majenkirr 18.01.24, 16:23 Czy to w ogóle działa? Czy któraś emama wykręciła sobie tym talię osy? Moje stoi smętnie w kącie i nie wiem - wyrzucić czy zacząć kręcić? Piszę o takim zwykłym, miałam kiedyś to ciężkie z wypustkami, no nie dałam rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocynder Re: Hula hop 18.01.24, 16:29 Też się zastanawiam. Miałam takie z wypustkami, ale nie powiem co o nim myślę, gdyż po pierwsze było składane chyba z ośmiu części i podczas kręcenia te części lubiły się rozłączać i całość się spektakularnie rozlatywała (producent zaś na moje zapytanie czy może ja coś źle złożyłam poinformował... że za szybko kręcę!), a po wtóre po kilku minutach kręcenia, jak już z pianą na pysku skleiłam koło jakimś hiper mocnym klejem, miałam całą talię w siniakach zamiast wyszczuploną. Dla słabo czytających - emotikona na końcu nie jest przypadkowa, nie, nie oczekiwałam wyszczuplenia po kilku razach! Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Hula hop 18.01.24, 17:21 Te z wypustkami podobno obijają narządy, ja bym się o to bała. Odpowiedz Link Zgłoś
beznickova Re: Hula hop 18.01.24, 20:22 Pytałam (bardzo ogarniętego) fizjoterapeuty po tym, jak przeczytałam o tym na ematce i twierdził, że przy takim obciążeniu nie ma prawa się to zdarzyć Ale może wypowie się jeszcze któraś z tutejszych ekspertek Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Hula hop 18.01.24, 16:30 Talii osy mi nie robi, ale pomaga ładnie rozruszać ciało, gdy mam kilka minut przerwy Odpowiedz Link Zgłoś
limelight7 Re: Hula hop 18.01.24, 16:36 Może nie osy, ale bardzo ładnie rzeźbi talię pod warunkiem, że nie robię dłuższych przerw w ćwiczeniach. Mam bez wypustek, nieco mniejsze i cięższe niż zabawka dla dzieci, kiedyś zamówiłam w firmie, która się tym zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Hula hop 18.01.24, 16:41 Nie wiem. Mam w domu gdzieś zakurzone za szafą, robiło mi raczej siniaki na skórze, a nie talię osy. Do tego wszystkim po 40 radzę uważać, bo elastyczność ciała bywa już nie taka, a problemy z kręgosłupem są coraz częstsze, więc wszelkim, zbyt gwałtownym trzepaniem miednicy można sobie zrobić krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Hula hop 18.01.24, 19:29 MIałam właśnie o tym pisać. W czasie rehabilitacji kolana poznałam dziewczynę, któa sobie jakiej kuku w biodro zrobiła. Coś sobie zrotowała włąsnie kręcąc hulahop Odpowiedz Link Zgłoś
rabarbara123 Re: Hula hop 18.01.24, 17:08 Mam hula hop z decathlonu bez wypustek, dziala, jeśli kręcę minimum pół godziny dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Hula hop 18.01.24, 17:20 Wykręciłam sobie talię osy w jakieś pół roku, a nigdy takiej nie miałam. Jestem sobą zachwycona, staję przed lustrem i podziwiam. Żadne hula-hop, zrobiłam to bielizną. Upchała mi jelita gdzieś nie wiadomo gdzie, nie mam brzuszka, choć zawsze miałam. I perystaltyka jelit jakaś lepsza. Tylko mnie nie zlinczujcie i nie mówcie, że noszenie owych gatek jest bardzo niezdrowe, bo nie chcę rezygnować. To są takie tego typu: gatki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Hula hop 18.01.24, 19:31 beata985 napisała: > Jak w takich gatkach iść ma randkę? > 🫣🤔 > Jeśli to pierwsze cztery randki, to wręcz należy! Dopiero na piątą iść bez tego pasa cnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Hula hop 18.01.24, 19:23 🙄 Myślisz, że gaci nie mam? 😂 Ale gdyby tak połączyć siły, to bym super wyglądała… 😌 Tak się tylko rozmarzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Hula hop 18.01.24, 19:32 Czyli masz takie już takie gatki, tak? I co, nie dają u Ciebie efektu talii osy? Hmm. Może nie są w tym względzie uniwersalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Hula hop 18.01.24, 19:42 A czy człowiek nie czuje się w takich gaciach jak pancernik? W sensie czy to jest wygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Hula hop 18.01.24, 20:01 bene_gesserit napisała: > A czy człowiek nie czuje się w takich gaciach jak pancernik? W sensie czy to je > st wygodne? > Ja się teraz bez nich czuję niewygodnie, czegoś mi brak. Lubię, jak mnie ściskają, opinają. Chyba dodatkowo też sprawiają, że się mniej je. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Hula hop 19.01.24, 11:27 > Jestes ogólnie szczupla prawda? No nadwagi nie mam, ale patyczek to ze mnie zdecydowanie nie jest - BMI 21,5. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Hula hop 18.01.24, 19:34 A ma któraś to nowe hula fit? Z tymi obciążnikami co latają dookoła? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Hula hop 18.01.24, 20:03 beata985 napisała: > A ma któraś to nowe hula fit? Z tymi obciążnikami co latają dookoła? > One obijają narządy, tak mnie ktoś ostrzegł, gdy rozważałam zakup parę lat temu. Mnie to skutecznie zniechęciło, obite nerki czy wątroba to śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Hula hop 18.01.24, 20:30 O coś takiego mi chodzi, ta obręcz jest nieruchoma a tylko ten ociaznik lata Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Hula hop 19.01.24, 09:28 beata985 napisała: > O coś takiego mi chodzi, ta obręcz jest nieruchoma a tylko ten ociaznik lata > I hałasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Hula hop 18.01.24, 19:40 To z wypustkami to narzędzie tortur. W użyciu po prostu bólu i nie jest to przyjemny ból ćwiczącego ciała, tylko paskudny ból jakby cię ktoś okładał kijem z całej siły. Normalne jest fajna zabawa, ale nie wierzę w te talię osy. Raczej ćwiczy bioderka, i to też nieprzesadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Hula hop 18.01.24, 20:54 Ja sobie wykręciłam talię osy, ale miałam 18 lat i ogólnie byłam śliczna i szczupła. Teraz zostało samo "i", ale widoczne wcięcie w talii mam nadal. Na ile to geny, na ile hula hop, nie umiem powiedzieć. Kręciłam praktycznie codziennie wieczorem, głównie chodząc po pokoju, bo stanie w miejscu mnie nudziło. Umiałam zmienić kierunek obrotu bez łapania kółka rękoma. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Hula hop 19.01.24, 09:24 aadrianka napisała: > Ja sobie wykręciłam talię osy, ale miałam 18 lat i ogólnie byłam śliczna i szcz > upła. Teraz zostało samo "i", ale widoczne wcięcie w talii mam nadal. Na ile t > o geny, na ile hula hop, nie umiem powiedzieć. w wieku 18 lat to ja i bez hulahopa mialam 50 cm w talii jedzac paczki tzn byc moze byl grany we wczesnej mlodosci na podworku razem z trzepakiem i skakanka, ale na pewno nie jako program treningowy Kręciłam praktycznie codziennie > wieczorem, głównie chodząc po pokoju, bo stanie w miejscu mnie nudziło. Umiałam > zmienić kierunek obrotu bez łapania kółka rękoma. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Hula hop 19.01.24, 08:29 jeśli nie miałaś nigdy talii osy-bo nie jest to twoja naturalna budowa-to mieć nie będziesz ale kręć na zdrowie-jesli potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Hula hop 19.01.24, 08:45 Kręcę tym z ciężkim z wypustkami. Nieregularnie ale jak już się zabiorę to godzinę. Talię mam wciętą i wyraźną,ale nie umiem potwierdzić że to od hula hop,bo poza tym ćwiczę też inaczej i regularnie. Więc nie wiem czy hula hop rzeczywiście powoduje że się chudnie i robi bardziej wciętym w pasie. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Hula hop 19.01.24, 08:50 Ruch rzeźbi i wysmukla mięśnie -to przecież żadn tajemnica . Efekt dadzą również wykonyane regularnie codziennie : przysiady, pompki, marsze etc - u mnie np talia osy jest nieosiągalna- mam bardzo mocne i wyraźne skośne mięsnie brzucha , nie jestem w stanie zrobić nic by całkowicie zniknęły i przemodelować się tak, by uzyskać talię osy ( whr od lat na podobnym poziomie ) Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Hula hop 19.01.24, 08:57 Ano właśnie, talię osy to czasem jedynie zanik pewnych mięśni mógłby spowodowac 🤷 a raczej nie warto sobie z tak głupiego powodu zanikać mięśni :p Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Hula hop 19.01.24, 08:59 Lubię! Talię zawsze miałam, a kręcić lubię ciężkim z wypustkami. Siniaka zrobiłam tylko raz, na samym początku, mimo, że koło ma miękkie wypustki. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Hula hop 19.01.24, 09:00 U mnie talia to sama się zrobiła- po pierwszej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Hula hop 19.01.24, 09:26 Działa, ale tylko i wylacznie wtedy, gdy stosujesz diete/trzymasz linie. Teraz są takie urzadzaenia, jak hula hop smart, z obciaznikiem. Mnie takie krecenie nudzi, wole rower. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Hula hop 19.01.24, 09:29 zacznij mysle jak stoi, na pewno pomoze - czy spektakularny efekt - nie sadze ale doodatkowa porcja przyjemnego ruchu, troche kalorii, koordynacja, balans, rownowaga (swietny trening dla mozgu) brzuch nogi pupa wszystko pracuje kregoslup mobilny, masaz ja widze same korzysci Odpowiedz Link Zgłoś
ryba_0123 Re: Hula hop 19.01.24, 10:55 Mam z wypustkami, kręcąc regularnie 20-30min dziennie wyrobiłam sobie wcięcie w talii, delikatne, ale różnica jest. Odpowiedz Link Zgłoś