyskać. Gorzej być nie może. Nie wiem jak tutaj, ale na forum automoto Bywalec uchodzi za samca alfa. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 29.12.23, 18:11 hukers napisał: > Nie wiem jak tutaj, ale na forum automoto Bywalec uchodzi za samca alfa. zastanawiam sie czy to gorzej swiadczy o nim-czy o całej reszcie .. Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wątek roku 26.12.23, 20:51 pursuedbyabear napisała: > Asma, że tak z ciekawości spytam, bo niezbyt ogarniam spowolnione procesy małyc > h móżdżków - dlaczego uważasz, że daniela to prawdziwe imię osoby, której tak d > esperacko starasz się dosr*ć? Dlaczego wy uważacie że troll cokolwiek uważa? Po prostu pisze cokolwiek żeby dostać odpowiedzi i jest w tym skuteczne, niestety, bo ciągle ktoś mu coś tłumaczy, wyjaśnia, polemizuje Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:18 fredzia098 napisał(a): > Skoro cię mogą skojarzyć ludzie z twojego środowiska to skojarzą też sprawy No nie. Nie skojarzą. Przecież poza moimi przeciwnikami procesowymi nikt nie zna "moich" spraw. Zaś te sprawy, w których jest przeciwnik przedstawiam albo tak, zeby zmienić okoliczności umożliwiające identyfikację albo pisze o sprawach zakończonych, tym samym istniejących już w domenie publicznej (po jawnej rozprawie, często widoczne w systemie orzeczeń) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli [...] 26.12.23, 20:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Wątek roku 27.12.23, 06:03 Ty za to nic a nic nie zmyślasz. A fe, nie ładnie tak zazdrościć! Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 15:00 Asma tu jest taki nick co to sie specjalizuje w rozszyfrowywaniu forumek. Daniela podobno ma faktycznie cos wspolnego z prawem. Inne moze nie Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli [...] 26.12.23, 15:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 15:05 Pracuje w zawodzie zwiazanym z prawem ale nie podal w jakiej specjalizacji. Oni maja specjalizacje no nie? A w ogole to ja mam teorie ze daniela jest inspiracja do watku takiego jednego Pana co widzial ruda w tiarze i srebrnej sukni w operze z bigosem i zdaje sie sernikiem w gazecie w siatce. Lol Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 15:12 princesswhitewolf napisała: > Pracuje w zawodzie zwiazanym z prawem ale nie podal w jakiej specjalizacji. Oni > maja specjalizacje no nie? Ooo, widzę, że rozwinęła się dyskusja na mój temat. No to cóż, pozwól że skoryguję, princess. W Polsce prawnicy nie mają żadnych oficjalnie uregulowanych "specjalizacji." To nie medycyna. Są natomiast uregulowane zawody prawnicze, takie jak: sędzia, prokurator, notariusz, radca prawny, adwokat, komornik. I to, jaki zawód prawniczy wykonuję podawalam kilkukrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 26.12.23, 15:15 Ale żeby to zrozumieć trzeba umieć czytać i jeszcze cokolwiek z tego czytania zapamiętywać. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 16:05 >Ale żeby to zrozumieć trzeba umieć czytać i jeszcze cokolwiek z tego czytania zapamiętywać. I lazic za ludzmi po forach po to by sie tylko podoczepiac. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 16:03 >Są natomiast uregulowane zawody prawnicze, O to.mi chodzilo acz nie bardzo wiedzialam jak to wyrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma [...] 26.12.23, 15:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 16:06 A co to byl za temat ze glupoty opowiadala, bp mnie ominelo? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wątek roku 26.12.23, 18:43 Princess, naprawdę wierzysz asmie?? Przecież to prymitywny troll, który własną miarką mierzy i nie mieści się trollowi w pustym worku, że można znać się na wielu rzeczach, interesować się wieloma rzeczami i pisać o nich. Nikt nie siedzi na forum 24/7, z własnego doświadczenia wiem, że pisać można często, nawet gdy się jest zajętym. Np. robiąc obiad, gdy się czeka na mięso w piekarniku, czy miękkie ziemniaki podczas gotowania, czekając w kolejce do lekarza, czy przed salą sądową, w pociągu, tramwaju, podczas oglądania filmu w tv i wszelakich innych okolicznościach. Ale żeby to rozumieć, trzeba mieć minimum wyobraźni, a asma ma jej tyle, srak naptakał. No to prostacko trolluje, ile wlezie, bo cóż innego jej pozostało? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 20:08 Rosa, ja sie pytam co to bylo i nie wypowiadam sie co sadze. Dla mnie to watek na wesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 20:11 Ale rosa przyszła to tylko po to żeby zwrócić na siebie uwagę i przejąć watek więc nie musisz się tłumaczyć ale odpisz coś miłego i zapytaj o zdrowie czy coś Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 20:38 Dla mnie to watek na wesolo Nie ma to jak się pośmiac w dobrym towarzystwie Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:53 Nic nie było. asma-trollica kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Wątek roku 26.12.23, 18:36 >>>ona Wypowiada się na wszystkie tematy od sasa do lasa Ależ to dokładnie tak samo jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: Wątek roku 26.12.23, 18:57 krolewska.asma napisała: > Prinzesee problem jest też taki że ona Wypowiada się na wszystkie tematy od sas > a do lasa > przecież nikt nie zna się w życiu realnym na wszystkim W każdym Zawodzie teraz > są wąskie specjalizacje > > A nikt tak się nie zna tutaj na prawie żeby móc ją zweryfikować i te niestworz > one rzeczy które ona to wkleja z wyszukiwarki Google > > Na szczęście raz wypowiedziała się na temat który dobrze znam i jak przeczytał > am te głupoty to po prostu aż się włosy Jeża na głowie > > Śmieszne trolling tylko dziewczyny jej wierzą i to może być szkodliwe Ale to ty ostatnio nie przelogowałaś się z konta Andalt coś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 19:03 No ale gdzie mi tam do danieli proszę cię Udawanie prawniczki wymaga bardzo dużo koncentracji I dobrze działającego Google Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 19:14 Ty nie o Asmie tylko wątek nominuj 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wątek roku 26.12.23, 20:00 krolewska.asma napisała: > Na szczęście raz wypowiedziała się na temat który dobrze znam i jak przeczytał > am te głupoty to po prostu aż się włosy Jeża na głowie Konkrety i dowody, trollu. Bo w ten sposób, to każdy może napisać cokolwiek będzie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 20:22 Na szczęście raz wypowiedziała się na temat który dobrze znam i jak przeczytałam te głupoty to po prostu aż się włosy Jeża na głowie Włosy Jeża to poważna sprawa. Zakladam, że zbyt poważna, żebyś napisała na jakim temacie się dobrze znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Wątek roku 26.12.23, 20:42 chococaffe napisała: > włosy jeża na głowie Gdybym ja była matką tego jeża, to nigdy bym nie pozwoliła na taką fryzurę. Co to w ogóle ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 20:44 może asma jest kuratorem jeży (jeżów?)? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 26.12.23, 20:44 al_sahra napisał(a): > chococaffe napisała: > > > włosy jeża na głowie > > Gdybym ja była matką tego jeża, to nigdy bym nie pozwoliła na taką fryzurę. Co > to w ogóle ma być? Już można Już w TVP o gejach mowia A dziś było o byłym księdzu geju Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 20:50 Taka retro fryzurka a la punk rock lata 80te Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Wątek roku 30.12.23, 14:53 al_sahra napisał(a): > chococaffe napisała: > > > włosy jeża na głowie > > Gdybym ja była matką tego jeża, to nigdy bym nie pozwoliła na taką fryzurę. Co > to w ogóle ma być? Bo ten jeż z pewnością nie chodził na religię, nie kolorował Jezuska i teraz nadrabia braki w edukacji!! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wątek roku 27.12.23, 01:59 Nie zdasz egzaminu adwokackiego/radcowskiego itd nie znajac sie na wszystkim. To bardzo trudne egzaminy. Teraz wielu adwokatow bierze wszystko bo duza konkurencja na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Wątek roku 26.12.23, 15:05 Asma do dziś nie może przeżyć że nie została zaproszona na spotkanie z prawniczką i jej wypiekami w realu więc podgryza. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 15:27 Zaproszenie do prawniczki i jej wypieków to brzmi jak tytuł jakiegoś serialu a nie życie realne Grasz w serialu ? Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Wątek roku 26.12.23, 17:53 No tobie i padalcowi ewidentnie serialowe adaptacje prozy (? 🤔😂) Mroza weszły za mocno... Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 17:54 Bohaterowie Mroza nie mieszkają w blokach z wielkiej płyty Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Wątek roku 26.12.23, 17:57 Wierzę na słowo 😂 i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 18:50 Mój kumpel radcą prawny zajmujący się również rozwodami owszem mieszka w bloku z wielkiej płyty. Ale to nic złego - akurat w Poznaniu to najlepsze bloki, znacznie lepsze od deweloperskich nowotworów. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 20:11 W mlodosci posiadalam mieszkanie na osiedlu Przyjazni. W 3 pietrowym bloku z widokiem na park na ktorym byla petla tramwajowa Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Wątek roku 26.12.23, 12:57 Mocno grzały wątki na temat czy dzieci mogą chodzić do WC w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek roku 26.12.23, 13:02 Chyba więcej się działo w tych typu "nieodpowiedzialny nastolatek po prochach/po pijaku pojechał sobie na spacer wozem tatusia"? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wątek roku 26.12.23, 13:28 Założę się, że Borsuczyca ma wszystkie skatalogowane! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 14:05 Ktoś musi jako taki porządek trzymać 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 15:01 Borsuki zawsze byly bardzo pracowite Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 15:29 Princess zamiast się pucować dawaj swoje typy 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Wątek roku 26.12.23, 14:46 Jakos ten rok był w miarę spokojny. Może wybierzmy moderatorkę roku? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 14:46 Wątek o nastolatku, o którym wspomina kocynder: forum.gazeta.pl/forum/w,567,177041814,177041814,Nieodpowiedzialnosc_i_glupota_prawie_18_latka.html Wątek fitnesowy listopadowy: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176944455,176944455,Listopadowe_fitnessy_watek_motywacyjny.html i jego podwątek tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,567,177034225,177034225,Z_perfekcyjnego_w_brzydkie.html Szkolne wątki toaletowe: forum.gazeta.pl/forum/w,567,175024119,175024119,Szkola_ograniczenie_dostepu_do_toalet.html forum.gazeta.pl/forum/w,567,177012338,177012338,Toaletowe_zakazy.html Lewicowe wątki mieszkaniowe: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176990809,176990809,Lewica_a_najmem_mieszkan.html forum.gazeta.pl/forum/w,567,176683324,176683324,wynajem_mieszkan_kiedys_i_dzis.html Wielki penis Hecy: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176747603,176747603,Mieszkanki_Holandii_moze_znacie_odpowiedz_.html Wątek randkowy Youngagain: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176192881,176192881,Profile_mezczyzn_w_aplikacjach_randkowych_.html Gruu i Berga ostatnie starcie: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176718165,176718165,Stac_sie_atrakcyjna_kobieta.html Seksualne wynurzenia rikiego jakby ktoś tęsknił: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176694251,176694251,Czy_wierzycie_w_te_badania_4_partnerow_ma_Polka.html Nie do końca udany panieński: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176114432,176114432,Swiadkowa.html Kolejny jatkowy wątek urodowy: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176403081,176403081,Tyle_zadbanych_i_eleganckich_kobiet_dookola_.html Synowa vs teściowa: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176752346,176752346,A_co_Twoi_rodzice_Wam_dadza_.html Kolejny wątek mieszkaniowy i odpał Brenyi: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176962535,176962535,Czy_to_jest_uczciwa_propozycja_.html Suellen i plucie do kawy: forum.gazeta.pl/forum/w,567,175227685,175227685,A_ze_za_gruba.html Więcej grzechów nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek roku 26.12.23, 14:56 Wątek o nastolatku był jeszcze jeden, inny. Chyba? Coś w Szwajcarii, z pogonią policyjną? Ale może być, że źle pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 15:00 Był: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176586854,176586854,Dorosly_nastolatek_i_totalna_jego_glupota.html Po prostu podobnych wątków było kilka Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Wątek roku 26.12.23, 15:12 A był taki wątek z miłością do przyrodniej siostry, on nie stanął na podium? Tzn czy trollwątki w ogóle się kwalifikują? Bo jeśli tak, to ja bym też nominowała ten o masowaniu stopek niani w samochodzie, o niepełnosprawnej pasierbicy i wyjeździe na narty i ten o obrazie majestatu gdy autorka poszła na randkę na kawę a zjadła barszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 15:18 Na razie są nominacje i każdy może nominować dowolnie, nie ma żadnych odgórnych zasad. Wątek kazirodczy z odpałem Nangi: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176549171,176549171,Syn_z_przyrodnia_siostra.html Tych pozostałych muszę poszukać... Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Wątek roku 26.12.23, 15:20 Ten z barszczem to była paulanowakk czy jakoś tak Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 15:22 Nie wpisywałam się w tamtym wątku z ppwodu przedświątecznego zagonienia, ale porównanie chlopaka, ktory poszarpał dziewczynę do kici, która podrapała dziecko też było z gatunku 'duch błądzi kędy chce." Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 15:24 Ja się tam za to poudzielałam za nas dwie: forum.gazeta.pl/forum/w,567,177083331,177083331,Agresywny_nastolatek.html Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 15:28 borsuczyca.klusek napisała: > Ja się tam za to poudzielałam za nas dwie: Właśnie czytałam 😀 Moje zdanie pewnie jest gdzieś po środku. Niemniej argumentum ad kicium drapiącum mnie zdumiało. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 15:22 Stopy niani: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176163935,176163935,Stopy_niani.html Niepełnosprawna pasierbica: forum.gazeta.pl/forum/w,567,175184434,175184434,Ex_i_pasierbica_nie_w_ciazy_.html Wtopa na randce: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176349278,176349278,Symetrycznosc_w_restauracji.html Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Wątek roku 26.12.23, 15:31 No co, oddaj cesarzowi co cesarskie! Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Wątek roku 26.12.23, 17:21 O matko bosko kiedy ja to wszystko przeczytam Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Wątek roku 26.12.23, 19:34 Oooo, ten wątek brata z siostrą był gruby... ma mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wątek roku 26.12.23, 16:28 A ten wątek o pomyłce przy zamawianiu ciasta, w którym tylko brenya rozumiała, o co chodziło pani od ciast? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 16:37 Proszę bardzo: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176676739,176676739,Jestem_zla_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Wątek roku 27.12.23, 06:08 O tak, ten był zacny. Aczkolwiek trudno mi zdecydować, w którym był wyższy poziom odklejenia niektórych forumek: w tym, czy w tym o kazirodztwie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wątek roku 26.12.23, 17:03 > Więcej grzechów nie pamiętam... Wątki izraelskie. Od czasów wątku hamerykanki o córce w rodzinie zastępczej tyle banów nie poleciało na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Wątek roku 26.12.23, 21:17 lauren6 napisała: > > Więcej grzechów nie pamiętam... > > Wątki izraelskie. Od czasów wątku hamerykanki o córce w rodzinie zastępczej tyl > e banów nie poleciało na forum. Muszę się zgodzić, sama zostałam zbanowana 2 razy na jednym nicku i 2 na drugim 😂 W sumie po czasie uważam, że to było tyleż zabawne co durne. Wyjaśnienia z administracji bardzo mnie rozbawiły 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wątek roku 26.12.23, 18:51 Borsuczyco, jeszcze mój wątek o modelce w kostiumie kąpielowym z bardzo wyraźnymi rozstępami na brzuchu. Jedna forumka pokazała klasę. I choć to mój wątek, to nawet tytułu nie pamiętam.. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 19:00 Wątek Rosy, z tego co pamiętam to Figa tam mocno odpaliła: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176311626,176311626,Jak_wam_sie_podoba_ta_modelka_.html Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wątek roku 26.12.23, 19:06 Achhh, to o napastowaniu wizualnym! Piękne 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 19:00 O pamiętam jakiś von tag Rozy o wyprowadzeniu psa na cmentarz czy coś??? Wgl gdzie są te czasy gdzie watki Rozy trzęsły Forum Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 20:00 Oo ominal mnie. W Uk psy na smyczy prowadzane przez cmentarz nie sa czyms dziwnym Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 20:01 Ba! We Francji widzialam jak Pani z malym pieskiem do kosciola weszla i nikoogo to nie dziwilo. No jednak tu do kosciola jeszcze z psami nie chodza Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 20:07 W krakowie widziałam psa w środku centrum handlowego u fryzjera Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 20:12 Moj pies tez bywa u psiego fryzjera Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Wątek roku 27.12.23, 10:39 princesswhitewolf napisała: >No jednak tu do kosciola jeszcze z psami nie chodza Tu czyli gdzie, w uk? Tak, chodza, sa specjalne modlitwy, msze, imprezy dla ludzi majacych psy (oraz inne pets) ale takze coraz wiecej kosciolow zaprasza ludzi z psami na zwykle msze. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 27.12.23, 18:02 Wiesz wiec wiecej niz ja o temacie co sie w kosciolach dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.z.kosmosu Re: Wątek roku 28.12.23, 20:06 Jakie historie 🤯 Dlaczego zdjęcia mięśni podpisujecie "moje jelito"? Może jest gdzieś wyjaśnione, ale nie przebrnę przez całość. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 28.12.23, 20:17 kot.z.kosmosu napisała: > Jakie historie 🤯 > Dlaczego zdjęcia mięśni podpisujecie "moje jelito"? > Może jest gdzieś wyjaśnione, ale nie przebrnę przez całość. To było w jednym z pierwszych wątków fitnesowych. Snakelilith stwierdziła, że gruuu ma już tak cienką skórę na brzuchu, że jej prawie jelito widać. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.z.kosmosu Re: Wątek roku 28.12.23, 22:54 Dziękuję za odpowiedź! Wykorzystam okazję i zapytam, czy jackowo.deluxe to czasem nie Caroline Derpienski??? Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Wątek roku 29.12.23, 04:03 kot.z.kosmosu napisała: > Wykorzystam okazję i zapytam, czy jackowo.deluxe to czasem nie Caroline Derpien > ski??? A Derpienski to nie Miami? Czy mi się mylą te blondyny? Odpowiedz Link Zgłoś
kot.z.kosmosu Re: Wątek roku 29.12.23, 08:37 muszebosieudusze napisała: > kot.z.kosmosu napisała: > > > Wykorzystam okazję i zapytam, czy jackowo.deluxe to czasem nie Caroline D > erpien > > ski??? > > > A Derpienski to nie Miami? Czy mi się mylą te blondyny? > Zgadza się, to ta. Bardzo podobny styl wypowiedzi mnie uderzył. Czyli jackowo.deluxe jest skąd inąd? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 15:15 To jeszcze rozrywkowy wątek fornitty jak ktoś woli lżejsze klimaty: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176533293,176533293,Prawda_czy_wyzwanie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wątek roku 26.12.23, 15:42 I ten wątek o siostrze, co 2 lata robiła za darmoszkę za opiekunkę. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 15:51 Wątek o siostrze: forum.gazeta.pl/forum/w,567,177054887,177054887,Poukladajcie_mi_to_prosze.html Ten kazirodczy wklejałam wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade5 Re: Wątek roku 28.12.23, 19:27 Memphis90. Twój ojciec miał świętą rację. Tylko tyle Ci napiszę. Bez odbiioru. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Wątek roku 26.12.23, 19:36 O, tak! A dla mnie drugie miejsce to ten wątek, gdzie Berga zamilkła na wieki ;p Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 19:59 Wielka szkoda..Bergamotka to taka barwna postac forumowa. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 21:23 To ten czy jeszcze coś innego było: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176731301,176731301,Nastolatka_trudny_wiek.html Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Wątek roku 26.12.23, 15:49 A prawnik to jakiś zawód z kosmosu? Może pracuje na 1/100 etatu i dlatego ma tyle czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wątek roku 26.12.23, 16:30 W ogóle nie pracuje na etacie, ma DG. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma [...] 26.12.23, 15:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Wątek roku 26.12.23, 16:11 Oczywiście ze może tak być nie jeden improwizuje nie wszyscy wszystko czytają i się przykładają, tworzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 16:58 No pełna Zgoda ale jak improwizujesz to niekoniecznie musisz to ogłaszać wszem i wobec bo możesz odstraszyć swoich klientów Przecież żaden prawdziwy prawnik by się tak nie chwalił Odpowiedz Link Zgłoś
fredzia098 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:33 Tak, i pani która jak sama pisze, wie że pewnie wiele osób ją już rozpoznało, opowiada takie rzeczy. Iść potem do niej to jak iść do chirurga, który opowiada na publicznych forach, że operował tak skacowany, tak mu się ręce trzęsły, że ledwo skalpel trzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:41 daniela34 napisała: > Ale jakie? Konkretnie? A przepraszam - musiałam się wylogować, żeby doczytać, bo Asmę mam wygaszoną.Chodziło o to improwizacji. No to jestem z tej sprawy akurat bardzo dumna. Jestem dumna z tego, że wyświadczając koleżance przysługę koleżeńską kiedy była w trudnej sytuacji i będąc postawiona wobec konieczności improwizacji (bo miałam dwie minuty na zapoznanie się z aktami) dałam sobie radę do tego stopnia, że wygrałam. Koleżanka wie, klient wie (I niespecjalnie go to obchodzi ważne że 40 tysięcy ma w kieszeni), przeciwnik wie. Reszta środowiska? Nie, nie skojarzy która to sprawa, ale za to niejeden raz byli w takiej lub podobneh sytuacji. Bo tak - czasem ten zawód tak wygląda, że ktoś cię prosi o zastępstwo będąc pod ścianą i lecisz i starasz się reprezentować najlepiej jak umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 20:45 daniela - to małe miki. Ja kiedyś stałam się jednorazowo reżyserem światła w sporej sali koncertowej W ciągu 2 minut Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 20:52 a serio, zastanów się komu jeszcze poza bywalcem zalazłaś za skórę (bo bywalca podobno przepięknie znokautowałaś w jakiejś dyskusji) Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:54 W orzyoadku Asny wiem doskonale o co chodzi - po wybuchu wojny zgłosiłam jej szkodliwe posty. Reszta - no cóż. Muszę mieć jakichś wrogów na forum, żeby nie być jak zupa pomidorowa. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 20:58 W orzyoadku Asny wiem doskonale o co chodzi - po wybuchu wojny zgłosiłam jej szkodliwe posty. Wszystko jasne. Z pozostałymi w sumie też. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 21:03 Nic nie jest jasne „ pani mecenas „ pomieszały się rada Unii Europejskiej z parlamentem europejskim czy tam na Odwrót Wykazała się brakiem wiedzy ( Bo prawo europejskie jest chyba na pierwszym semestrze studiów prawniczych) !!! A po czym tak pocięła watek żeby ukryć swoją niewiedzę i skandaliczna wpadkę Serio tak działa prawnik czy piekarz ? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 21:05 Czyli asma jesteś specjalistką od prawa europejskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 21:08 chococaffe napisała: > Czyli asma jesteś specjalistką od prawa europejskiego? No tak była specjalistką, że pisala, żeby Ukraińcy występowali o status uchodźcy. Z jakimi ograniczeniami dla nich by się to wiązało - sama wiesz. Te posty właśnie zgłosiłam jako szkodliwe i zdaje się dostała wtedy bana. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 21:11 Serio tak pisała? Nie widziała różnicy między temporary protection i international protection konwencji genewskiej? Czy celowo wprowadzała w błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 21:15 chococaffe napisała: > Czy celowo wprowadzała w błąd? Obstawiam to. Co jej to szkodziło? Potrollowała i poszła. Tylko pamiętasz jak wtedy było - mnóstwo forumek tu szukało pomocy dla swoich znajomych dalszych czy bliższych. Taka dezinformacja była wtedy wyjątkowo podła. Więc owszem, zgłosiłam moderacji i doprowadziłam do usunięcia jej postów. I jestem z tego bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 21:17 I szacun. Chociaż czasami się zastanawiam czy niektóre posty nie powinny pozostać na zawsze., ku pamięci, ale celowa dezinformacja celem zrobienia komuś krzywdy jest podła i powinna zniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 21:24 No wlasnie a w tym przypadku pozostały błędne informacje” pani Mecenas od rozwodów” a ich zdementowanie zostało usunięte…. Jak żyć . Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 21:27 Odpowiesz? Jednoczesnie podawałaś złe informacje - celowo, żeby skrzywdzić ludzi czy wynikało to z braku wiedzy na temat, na którym się podobno znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:19 Uzycie slowa " skrzywdzic" jest lekka przesada Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 22:25 To jest manipulacja W manipulacji wszystko dozwolone Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 21:14 Pani „Mecenas” jest specjalistką i od rozwodów i od prawa europejskiego Ciekawe czy w ogóle jest jakaś działka prawnicza w której się nie specjalizuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 21:16 Nie, specjalistą od prawa europejskiego jesteś ty asma, coś ci się pokreciło Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wątek roku 26.12.23, 21:13 krolewska.asma napisała: > Serio tak działa prawnik czy piekarz ? Prawnik I to bardzo skuteczny prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 21:17 Ale tłumaczę ci że nie ma opcji że osoba która skończyła studia dzienne prawnicze robiła takie błędy….. Nie da się po prostu przejść przez takie studia nie znając podstaw Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 21:19 Nie, nie napisałas jakie błedy, za to napisałaś, że jesteś specjalistką od prawa europejskiego. (znasz się na nim). Jednoczesnie podawałaś złe informacje - celowo, żeby skrzywdzić ludzi czy wynikało to z braku wiedzy na temat, na którym się podobno znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma [...] 26.12.23, 21:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wątek roku 27.12.23, 13:52 bywalec.hoteli napisał: > Nie zna angielskiego? Napisał ten, który po angielsku nie odróżnia psich szelek od minispódniczki Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 21:36 Czyli nie odpowiesz, asma. Dlaczego mnie to nie dziwi? Podsumowując: Jesteś znana z trollowania, typ "słowotok, może coś się przyczepi" daniela napisała, że radziłaś, żeby Ukraińcy starali się o status uchodźcy. Nawet jeżeli teraz starasz się od tego wymigać, zgadnij dlaczego wierzę jej a nie tobie (nie, nie chodzi o ciasteczka, nie lubię i mnie nudzą) Popiera cię bywalec i jakis nowy nick Robisz porządny kawał zła w życiu. Atakując indywidualnie konkretną osobę (metodą z punktu piewrszego) i krzywdząc ludzi, którzy już niewyobrażalnie się nacierpieli. i to na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma [...] 26.12.23, 21:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 21:51 czyli nie napisałaś tak? A daniela kłamie pisząc, że tak napisałaś? komu by tu uwierzyć ...hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 21:53 Może zapoznasz się najpierw z przepisami dotyczącymi przyznawania statusy uchodźcy ok? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 21:56 starasz się, ale kiepsko. Metoda dosyć znana - to tyn napisałaś, że mają się starać o status uchodźcy, asmo Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 22:00 czyli jeszcze raz asmo - napisałaś to celowo czy z niewiedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma [...] 26.12.23, 22:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 22:07 Czyli z niewiedzy danieli TY napisałaś bzdury? Ona miała niewiedzę i dlatego TY pisałaś bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wątek roku 26.12.23, 22:20 Asma, to trochę taki Women, który wreszcie został zbanowany na wieki. Pisze w tym wątku udając, że nie wierzy w tożsamość Danieli, ale tak naprawdę to taki podwójny trolling. Bo wszyscy zbijamy jej argumenty, które są absurdalne, a ona sobie robi z nas jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 26.12.23, 22:22 Mnie nieodmiennie dziwi, że jeszcze wszyscy asmy nie wygasili. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:43 Absolutnie nie mam zamiaru jej wygaszac, Nie jest nudziara zabiegajaca o wzgledy danieli itp. ma jaja. Forum dzieki takim postaciom jak asma, bywalec, bergamotka, lajtova nie jest nudne jak flaki z olejem. Zawsze sa smieszne dyskusje Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 26.12.23, 22:47 Asma właśnie jest nudna jak flaki z olejem i do tego upierdliwa, ale nie dziwi mnie, że akurat tobie się to podoba Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 27.12.23, 08:04 Tez jestes druchna danieli? Nie dziwi mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wątek roku 27.12.23, 12:45 Na bogów, druHną. I używasz tego słowa w dziwacznym znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Wątek roku 27.12.23, 13:13 princesswhitewolf napisała: > Tez jestes druchna danieli? Nie dziwi mnie. Gratuluję Princess. Dokonałaś anatomicznego cudu. Próbując lizać tyłek Asmie dotarłaś jęzorem do jelita cienkiego. Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wątek roku 27.12.23, 13:18 po stokroc lepiej byc druhna danieli, niz naloznica bywalca. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wątek roku 26.12.23, 23:20 Jaja to ma zamiast mózgu chyba, i już stłuczone. Asma od lat jest szkodliwym trollem, który w przerwach między politycznymi agitkami łazi za innymi forumkami i ma nadzieję, że znajdzie się naiwniak, który do szczucia dołączy. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Wątek roku 27.12.23, 00:44 pursuedbyabear napisała: > Jaja to ma zamiast mózgu chyba, i już stłuczone. > Asma od lat jest szkodliwym trollem, który w przerwach między politycznymi agit > kami łazi za innymi forumkami i ma nadzieję, że znajdzie się naiwniak, który do > szczucia dołączy. No i się znalazł TA-DAAM nie kto inny a bywalec 🤦♀️ Plus princess w doskokach, doborowe towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 27.12.23, 08:06 Manon a ty to takie super towarzystwo? Creme de la.creme forum ? Przyboczna danieli.😄... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wątek roku 27.12.23, 13:54 Asma jest trollem i to bardzo często szkodliwym trollem, który mąci podaje nieprawdziwe informacje i obraża twoją inteligencję, princess. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 27.12.23, 14:02 rosapulchra-0 napisała: > Asma ........ obraża twoją inteligencję, princess. Co niby obraża? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wątek roku 30.12.23, 13:12 princesswhitewolf napisała: Forum dzieki takim postaciom jak asma, bywalec, bergamo > tka, lajtova nie jest nudne jak flaki z olejem. Zawsze sa smieszne dyskusje ŻE CO??????????? Nie, właśnie przez takie postaci forum jest nudne. No dobra, Berga prezentuje trochę wyższy poziom, ale resza? Ja podziwiam, że komuś się w ogóle chce to czytać i co jeszcze dziwniejsze - odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 22:22 Nie mogę zbijac jej argumentów ponieważ żadnego nie podała. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 22:23 Poza tym sa granice trollowania - np wtedy kiedy skrzywdzonych wprowadza się w błąd (celowo?) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wątek roku 26.12.23, 22:36 W tym wypadku są, dlatego zresztą wygasiłam womena, ponieważ wątki, które zglaszałam do moderacji, nie leciały, wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:36 Zupelnie nie rozumiem choco dlaczego sie tak angazujesz w ten temat. Normalnie jakas sekta wyznawcow danieli czy cos.... Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 22:39 To nie chodzi o danielę tylko o przywoitość Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf [...] 26.12.23, 22:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 27.12.23, 07:56 Jak zwyke biegniesz by to oswiadczyc. Ah te kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 27.12.23, 11:34 Tak princess, twoje kompleksy tu świetnie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Wątek roku 27.12.23, 00:49 princesswhitewolf napisała: > Taaa zabieg erystyczny... Zadna przyzwoitosc i przestan juz z egzaltacja. Jeste > s madrzejsza niz bycie jakims lizod**pem. Kurczę, sama użyłaś tego określenia więc zapytam o coś, co e sumie już dawno mnie zaintrygowało. Dlaczego tak usilnie wchodzisz w du*e asmie? Serio, ASMIE? Lol. Nie było tu innych kandydatek na forumowe koleżanki? 😀🥲 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 27.12.23, 00:59 manon.lescaut4 napisał(a): > Dlaczego tak usilnie wchodzisz w du*e asmie? Serio, ASMIE? > Lol. Nie było tu innych kandydatek na forumowe koleżanki? 😀🥲 Princes z jakiegoś niezrozumiałego dla reszty świata powodu uważa asmę za osobę elokwentną i z dużym poczuciem humoru. To sporo mówi o princes, ale tu też dziwi trochę, że niektórzy uważają ją ciągle za kogoś, kto potrafi wytłumaczyć swoje myślowe procesy. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Wątek roku 27.12.23, 01:09 Princess ma chyba ogólnie dość „specyficzne” poczucie humoru, którego niestety większość nie podziela. Jej LOLowanje najczęściej wygląda na wyjęte z kontekstu, tam gdzie pojawia się lol princesski, tam ja nie widzę nic śmiesznego. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 27.12.23, 01:20 manon.lescaut4 napisał(a): > Princess ma chyba ogólnie dość „specyficzne” poczucie humoru, którego niestety > większość nie podziela. Jej LOLowanje najczęściej wygląda na wyjęte z kontekstu > , tam gdzie pojawia się lol princesski, tam ja nie widzę nic śmiesznego. Najważniejsze, że ona sama się śmieje z własnych dowcipów. Takie osoby zawsze istniały i zawsze wzbudzały irytację i/albo politowanie. Ale zadziwiające jest jednak trochę to, że można tak głupiego trolla jak tego na A uważać za zabawnego i rozruszającego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Wątek roku 27.12.23, 01:29 Dokładnie. Pisanina asmy jest śmieszna, tak jak samej princess. Tego teamu jednak nie mogę pojąć, już prędzej bym zrozumiała forumowy sojusz z… na przykład Józkiem? Gdyby się chciało pomóc biednemu incelowi. Albo z dramatika, gdyby się podzielało jej poglądy i legitymację partyjną Konfy. Ale asma? Definicja forumowego trolla? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 27.12.23, 07:53 Przeciez dramatica to asma .... Wiesz mnie specjalnie nie obchodzi co cie smieszy Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wątek roku 27.12.23, 11:23 princesswhitewolf napisała: > Przeciez dramatica to asma > .... A skąd to wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wątek roku 27.12.23, 13:58 princesswhitewolf napisała: > Przeciez dramatica to asma > .... > > > Wiesz mnie specjalnie nie obchodzi co cie smieszy Teraz to obraziłaś i to bardzo poważnie dramatikę Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wątek roku 28.12.23, 22:13 rosapulchra-0 napisała: > princesswhitewolf napisała: > > > Przeciez dramatica to asma > > .... > > > > > > Wiesz mnie specjalnie nie obchodzi co cie smieszy > > Teraz to obraziłaś i to bardzo poważnie dramatikę > > Posty dramatiki w tym wątku poleciały, więc udzielała się w tym wątku już pod innym nickiem. Niewykluczone, że jako asma Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 28.12.23, 22:14 lauren6 napisała: > Posty dramatiki w tym wątku poleciały, więc udzielała się w tym wątku już pod i > nnym nickiem. Niewykluczone, że jako asma Posty dramitiki wyleciały za treść Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 28.12.23, 22:27 borsuczyca.klusek napisała: > > Posty dramitiki wyleciały za treść To, że pracowicie wystukałaś linki do wątków, w których można się z niektórych forumek po fakcie pośmiać, nie oznacza, że jesteś moderatorką tego wątku i wiesz kogo za co wycięto. A wycięto, jak moje oczy mnie nie mylą, wszystkie posty dramatiki. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 28.12.23, 22:54 snakelilith napisała: > A wycięto, jak moje oczy mnie nie mylą, wszystkie posty > dramatiki. Wyobraź sobie, że zdążyłam przeczytać te posty i były one ewidentnie obraźliwe to za co miały wylecieć. Ale tak załóżmy sobie, że dramatika jest asmą, nowy nick jest asmą, kobieta z północy jest asmą i nawet ja mogę być asmą. Kurcze czemu nie 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 28.12.23, 22:59 borsuczyca.klusek napisała: > > Ale tak załóżmy sobie, że dramatika jest asmą, nowy nick jest asmą, kobieta z p > ółnocy jest asmą i nawet ja mogę być asmą. Kurcze czemu nie 😀 Ty na pewno nie jesteś asmą. Ale powoli faktycznie wpadasz w jej upierdliwy schemat. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Wątek roku 29.12.23, 14:34 snakelilith napisała: >A wycięto, jak moje oczy mnie nie mylą, wszystkie posty > dramatiki. Bez przesady, wszystkie dwa, nie ma tematu Bywało nie raz i nie dwa, że z jednego wątku leciało 20 moich postów, aby była podstawa do banika... Szczam na to sikiem prostym Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Wątek roku 29.12.23, 14:32 borsuczyca.klusek napisała: > Posty dramitiki wyleciały za treść Nie za treść tylko za czepianie się tej, której nie wolno się czepiać. Przyjmuję z pokorą, każdy reżym ma swoje świętości, których nie wolno kalać, a ja szanuję uczucia religijne Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Wątek roku 30.12.23, 11:49 dramatika napisał(a): > borsuczyca.klusek napisała: > > > > Posty dramitiki wyleciały za treść > > Nie za treść tylko za czepianie się tej, której nie wolno się czepiać. A ktora to? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Wątek roku 29.12.23, 14:29 lauren6 napisała: > Posty dramatiki w tym wątku poleciały, więc udzielała się w tym wątku już pod i > nnym nickiem. Niewykluczone, że jako asma A podobno to ja jestem szurem Dzień jak co dzień, że moje posty lecą, ostatecznie dotknęłam nietykalnej. Nie jest to powód do zmiany nicka Odpowiedz Link Zgłoś
seawave Re: Wątek roku 27.12.23, 07:44 Nie, Princess jest zwyczsjnie niezbyt bystra. Nie łapie kontekstów, niuansów, a jeśli czasami cudem coś zrozumie, to musi być to napisane krótkimi, prostymi zdaniami. I nie sądzę żeby powodem były niedostatki w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 27.12.23, 08:00 Snake ja nie jestem kolejna nudna laska jakich tu pelno, jakie otaczaja daniele wianuszkiem. Dla mnie asma jest o niebo ciekawsza. A dlaczego nie jest dla Ciebie? Bo większość z Was wkurza bo sobie z nia nie potraficie poradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: Wątek roku 27.12.23, 09:29 princesswhitewolf napisała: > Snake ja nie jestem kolejna nudna laska jakich tu pelno, jakie otaczaja daniele > wianuszkiem. Dla mnie asma jest o niebo ciekawsza. A dlaczego nie jest dla Cie > bie? Bo większość z Was wkurza bo sobie z nia nie potraficie poradzic. A Asma to Ci się tak podoba bo występuje w kilku wcieleniach? Przypominam, że po wpadce z brakiem przelogowania przyznała się do bycia Andalt coś tam. Dla mnie to powód żeby takim bytem w ogóle się nie zajmować. A ty? Zachwycona🤣 Może to twoje kolejne wcielenia się sypią i próbujesz je ratować? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Wątek roku 27.12.23, 10:35 Ale co cię ciekawi we wpisach Asmy? No stosuje tę technikę, którą kiedyś stosowała Gazeta, a potem do pewnego stopnia Bergamotka. Bije na oślep, niby żartobliwie, szukając słabego punktu - takie rozpoznanie bojem, a potem w ten punkt się wczepia. Poradzenie sobie polega na maksymalnie beznamiętnym reagowaniu bądź niereagowaniu i nie jest jakąś szczególną filozofią, ale wątki fajne lub, co gorsza, potencjalnie przydatne, są już zaśmiecone. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanienaturalnie Re: Wątek roku 27.12.23, 11:47 Asma wcześniej chodziła za inną forumką, której wmawiała czarnego męża. Teraz przerzuciła się na internetową prawniczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Wątek roku 27.12.23, 12:26 Tak, asma łaziła za i bullyingowala Magdalenę, teraz przerzuciła się na Danielę, co jest tak samo wkurzające, bo są to osoby, które wzbudzają sympatię, właśnie pomimo swoich: wykształcenia, finansów, urody, wypieków, you name it. Doskonała pożywka dla trolli i bullies, ale ze princess się dała w to wciągnąć? Dowód na kompleksy jak stąd do Ksiezyyca. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wątek roku 27.12.23, 12:33 princess, asma i bywalec to ten sam poziom lotności to nie kompleksy, to głupota Odpowiedz Link Zgłoś
seawave Re: Wątek roku 27.12.23, 12:42 Ooo, dobre porównanie, princess i bywalec to ten sam poziom nieogarniania. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 27.12.23, 12:43 pade napisała: > princess, asma i bywalec to ten sam poziom lotności > to nie kompleksy, to głupota > Jedno nie wyklucza drugiego, głupota plus kompleksy. Co dało totalną żenadę w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Wątek roku 27.12.23, 13:06 Princess była zachwycona Jola-kotka - wg niej dodawała kolorytu naszemu forum… Ona jest niestety niezbyt lotna, bo ze Asma i bywalec to trolle, to każdy wie. Asma wiele lat temu łaziła za mna, wtedy bawiło to inne uczestniczki np. tego wątku (nie bede wskazywała palcem) i jedyne co na nią pomaga to miec wywalone i wygasic, bo Asma Prawde napisze tylko wtedy, gdy sie pomyli. Do tego ma Wdzięk i umiejetność trollowania na poziomie pralki Frani, siermiężność jota w jotę. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wątek roku 27.12.23, 20:21 A wczesniej łaziła za mną insynuując, że jestem niewykształcona i pracuję w jakiejś fabryce podeszew,cy jakoś tak Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wątek roku 27.12.23, 23:16 Pewnie Asma. Wątpię, żeby Araceli coś takiego robiła. Wiem, że nie zgadzasz się z nią w kwestiach okołoizraelskich, ale to nie oznacza, że jest trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Wątek roku 27.12.23, 23:22 Uwazam ją (i nie tylko ja) za trolla, od lat, a wątki okołoizraelskie nie mają z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 27.12.23, 23:40 Rodzajów trolli internetowych jest cała masa, więc każdego da się jakoś przypasować 😉 polter.pl/Typy-trolla-internetowego-b19089 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wątek roku 27.12.23, 23:50 Dla mnie osoba, która ma konkretne i w miarę konsekwentne poglądy na różne tematy, a tylko wyraża je w kontrowersyjny sposób nie jest trollem. Trollem jest ktoś, kto bierze udział w dyskusji wyłącznie po to, żeby siać zamęt albo nękać innych uczestników albo realizować jakąś polityczną agendę. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 28.12.23, 09:25 taje napisała: > Dla mnie osoba, która ma konkretne i w miarę konsekwentne poglądy na różne tema > ty, a tylko wyraża je w kontrowersyjny sposób nie jest trollem. Trollem jest kt > oś, kto bierze udział w dyskusji wyłącznie po to, żeby siać zamęt albo nękać in > nych uczestników albo realizować jakąś polityczną agendę. > wydaje ci się, ze araceli ma konkretne i konsekwentne poglądy-gdyż tylko w takich wątkach o pogladach sie odpala. Nie znajdziesz jej wypowiedzi w wątkach wsparciowych/sportowych/dziecięcych /pomocowych/ksiązkowych . Po rusza się tylko w obszarze drażliwych tematów-drażliwych czyli takich które zawsze wzbudzaja niesnaski i kłótnie. Kilka lat temu pod starym nickiem pisała częściej- i zdarzało się nieraz wsypać -czyli w dyskusji dążyć nie do konsensu ( choćby w postaci zostania przy swoim ) ale jatrzenia i wracania do dawno omówionych kwestii byleby tylko siać burze. Zdarza się-i to też jest charakterystyczne dla trolli- sięgać do argumentów personalnych . Pomijam kwestie obrażania. Za kulturę bana się nie dostaje.. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wątek roku 28.12.23, 11:05 taje napisała: > Dla mnie osoba, która ma konkretne i w miarę konsekwentne poglądy na różne tema > ty, a tylko wyraża je w kontrowersyjny sposób nie jest trollem. Trollem jest kt > oś, kto bierze udział w dyskusji wyłącznie po to, żeby siać zamęt albo nękać in > nych uczestników albo realizować jakąś polityczną agendę. > Po pierwsze, nie ma stałych i konsekwentnych poglądów. Odkąd ją kojarzę na forum przeszła (r)ewolucję od poglądów neoliberalnych do skrajnie lewicowo-razemkowych. Taka zmiana jest ciężka do wyobrażenia, no chyba że mówimy o 15-latce. Nie wiem za co dokładnie dostała bana na nicku araceli, ale pamiętam jej wcześniejszego bana, na którego w pełni zasłużyła wypisując na forum bzdury, za które mogą grozić zarzuty karne. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Wątek roku 27.12.23, 23:51 Moja definicja trolla w tym przypadku to osoba, która odwraca kota ogonem w dyskusji, intencjonalnie przekręca czyjeś słowa i do nich się odnosi w ten sposób manipulując, wyrywa z kontekstu, zawsze chce miec ostatnie słowo (i ma, większość osób poddaje sie, vo im za trollowanie nie płaca), próbuje zdyskredytować rozmówcę, robi to tylko po to, aby siać zamęt. Widzisz, napisałam ci o niej w tamtym wątku, a ty teraz specjalnie manipulujesz pisząc, iz uwazam ja za trolla tylko z powodu wątków okoloizraelskich. Strasznie to słabe, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wątek roku 27.12.23, 23:58 Strasznie słabe jest to, że zarzucasz mi, że manipuluję. Pamiętam, jak ją nazywałaś trollem w wątkach izraelskich. Z jakich jeszcze innych powodów poza wątkiem izraelskim uważasz ją za trolla nie wiem, bo i skąd mam wiedzieć, stąd pytanie jak definiujesz trolla. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Wątek roku 28.12.23, 00:22 Ok, sprawdzam. W tamtym wątku napisałam: „ Nie szkoda ci życia? Przecież araceli i brenya to trolle, które nigdy nie odpuszczają. Bedą odkręcaly, manipulowały, przekręcały, wmawiały itp., bo maja w tym DOŚWIADCZENIE oraz fun. Daj spokój, odpuść sobie. Ale niech bedzie, ze tego nie napisałam i ze wcale ale to wcale nie można z powyższego wywnioskować iz za trolla miałam ja wczesniej a nie z powodu izraelskich wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wątek roku 28.12.23, 20:33 To do mnie? Jeśli tak, to odpowiadam. Asma łaziła za mną. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wątek roku 27.12.23, 11:52 asma jest trolliszczem, a z tej adoracji ze strony princess ma pewnie niezly ubaw. princess te jej teksty lyka jak niewprawny obserwator instagrama, ktory nie rozumie, ze influ ktos placi za wychwalanie marek produktow. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 27.12.23, 12:17 princesswhitewolf napisała: > A dlaczego nie jest dla Cie > bie? Bo większość z Was wkurza bo sobie z nia nie potraficie poradzic. Dla mnie asma praktycznie nie istnieje, a to już musi coś znaczyć, bo nie jestem znana z tego, że unikam konfrontacji. Ale minimum wysiłku intelektualnego w takich rozmowach musi być, a z asmą ma się wrażenie,. że człowiek przerzuca się z tępą nogą stołową. Dlatego ja nie mam nawet zamiaru sobie z "nią radzić" i za wzorem innych forumek mam ją wyszarzoną. Mogę czytać, ale nie odpowiadać. A ty tego nie rozumiesz, bo jesteś mentalnie na tym samym poziomie co ona. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Wątek roku 27.12.23, 18:28 snakelilith napisała: > Dla mnie asma praktycznie nie istnieje, a to już musi coś znaczyć, bo nie jeste > m znana z tego, że unikam konfrontacji. tekst godny sygnaturki, tylko nie warto asmie żadnego pr robić Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 27.12.23, 01:10 No ale przecież trudno się dziwić, że ktoś sięga po to, co dostępne (na przykład z powodu małego popytu) w sytuacji, gdy szanse na cokolwiek innego są przyzerowe? Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Wątek roku 27.12.23, 01:15 No wieje trochę desperacja, nie da się ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 27.12.23, 07:56 Desperacja to jest tam gdzie jest dwor. Gdzie laski sa tak slabe ze tworza gangi Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 27.12.23, 08:02 Manon a dlaczego ty tak usilnie wlazisz w d danieli itp osobom? Mnie takie grupki od liceum nudza: krolowa pszczol i druchny. A asma sie wylamuje. Jest ciekawsza. Poza tym mam tez inne ulubione nicki. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wątek roku 27.12.23, 10:24 princesswhitewolf napisała: > Mnie takie grup > ki od liceum nudza: krolowa pszczol i druchny. Druhny. Anyway, jeśli miałabym szukać na forum towarzystwa wzajemnej adoracji, to szukałabym w innym miejscu. Daniela jest lubiana na forum, ot i wszystko. > A asma sie wylamuje. Jest ciekaw > sza. Poza tym mam tez inne ulubione nicki. Niech zgadnę, ś.p. riki? Czy może bywalec? Jeśli asma to dla ciebie ciekawa postać, to chyba czas zawijać z tego forum 😉 ale rób trollowi dobrze, rób. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wątek roku 27.12.23, 10:39 princesswhitewolf napisała: > Mnie takie grupki od liceum nudza: krolowa > pszczol i druchny. Są grupki i grupki. W obronie Danieli wypowiada się grupa, która ją lubi i docenia jej życzliwość i pomoc na forum. Ty zaś dołączyłaś do grupy bullies, która nie może tego znieść. I oczywiście możesz zignorować, co mówię, ale ja wiem, kim jest Daniela i zaręczam, że jest adwokatem. Niestety, jak widać, jej życzliwość jest wykorzystywana przeciwko niej. Jak to mówią, no good deed goes unpunished. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 27.12.23, 11:57 Ja pozwolę sobie dodać, że asma atakuje nie tylko danielę, ale usługi prawnicze pro bono (nie mylić z " z urzędu"), zarzuca im nierzetelność itd. z założenia. Ale - he, he, he - przynajmniej nie jest nudna, he, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 27.12.23, 12:05 Ale po co z nią w ogóle rozmawiacie? Same karmicie tego trolla. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 27.12.23, 12:10 Nie. Winna jest moderacja, że ona może tu jeszcze pisać. Nie można wymagać od człowieka, żeby zawsze ignorował zło. Wiele już napisano o tym czy reagować czy nie - i jednak "wygrywa" reakcja Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 27.12.23, 14:29 chococaffe napisała: > Nie. Winna jest moderacja, że ona może tu jeszcze pisać. Nie można wymagać od c > złowieka, żeby zawsze ignorował zło. Wiele już napisano o tym czy reagować czy > nie - i jednak "wygrywa" reakcja Liczyć na tutejszą moderację to jak liczyć na tę pannę od rorat.. Ja rozumiem, że czasem trudno się powstrzymać, ale asma i bywalec są tak oczywistymi i mało lotnymi trollami, że aż szkoda marnować na nich czasu. Przyznam, że ja w ogóle nawet nie czytam prawie tego, co piszą. A tu proszę jak pięknie animują forum. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 27.12.23, 14:39 W ogóle ich nie czytasz dlatego wiesz, co piszą, wiesz jak afirmują forum i przyszłaś ich wesprzeć w linczu na Danieli… Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 27.12.23, 15:04 panna.nasturcja napisała: > W ogóle ich nie czytasz dlatego wiesz, co piszą, wiesz jak afirmują forum i prz > yszłaś ich wesprzeć w linczu na Danieli… Nikogo nie linczuję, więc się uspokój. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 27.12.23, 15:29 kobietazpolnocy napisał(a): > panna.nasturcja napisała: > > > W ogóle ich nie czytasz dlatego wiesz, co piszą, wiesz jak afirmują forum > i prz > > yszłaś ich wesprzeć w linczu na Danieli… > > Nikogo nie linczuję, więc się uspokój. W przeciwieństwie do Ciebie (pytasz o rzeczy, które Daniela opisała w pierwszym poście na ten temat) umiem czytać. Nie dołączyłaś tu przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 27.12.23, 15:37 panna.nasturcja napisała: > > W przeciwieństwie do Ciebie (pytasz o rzeczy, które Daniela opisała w pierwszym > poście na ten temat) umiem czytać. Nie dołączyłaś tu przypadkiem. Kobieta z północy uważa się za moralną instancję forum, więc lubi sobie odlecieć, by popatrzyć na wszystko i na wszystkich z góry. Skąd grozi paluszkiem, by nikt nie pomyślał, że może pozwolić sobie na jakąkolwiek nieścisłość w zeznaniach, czy nie daj Boże słabość. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 27.12.23, 15:39 Przyszła popowiewać białym giezłem, jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 27.12.23, 16:13 Oraz - słaba jestem w te klocki, ale czy kobietazpolnocy to demodee? Zbieżność form i treści. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 27.12.23, 16:24 annaboleyn napisała: > Oraz - słaba jestem w te klocki, ale czy kobietazpolnocy to demodee? Zbieżność > form i treści. Na pewno nie. Tak samo jak asma nie jest dramatiką Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 27.12.23, 16:43 Anna z Wiednia to nie mój pomysł, ktoś tu napisał, ze się nie przelogowala. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 27.12.23, 17:46 Ale to nieprawda. Asma się tam odezwała jakby była anną i obie to podchwyciły, ale nie są jedną osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 27.12.23, 17:56 Aaa, rozumiem Ten jej bełkotliwy język się pogarsza z czasem, już sama nie ogarnia, co pisze.. Co to jest, swoją drogą, ze im bardziej fanatyczny prawak, tym bardziej masakruje polszczyznę? (Wyjątek - Braun, zawsze mnie to doprowadza do rozpaczy ) Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 27.12.23, 18:22 No niestety, większość po polsku ani nie pisze, ani zbytnio nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Wątek roku 28.12.23, 00:57 annaboleyn napisała: > . Co to jest, swoją drogą, ze im bardziej fanatyczny prawak, tym bardziej masak > ruje polszczyznę? (Wyjątek - Braun, zawsze mnie to doprowadza do rozpaczy ) Dżizas tak! Mnie rozwala, że każda jego wypowiedź jest dobra gramatycznie, potrafi zbudować sensowne metafory, ma bardzo bogate słownictwo, no ogólnie polszczyzna pierwsza klasa. I używa jej do pier....lenia takich kocopołów, że mózg wybucha. Dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika [...] 28.12.23, 19:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 28.12.23, 09:35 annaboleyn napisała: > Oraz - słaba jestem w te klocki, ale czy kobietazpolnocy to demodee? Zbieżność > form i treści. Jesteś słaba w te klocki. To nie jestem ja. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 28.12.23, 10:58 Nie denerwuj się, ja tylko pytam, nieprawdaż 😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Wątek roku 28.12.23, 19:33 kobietazpolnocy napisał(a): > Jesteś słaba w te klocki. To nie jestem ja. 😂😂😂 Skoro ty to nie ty, to kom jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Wątek roku 28.12.23, 19:33 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > kobietazpolnocy napisał(a): > > > Jesteś słaba w te klocki. To nie jestem ja. > > 😂😂😂 Skoro ty to nie ty, to kom jesteś? Sorry, *kim? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 27.12.23, 16:09 m_incubo napisała: > Ona to wszystko robi jadąc autobusem Od pętli, do pętli, #pamietamy. Jak papierowa łódeczka jej "argumentów" idzie na dno, mimo wysilonego wiosłowania - wtedy dojeżdża i już "nie ma czasu na bzdury" > Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 27.12.23, 16:08 snakelilith napisała: > Kobieta z północy uważa się za moralną instancję forum, więc lubi sobie odlecie > ć, by popatrzyć na wszystko i na wszystkich z góry. Skąd grozi paluszkiem, by n > ikt nie pomyślał, że może pozwolić sobie na jakąkolwiek nieścisłość w zeznaniac > h, czy nie daj Boże słabość. Powiedziała forumka o wielkiej pobłażliwości wobec słabości innych ludzi. Też wkraczająca na scenę w ostatnim akcie. Daniela naprawdę nie potrzebuje waszego wstawiennictwa, na pewno nie w rozmowie ze mną. Jak chcecie rozkręcić jatkę na koniec roku, to bez mojego udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 27.12.23, 16:11 > > Daniela naprawdę nie potrzebuje waszego wstawiennictwa, na pewno nie w rozmowie > ze mną. "Rozmowie". Oraz powodzenia w decydowaniu za D. czego onaż sobię potrzebuje lub życzy. Idzie ci wybornie. Jak chcecie rozkręcić jatkę na koniec roku, to bez mojego udziału. Ale to ty dzwonisz, ofelioidzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 28.12.23, 09:27 annaboleyn napisała: > > > > > Daniela naprawdę nie potrzebuje waszego wstawiennictwa, na pewno nie w ro > zmowie > > ze mną. > > "Rozmowie". Oraz powodzenia w decydowaniu za D. czego onaż sobię potrzebuje lub > życzy. Idzie ci wybornie. > > > Jak chcecie rozkręcić jatkę na koniec roku, to bez mojego udziału. > > Ale to ty dzwonisz, ofelioidzie. Baba w autobusie, ofelioid, białe giezło.. To wszystko wisi przecież pod twoim nickiem (i nie tylko twoim), nie pierwszy z resztą raz. Nie podobało mi się coś w historii Danieli, to skomentowałam, ale nie przypominam sobie, bym używała wobec niej jakichkolwiek obraźliwych epitetów. Powtarzam, chcesz jatki, to idź węszyć gdzie indziej. Tobie tylko się wydaje, że wyczuwasz tutaj słabość. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 28.12.23, 11:00 "Zresztą"😂. Oraz istotnie, ofelioid to mój pomysł Baba w autobusie to chyba Wapaha Nie, dzięki, zostanę i powęszę tutaj, twoje smętne pienią jak zawsze są dla mnie źródłem uciechy Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 28.12.23, 11:10 annaboleyn napisała: > "Zresztą"😂. Oraz istotnie, ofelioid to mój pomysł Baba w autobusie to chyba > Wapaha > Nie, dzięki, zostanę i powęszę tutaj, twoje smętne pienią jak zawsze są dla mni > e źródłem uciechy OFELIOID jest cudowny !! absolutnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 27.12.23, 16:14 kobietazpolnocy napisał(a): > Jak chcecie rozkręcić jatkę na koniec roku, to bez mojego udziału. 🤣🤣🤣🤣🤣 Wiedziałam !!! Zawsze w końcu padają te słowa 🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 27.12.23, 16:17 Taktyka "na Drakuleńkę". Dziurki nie zrobi, a krew wypije... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wątek roku 28.12.23, 09:38 I oczywiście nigdy po tych słowach udział piszącej się nie kończy Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 28.12.23, 09:41 marta.graca napisała: > I oczywiście nigdy po tych słowach udział piszącej się nie kończy > nie kończy-bo jeszcze musi paść : mało bywam na forum, nie czytam wszystkiego, nie znam wszystkich nicków- ale z tego co widzę (..) musze kończyć, bo wpadłam tylko na chwilę, nie mam czasu czytać (..) Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 28.12.23, 10:57 wapaha napisała: > marta.graca napisała: > > > I oczywiście nigdy po tych słowach udział piszącej się nie kończy > > > nie kończy-bo jeszcze musi paść : > mało bywam na forum, nie czytam wszystkiego, nie znam wszystkich nicków- ale z > tego co widzę > (..) > musze kończyć, bo wpadłam tylko na chwilę, nie mam czasu czytać (..) Zawsze 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 28.12.23, 20:29 Kobietazpolnocy pisze w sposób wyważony i zazwyczaj trafia w sam środek tarczy. A to na ematce nie zawsze jest mile widziane... Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 28.12.23, 20:46 ivanhoee napisała: > Kobietazpolnocy pisze w sposób wyważony i zazwyczaj trafia w sam środek tarczy. > A to na ematce nie zawsze jest mile widziane... jak na nick, którego jest to druga wypowiedz od połowy października-ale tez w ogóle- dużo wiesz-na temat rzadko piszącej no i na temat ematki rzecz jasna.. Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 28.12.23, 20:48 Tak, wiem dużo, bo regularnie czytam ematkę. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 28.12.23, 21:05 wapaha napisała: > jak na nick, którego jest to druga wypowiedz od połowy października- Brzmi jak asma. I pasowałoby do trolliszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 28.12.23, 21:06 snakelilith napisała: > wapaha napisała: > > > > jak na nick, którego jest to druga wypowiedz od połowy października- > > Brzmi jak asma. I pasowałoby do trolliszcza. i już ma 3 posty ! Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 28.12.23, 21:14 Pozytywna wypowiedź o kobieciezpolnocy i od razu podejrzenie o trolling...A tak cenię snake za inteligencję. Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 28.12.23, 21:24 Na rozsądek borsuczycy zawsze można liczyć. Tak, istnieje szeroki krąg czytelników emamy. To miejsce już kultowe. A przecież nie ma obowiązku pisania. Natomiast kazus danieli i wcześniej innych forumek pokazuje, że nie ma co zbytnio uzewnętrzniać się, nie mówiąc o publikacji swoich zdjęć (prawdę mówiąc, dziwię się danieli, że na to się zdecydowała). Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 28.12.23, 21:34 borsuczyca.klusek napisała: > W ogóle nie brzmi jak asma 🙄 Owszem, brzmi dokładnie jak asma, która nie chce być jako taka rozpoznana. Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 28.12.23, 21:46 Snejkowa mogłaby w kontrwywiadzie robić... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 28.12.23, 21:54 snakelilith napisała: > borsuczyca.klusek napisała: > > > W ogóle nie brzmi jak asma 🙄 > > Owszem, brzmi dokładnie jak asma, która nie chce być jako taka rozpoznana. Pomijając ten wątek, asme, kobietę z północy i całą dramę to chyba zdajecie sobie sprawę, że więcej osób to forum czyta bądź tylko podczytuje niż się na nim regularnie udziela. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 28.12.23, 21:59 borsuczyca.klusek napisała: > Pomijając ten wątek, asme, kobietę z północy i całą dramę to chyba zdajecie sobie > sprawę, że więcej osób to forum czyta bądź tylko podczytuje niż się na nim > regularnie udziela. Ale te osoby nie wpadają znienacka, żeby komuś przy...ć Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 28.12.23, 22:07 chatgris01 napisała: > Ale te osoby nie wpadają znienacka, żeby komuś przy...ć No przecież podlizuje się jeszcze do borsuka i do mnie też rzuciła komplement. Borsukowi serduszko zmiękło - "to nie może być asma", wcale a wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 28.12.23, 22:08 snakelilith napisała: > chatgris01 napisała: > > > > Ale te osoby nie wpadają znienacka, żeby komuś przy...ć > > No przecież podlizuje się jeszcze do borsuka i do mnie też rzuciła komplement. > Borsukowi serduszko zmiękło - "to nie może być asma", wcale a wcale. Załóżmy, że wszyscy to asma to nam się na pewno będzie lepiej żyło 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 28.12.23, 22:08 Ależ pragnę zauważyć, że nikomu tu nie ubliżyłam. A wręcz przeciwnie. Wyraziłam tylko swoje zdanie o forumowej działalności kobietyzpolnocy, a także jak postrzegam danielę (post o danieli jest raczej z kategorii "laudacja", a nie "przy..."). Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 28.12.23, 22:03 borsuczyca.klusek napisała: > Pomijając ten wątek, asme, kobietę z północy i całą dramę to chyba zdajecie sob > ie sprawę, że więcej osób to forum czyta bądź tylko podczytuje niż się na nim r > egularnie udziela. Jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 28.12.23, 22:10 snakelilith napisała: > Jasne. Ale serio wątpisz w to, że są tu regularni podczytywacze? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 28.12.23, 22:20 borsuczyca.klusek napisała: > Ale serio wątpisz w to, że są tu regularni podczytywacze? A napisałam coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 28.12.23, 22:16 Jestem zdziwiona tą niewiarą, bo cenię snejk za inteligencję, szeroką wiedzę na różne tematy (nie tylko te dotyczące odżywiania), a także bardzo sprawne posługiwanie się językiem polskim mimo tylu lat poza krajem. Tak, czyta ematke wiele osób. Nie każdy decyduje się pisać. Nie każdy wita się oficjalnie z forum (tu przewaga jest po stronie oficjalnie żegnających się...). Myślałam, że to oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Wątek roku 28.12.23, 22:44 Nie wiem, czy asma potrafi sklecić jakieś dłuższe zdanie. Śmierdzi innym trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 28.12.23, 22:48 maleficent6 napisała: > Nie wiem, czy asma potrafi sklecić jakieś dłuższe zdanie. Śmierdzi innym trolle > m. A niech będzie i inny. Ale niech przestanie się podlizywać, bo czuć fałsz na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Wątek roku 28.12.23, 22:58 snakelilith napisała: > maleficent6 napisała: > > > Nie wiem, czy asma potrafi sklecić jakieś dłuższe zdanie. Śmierdzi innym > trolle > > m. > > A niech będzie i inny. Ale niech przestanie się podlizywać, bo czuć fałsz na od > ległość. To nie lizusostwo Snejki, tylko nieudolna próba wyśmiewania. Ktoś tu próbuje bawić się w satyryka. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 28.12.23, 23:06 maleficent6 napisała: > > To nie lizusostwo Snejki, tylko nieudolna próba wyśmiewania. Ktoś tu próbuje ba > wić się w satyryka. Ale borsuk się nabiera. Pamiętam, że asma bardzo długo pisząc nicka naszej princeski pisała go Prince SS, wiedząc, że dziewczyna nie jest na tyle lotna by tą "próbę satyry" zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Wątek roku 28.12.23, 23:19 snakelilith napisała: > > Ale borsuk się nabiera. Pamiętam, że asma bardzo długo pisząc nicka naszej > princeski pisała go Prince SS, wiedząc, że dziewczyna nie jest na tyle lotna by > tą "próbę satyry" zauważyć. 😂😂😂 Cóż 😁 princeska by nie zauważyła, nawet gdyby dostała tym faktem między oczy. Mogę się mylić oczywiście, może to i asma jest nowym nickiem, a mój odbiór jej, jako trolla-idiotki jest błędny, być może jej nie doceniam. Nowy z kimś mi się skojarzył, tylko nie potrafię sobie dopasować. Z całą pewnością jest to stały bywalec ( tyle że bez hoteli). Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 29.12.23, 15:57 Satyra to by była, gdybym napisała, że Snake jest empatyczna, altruistyczna i życzliwa dla otoczenia, a borsuczyca ma zbyt małą paletę lakierów do paznokci. Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 28.12.23, 23:14 Nie widzę powodu, dla którego miałabym komukolwiek się podlizywać. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 29.12.23, 14:23 ivanhoee napisała: > Nie widzę powodu, dla którego miałabym komukolwiek się podlizywać. Ok, to zmień sobie nicka na taki mniej militarny i wróć w nowej dziewiczej postaci w innym wątku. Nie radzę jednak zaczynać od pakowania się do okopów i dogryzek w stylu "ha, ha, ha, ja was znam, a wy mnie nie". Wtedy może start na forum się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 29.12.23, 15:53 Militarny? No w sumie tak, przecież wzięty z klasyki. A za czasów Ryszarda Lwie Serce potyczki były częste, więc wszystko się zgadza. Oczywistym jest, że forum mnie nie zna, skoro piszę od niedawna. I to nie snejkowa decyduje, czy start na forum jest udany. No ale rozumiem, że moje pochlebne słowo o kobieciezpolnocy zdenerwowało tu co poniektórych. Zauważyłam, że jest tu ona na cenzurowanym od czasu, gdy stanęła w obronie bergi, gdy był zbiorowy atak na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 29.12.23, 17:25 ivanhoee napisała: > Zauważyłam, że jest tu ona na cenzurowanym > od czasu, gdy stanęła w obronie bergi, gdy był zbiorowy atak na nią. Buahahahahahaa...... Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 29.12.23, 17:34 Hahaha...tak było. Pamiętam, że berga zaprzeczała takiemu atakowi (kuriozalna sytuacja, ale chciała byc psiapsiola). Od tego czasu snake i annaboleyn stały się cięte na kobietezpolnocy. Instynktownie wyczuwają, że to forumka na ich poziomie intelektualnym, ale przewyższająca je m.in. wyważeniem wypowiedzi i osądu sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 29.12.23, 18:18 ivanhoee napisała: > Instynktownie wyczuwają, że to forumka na ich pozi > omie intelektualnym, ale przewyższająca je m.in. wyważeniem wypowiedzi i osądu > sytuacji. No i asma jak żywa! 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 29.12.23, 18:36 Wychodzi na to, że każdy na forum ceniący empatię, umiar i wyważenie kobietyzpolnocy czy borsuczycy ponad to, co prezentuje snake czy annaboleyn, jest asma. Acha. Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 27.12.23, 16:03 panna.nasturcja napisała: … > > > > Nikogo nie linczuję, więc się uspokój. > > W przeciwieństwie do Ciebie (pytasz o rzeczy, które Daniela opisała w pierwszym > poście na ten temat) umiem czytać. Nie dołączyłaś tu przypadkiem. A teraz zdefiniuj proszę lincz i przytocz dowody mojego współudziału. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Wątek roku 27.12.23, 18:29 kobietazpolnocy napisał(a): > Liczyć na tutejszą moderację to jak liczyć na tę pannę od rorat.. ten wątek obfituje w teksty do sygnaturek! Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 27.12.23, 12:08 Ja tez wiem, kim Daniela jest, wiem, że jest adwokatem i ogromnie sobię cenę jej wiedzę.. Mnie również szybko, skutecznie i bardzo fachowo doradziła w sprawie znajomych uchodźców, którym trzeba było szybko coś załatwić. Skończyłam prawo, mam dookoła prawników (od sędziów do radców), a wtedy, na początku, nawet nie wiedzieliśmy, gdzie szukać. Daniela uratowała spora rodzinę od mocno nierozważnych kroków. Co do bredni jej dotyczących - chyba jesteśmy zgodne, , że nikt nie weźmie ich poważnie przecież. Kariera i wiedza Danieli na tym nie ucierpią. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 12:24 Dzięki. Też się nie obawiam, że ucierpią. A wątek niech sobie wisi w takiej postaci - na dowód. Czego? A to już każdy sam sobie oceni. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 27.12.23, 12:40 Też tak myślę. W takim upartym kompromitowaniu się jest zaleta - jest się skompromitowanym coraz szerzej. I to dotyczy całej trójki, choć jest pewnym zaskoczeniem, że autokompromitacja u nich niby dosięgła dna i granicy, a jednak idzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 27.12.23, 12:45 annaboleyn napisała: > I to dotyczy całej trójki, choć jest pewnym zaskocze > niem, że autokompromitacja u nich niby dosięgła dna i granicy, a jednak idzie d > alej Już stare przysłowie mówiło, że miłosierdzie boskie oraz głupota ludzka są bez granic... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wątek roku 27.12.23, 12:46 chatgris01 napisała: > annaboleyn napisała: > > > I to dotyczy całej trójki, choć jest pewnym zaskocze > > niem, że autokompromitacja u nich niby dosięgła dna i granicy, a jednak i > dzie d > > alej > > Już stare przysłowie mówiło, że miłosierdzie boskie oraz głupota ludzka są bez > granic... > > To są dwa trolle i jedna idiotka. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 27.12.23, 12:48 Wiem, ale to się nie wyklucza. Pięknie się pokazali. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 27.12.23, 12:49 chatgris01 napisała: > Wiem, ale to się nie wyklucza. > Pięknie się pokazali. > This! Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 27.12.23, 12:57 lauren6 napisała: > To są dwa trolle i jedna idiotka. Względnie, jeden troll i dwójka idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 27.12.23, 12:49 W sumie zadna z pań mnie nie zaskoczyła, ale bywalec, rozpaczliwe szukający popleczników i bredzący, że jest ich mrowie, a mrowie - przypomina mi te pięć osób pod TVP robiących za masowy protest co ma o tyle sensu, że jedno i drugie PiS Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika [...] 28.12.23, 19:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Wątek roku 27.12.23, 11:18 A dlaczego ty stosujesz odbijanie piłeczki? W którym miejscu włażę w du.. Danieli? Choć przyznaję, że jej wierzę, w jej przypadku nie widzę żadnych przesłanek za tym, by sądzić, że to jakaś kreacja. Asma jest wyłącznie wkurzająca, nic ciekawego w niej nie widzę. Choć trzeba przyznać, że jak trollować, to trzeba umieć. Nie każdy potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wątek roku 27.12.23, 12:36 princesswhitewolf napisała: > Manon a dlaczego ty tak usilnie wlazisz w d danieli itp osobom? Mnie takie grup > ki od liceum nudza: krolowa pszczol i druchny. A asma sie wylamuje. Jest ciekaw > sza. Poza tym mam tez inne ulubione nicki. tiaa, stalkerzy są bardzo ciekawymi ludźmi - świetnie princess, sama sobie świadectwo wystawiasz Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 21:49 chococaffe napisała: > Czyli nie odpowiesz, asma. Dlaczego mnie to nie dziwi? > > Podsumowując: > > Jesteś znana z trollowania, typ > > Robisz porządny kawał zła w życiu. Atakując indywidualnie konkretną osobę (meto > dą z punktu piewrszego) To mi akurat krzywdy nie zrobi. i krzywdząc ludzi, którzy już niewyobrażalnie się naci > erpieli. A to mnie rusza. Bardzo. I dlatego nie zamierzam rżeć: "hahaha, asma sobie tak tylko z was żartuje, hahaha, ale śmieszne." Tam po jej wpisach mogło się stać realne zło, realne trudności dla ludzi i tak strasznie skrzywdzonych. Dlatego zareagowałam, podając wtedy zresztą moderacji moje pełne dane wraz z numerem legitymacji adw. Tak to wyglądało. Nie żałuję ani przez moment. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 21:52 I nie powinnaś żałować, bo zrobiłaś dobrze. p.s. i zgadzam się, że to nie jest żadne, he, he, tak sobie tu żartujemy Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma [...] 26.12.23, 22:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli [...] 26.12.23, 21:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 22:08 bardzo fajnie że dużo ludzi się na tobie już poznało. Taka jest ta twoja troska o skrzywdzonych wiarygodna jak twoja kreacja na forum Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 22:10 duzo? Ty i asma? No chyba, że dodasz trójke swoich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:39 Asma niby wg Was glupia a jakos prawnik..powtorze...mecenas nie potrafi z nia sobie w argumentacji poradzic. Cale studia ucza sie jak prowadzic rozprawy 🤣🎄 A tu wianek adoratorek musial przybiec na pomoc danieli hahha dobre Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 22:51 princesswhitewolf napisała: > > > Asma niby wg Was glupia a jakos prawnik..powtorze...mecenas nie potrafi z nia s > obie w argumentacji poradzic. Ale ja nie dyskutuję z asmą. Asme mam wygaszoną - widzę jej wpisy jeśli cytujecie lub jeśli streszczenie. Cale studia ucza sie jak prowadzic rozprawy Hmm...nie, zupełnie nie. Ale skąd mogłabyś o tym wiedzieć (BTW, rozprawę prowadzi sąd, nie pełnomocnik). Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:57 No wlasnie skad moglabym wiedziec. Ja taka glupia..nie to co ty Pani mecenas. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 23:07 A to ty to napisałaś. Jak sama lubisz siebie poobrażac to proszę bardzo. Ja po prostu zauważyłam, że piszesz o czymś na czym się nie znasz (przebieg studiów prawniczych). Czego to dowód - czytelnik oceni. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 27.12.23, 07:58 >Ja po prostu zauważyłam, że piszesz o czymś na czym się nie znasz (przebieg studiów prawniczych W ktorym.miejscu pisalam o przebiegu studiow prawniczych? Daniela tobie sie myli co kto gdzie napisal..zawolaj wiecej kolezanek by obrazaly mnie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 08:43 princesswhitewolf napisała: > W ktorym.miejscu pisalam o przebiegu studiow prawniczych? Yyy a co to jest: "całe studia uczą jak rozprawy prowadzic"? Wpis z 22 57 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 08:44 *przepraszam, z 22.39 No więc owszem, pisałaś o przebiegu studiów prawniczych. Co się komu myli? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 22:55 Prinzess a ty jak zwykle bez błyskotliwa i w punkt Gagahahaha Rzeczywiście gdyby Laska była adwokatem to przecież by nas to wszystkie zagadała i szybciutko zakończyła dyskusję a to jest kolejny dowód że by wygrała tylko jakby dyskusja była o ciasteczkach Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 23:00 Nie. W kwestii ciastek i ciast wygralaby bene ( znam z forum kuchnia i wiem na co na stac w kuchni) a drugie miejsce mysiulek by zajal zapewne. Tyle ze one fotek nie wrzucaja za czesto Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Wątek roku 27.12.23, 02:41 nie kojarze zadnego kulinarnego zdjecia bene, tzn zrobionego przez nia Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 27.12.23, 07:52 Bylo fotoforum tylko z zarciem kiedys. Nie sadze bym ja mylila....ale kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Wątek roku 27.12.23, 10:42 Asma, każdą dyskusję da się "wygrać" powtarzając w kółko "a to jednak sznurek", bo każdy w końcu odpuści. Więc jeśli utożsamimy wygraną w dyskusji z ostatnim słowem w niej, to tak, ty i sznurek wygrywacie. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wątek roku 27.12.23, 11:32 Przykre. Mial być miły, żartobliwy wątek a zrobił się z niego lincz na lubianej forumce. Bo ktoś musi coś udowodnic. No i przyjmijmy, ze daniela jest kreacją. No i co z tego? To tylko forum, nie ona jedna by pisala tutaj bzdury. Przypominam, ze regulamin forum nie zobowiazuje do pisania prawdy. Masz tylko zachowac netykietę. Lincz jest niezgodny z netykietą i zastanawia mnie, co robi moderacja, że wątek jeszcze nie poleciał? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 27.12.23, 16:00 yenna_m napisała: > Przykre. Mial być miły, żartobliwy wątek a zrobił się z niego lincz na lubianej > forumce. Bo ktoś musi coś udowodnic. > Nie, tu nie ma żadnego linczu. Jest nick glupi głupszy i najgłupszy którzy próbowali zrobić lincz ale im.nie pyklo. Głupia kręci bat z goowna a pozostała dwójka tańczy w rytmie A wisienka na torcie- baba z autobusu 🤣 > No i przyjmijmy, ze daniela jest kreacją. No i co z tego? To tylko forum, nie o > na jedna by pisala tutaj bzdury. Przypominam, ze regulamin forum nie zobowiazuj > e do pisania prawdy. Masz tylko zachowac netykietę. Lincz jest niezgodny z nety > kietą i zastanawia mnie, co robi moderacja, że wątek jeszcze nie poleciał? Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 27.12.23, 16:04 wapaha napisała: > yenna_m napisała: > > > Przykre. Mial być miły, żartobliwy wątek a zrobił się z niego lincz na lu > bianej > > forumce. Bo ktoś musi coś udowodnic. > > > > Nie, tu nie ma żadnego linczu. Jest nick glupi głupszy i najgłupszy którzy prób > owali zrobić lincz ale im.nie pyklo. > Głupia kręci bat z goowna a pozostała dwójka tańczy w rytmie > A wisienka na torcie- baba z autobusu 🤣 > O, jesteś i ty, wchodząca na scenę w najbardziej odpowiednim momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 27.12.23, 16:15 kobietazpolnocy napisał(a): > wapaha napisała: > > > yenna_m napisała: > > > > > Przykre. Mial być miły, żartobliwy wątek a zrobił się z niego lincz > na lu > > bianej > > > forumce. Bo ktoś musi coś udowodnic. > > > > > > > Nie, tu nie ma żadnego linczu. Jest nick glupi głupszy i najgłupszy którz > y prób > > owali zrobić lincz ale im.nie pyklo. > > Głupia kręci bat z goowna a pozostała dwójka tańczy w rytmie > > A wisienka na torcie- baba z autobusu 🤣 > > > O, jesteś i ty, wchodząca na scenę w najbardziej odpowiednim momencie. 😅😅 Poczułaś, że to o tobie ??🤭🤭🤭🤭 Cóż.. 🤭🤭🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 22:10 No właśnie widzę, jak ci co nieco pęka. Z tej radości, naturalnie lub. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:24 Choco, nie przesadzal ze " zla" czy" krzywdy". Dzien w dzien ludzie tu sa obrazani, gnojeni a tu jakas troche zabawna rozmowa jest nazywaniem "zlem" i " krzywda". Tak to sie odczuwa w ta strone ale kiedy daniela a przede wszystkim i jej kumpelki nieustannie mnie gnoily o make za listwami to jest to dobro i dobroczynienie? Bez przesady z naglym rozckliwianiem sie. Badzmy konsekwentni. Dla mnie daniela jako kreacja czy prawdziwy jakis tam pracownik w urzedzie zwiazany z prawem- moze byc kim tam sobie jest. Bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 22:25 Ale zrozumiałaś, że to nie o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wątek roku 26.12.23, 22:33 Nie wiem czy cię gnojono, ale sytuacja była napięta, a ty snułaś wątki o listwach, podobnie było z wątkami covidowymi, ludzie chcieli się jakoś pocieszyć lub rozerwać, a ty dolewałaś oliwy do ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:40 Watki o listwach? Cos ci sie rozmnozylo. Pocieszyc mnie w sprawie Covida? O czym ty w ogole mowisz? W zyciu nie zalozylam jednego watku o Covid. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 22:44 No weź Prinzess mi już ręce opadaja One tak wymyślają i manipulują już nie nadążam po prostu tych kłamstw dementować Pisaniem na Forum skrzywdziłyśmy ludzi i wyrządziłyśmy im wielką szkodę Wow Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:48 Lee tam, typ dyskusji z liceum pelnym sofizmatow rozszerzenia i argumentum ad baculum Ja bym jednak chciala by byly bardziej dziewczyny niezalezne umyslowo, a wiele niestety to takie osobowosci stadne ktore szukaja krolowych by byc jej straznikami... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:55 Simply... Wklej. Nie mam pojecia o czym mowisz. Chyba mnie z kims mylisz. Zapewniam ze nie zakladalam watkow o Covid. Ja to jestem od watkow o wojnie pt " Rusek sie zbliza". Nie ulegam covido histerii bo jestem Szczepem Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wątek roku 27.12.23, 08:57 princesswhitewolf napisała: > Watki o listwach? Cos ci sie rozmnozylo. Pocieszyc mnie w sprawie Covida? O czy > m ty w ogole mowisz? W zyciu nie zalozylam jednego watku o Covid. ona nie pisze o tym, ze ludzie chcieli ciebie pocieszyc, tylko ze chcieli SIEBIE pocieszyc. siebie nawzajem, rozumiesz? nie potrafisz tak prostego tesktu zrozumiec, a wdajesz sie w dyskusje. snejk ma racje, tu nie chodzi o jezyk polski, ty po prostu taka malo rozumna jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 22:35 Co to ma wspólnego z tym kim ja jestem? Doradzanie ludziom z Ukrainy w lutym/marcu 2022 by składali wniosek o status uchodźcy oznaczalo dla nich zakaz pracy przez kilka miesięcy i zakaz wyjazdu z Polski. A wycofanie tego wniosku wcale nie było takie proste, bo placówki Straży Granicznej były zawalone innymi formalnościami i kontakt z nimi był straszliwie utrudniony. Tak, takie "porady" Asmy to była krzywda. Nie, nie dla mnie. Skąd ten pomysl? Dla tych ludzi, którzy opieraliby się na tych wpisach. Co do tego mają twoje listwy to nie wiem. Chyba że doradzałam ci w kwestii schowania za nimi wniosku o status uchodźcy. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 22:37 ok, w skrócie zanim pójdę spać. Rada, żeby uciekający z Ukrainy starali się o status uchodźcy jest podła, wredna, głupia. Temporary protection różni się od (starania się) o status uchodźcy fundamentalnie - uprawnieniami, czasem rozpatrywania wniosku, warunkami. O ile się nie mylę temporary protection (ochrona tymczasowa) przed agresją Rosji na Ukrainę była stosowana tylko raz, w czasie wojny na Bałkanach 9ale tego nie jestem pewna). Jeżeli asma radziła uprawnionym do ochrony tymczasowej, która zapewnia lepsze warunki (i sprawniej) do tego aby starali się o status uchodźcy to jest to albo głeboka niewiedza ogólna albo celowe kłamstwo. Krzywdzące ludzi uciekających z państwa zaatakowanego wojennie przez inne państwo. W tym też matki z małymi dziećmi. Daniela twierdzi, ze asma to napisała i ja danieli wierzę. Asma nawet nie zaprzecza tylko usiłuję kręcić. Nawet jeżeli asma zaraz napisze, że daniela kłamie i nigdy tak nie napisała (o tym, ze Ukraińcy powinni starać się o status uchodźcy) to mając do wyboru czy uwierzyć jej czy danieli - nie mam wątpliwości. I pamiętam jakie było wtedy zamieszanie, jak ludzie szukali informacji, rady i jakie kuku by sobie zrobili "słuchając" asmaoidów. Pamiętam w jakim stanie przyjeżdżali ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:41 Choco czy do sekty danieli jakos mozna sie zapisac? Lol Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 22:44 A kim jest Choco ? czy ona też jest panią Mecenas? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 26.12.23, 22:47 Nikim. Wystarczy mi wiedza ogólna, żeby wiedzieć co robisz. I to na tyle bo i tak za dużo czasu ci poswięciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 26.12.23, 22:48 Asma chyba z Moskwy ma płacone. to by wiele wyjaśniało. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:50 Nie. Asma mieszka w Belgii z tego co kojarze Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:49 Niee, cos ty... Choco to nie daniela, to dama dworu. A szkoda bo ona jest calkiem ciekawa sama w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 22:50 To jest twój "merytoryczny" argument? Oh wow. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 22:53 Zdziwia mnie ze Pani mecenas sama nie rozprawia sie z asma ktora posadzaja tu o glupote i choco i simply przybiegły na pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma [...] 26.12.23, 22:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wątek roku 27.12.23, 11:33 To, co robisz, jest niezhodne z netykietą. Wątek powinien polecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 23:00 Nie zamierzam rozprawiać się z asmą. Nie zamierzam też z asmą w ogóle rozmawiać. Szybko zrozumiałam, że to dla niej pretekst, żeby w kolejnych wpisach pisać kolejne nieprawdy. Jeśli o asme chodzi możec sobie pisać o mnie wszystko - kto chce niech wierzy, to mi obojętne. Natomiast w wątkach ukraińskich ona mogła wyrządzić ludziom realną krzywdę, co wytłumaczyłam ci ja i choco. Nie rozumiesz to trudno. Jedyny "merytoryczny" wpis na jaki cię stać to taki o mojej sekcie? Nie szkodzi. Sapienti sat. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 23:04 Bo to wyglada na sekte w tej chwili. I wlasnie tego nie widzisz bo nie wiesz co asma pisze. Poza tym gdzie ja w ogole pisze o kwestii dyskusji o uchodzcach bys w ogole przywodzila slowo " merytoryczny"? Ja pisze o tej rozmowie i jak to wyglada. Obserwator. Tak tej sapienti zabraklo by skojarzyc o czym mowie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 23:12 princesswhitewolf napisała: > B. Poza tym gdzie ja w ogole pisze o kwestii dyskusji o uchodzcach by > s w ogole przywodzila slowo " merytoryczny"? No kwestionowałaś określenia "krzywda", "skrzywdzić " - one się odnosiły właśnie do uchodźców. Choco ci wyjaśniła, dlaczego ich użyła. Odpowiedź była "o sekta." Takie to "merytoryczne" odniesienie do argumentów choco. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 27.12.23, 01:59 Bzdura. Powtorze, ze ja pisze z perspektywy obserwatora i nie odnosze sie w ogole do.calej gmatwaniny do uchodzcach. Choco stosuje jakies egzaltowane wyzwania o krzywdzie i zlu jakie to asma uczynila. Ta sama sekta, ( a jak nie to moze uzyj slowa gang, banda albo lzej grupa czy stado) forumek mobbuje nieustannie rozmaite forumki i jakos zuo czy krzywda wtedy to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 27.12.23, 02:10 Bo UCZYNIŁA! Nie rozumiesz, że wystąpienie o status uchodźcy w Polsce zaraz po wybuchu wojny w Ukrainie było poważną krzywdą dla Ukrainców? Chociaż, fakt, nie rozumiesz… Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 27.12.23, 08:03 Nie to ty nie rozumiesz o czym ja pisze. Ja w ogole nie poruszam tematu uchodzcow. Zreszta jak zwykle nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wątek roku 27.12.23, 12:29 princesswhitewolf napisała: > Nie to ty nie rozumiesz o czym ja pisze. Ja w ogole nie poruszam tematu uchodzc > ow. Zreszta jak zwykle nie rozumiesz. ciebie nigdy nikt nie rozumie i w ogóle nie daje ci to do myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wątek roku 27.12.23, 15:01 A tu sie mylisz, nie siedze w kolku adoracji, tyle, ze nir trawie asmy. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 22:50 ła stosowana tylko raz, w czasie wojny na Bałkanach 9ale tego nie jestem pewna). I poprzestańmy na tym że nie jesteś niczego pewna i szkodzisz ludziom którzy będą na forum emama szukać informacji ile razy została uruchomiona dyrektywa o ochronie tymczasowej Bo piszesz nieprawdziwe informacje bez nawet zadania sobie trudu sprawdzenia Rozumiem że wzorujesz się na swoim guru danieli która ciągle chodzi nieprzygotowana i pisze i mówi głupoty no ale są chyba jakieś granice Odpowiedz Link Zgłoś
ivanhoee Re: Wątek roku 28.12.23, 20:43 Od dłuższego czasu zastanawiałam się, kiedy nastąpi atak na danielę. Inteligenta, wykształcona, z prestiżowym zawodem. Do tego erudycja, poczucie humoru, no i inne talenty (w tym kulinarny). Dla niektórych to za dużo, zbyt idealnie... Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 26.12.23, 21:13 chococaffe napisała: > a serio, zastanów się komu jeszcze poza bywalcem zalazłaś za skórę (bo bywalca > podobno przepięknie znokautowałaś w jakiejś dyskusji) Ale.jak! Wióry poleciały 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 26.12.23, 21:23 daniela34 napisała: > daniela34 napisała: > > > Ale jakie? Konkretnie? > > > A przepraszam - musiałam się wylogować, żeby doczytać, bo Asmę mam wygaszoną.C > hodziło o to improwizacji. No to jestem z tej sprawy akurat bardzo dumna. Jest > em dumna z tego, że wyświadczając koleżance przysługę koleżeńską kiedy była w t > rudnej sytuacji i będąc postawiona wobec konieczności improwizacji (bo miałam d > wie minuty na zapoznanie się z aktami) dałam sobie radę do tego stopnia, że wyg > rałam. No to się wyłamię - jeśli ta historia była prawdziwa, to całe te zamieszanie było na twoje własne życzenie. Mogłaś się domagać tych akt najpóźniej w piątek wieczór, właśnie po to, by zminimalizować ryzyko niespodziewanych wypadków, ale wolałaś rozczulającą beztroskę. Fajnie, że dobrze poszło i że pomogłaś koleżance, ale mogło nie pójść i byłby problem nie tylko dla koleżanki, ale też dla klienta. Jakoś tak lekko podchodzisz do tego, że przecież reprezentujecie interesy ludzi, którzy wam ufają i, ci prywatni, płacą za usługę. To nie jest przypadek z gatunku "nie miałam szansy się przygotować należycie, ale i tak zdałam dobrze ten egzamin". Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 21:26 No i kolejna osoba która dostrzega braki w kreacji pani mecenaski Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 21:27 kobietazpolnocy napisał(a): > daniela34 napisała: > No to się wyłamię - jeśli ta historia była prawdziwa, to całe te zamieszanie by > ło na twoje własne życzenie. Mogłaś się domagać tych akt najpóźniej w piątek wi > eczór, właśnie po to, by zminimalizować ryzyko niespodziewanych wypadków, ale w > olałaś rozczulającą beztroskę. Nie, nie mogłam. O czym pisałem w tamtym wątku. W piątek kiedy koleżanka zadzwoniła z prośbą o pomoc siedziałam w samochodzie i podążałam autostradą A4 na wschód. Nie, nie mogłam odwołać piątkowych spotkań w innym mieście ani moich planów na weekend, bo po pierwsze - dotyczyły nie tylko mnie a trzech innych osób, a po drugie - to już przekraczało ramy koleżeńskiej przysługi. Plany zmodyfikowałam na potrzeby koleżanki w ten sposob; że zamiast wrócić do Krakowa tak jak pierwotnie planowałam w poniedziałek rano, wróciłam w niedzielę wieczorem. I nie, mnie nikt nie płacił za tę usługę. Nie domagałam się wynagrodzenia od koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 21:32 I nie, nie wykazałam rozczulajacej beztroski ufając dorosłej kobiecie, która sama również występuje już w sądzie, że dowiezie akta na czas. Gdyby to była rozczulająca beztroska to za każdym razem posyłając aplikanta na zastępstwo na rozprawę, powinnam dzwonić godzinę przed z pytaniem czy pamięta że ma na nią iść i czy już wychodzi z domu. Odmawiam uznania, że żalozenie, iż aplikant, któremu ufamy, ze pójdzie na rozprawę (więcej) będzie umiał dowieźć akta na czas i na miejsce (jednak mniej) to rozczulająca beztroska. Tak, ufamy aplikantom, że zrobią to co do nich należy. Inaczej nie dałoby się wykonywać tego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 26.12.23, 22:27 Tu nie chodzi o zaufanie. Przecież tej kobiecie mogło wypaść coś poważniejszego niż poranne roraty. Zgadzasz się na pomoc nie wiedząc wiele o sprawie i jednocześnie nie domagając się, by te akta były w twoich rękach ASAP. To jest dla mnie kwintesencja beztroski. I to kosztem innych, bo przecież nie pomagasz tylko koleżance, ale też jej klientowi, który koniec końców jest w całej tej sytuacji najważniejszy. I twoje lekkie podejście do całej sprawy (oraz podejście tej aplikantki) sugeruje, że to może być dość powszechne podejście w zawodzie (no chyba że aplikantka to tak naprawdę sabotażystka). Udało się, fajnie. Ale historia wcale nie była fajna moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 22:46 kobietazpolnocy napisał(a): > Tu nie chodzi o zaufanie. Przecież tej kobiecie mogło wypaść coś poważniejszego > niż poranne roraty. No mogło. Zawsze może. Mało tego, powiem ci więcej, jak jechałam na tę rozprawę w niedzielę wieczorem to mogłam wpaść w poślizg i umrzeć. Mnie też mogło coś wypaść. Takie jest życie. > > Zgadzasz się na pomoc nie wiedząc wiele o sprawie i jednocześnie nie domagając > się, by te akta były w twoich rękach ASAP. To jest dla mnie kwintesencja beztro > ski. I to kosztem innych, bo przecież nie pomagasz tylko koleżance, ale też jej > klientowi, który koniec końców jest w całej tej sytuacji najważniejszy. > I twoje lekkie podejście do całej sprawy (oraz podejście tej aplikantki) sugeru > je, że to może być dość powszechne podejście w zawodzie Ależ owszem. Zgadzam się na taką pomoc; informując pełnomocnika głównego ile będę miała czasu żeby zapoznać się ze sprawą (powiedziałam koleżance kiedy mogę zapoznać się z aktami i zaufałam jej ocenie tego, czy tyle czasu wystarczy. Mogłam uznać, że poprosi kogoś innego. Uznała, że 45 minut mi wystarczy i nie szukała nikogo innego. I tak, 45 minut by mi wystarczyło. Powiem ci nawet więcej - zdarzyło mi się odebrać telefon od koleżanki lub kolegi i biec do sądu, żeby ją zastąpić na rozprawie, bo sprawa wcześniejsza, którą miała i która miała się skończyć o 12.00; dając jej godzinę przerwy do kolejnej, o 12.00 się dopiero zaczęła. Tak, tak wyglądają (również) realia tego zawodu. Pełnomocnicy chorują a sądy mają opóźnienia. I czasem trzeba ratować improwizując. Tu ustaliłyśmy czas, który by mi spokojnie dal czas na zapoznanie się z materiałem w ocenie pełnomocnika głównego. Nie wyszło. Mimo tych okoliczności dałam radę. I nadal jestem z tego dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 27.12.23, 11:13 My nie dyskutujemy o tym, czy 45 min by ci wystarczyło, czy nie. Tylko o to, żeby zadbać o to, byś te 45 min w ogóle miała. Improwizacje i sytuacje awaryjne też wszyscy rozumieją. Jedyne, co mnie rusza to taka niefrasobliwość, zarówno z twojej jak i z aplikantki strony. Kurczę, nowa osoba tuż przed weekendem przejmuje sprawę z poniedziałkowego poranka i jakoś tak wszyscy lekko podchodzą do tego, że akt w ręku może nie mieć do samego poniedziałku. I cały wydźwięk tej historii jest taki, że to powszechne podejście (bo szybko, bo brak ludzi, bo jakoś to będzie, bo doświadczenie). Jestem trochę cięta na to, bo wiem jak to jest odkręcać niby drobne ale jednak błędy bądź niedoczytania z perspektywy takiego klienta. Tu się udało, ale wiele razy się nie udaje i cierpi na tym zazwyczaj klient a nie adwokat czy sędzia. Ale zmywam się z tego wątku, bo widzę że trolle się rozjuszyły, a niektóre osoby muszą, po prostu muszą je nakręcać zamiast ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 11:33 O niefrasobliwości aplikantki nie dyskutuję - jest bezsprzeczna i dlatego powstał tamten wątek. Co do "powszechności" sytuacji - są na tyle powszechne na ile organizacja naszego wymiaru sprawiedliwości jest taka a nie inna. Nie da się niestety zabezpieczyć przed chorobą pełnomocnika i nie da się zapobiec nieprzewidzianym kolizjom terminów, wynikającym z opóźnień rozpraw. Można założyć jakiś margines, powiedzmy godzinny, ale nie trzygodzinny. Ja mogłam być w poniedziałek rano najwcześniej (bo umiejętności bilokacji nie posiadam). Pełnomocnik główny uznał, że to wystarczy. A ani pełnomocnik główny ani substytucyjny nie uważali za celowe traktowania aplikantki jak przedszkolaka, którego trzeba pilnować, żeby na czas wyszedł z domu. I nadal nie uważam, że aplikanta należy tak traktować, ze specjalnym wyjątkiem dla tej konkretnej aplikantki rzecz jasna. Jeżeli mogę się wcześniej przygotować do rozprawy, także substytucyjnej, to to robię. Jako że koleżanka nadal nie pracuje to się umawiałam na orzyklad z jej klientem na spotkanie dwa dni przed rozprawą, bo trzeba było ustalić linie obrony. Ale tu mogłam a tam nie mogłam - po prostu. Jeśli się da to to robię. Ale jeśli mam być gdzie indziej to na miotle nie przelecę. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 27.12.23, 12:04 Mam wrażenie, że wiesz o co mi chodzi, ale trochę bagatelizujesz. Masz najwyraźniej bardzo duże zaufanie do ludzi (i losu), skoro na spokojnie przystajesz na dostęp do akt w ostatniej chwili. Ja bym po prostu wolała minimalizować ryzyko jakiegokolwiek poślizgu, czyli np. domagać się tych akt jak najszybciej, nawet jeśli nie zajrzałabym do nich do niedzielnego wieczoru. Czyli chętnie pomogę, ale tylko pod warunkiem, że X podwiedzie akta do mnie domu albo gdziekolwiek najpóźniej o tej i o tej godzinie (np. piątek wieczór). W końcu to ty wyświadczalaś im przysługę. Podziwiam spokój ducha przez cały weekend. Tylko o to mi chodzi. I myślę, że ta niefrasobliwość aplikantki nie wzięła się z niczego, tylko z powszechnego przyzwolenia na takie podejście. No chyba że mamy do czynienia z celowym sabotażem, ale tu znowu wracamy do punktu wyjściowego, czyli dużego (zbyt dużego?) zaufania do ludzi i braku risk mitigation. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 12:09 kobietazpolnocy napisał(a): > Mam wrażenie, że wiesz o co mi chodzi, ale trochę bagatelizujesz. > Masz najwyraźniej bardzo duże zaufanie do ludzi (i losu), skoro na spokojnie pr > zystajesz na dostęp do akt w ostatniej chwili. Ja bym po prostu wolała minimali > zować ryzyko jakiegokolwiek poślizgu, czyli np. domagać się tych akt jak najszy > bciej, nawet jeśli nie zajrzałabym do nich do niedzielnego wieczoru. Ale gdzie mi miała je dostarczyć? Pod wycieraczkę? Czyli chęt > nie pomogę, ale tylko pod warunkiem, że X podwiedzie akta do mnie domu albo gdz > iekolwiek najpóźniej o tej i o tej godzinie (np. piątek wieczór). Pustego domu??? Podziwiam spokój ducha przez cały weekend. No owszem. Zachowuję spokój ducha jeśli cudzy obowiązek polega na przewiezieniu teczki z punktu A do B najpóźniej do poniedziałku do godziny ósmej. I nie wydaje mi się, by przekonanie, że aplikant jest to w stanie zrobić było jakimś szczególnie naiwnym czy optymistycznym. Jeśli ten sam człowiek ma się stawiać na terminach innych rozpraw również z teczkami (oraz jeszcze w tych rozprawach czynnie uczestniczyc) to oczekiwanie że da radę nie jest chyba zbyt wygórowane Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 12:13 I tak, masz rację, to ja wyswiadczalam im przysługę. Dlatego ani nie zamierzałam zawracać na autostradzie i wracać do Krakowa z trasy, ani zmieniać planów trzech innych osób, ani dopasowywać sobie godziny powrotu do Krakowa w niedzielę tak, by aplikantka miała mi je dowieźć do domu w niedzielę wieczorem. Na tym właśnie polega przysługa, że wyswiadczający robi tyle ile może w sposób komfortowy dla siebie zrobić. A nie zmienia wszystko, zeny dopasowywać się do tych, którym tę przysługę wyświadcza. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 27.12.23, 14:26 daniela34 napisała: > kobietazpolnocy napisał(a): > . > > Ale gdzie mi miała je dostarczyć? Pod wycieraczkę? O rany, to w sobotę rano, czy kiedy któryś z domowników się pojawi. Jest was tam przecież przynajmniej czwórka. Albo podrzucić do kawiarni o 11 w sobotę, bo tam akurat planowałaś być. Przeciez to nie są jakieś niewykonalne operacje logistyczne. > Podziwiam spokój ducha przez cały weekend. > > No owszem. Zachowuję spokój ducha jeśli cudzy obowiązek polega na przewiezieniu > teczki z punktu A do B najpóźniej do poniedziałku do godziny ósmej. I nie wyd > aje mi się, by przekonanie, że aplikant jest to w stanie zrobić było jakimś szc > zególnie naiwnym czy optymistycznym. > Jeśli ten sam człowiek ma się stawiać na terminach innych rozpraw również z tec > zkami (oraz jeszcze w tych rozprawach czynnie uczestniczyc) to oczekiwanie że d > a radę nie jest chyba zbyt wygórowane Może to kwestia różnicy temperamentu, ale ja bym nawet przy najbardziej solidnym aplikancie wolała się upewnić, że mam wszystko wcześniej do dyspozycji, a nie na ostatnią chwilę. Nie dojdziemy do porozumienia, bo potwierdziłaś tylko to co myślałam: że jest po prostu przyzwolenie na takie załatwianie spraw na chybcika. I znów, nie chodzi tylko o ciebie i koleżankę, lecz o ludzi z autentycznym problemem, którym mogły się sprawy jeszcze bardziej skomplikować. Udało się wygrać, fajnie. Ciekawe, czy przy następnym razie też będziesz tak bezgranicznie polegać na tej aplikantce (bo w końcu jest dorosła), czy jednak będziesz ostrożniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 27.12.23, 14:37 Gdybyś umiała czytać to od pierwszego wątku byś wiedziała, że Daniela wyjechała z Krakowa na omawiany weekend. Nie sama. Nie było gdzie i komu (poza kancelarią) podrzucić akt. I skoro pani mie zaniosła ich do kancelarii to czemu uważasz, że zaniosłaby gdziekolwiek indziej? Jakoś inaczej się nosi? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 14:51 panna.nasturcja napisała: > i skoro pani mie zaniosła ich do kancelarii to czemu uważasz, > że zaniosłaby gdziekolwiek indziej? Jakoś inaczej się nosi? Przede wszystkim nie ma opcji żeby akta były gdzieś zostawione. W żadnym innym miejscu niż kancelaria. Żadna kawiarnia czy co to tam miałoby być. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Wątek roku 27.12.23, 15:00 Skoro wiec nie dotarly do kancelarii w odpowiednim czasie tak abys miala mozliwosc sie z nimi zapoznac to dlaczego podejelas sie wykonania tej przyslugi? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 15:05 ritual2019 napisał(a): > to dlaczego podejelas sie wykonania tej przyslugi? A co mianowicie miałam zrobić twoim zdaniem? Uciec sprzed sali? Odmówić pójścia? Chyba żartujesz. Przecież to nie jest tak, że jak pełnomocnik się nie stawi to rozprawa się nie odbywa. Odbyłaby się. Bez mojego udziału i bez tych dokumentów, które mieliśmy przedłożyć w oryginale = to oznacza przegraną klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 27.12.23, 15:26 To jest oczywiste, nie wyobrażam sobie zostawiania akt w kawiarni. Odnosiłam się tylko do pomysłu zostawienia ich u Ciebie w domu (choć ja kojarzyłam, że nikogo nie było), bo skoro nie zaniosla do kancelarii to tak samo by nie zaniosła do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 15:32 No tak samo jasne, gdyby ktoś w tym domu był to oczywiście powiedziałabym M.zeby mi je podrzuciła do domu. Ja doprawdy nie jestem masochistką, żeby w poniedziałek wstawać godzinę wcześniej żeby jechać po akta do kancelarii. Kto mnie choć trochę zna ten wie, że mając do wyboru pobudkę o 6.00 i jazdę do kancelarii żeby czytać akta a czytanie ich pod kocykiem w niedziele I pobudkę o 7.00 wybrałabym to drugie 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 14:49 kobietazpolnocy napisał(a): > daniela34 napisała: > > O rany, to w sobotę rano, czy kiedy któryś z domowników się pojawi. Jest was tam przecież przynajmniej czwórka. No i właśnie całą tą czwórką była 80 km od Krakowa, w moim rodzinnym mieście i pozostała tam przez cały weekend. Może spróbuję łopatologicznie: moje plany na weekend obejmowały nasz wyjazd (całej rodziny) w piątek popołudniu do Tarnowa i powrót pierwotnie w poniedziałek a z uwagi na moją substytucję w niedzielę wieczorem. W domu przez weekend nie było nikogo. Albo podrzucić do kawiarni o 11 w sobotę, bo t > am akurat planowałaś być. Ja planowalam być w jakiejś kawiarni w sobotę? A to nowość dla mnie. > Może to kwestia różnicy temperamentu, ale ja bym nawet przy najbardziej solidny > m aplikancie wolała się upewnić, że mam wszystko wcześniej do dyspozycji, a nie > na ostatnią chwilę. Ale ja nie mogłam ich mieć wcześniej. Mogłam je mieć dopiero na 8.00 w poniedziałek. I nie, nie widzę powodu, żeby się upewniać przez weekend czy aplikant już dowiózł akta do kancelarii, gdzie mi one nie były potrzebne. Określony był deadline i na ten deadline miała zdążyć. I tyle. I spokojnie mogła to zrobić wuchodzac z domu w poniedziałek o 7.00 Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 27.12.23, 15:09 daniela34 napisała: > > Ale ja nie mogłam ich mieć wcześniej. Mogłam je mieć dopiero na 8.00 w poniedzi > ałek. I nie, nie widzę powodu, żeby się upewniać przez weekend czy aplikant ju > ż dowiózł akta do kancelarii, gdzie mi one nie były potrzebne. Określony był de > adline i na ten deadline miała zdążyć. I tyle. I spokojnie mogła to zrobić wuch > odzac z domu w poniedziałek o 7.00 Ok, czyli nie było was w domu cały weekend, rozumiem teraz. Nie było opcji odmowy pomocy? Tzn. ja rozumiem, że to ładnie pomóc koleżance, ale wciąż myślę o tym, co by było, gdyby sprawa została jednak przegrana. Powtarzam: piszę z drugiej strony, czyli grona osób, których takie właśnie zastępstwa i niedociągnięcia na chybcika sprawiło wiele kłopotów. Nikt nie wylądował w więzieniu, ale taki pośpiech koniec końców kosztował więcej czasu i pieniędzy niż przełożenie pewnych spraw na później i danie specjalistom więcej czasu na wgląd. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 15:15 Ale dlaczego ja miałam odmówić pomocy, bo przyznam, kompletnie nie rozumiem. Odmówić pomocy, czyli zostawić koleżankę z problemem "jest coraz gorzej, trzeba jechać na SOR i obdzwaniam jednocześnie X kolejnych osób, do których mam jakieś tam zaufanie że sobie poradzą, czy akurat mają wtedy czas." Powiedziałam jak wygląda sytuacja - mam tyle a tyle czasu żeby się przygotować. Dam radę? Tak, spokojnie, to nie jest jakaś obszerna sprawa. Ok. Jeśli serio uważasz, że lepiej dla klienta byłoby, żeby nikt się nie stawik, to cóż, jestes w "mylnym błędzie." Ja bym odmówiła pomocy i miała święty spokój. Ani dla koleżanki ani przede wszystkim dla klienta to nie byłoby lepiej. Dlaczego? No już pisałam. Zastępstwo z piątku na poniedziałek na 9.00 z opcją czasu na zapoznanie się z aktami nie rośnie na drzewach. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 15:24 I z mojej perspektywy (za osobę, która reprezentowala cię w twojej sprawie nie mogę ani się wypowiadać ani też odpowiadać) - kiedy decyduję się udzielić substytucji to naprawdę rozważam okoliczności: czy jest szansa na zmianę terminu, czy lepiej kogoś wysłać, czy mam szansę przedstawić zaświadczenie czy nie mam, czy wysyłam aplikanta czy szukam kolegi/koleżanki już wykonującego zawód, żeby był bardziej doświadczony, czy proszę Hankę (wymiata w rozwodach) czy Euzebiusza (siedzi w klasycznym cywilu, rozwodów nie robi) czy może Hermenegildę, która "robi" karne, wiadomo że to robię szybko, na forum pisze się dłużej, ale staram się uwzględnić tu przede wszystkim dobro klienta. Ale to dobro to już jednak oceniam ją, z perspektywy 5 lat studiów, 3.5 roku aplikacji (tyle wtedy trwala) I 10 lat w todze. I będę się upierać że jednak mam do tego większe kompetencje niż osoby spoza tego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek roku 28.12.23, 09:45 daniela34 napisała: > I z mojej perspektywy (za osobę, która reprezentowala cię w twojej sprawie nie > mogę ani się wypowiadać ani też odpowiadać) - kiedy decyduję się udzielić subst > ytucji to naprawdę rozważam okoliczności: czy jest szansa na zmianę terminu, cz > y lepiej kogoś wysłać, czy mam szansę przedstawić zaświadczenie czy nie mam, cz > y wysyłam aplikanta czy szukam kolegi/koleżanki już wykonującego zawód, żeby by > ł bardziej doświadczony, czy proszę Hankę (wymiata w rozwodach) czy Euzebiusza > (siedzi w klasycznym cywilu, rozwodów nie robi) czy może Hermenegildę, która "r > obi" karne, wiadomo że to robię szybko, na forum pisze się dłużej, ale staram s > ię uwzględnić tu przede wszystkim dobro klienta. Ale to dobro to już jednak oce > niam ją, z perspektywy 5 lat studiów, 3.5 roku aplikacji (tyle wtedy trwala) I > 10 lat w todze. I będę się upierać że jednak mam do tego większe kompetencje ni > ż osoby spoza tego zawodu. Nie chcę już tego ciągnąć, sporo wyjaśniłaś, ja kilka szczegółów przegapiłam bądź nie zrozumiałam. Ale nie pozwolę na to, żebyś stosowała manipulację wobec mnie i moich słów. Nigdzie nie zarzucałam ci braku komptencji, czy doświadczenia. Zarzucałam ci jedynie beztroskę i tutaj się nie zgadzałyśmy, bo ja uważam poleganie na jednej, lekko tylko znanej sobie osobie za zbyt wysokie ryzyko, a ty nie. Dobrze wiesz, jak ważne są słowa, więc nie wierzę, że nie dostrzegłaś różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 28.12.23, 09:52 A ja piszę, że mi zarzucasz brak kompetencji? A gdzie to napisalam? Pokażesz? Natomiast po pierwsze - skoro czytałaś tamten wątek, to argumenty "a w mieszkaniu" "a domownikom" "a w kawiarni" są dla mnie kompletnie niezrozumiałe. A po drugie - jeszcze lepszy był argument "a co by było jakbyś przegrała." No z pewnością lepiej by było gdybym nie poszła. Wtedy zwycięstwo murowane. I na to zwracam uwagę - to my jako pełnomocnicy oceniamy sytuację, na bazie naszej wiedzy i doświadczenia, bo mamy świadomość tego, czego najwyraźniej laicy nie bardzo. No i wreszcie - tak zaufałam aplikantce, której jej pracodawczyni również zaufał, że dotrze na czas i na miejsce (oraz z teczką!!!) na drugą rozprawę (co również pojawiło się w tamtym wątku). I owszem, kiedy korzystam z zastępstwa aplikanta tp również mu ufam, że dotrze i nie dzwonię, czy aby wyszedł z domu na rozprawę, czy już siedzi w tramwaju i czy zabrał z domu akta. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Wątek roku 27.12.23, 16:12 kobietazpolnocy napisał(a): > Ok, czyli nie było was w domu cały weekend, rozumiem teraz. > Nie było opcji odmowy pomocy? > Tzn. ja rozumiem, że to ładnie pomóc koleżance, ale wciąż myślę o tym, co by by > ło, gdyby sprawa została jednak przegrana. > Czy tylko ja widzę, że logika ci szwankuje? Spróbuję prostym językiem. 1. Klient idzie do sądu sam = klient przegrywa. 2. Klient idzie do sądu "z Danielą" = klient ma szansę wygrać. Pytanie: w jaki sposób zastępstwo Danieli miałoby zaszkodzić klientowi czy też przyczynić się do przegrania sprawy? (Proste sformułowania użyte celowo, może łatwiej trafi..). Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 16:16 Byłoby jeszcze gorzej, w tej konkretnej sprawie: klient nigdzie nie idzie gdyż go nie ma w Polsce. Nikt nie idzie na rozprawę za stronę apelującą...hmm...zastanówmy się, czy to na pewno dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Wątek roku 27.12.23, 16:25 No to jeszcze weselej 🙄 nie czytałam tamtego wątku, więc nie znam szczegółów 😁 ale w ciemno mogę krzyczeć, że jednak klient nie miał zupełnie nic do stracenia, więc nie rozumiem zupełnie argumentu, że mogłaś pogorszyć jego sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 27.12.23, 15:03 Dodam jeszcze że nie bardzo rozumiem fragment o przyzwoleniu na załatwianie sprawy na chybcika - no tak to jest, że choroba czasem albo przychodzi nagle, albo nagle występuje pogorszenie stanu zdrowia. I wówczas trzeba organizować zastępstwo. Zastępstwa zaś nie wiszą na drzewach jako te jędrne owoce. Trzeba znaleźć kogoś kto w danym dniu i o danej godzinie ma czas (poniedziałek, 9.00, czyli godzina, o której startuje większość wokand) w przewidywanym wymiarze (okolo 1-1,5 h). Ja miałam dlatego, ze od dłuższe czasu ten weekend był planowany jako wyjazdowy z powrotem w poniedziałek. Taka kumulacja, że ten ktoś kto ma czas w poniedziałek będzie miał też czas w piątek lub w weekend żeby odebrać akta i przygotować się nie na chybcika i jeszcze żeby był to ktoś komu się jako tako ufa i zna jego umiejętności to już jest jak szóstka w totka. Można było oczywiście szukać kogoś zupełnie przypadkowego (aplikanta szwagra kolezanki) tylko to niekoniecznie jest wyraz owej staranności, której oczekujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
seawave Re: Wątek roku 27.12.23, 12:48 > W końcu to ty wyświadczalaś im przysługę. O - to, to. Jeśli wyświadcza się komuś przyslugę, to chyba oczekuje się, że druga strona wyświadczenie tej przysługi umożliwi, a nawet, w miarę możliwości ułatwi, prawda? A jeśli przez np. niefrasobliwość osoby będącej w potrzebie przysługa weźmie i się wywali, to czyj spokój ducha powinien być naruszony? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 21:50 Nie dość że taka inteligetna Bystra i wszechstronna to jeszcze pracuje za darmo…… Ja nie słyszałam jeszcze o prawniku który by był filantropem I pracował za miskę ryżu Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Wątek roku 26.12.23, 20:36 Nie zesrajcie sie juz z tym waszym swietym oburzeniem i nieudolnymi probami zdyskredytowania jednej z najfajniejszych forumek. Zal dude sciska, zazdrosc, ze jej do piet nie doskoczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 20:39 Ja tam odrozniam "fajnosc" od " profesjonalizm" i " fajna ale troche nierozsadna" i " fajna ale to kreacja" Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 27.12.23, 00:24 Nie powiem co odróżniasz, bo mnie wytną. Nie pisałam tego do tej pory, ale wobec tej nagonki baranów napiszę. Daniela udzieliła mi profesjonalnej porady prawnej już prawie trzy lata temu. Jako prawnik. I jeszcze raz, w ostatnim czasie, za co będę jej wdzięczna zawsze. Tak, wiem, jestem tu anonimowa, ale nie dla administracji, która mnie z imienia, nazwiska, zawodu i wie, że nie jestem kreacją. Na Danielę napadają w tym wątku osoby o bardzo słabej reputacji (że tak sobie pozwolę na eufemizm). Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 27.12.23, 02:07 Nie #nikogo. Wyłącznie ciebie, asmę, bywalca i resztę… które jadą pi porządnej osobie bez brama przyzwoitości. Że też ci nie wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Wątek roku 27.12.23, 11:28 Nasturcja - otóż to. Dwa krótkie wpisy i w punkt. To po prostu wstyd dopieprzyć się, trollować i pisać głupoty o poważnej, porządnej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Wątek roku 26.12.23, 17:01 A bo to raz zaskoczony czlowiek musial w pracy improwizować i padł na cztery łapy? I to nie tylko w zawodzie prawniczym się zdarza. Pizatym akurat w tym przypadku mysiala na kolejnej rozprawie zastąpić koleżankę ktora wylądowała w szpitalu a asystentka tamtej nie dostarczyła papierów w tym tych ktorych oryginały miala złożyć Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 17:06 A to też była w ogóle jakaś ściema 2024 r. a wszystkie dokumenty papierowe i nie ma żadnych kopii elektronicznych żadnych maili żadnych dokumentów z portalu sądowego do których można zajrzeć przed rozprawa nie nie nie jest tylko jedna Kopia w segregatorze którą ma stażystka )) Serio tak jeszcze ktoś pracuje??? Jeśli można dać jakieś uwagi do trollingu to scenariusz wymyślonych sytuacji powinien być bardziej dopasowany do obecnego czasu i uwzględniać digitalizację Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 17:36 Oj za wysokie wymagania stawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Wątek roku 26.12.23, 19:38 Ha ha, pracowałaś kiedyś w budżetówce? ;p Wiesz jak wygląda od środka? Ja wiem. Wszystkie kopie elektroniczne... ha, ha ;p Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 19:44 Bardzo przepraszam ale wynaleziono już Portal sądów powszechnych i tam możesz założyć sobie konto i są tam ladowane wszystkie pisma Twierdzicie że osoba pracująca jako adwokat nie ma dostępu do portalu sądów powszechnych? No tak jak mówiłam ogólnie trolling jest super ale są te nie dociągnięcia Odpowiedz Link Zgłoś
filutek.von.glutek Re: Wątek roku 26.12.23, 22:24 Asma, dostęp ma się do swoich spraw, a nie wszystkich… Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 22:29 Ale Chyba była jakoś przypisana do tej sprawy więc rozumiem że dostaje też dostęp Tudzież mogła skorzystać z konta koleżanki czy nie wiem co Ty byś stała bezradna na środku sądu czy byś działała? Odpowiedz Link Zgłoś
filutek.von.glutek Re: Wątek roku 26.12.23, 22:40 Nie musiała być przypisana, poza tym dostęp nie jest z automatu, składasz wniosek, który może być rozpoznany od razu, ale nie musi (szczególnie pozdrawiam w tym miejscu jeden z wydziałów SO w Łodzi 😉). Po pozytywnym rozpoznaniu wniosku dostęp do sprawy otrzymujesz po 24h. Ja nie daję nikomu dostępu do portalu, nie czuję potrzeby podawania obcym osobom peselu (bądź loginu) i hasła. Tak, zdarzało mi się wchodzić na sprawę bez przygotowania, bo akta dostawałam tuż przed. Na przyszłość jak będziesz chciała błysnąć to się brokatem posyp 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 22:46 Ale też wygrywasz te sprawy na które chodzisz bez przygotowania? Odpowiedz Link Zgłoś
filutek.von.glutek Re: Wątek roku 26.12.23, 22:51 Zdarza się, tak samo jak zdarza się przegrać sprawę którą znam i do której jestem przygotowana i na którą idę na pewniaka. Niezbadane są wyroki sądów…. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wątek roku 27.12.23, 02:01 krolewska.asma napisała: > Jak długo czeka > > nie rozumiem > przecież ostatnio coś pisała że ze sprawą się zapoznała już na sali sądowej i ś > ciemniała w ogóle nie znając jej treści > > > Serio wierzycie że ktoś by podejmował takie ryzyko ?? > > I tak odwalał swoją pracę zamiast po prostu jeśli zaistniały nieprzewidziane ok > oliczności sprawę odroczyć??? > Tak, zdarzają się takie sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek roku 26.12.23, 16:09 Dla jasności: ja prawnikiem nie jestem i nie mam zamiaru pretendować do posiadania wiedzy w temacie. Ale jedno WIEM na pewno (z przyczyn zawodowych mam kontakt z pewną ilością kancelarii, zwykle mniejszych). To co piszesz o "specjalizacji" to, najdelikatniej mówiąc, bzdury. Oczywiście kancelarie się poniekąd "specjalizują" w prawie rodzinnym, gospodarczym, karnym, ale to nie jest tak, że mecenas - karnista nie podejmie się sprawy VATowskiej, a mecenas "od rodzinnego" nie poprowadzi karnej. Jasne, każdy woli, lepiej się czuje w jakiejś "swojej" branży, ale zwykle spokojnie może prowadzić również sprawy spoza tej swojej preferowanej działki. Może inaczej jest w tych wielkich kancelariach ciągnących sprawy za miliony, ale nie w takich "zwyczajnych". Do tego znam co najmniej kilka adresów mecenasów z tych kancelarii - i ŻADEN nie ma willi z basenem, a wszyscy mają mieszkania w blokach. Owszem, często na dobrych osiedlach, w nowoczesnych "apartamentowcach", ale nadal to "średnia wyższa" a nie Bóg wie jakie miliony. A co do "prawnik szanuje swój zawód" to wiesz, pani autorka porno-kryminałów, pseudonim Paulina Świst twierdzi, że jest prawnikiem (adwokatem) i pracuje w renomowanej kancelarii - ponoć dlatego właśnie się tak starannie ukrywa, bo by jej to na karierę prawnicza zaszkodziło. Także ten, Daniela przynajmniej na forum publicznym nie odwala scen ostrego seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 16:23 kocynder napisała: > Także ten, Daniela przynajmniej na forum > publicznym nie odwala scen ostrego seksu. A chciałabyś? 🤣 Nie, nie zamierzam odwalać scen ostrego seksu, istotnie. A zawód szanuję, o co zresztą kiedyś dość ostro pogryzłam się z fornittą, w linkowanym tu zresztą wątku. Są w tym zawodzie rzeczy dla mnie święte. A są absurdy i rzeczy zabawne. I opisuję go tu na forum takim jaki on jest, bez stawiania na cokół, ale i bez pozwalania na bezmyślne obrażanie. I owszem, zdarza się mi biec na substytucję z aktami, które zobaczyłam 2 minuty wcześniej ale zdarza się dwa razy iść do czytelni żeby zobaczyć akta, bo klient "z więźnia" zadzwonił, że wysłał do sądu dodatkowe dokumenty i żebym się z nimi zapoznała przed posiedzeniem. Zdarza mi się w takiej sytuacji "wypraszać" akta tuż przed rozprawą mimo że protokolant już ich broni własną piersią męską lub damską, bo "pan sędzia musi się zapoznać." I zdarza mu się tak jak dziś, o10.00 odebrać telefon 9d klientki, że policja u drzwi, bo tatuś roku wezwał. I zdarza mi się znaleźć na biurku kartkę swiąteczną od klienta "Szanowna Pani Mecenas, dziękuję że reprezentowala Pani moje interesy. Otrzymałem informację, że sąd odmówił mi warunkowego przedterminowego zwolnienia. Wiadomosc ta napełniła mnie smutkiem i rozczarowaniem." I zdarza mi się parsknąć pod nosem na tę poetycką frazę. I zdarza mi się iść na widzenie do klienta z urzędu, ktory wita mnie w bluzie wartej cztery stawki za jego sprawę. Ot, takie paradoksy. I czasem zdarza mi się zrobić coś pożytecznego albo dobrego i nawet czasem zdarza mi się może pomóc komuś tu z forum. I jeśli ceną za to są wpisy bywalca, asmy i pożytecznej princess - so be it. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 16:29 A co konkretnie obrazliwego na twoj temat wpisalam ,e sie na mnie powolujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 16:45 princesswhitewolf napisała: > A co konkretnie obrazliwego na twoj temat wpisalam ,e sie na mnie powolujesz A ja napisałam, że obraźliwe? To ty właśnie nazwałaś wpisy bywalca i asmy obraźliwymi. Oj nieładnie, princess. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 16:51 Rośnie tu wannabe mistrzyni manipulacji? Princess jest wobec mnie w porządku a przeciwieństwie do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli [...] 26.12.23, 17:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 17:17 bywalec.hoteli napisał: > Jesteś misiom failed 😂 Ot kultura bywalca przejawiła się z całą mocą. Czyli jednak princess miała rację, że twoje wpisy są obraźliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 17:28 Poskarżysz się mamie czy moderacji? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 17:31 A po co? Niech dobie wisi na wieki wieków, jako dowód twojej wysokiej kultury osobistej, dobrych manier i wychowania. Będzie można linkować. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek roku 26.12.23, 17:02 Ej, a może skoro odmawiasz opisów ostrego seksu to pojedynek? O 5:00 rano, za Barbakanem. Na parasole, czarne, z drewnianą rączką. Zgłaszam się na sędziego, zobowiązuję dostarczyć broń i gwarantuję, że żadna z przeciwniczek nie trzymała jej wcześniej w dłoniach. Princessa, zgadzasz się? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 17:06 Ty się, Kocynder, tak nie wyrywaj do pojedynków. Ja mam dużą wadę wzroku. Istnieje ryzyko że trafię nie w drzewo czy w Barbakan tylko w sędziego...😃 Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek roku 26.12.23, 17:11 Oook, będę uważać! 3 Poza tym uszkodzenie sędziego to dyskwalifikacja z pojedynku! O! Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 17:14 To ona jest dzisiaj sędzia mnie adwokatem???? Bosszze już nie nadążam za tymi kreacjami Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek roku 26.12.23, 17:15 Asma, zacznij ogarniać drzewko, to nie jest sztuką tajemna... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wątek roku 28.12.23, 21:08 kocynder napisała: > Oook, będę uważać! 3 Poza tym uszkodzenie sędziego to dyskwalifikacja z pojed > ynku! O! > Sędziemu to zdrowia nie wróci Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 17:33 Daniela cos.... Za bardzo sie wijesz jak piskorz a w zasadzie bez powodu... 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 17:39 No to juz musisz zostać z danielą nagle przeistoczoną w piskorza. Zawsze pisałam, że jestem element animalny tego forum. (Za bardzo nie rozumiem, w czym się wiję - mogłabym wprawdzie nie odpowiadac na posty o mnie, ale niby dlaczego? Skoro o mnie dyskutujecie, to przecież mogę zabrać głos.) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 19:47 Nie, nie mozesz. Odmawiam. Psujesz watek rozwiewajac fantastyczne hipotezy. Uwazam, ze dla dobra watku powinnas wrecz sie poświęcić i wlewac nieco oliwy do ognia by mozna snuc nawet bardziej odjechane teorie. Ja czesto tak robie. 🤣😳 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek roku 26.12.23, 16:38 Pozwolisz, Dany, że i ja dorzucę moje trzy grosze. Ja odnoszę nieodparte wrażenie, że Twoją internetową tożsamość dzielisz z rodzicielką. To niemożliwe, żeby kobieta przed czterdziestką, niechby najbardziej oczytana łykała grepsy z czasów wczesnego i środkowego peerelu. Prezentowane wypieki wymagają też większego doświadczenia i zaangażowania. Ale ja nie narzekam. Mnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 16:47 krwawy.lolo napisał: > To niemożliwe, żeby > kobieta przed czterdziestką, niechby najbardziej oczytana łykała grepsy z czasó > w wczesnego i środkowego peerelu. Nie. Ja po prostu wychowałam się wśród ludzi, którzy dorastali we wczesnym peerelu A w środkowym wchidzili w życie. Dorastałam i bardzo pilnie ich slychalam Prezentowane wypieki wymagają też większego d > oświadczenia i zaangażowania. Czyli ile? 31 lat wystarczy? Bo właśnie tyle lat doświadczenia w pieczeniu mam. A zaangażowania? 3 popołudnia na ciastka. Jeden dzień na resztę. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 16:55 krwawy.lolo napisał: > No już dobrze, przepraszam. Moja sąsiadka do córki: "Sprawilaś mi przykrość." Córka do sąsiadki: "Wybaczam Ci." 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Wątek roku 26.12.23, 17:09 krwawy.lolo napisał: > No już dobrze, przepraszam. To co dla ciebie moze wydawać się nieosiagalne dla osoby zaprawionej w " bojach" moze byc tym co robi miedzy wierszami. Na ten przykład byl czas ze robótki na drutach wydawaly mi się czymś nieosiągalnym. Po jakim czasie w jedną noc udziubałam cieply sweter dla dużego mężczyzny mojego kuzyna. Musialam się spieszyć bo kolejnej nocy wyjeżdżałam... Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 17:13 Ale czy ten Kuzyn nosi ten sweter bo wiesz co niestety ale jak ktoś nie ma wprawy i coś udziubdzia na drutach to widać że jest to robione Przez osobę która nie ma doświadczenia Mogą się ludzie zatem oglądać zanim na ulicy jeśli uparcie to nosi żeby ci nie było przykro Ale jeśli nie nosi no to spoko Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Wątek roku 26.12.23, 17:30 Kuzyn nosił ten sweter przez kilka lat. Na początku byl szczytem mody wiec go bardzo polubił i wspomina go do dzis choc minęło od tamtego czasu wiele lat. Nie musiał go nosić ny mi nie było przykro bo mieszkaliśmy bardzo daleko od siebie i byl to czas gdy nawet zwykly telefon nie każdy miał wiec nie dało się wrzucić zdjęcia do sieci . Dlatego wierzę, że Daniela moze samodzielnie piec te cudeńka i ze są jadalne. Moja mama w czasie mojej wizyty potrafiła cos machnąć i dać mi na drogę bo ja dla odmiany do wypieków mam dwie lewe ręce Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 17:53 Czyli mógł ściemniać żeby nie zrobić przykrości babci ale ok Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Wątek roku 26.12.23, 17:16 Ps. Jezeli jako obrońca kontaktuje się z klientami w różnym wieku trudno by zatykała uszy gdy mowia do niej w swoim języku ktory niekoniecznie musi być literacki i na czasie , bo i oni pewnie w rownym wieku i różnych swer Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek roku 26.12.23, 17:19 Babciu, stychnerf Wam się sfery ze swetrem pomieszały. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 17:32 Babcia, akurat wypieki danieli sa najmniej podejrzane haha Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Wątek roku 26.12.23, 16:50 Możliwe bo pewnie poza forum to właśnie z rodzicielka prowadzi najwiecej rozmów na tematy poza zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 16:55 No właśnie czyli każdy widzi że coś jest nie tak z tym nickiem i coś tu jest ściemniane Dlatego naprawdę musimy to docenić i za kreację należy się tytuł Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 16:56 Oczywiście że jest coś nie tak. Nawet patrząc na to że najchętniej spędza czas na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Wątek roku 26.12.23, 17:34 Daniela jest po prostu oczytana ( stąd wiedza historyczna), zdolna i pracowita. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Wątek roku 26.12.23, 19:12 Eeeee, nie piszesz serio? Doświadczenie nie jest równoznaczne z wiekiem. Można mieć 70 lat i pięć nieudanych ciast na koncie, można mieć 25 lat i tworzyć cukiernicze cuda. Z całym szacunkiem dla talentu Danieli, którego absolutnie nie umniejszam, ale naprawdę nie trzeba być staruszką przy wnukach, żeby piec ciastka 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 19:13 Tych zdjęciach jest też tło i raczej żadna osoba młoda nie ma gustu jak babunia typu porcelanowe figurki i serwetki Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Wątek roku 26.12.23, 19:43 Nie no jasne...twojego argumentu nie da się obalić. Masz rację, Daniela podszywa się pod prawnika o czym świadczą....serwetki na zdjęciach. 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 19:45 Ojtam fajny watek i te wszystkie spekulaćje haha Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 26.12.23, 20:01 maleficent6 napisała: > Nie no jasne...twojego argumentu nie da się obalić. Masz rację, Daniela podszyw > a się pod prawnika o czym świadczą....serwetki na zdjęciach. 🙈 Nope Zdradziła się zdjęciem idealnej figury Przecież nie można --zrec ciastkow -piec ciastkow -miec figurę -być mądrym Mnie się wydaje że ona po prostu nie istnieje <kto mnie przebije? > Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 20:05 Dziękuję za ten głos Coraz więcej osób się gromadzi które nie wierzą w ten forumowy byt Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 26.12.23, 20:36 krolewska.asma napisała: > Dziękuję za ten głos > > Coraz więcej osób się gromadzi które nie wierzą w ten forumowy byt > 🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 20:13 Hahahha nie da sie odrzucic argumentu wapahy lol Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 26.12.23, 20:14 wapaha napisała: > Mnie się wydaje że ona po prostu nie istnieje Istnieje, istnieje. Ja takie osoby z wieloma talentami i zainteresowaniami też znam. A wszystkie te ( i ci), które (którzy) nie wierzą w jej istnienie, dają tylko świadectwo swojej własnej miernoty. I nie mam na myśli ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:38 wapaha napisała: > > Nope > Zdradziła się zdjęciem idealnej figury > Przecież nie można > --zrec ciastkow > -piec ciastkow > -miec figurę > -być mądrym > > Mnie się wydaje że ona po prostu nie istnieje > > <kto mnie przebije? > E tam...ja ciągle słyszę, że to niemożliwe bym przy mojej figurze ciągle żarła. Argument stary jak świat. Asma jednak wprowadziła powiew świeżości demaskacją przy pomocy serwetki. 🤭🤭🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 21:04 To jest watek na wesolo. Nie sadze by ktokolwiek sie przejmowal czy daniela jest kreacja czy nie. W zasadzie co kogo to.... Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0011 Re: Wątek roku 26.12.23, 22:08 wapaha napisała: > maleficent6 napisała: > > > Nie no jasne...twojego argumentu nie da się obalić. Masz rację, Daniela p > odszyw > > a się pod prawnika o czym świadczą....serwetki na zdjęciach. 🙈 > > Nope > Zdradziła się zdjęciem idealnej figury > Przecież nie można > --zrec ciastkow > -piec ciastkow > -miec figurę > -być mądrym > > Mnie się wydaje że ona po prostu nie istnieje > > <kto mnie przebije? > Plus balkon. Nie ma opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli [...] 26.12.23, 19:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 19:48 Mozna to pozycjonowac jako boho hipisowskie z lat 70tych i juz lepiej brzmi! Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Wątek roku 26.12.23, 19:49 Ty się lepiej na gustem swojej żony pochyl (może być ta zmyślona). Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Wątek roku 26.12.23, 22:49 Wszystko zmierza do jednego: to będzie wątek roku 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 26.12.23, 22:50 banicazarbuzem napisała: > Wszystko zmierza do jednego: to będzie wątek roku 🤣 C'nie? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 23:07 Wariatki 🤣 Ale to troche glupi watek bo daniela nie wie co asma pisze i daniele tlumacza jej przyboczne. Bez sensu. A mialoby sie nadzieje na faktyczna rozprawe lol Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 27.12.23, 00:45 Banica, dokładnie! Rzutem na taśmę na sam koniec grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wątek roku 27.12.23, 16:49 bywalec.hoteli napisał: > W punkt. Gust ciotki klotki starej panny lat 70 GŁOŚNO KRZYCZY CAŁA SALA NIECH BYWALEC WY... ...wietrzy Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek roku 26.12.23, 16:38 Jeśli w stylu lepszym niż Paulina Świst to do rozważenia... A serio - takie właśnie odniosłam wrażenie czytując twoje wpisy. Nie pretendujesz do wszechwiedzy, a opisywane przypadki są... No, zabawnymi albo stresującymi ale raczej jednostkowymi zdarzeniami. Nie wierzę, że regularnie akta dostajesz na 5 minut do sprawy bo aplikantka na roratach. Rekolekcjach. Czymś tam. W każdym zawodzie, zwłaszcza takim, gdzie jest kontakt z szeroko pojmowanym "klientem" (obojętne czy chodzi o stricte klienta, czy urząd i petenta, czy rejestrację medyczną i pacjenta) zdarzają się najróżniejsze perypetie, zdarzenia zabawne lub dramatyczne, co nijak nie znaczy że są standardem. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 16:49 Oczywiście że są jednostkowe. I właśnie dlatego czasem ciekawe a czasem zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 16:10 Asma, ale ona jak najbardziej moze miec skonczone prawo, czemu nie? U mnie facet po prawie na prywatnym uniwersytecie w Polsce kladl kafelki z 10 lat temu. Mase wyprodukowano prawnikow, a bezrobocie bylo, facet z Malopolski, wiec przyjechal i zaczal zarabiac kladac kafke bo fachu go ojciec nauczyl. Skonczenie prawa nie jest czyms nieprawdopodobnym Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 16:12 Zapewne z rodzicami mieszka bo sie nimi opiekuje. Trudno ja o to winic. A w Warszawie wiekszosc ludzi mieszka w blokach, niektóre nowe bloki sa bardżo ladne Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Wątek roku 26.12.23, 16:27 W takich układach to prędzej oni dbają o nią w sensie obiad zostawia jak wróci itd pewnie oba dba o nich. Inna sprawa jest taka ze są zajęcia zawody które się fetyszyzuje a nie za jazda taka osoba stoją wpływy duże pieniądze prestiż i zajmowanie się nie wiadomo czym czasami przychodzi Ewelina i Grzesiek i chca się rozwieść akurat w pl to są ciagle te same historie i rodzinnego obyczajowe problemy wiec juz bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Wątek roku 26.12.23, 16:37 Na forum gdzie 80 procent to działalność trolli? Tak jak ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 16:48 Kurde ja się napracowałam a wszyscy tylko daniela i daniela. Oficjalnie się obrażam i idę stąd 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 16:50 Jestem bohaterką tego wątku. Moja próżność została zaspokojona. Mogę raczyć się kompocikiem w poczuciu dobrze spełnionego zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Wątek roku 26.12.23, 17:17 Daniela może powinnaś zatrudnić asmę do reklamowania usług piekarniczych lub prawniczych, wkrótce byś na pewno została najbardziej znana prawniczka wśród cukierniiiiiczek? cukierników? I najbardziej znaną cukieniczką wśród prawników. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 19:52 Oj nie zazdrosc, nie zazdrosc borsuczyco. Zrob sie jakas troche tajemnicza i sprzeczna to tez bedziemy mowic o Tobie <Zart> 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 16:52 Czyli wygrałam i zwycięża moja propozycja żeby nagrodzić w tym roku tytułem roku fałszywe prawniczki???? Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Wątek roku 27.12.23, 15:18 Ale czekaj sama bo ja nie ogarniam. Wątek zszedł na daniele, z tego co wiem ona występuje w licznie pojedynczej a ty już któryś raz piszesz o prawniczkach udających prawniczki. To ile jest takich butów na forum? Pogubiłam się noooo Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek roku 26.12.23, 17:39 Ej, no ja doceniam! Ale przeczytać tę zalinkowanej to robota na kilka dni jest! A Daniela na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wątek roku 26.12.23, 19:00 Oficjalnie poprosiłam cię o pomoc w znalezieniu wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 19:54 Bor-su-czy-ca, na mo-de-ra-tor-ke! ✊🚩🚩🪧📯 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 19:56 Ale płacą coś chociaż? Bo za darmo to nie chcę 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 20:02 Moderatorom na etacie to pewno tak ale to stara kadra i niekoniecznie jest nabor. Natomiast spolecznym moderatorom to chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wątek roku 26.12.23, 20:59 borsuczyca.klusek napisała: > Ale płacą coś chociaż? Bo za darmo to nie chcę 🙄 Płacą, walutą jest rząd dusz Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 21:06 Jak tak obserwuje zone to jej tam ten rzad dusz raczej powiewa. Co innego moderatorzy spoleczni Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 23:08 rosapulchra-0 napisała: > Dziękuję raz jeszcze > Spoko 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wątek roku 26.12.23, 20:57 Nie idz. Ja doceniam i podziwiam. A ode mnie masz czekoladę: za tytuł "Gruu i Berga ostatnie starcie:" Watek jak wątek...ale tytuł bomba Odpowiedz Link Zgłoś
never.surrender7 Re: Wątek roku 27.12.23, 01:52 Borsuczyco! Bardzo się napracowałaś, dostarczyłaś niezapomnianych wrażeń, jesteś wspaniała, boska, imponująco poukładana, bez Ciebie byśmy zginęły marnie... Z największym szacunkiem pozdrawiam o1:50! (odwieżałam sobie zalinkowane wątki) PS. Daniela na stówę jest prawnikiem-praktykiem swój swojego wyczuje - jakem skromna ssr Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 27.12.23, 10:22 never.surrender7 napisał(a): > Borsuczyco! Bardzo się napracowałaś, dostarczyłaś niezapomnianych wrażeń, jeste > ś wspaniała, boska, imponująco poukładana, bez Ciebie byśmy zginęły marnie... > Z największym szacunkiem pozdrawiam Tak mi mów 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
never.surrender7 Re: Wątek roku 27.12.23, 12:47 Mówisz - masz! Jesteś filarem tej społeczności, dumą swojej rasy*, żywą kroniką, arką przymierza między dawnymi a młodszymi laty, gwarantem solidnych podsumowań, ostoją sklerotyków... Uściski! * Woody Allen "Klątwa skorpiona" Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Wątek roku 26.12.23, 17:06 nie ,wiem moze juz bylo, ale do nominacji specjalnej, poza glownymi kategoriami, proponuje 'watki na piatek' Gamy 😥 , ku pamieci.. a z jatkowych to -podklad extereso -niemieckie berlinki, tyle emocji snake w nih bylo Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 18:28 Nie wiem jak mogła zapomnieć o podkładowej jatce: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176549040,176549040,Podklad_cudo.html I niemieckie pączki: forum.gazeta.pl/forum/w,567,177037403,177037403,Niemieckie_paczki_typu_berliner_.html Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 18:32 Nie czytałam wątku o pączkach. Weszłam teraz, ustawiłam posty "od najnowszego" I przeczytałam coś o PKB Chile...🤔... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek roku 27.12.23, 00:49 Co nie wejdę w jakieś wątek, bo mi się wydaje, że będzie nudny to się okazuje, że tam jatka była Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 26.12.23, 18:57 Wątek o pączkach był tak nudny, że mój edukacyjny wpis o Chile jest w nim jedynym pozytywem. Ale jak ktoś lubi żale patagońskiej jęczybuły, to proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Wątek roku 26.12.23, 19:40 Nie wchodzę w wątki kulinarne, tym bardziej pączkowe, naprawdę mnie coś omija? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek roku 26.12.23, 19:42 Czasem tak, omija cię. Tu po przeczytaniu o PKB Chile jednak porzuciłam lekturę, bo mi się geografia w II LO przypomniała #rocznikstatystycznynapamięć Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 26.12.23, 19:50 daniela34 napisała: > Czasem tak, omija cię. Tu po przeczytaniu o PKB Chile jednak porzuciłam lekturę > , bo mi się geografia w II LO przypomniała > #rocznikstatystycznynapamięć Ale ja podałam aktualne dane. Dla tych, które mają informacje z wczesnych lat 90 tych i dla których Chile jest bogatym krajem, wilgotnym snem dla niedoszłych emigrantek. Nie tylko wiedza prawnicza w życiu się przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 17:37 A te 18 swiecznikow jackowa to bylo w tym roku czy poprzednim. To byl watek... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 18:30 Princess ogarnij się! Wątek o świecznikach nominowałaś w zeszłym roku 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 19:56 O boze. Jak ten czas szybko leci. Ale ale... Gdyby byl konkurs na watek dekady to swieczniki bylyby w pierwszej piatce tuz po szlachetnej paczce joli Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wątek roku 26.12.23, 23:58 princesswhitewolf napisała: > tuz po szlachetnej paczce joli 😢 kiedyś to były wątki… Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Wątek roku 26.12.23, 18:50 Świeczniki były dawno. W tym było jechanie na kukurydzy z puszki w przerwach między sprzątaniem chicagowskich suburbii, w sumie tez można nominować. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 19:03 Jeszcze w kategorii urodowo-wyglądowych sukienka Igi: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176196097,176196097,Sukienka_Igi_Swiatek.html Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wątek roku 26.12.23, 19:36 Dodałabym jeszcze wątek o krakowskim Patryczku i upieranie się, że winien był pieszy Wątek rikiego o relacjach tatusia z siostrą, ale to w kategorii rzyg. I jego opus magnum, o orgazmach. No, ale nie ma go tu już, świeć panie nad jego wątłą duszą forumową. Fajny był też jeszcze ten histeryczny o koloniach z ukraińskimi dzieciami. Ale osobiście oddaję głos na fitnessiary, kazirodztwo jako piękną miłość i ten o molestowaniu estetycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:32 pursuedbyabear napisała: > > Wątek rikiego o relacjach tatusia z siostrą, ale to w kategorii rzyg. I jego op > us magnum, o orgazmach. No, ale nie ma go tu już, świeć panie nad jego wątłą du > szą forumową. Jak to, co się z nim stało? Obraził się na ematki? Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wątek roku 27.12.23, 18:54 szpil1 napisała: > pursuedbyabear napisała: > > > > > Wątek rikiego o relacjach tatusia z siostrą, ale to w kategorii rzyg. I j > ego op > > us magnum, o orgazmach. No, ale nie ma go tu już, świeć panie nad jego wą > tłą du > > szą forumową. > > Jak to, co się z nim stało? Obraził się na ematki? Zapewne odciąża bywalca, pilnując jego trójkę dzieci. Inaczej trudno wytlumaczyć te przydlugie przerwy w braku czasu i bobrowanie po wąteczkach. A Rikiego absorbuje jazda na podpoznańskie zadupia. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 27.12.23, 18:58 To pracochłonne zajęcie, biorąc pod uwagę, jak wybornym rodzicem jest bywalec. Do dziś wzrusza jego odpowiesc o tym, jak bywalcowe dzieciątka na propozycje odłożenia telefonów i posprzątania gnoju we własnym pokoju reagują wrzaskiem i rzucaniem się na ziemię, a elektronikę można im odebrać wyłącznie siłą. I bywalec musi sam sprzątać, żeby nie dostać oklepu od potomstwa. Zekpany straszliwie pocieszał sam siebie wielokrotnym skamlaniem, że wszystkie dzieci tak robią, a kto twierdzi inaczej - ten kłamie. Pyszne to było. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wątek roku 27.12.23, 19:17 Nie znajde z telefonu jakoś pół roku temu? Może ciut więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek roku 27.12.23, 19:19 dostać oklep od wymyślonych dzieci to już wyższy poziom! Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wątek roku 26.12.23, 19:37 Mi gdzieś mignęła dyskusja fitnessiar ze snakelith, które na początku zarzuciła im atencyjność a skończyła szczując własnym bobrem. Myślę że całkiem porządny kandydat na wątek roku. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 19:39 Uważaj, bo zaraz przyjdzie i ci napisze, że to wcale nie był bóbr 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wątek roku 26.12.23, 19:47 Bóbr jak bóbr. Ten nagły (i jakże ironiczny) zwrot akcji mnie urzekł. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 26.12.23, 19:54 No bo nie był bóbr. Naprawdę myślisz, że byłam tam niewydepilowana? To tak jakby ktoś o tobie napisał, że masz krótkie i niewymalowane pazy. Chciałabyś, by pisano o tobie takie kłamstwa? Więc kup sobie okulary, borusk, podobnie jak ta koleżanka z góry, która wątku nie czytała,. ale wie kto co pokazywał. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 19:57 snakelilith napisała: > No bo nie był bóbr. Naprawdę myślisz, że byłam tam niewydepilowana? Ja naprawdę nie chcę drążyć tego tematu 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 26.12.23, 20:03 borsuczyca.klusek napisała: > Ja naprawdę nie chcę drążyć tego tematu 🙈 Niczego nie musisz drążyć, tylko zamiast zasłaniać niewinnie oczka, lepiej spojrzeć na zdjęcia, a nie wymyślać cudów nie widów. Na pewno nie pokazałam tam bobra. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wątek roku 26.12.23, 20:06 Pokaż jej te zdjęcia snake akurat nie pokazuje prywatnych zdjęć więc ja w ogóle nie wierzę w to co piszecie Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wątek roku 26.12.23, 20:34 Fryzura jest jakby obok tematu. Ostrzyżony bóbr wyciągnięty w dyskusji "po co wy te zdjęcia brzuchów wstawiacie, atencjuszki" jest tak samo zaskakujący jak nieostrzyzony bóbr. Ale jeśli ci tak zależy to cofam: snake nie wstawiła bobra tylko pięknie wydepilowane łono. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 20:36 Ale ona wcale nie jest fajna. Cialdini widać wszedł za mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Wątek roku 26.12.23, 20:45 No nie masz szans, bywalec, tobie nawet Cialdini nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 20:50 Ja pamiętam jak mnie przekonywała że jeśli chodzi o certyfikaty szczepienia to prawo może działać wstecz, taką wiarygodna ta mecenaska 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 26.12.23, 20:45 septembra napisała: > Ale jeśli ci tak zależy to cofam: snake nie wstawiła bobra ty > lko pięknie wydepilowane łono. Też nieprawda, bo łona pod bazgrałami graficznymi w ogóle nie widać. Może być nawet niewydepilowane. Ale nie martw się, istnieje tu też teoria, że to nie moje zdjęcie, a tylko podpucha z fotką z czeluści czasu i internetu, bo jestem grubym babskiem zazdroszczącym młodym figury i urody. Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wątek roku 26.12.23, 20:47 Ja tam nie analizuję pobudek ani wiarygodności. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek roku 26.12.23, 21:03 septembra napisała: > Ja tam nie analizuję pobudek ani wiarygodności. Nie, wcale, a wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Wątek roku 26.12.23, 20:25 Tak, erotyczne. Ja w takim razie chciałabym nominować wężycę na największą hipokrytkę na forum. Mam nadzieję, że jest taka kategoria. Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wątek roku 26.12.23, 20:36 Całe życie na forum spędzasz, a akurat jak poszedłeś zmienić majtki to cię najciekawsze ominęło. To trzeba się bywalcem urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek roku 26.12.23, 21:25 Najmocniejszym kandydatem na wątek roku jest chyba TEN wątek! 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 21:28 chatgris01 napisała: > Najmocniejszym kandydatem na wątek roku jest chyba TEN wątek! 🤣 > Chyba tak 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek roku 26.12.23, 19:54 No i Borsuk zrobił z Twojego Wątek Roku. Alleluja. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 21:44 Zostałeś zdyskwalifikowany i żaden twój głos nie będzie liczony Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek roku 26.12.23, 21:47 Dlaczego? Przecież nie podałaś regulaminu Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek roku 26.12.23, 23:43 Ale trzeba przyznac ze windziarz w Egipcie byl czadowym watkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 23:49 Dobra macie i windziarza: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176501446,176501446,So_it_s_official_I_m_a_nymphomaniac_.html Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wątek roku 26.12.23, 21:40 Wątek fitnesowy...tylko, ktory? trochę ich było, może ten z gołymi fotkami? Watek z odpałem Brenyi78 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 21:42 simply_z napisała: > Watek z odpałem Brenyi78 > Też ich trochę było 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wątek roku 26.12.23, 21:59 Tak, jeden był o zrobieniu sobie dziecka z eksem, a drugi coś o szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Wątek roku 26.12.23, 21:59 borsuczyca.klusek napisała: > simply_z napisała: > > > Watek z odpałem Brenyi78 > > > > Też ich trochę było 🙄 Chyba ona się zaklopsowała w tym wątku o chłopcu zabitym na wycieczce. "Czemu nikt chłopca nie reanimował, czemu opiekunki nie pomogły, uciskanie rany wewnętrznej" Odpowiedz Link Zgłoś
vivienne.vivienne Re: Wątek roku 26.12.23, 22:03 Jak dla mnie wszystko co napisze damawkapeluszu i jej inne wcielenia, oraz wczorajszy niejakiego Józka abyśmy myły swoje pierogi. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wątek roku 26.12.23, 22:19 Jeszcze był wątek default o mężu w szpitalu i teorie brenyi o tym do jakich chorób można wzywać karetkę, a do jakich nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek roku 26.12.23, 22:24 lauren6 napisała: > Jeszcze był wątek default o mężu w szpitalu i teorie brenyi o tym do jakich cho > rób można wzywać karetkę, a do jakich nie. Zdecydowanie "pierwsza pomoc wg branya" w kategorii : najbardziej społecznie szkodliwy wątek dekady Zdecydowany mocny faworyt a jego autorka w kategorii : najgłupszy nick roku. Nasze trolle mogą buty mu czyści c bo przynajmniej każdy wie że to trolle i trollowac muszą-a tu głupota najczystszej wody. Bezinteresowna wrecz ! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 22:30 Wklejam, bo bez linka się nie liczy: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176843772,176843772,Zostawilam_meza_na_SOR_.html Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wątek roku 26.12.23, 22:13 Były, były, potem jeszcze Figa wrzuciła foty w bieliźnie, choć trzeba przyznać, że figura rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Wątek roku 26.12.23, 22:14 I to nie byle kogo! I nie mam na myśli lajtovej 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Wątek roku 26.12.23, 22:43 Nie bądźcie wiśnie, dajcie link. Kurde, myślałam, xe czytam wszystko, co ciekawe - a tu tyle przeoczeń! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek roku 26.12.23, 22:52 Dałam linki wyżej - fitnesowy wątek listopadowy i ten drugi jako jego odnoga Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wątek roku 26.12.23, 22:38 simply_z napisała: > > Watek z odpałem Brenyi78 > Odpowiedz Link Zgłoś