youngagain
15.01.24, 22:03
Pade! Zainspirowałaś mnie w urodowym wątku, wklejam cytat:
"Systematyczne robienie drobnych rzeczy w przerwach między pracą np. rollowanie, ćwiczenia z ciężarkami, plank, maseczka na twarz, masaż karku itp. oraz zapisywanie ichbig_grin Serio, zrobiłam sobie tabelkę na cały tydzień, wpisałam czynności, które chcę wykonać w ciągu dnia i codziennie wieczorem odhaczam, i tak już minęło naście tygodni, weszło mi to w krew. Przymusu nie mam żadnego, są dni, niewiele, ale są, kiedy sobie odpuszczam. Ta tabelka służy monitorowaniu i przypomnieniu, nie presji."
Ja też uważam, że najważniejsza w życiowych sukcesach, zarówno tych mniejszych jak i większych - jest właśnie regularność i konsekwencja.
Podziel się proszę swoją listą, ciekawa jestem jak to wszystko w praktyce wdrażasz.
U mnie w małych nawykach, które dają duże efekty:
- codzienne rolowanie ciała drewnianym rollerem - cellulit mi prawie zniknął po 3 miesiącach tego nawyku
- codzienne picie kolagenu, widoczne zmiany w skórze, twarz jakby bardziej wypełniona
- 1 min ćwiczeń na kręgosłup, rozciąganie - ból lędźwiowy prawie wyeliminowany
Podzielcie się swoimi szybkimi, małymi patentami, które codziennie robione dają wielkie efekty