Dodaj do ulubionych

wkurzona i głupia cd

19.01.24, 15:57
Dziewczyny, proszę o poradę bo jestem i zła na kogoś i zła na siebie i nie wiem, czy mieć pretensje do siebie czy do nich.
Jak pisałam w innym poście znalazłam w internetach coś co było nazwane maraton odchudzania. Prowadzi ten maraton studio zajmujące się kosmetologią. A samo studio prowadzi Białorusinka, co jest o tyle ważne, że myślałam na początku, że nie mówi po polsku. A, i nie jest kosmetyczką. Zabiegi typu linfodrenaz, elektrostymulacja czy lipodrenaz prowadzą dwie dziewczyny, jedna jest po studiach, druga już kończy. Teraz ta pierwsza jest na urlopie i wszystkie te zabiegi robi dziewczyna która przyszła sobie dorobić podczas ferii, studentka drugiego roku kosmetologii. Ad rem. W ofercie było napisane że studio zapewnią NIELIMITOWANY dostęp do WSZYSTKICH usług i zabiegów z indywidualnym planem dostosowanym przez specjalistę. Opracowują też indywidualną dietę i służą wsparciem. Wszystko w cenie tak promocyjnej że nigdzie takiej nie ma. W zamian klientka zgadza się na regularne pomiary wraz ze zdjęciami sylwetki i wyraża zgodę na rozpowszechnianie. Ok. Dla mnie bomba. Idę na rozmowę kwalifikacyjną. Pani mi proponuje trzy zabiegi tygodniowo i 4 bieżnie w kapsule. Po wyjściu dostaje sms że zastanowiły się i zabiegów proponują 6. Dwie liposukcje kawitacyjne dwa limgofasery dwie elektrostymulacje plus co tam sobie dobiorę, rolka, rower, orbitrek. Następnego dnia płacę, dowiaduje się że na bieżnie w kapsule jestem za ciężka. No bywa. Proponują orbitrek z podczerwienią i kolagenem. Ok. Po bodaj 3 razach ćwiczeń na orbitrek dowiaduje się że i na to jestem za ciężka. Ok, jeżdżę na rowerze chociaż zachwycona nie jestem. Zapisana jestem na laser. Na 50 min. Po 30 min ta studentka co dorabia laser wyłącza. I wmawia mi że minęło 50 min. A ja początkowo wierzę, bo dlaczego nie. Ale sprawdzam, o której zaczęłam i widzę że minęło 30 min. Mowie to i do studentki i do właścicielki. Mówiłam, że myślałam, że nie mówi po polsku? Mówi. I to bardzo dobrze. Dowiaduję się że tak, było 30 min, i co z tego? Mam dużo innych zabiegów, co więcej, raz wymieniłam rolkę na linfodrenaz. Uważam, że są nie w porządku i dodatkowo studentka wprowadziła mnie w błąd. Finalnie dziewczyna ryczy a ja czuję się jak naciągaczka. Przez cały tydzień ten teraz studentka była sama. Robiła mi zabiegi i zapisywała zabiegi na następny dzień. Dziś poprosiłam żeby mnie zapisała na przyszły tydzień. Dałam jej kartkę z moją propozycją rozłożenia zabiegów na przyszły tydzień. Na cały bo z dnia na dzień jak się zapisuje to nie zawsze jest dobra godzina. Zapytała mnie zdziwiona, a to pani chce przychodzić 5 dni w tygodniu? Ano chce, poproszę, w końcu jest bez limitu. Uprzedzając pytania. NIE, prosiłam o zabiegi co dzień. Prosiłam o dwa lasery, dwie elektrostymulacje i dwie liposukcje. Ona mówi, że nie ma problemu i zapisze. Wychodzi. Po chwili wraca i mówi że nie zapisze, bo nie ma uprawnień. Mowie ze przecież zapisywała mnie cały tydzień. Ta kręci, ja nie chce naciskać. Proszę o zapisanie chociaż na poniedziałek, lubię wiedzieć jednak wcześniej jak planować dzień. Po wyjściu sprawdzam, na boksy, zamiast limfidrenazu który jest dość tani, mam pas wibracyjny, za podobna cenę, sprawdzam ceny na wszelki wypadek, gdybym coś zamieniała, żeby znowu nie było gadania. Pas którego nie chce i nie będę korzystać, bo stoi tuż obok biurka właścicielki.
Była też awantura bo jeden raz odwołałam rower na który nikt nie chodzi. Wiem, że nie chodzi bo są na nim ciągle moje parametry. Wlascicielka powołała się na regulamin, którego nie mają i którego siła rzeczy mi nie przedstawiły.
Ja rozumiem, że one się nie spodziewały, że ktoś będzie przychodził 5 razy w tygodniu. Z drugiej strony i w ofercie o na rozmowie deklarowany nieograniczony dostęp. Ale z trzeciej strony to jakby abonament, to korzystam. I uważam, że nie wykorzystuje, bo internety mówią że te zabiegi powinny być wykonywane 2 bądź 3 razy w tygodniu. Ale ja się zaczynam bać tam chodzić! Czy to ja jestem ta zła i wykorzystująca czy też one nieprofesjonalne? A diety i planu indywidualnego nie mam.
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 16:17
      Naciągacze czują się przez ciebie naciągani 😂
      • kamkaklamka Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 16:41
        Te wszystkie przybytki urody to jest teraz złoty interes, można robić różne rzeczy by pomnażać i tak wysokie dochody bo naiwne zindoktrynowane laski będą zainteresowane. W nowym programie tvnu jest taka baba co cały wolny czas spędza na zabiegach, niektorzy traktują to jak hobby więc pazerność właścicieli jest coraz większa.
      • nat007 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 19:41
        🥰
      • ponis1990 Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 15:28
        O to to big_grin
    • geez_louise Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 16:26
      A to w ogóle działa? „Orbitrek z podczerwienią i kolagenem” brzmi jak totalna ściema, reszta też.
      • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 16:29
        Nie sądzę. Ale chodzenie na orbitreku działa na pewno. Poza tym dużo schudłam w pasie, znacznie więcej niż oczekiwałabym przy samej diecie na której jestem, a te zabiegi są przede wszystkim na brzuch.
    • kot_filemon88 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 16:29
      Jesteś całkiem asertywna, to na plus. Cwaniacy, nie daj się im i chodź tam kiedy masz ochotę.
      • szarmszejk123 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 16:30
        Ja to bym chyba dla zasady przylazila tam codziennie i zatruwała im życie:p
      • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 16:34
        Właśnie ze jestem kompletnie nieasertywna i źle myślę o sobie, że nadużywam ich nieprzemyślanej oferty, a na dodatek jak tam idę to zaczynam wpadać w historię, dziś byłam tak podminowana po wyjściu że wróciłam 4 km piechotą żeby się rozluźnić.
        • kot_filemon88 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 16:37
          No właśnie, powinnaś się tam czuć dobrze i wracać z chęcią. Trudno coś doradzić. Nie napisałaś jak długo ma trwać ten maraton, może daj sobie miesiąc i znajdź jakieś przyjazne miejsce. Zresztą wiesz, te maszyny to ściema, większe efekty uzyskasz chodząc nawet 4 km.
          • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 17:55
            Maraton ma trwać do końca marca. Jak pisałam, jestem na diecie, efekty wizualne mnie zaskoczyły pozytywnie, poza tym sam fakt że zapłaciłam i muszę wyjść dopinguje mnie niezwykle.
            • kk345 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 18:26
              No i tego się trzymaj- skoro efekty są, to nie frustruj się dodatkowo tylko ciesz z sukcesów.
            • muszebosieudusze Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 23:07
              Słuchaj a co ci właściwie da to ze tutaj będziesz to wypisywać (jak rozumiem cyklicznie do końca marca)? Masz cicha nadzieje ze one czytają ematkę, trafia na twoje pretensje i wezmą sobie do serca? Piszesz ze one to prowadzą od niedawna, nie wiem jakie znaczenie ma w tym kontekście ich narodowość która podałaś, zwyczajnie przy następnym układaniu planów im powiedz ze rozumiesz ze one są w trakcie docierania modelu biznesowego, ale nie pasuje ci to, to i to w stosunku do twoich oczekiwań i obietnic, co mówisz im w nadziei ze im to pomoże lepiej zorganizować ofertę, i w związku z tym rozważasz zmianę studia po wygaśnięciu abonamentu.
              Abstrahując od tego ze nie wiem jak w praktyce ma wyglądać nielimitowany dostęp do urządzeń, bo jeśli mają jedno urządzenie a trzy chętne w jednym czasie to siła rzeczy jakiś limit się pojawia czy chcesz czy ńie.
              Serio, biznesom taki feedback pomaga. U nas w zasadzie w każdym supermarkecie kasjer pyta czy znalazłaś wszystko czego szukalas. Jak nie znalazłam to mówię. O ile produkt nie jest wycofany z jakiegoś powodu to na drugi dzień jest na półce. Dzięki temu klienci nie muszą pisać na ematce, ze nie było ich jogurtu 😤 i proszą o prawdę co zrobić.
              • szmytka1 Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 13:04
                Taa, stoję w kolejce, a teraz każdy klient przede mną zaczyna wymieniać litanie co y xhcial kupic, mnie ciśnienie wzrasta i w przypływie szału zaczynam zwalać im zakupy z taśmy 😅 sklep sam ma pilnować zatowarowania a nie dupe klientom zawracać i wnerwiać jeszcze tych co w kolejce stoja
                • muszebosieudusze Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 15:22
                  szmytka1 napisała:

> Taa, stoję w kolejce, a teraz każdy klient przede mną zaczyna wymieniać litanie
                  > co y xhcial kupic, mnie ciśnienie wzrasta i w przypływie szału zaczynam zwala
                  > ć im zakupy z taśmy 😅 sklep sam ma pilnować zatowarowania a nie dupe klientom
                  > zawracać

Przecież to jest gadka w trakcie skanowania, nie zabiera twojego cennego czasu, i to nie jest PRL’81, zaopatrzenie jest dobre, 49 na 50 klientów odpowie że znalazło wszystko, jeden powie że coś tam wyszło. Mnie się zdarza może ze dwa razy w roku że nie ma tego po co przyszłam.
              • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 13:23
                muszebosieudusze napisała:

> Słuchaj a co ci właściwie da to ze tutaj będziesz to wypisywać (jak rozumiem cy
                > klicznie do końca marca)?

Bo czuję silną potrzebę wygadania się?

Masz cicha nadzieje ze one czytają ematkę, trafia na
                > twoje pretensje i wezmą sobie do serca? Piszesz ze one to prowadzą od niedawna,
                > nie wiem jakie znaczenie ma w tym kontekście ich narodowość która podałaś,

Napisałam, w jakim znaczeniu ma. Sądziłam, że właścicielka nie mówi po polsku, a okazało się, że mówi.

> czajnie przy następnym układaniu planów im powiedz ze rozumiesz ze one są w tra
                > kcie docierania modelu biznesowego, ale nie pasuje ci to, to i to w stosunku do
                > twoich oczekiwań i obietnic, co mówisz im w nadziei ze im to pomoże lepiej zor
                > ganizować ofertę, i w związku z tym rozważasz zmianę studia po wygaśnięciu abon

To impreza jednorazowa. A raczej jedno trzymiesięczna. I nie pisałam, że są nowe, wręcz przeciwnie. Były pod szyldem sieciówki, ale zmieniły lokalizację i przeszly na samodzielna działalność.

> amentu.
                > Abstrahując od tego ze nie wiem jak w praktyce ma wyglądać nielimitowany dostęp
                > do urządzeń, bo jeśli mają jedno urządzenie a trzy chętne w jednym czasie to s
                > iła rzeczy jakiś limit się pojawia czy chcesz czy ńie.

Nielimitowany to nielimitowany, wg mnie. Nie było żadnych gwiazdek w zapisie.
                Bywa że jestem sama jedna przez dwie godziny, jak jeżdżę na rowerze to nikogo nie ma na innych uzadzeniach. Jak mam zabiegi A są w sali grupowej też prawie zawsze jestem sama.

> Serio, biznesom taki feedback pomaga. U nas w zasadzie w każdym supermarkecie k
                > asjer pyta czy znalazłaś wszystko czego szukalas. Jak nie znalazłam to mówię. O
                > ile produkt nie jest wycofany z jakiegoś powodu to na drugi dzień jest na półc
                > e. Dzięki temu klienci nie muszą pisać na ematce, ze nie było ich jogurtu 😤 i
                > proszą o prawdę co zrobić.

Trochę to nie w temacie.
                • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 13:26
                  Poza tym jeśli uważasz że to wszystko jest ok z ich strony to załączam coś, co mi dziś przysłały jako grafik
                  • muszebosieudusze Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 15:26
                    Nie wiem czy wszystko jest ok tylko uważam że bardzo nie chcesz się dogadać, to znaczy sama nie wiesz czy chcesz od nich dostać zabiegi na których ci zależy czy udowodnić sobie i innym że u nich na pewno tego nie dostaniesz, te dwa cele się niestety wykluczają. Ale myślę że wraz z panią od halluksa fantastycznie byście się dobrały jako dream team recenzujący przybytki wellness.
                • muszebosieudusze Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 16:12
                  dircechrzescijanska napisał(a):

> Napisałam, w jakim znaczeniu ma. Sądziłam, że właścicielka nie mówi po polsku,
                  > a okazało się, że mówi.

> nie pisałam, że są now
                  > e, wręcz przeciwnie. Były pod szyldem sieciówki, ale zmieniły lokalizację i prz
                  > eszly na samodzielna działalność.

Nowicjuszki w sensie biznesowym nie wellnesowym. Sieciówka daje jakieś tam ramy w jakich operuje i najwyraźniej chciały inaczej i tu się dopiero docierają. Natomiast fascynuje mnie kombinowanie ze jak Białorusinka która już prowadzi drugi biznes w Polsce to pewnie nie mówi po polsku.
        • kk345 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 17:12
          >dziś byłam tak podminowana po wyjściu że wróciłam 4 km piechotą żeby się rozluźnić.
          I może na tym ma polegać ich skuteczność w odchudzaniu?
    • alba27 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 16:35
      Moim zdaniem to naciągacze, którym potem warto wystawić odpowiednią opinię. Dobrze, że jesteś asertywna i stawiasz granice. A tak poza tym tym to bardzo Ci dopinguję😊
    • krypteia Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 16:43
      Takie pytanie zupełnie off top mam: czy "ad rem" użyłaś zamiast "do brzegu" żeby cię nikt nie rozpoznał?
      • kamkaklamka Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 16:48
        Dosyć że są pazerni na pieniądze czyli chcą wyciągnąć jeszcze więcej kombinowaniem to jak pokazuje przykład autorki wątku też buńczuczni i zamiast się zachowywać odpowiednio , kulturalnie życzliwie w stosunku do klienta to traktują z łaską i podnoszą ciśnienie. Nie mam pojęcia czemu ludzie z tej branży zachowują się jakby byli jedynym wodopojem na pustyni, butnie i bezczelnie. Chyba zreczywiście dlatego że jest teraz na to popyt internet zaorał kulturę i na tym kulcie wyglądu korzystają takie właśnie biznesy więc się rozzuchwalają.
        • kk345 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 17:13
          >Nie mam pojęcia czemu ludzie z tej branży zachowują się jakby byli jedynym wodopojem na pustyni, butnie i bezczelnie.

Ci konkretni? Bo już im zapłaciła abonament, czyli jest złapana. Plus: mają już pewność, ze usług w regularnych cenach nie kupi, bo jest niezadowolona, więc nie muszą o nią zabiegać.
          • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 18:28
            Z pewnością nie kupię, bo są zaporowo drogie. Dlatego mam z tym problem, bo uważam, że nie przeliczyły, że im się to zupełnie nie opłaca.
            • kk345 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 18:31
              No ale to nie jest twój problem- korzystaj ze wszystkiego, jak dotąd, ciesz efektami i tyle.
              • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 19:28
                Nie do końca, bo prosiłam żeby mi na poniedziałek wpisały drenaż, sprawdziłam w zaleceniach ogolnych, jest polecany nawet co dzień, albo jak się ma ochotę a one mi wpisały 10 min pasa wibracyjnego, na sms z prośbą o zamianę i z tłumaczeniem że nie chcę, szczególnie że stoi przy drzwiach wejściowych i jednocześnie przy ich biurku i czuję się niekomfortowo, nie odpisały.
      • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 17:52
        Eee? W ogóle nie używam takiego wyrażenia. Ad rem uznaje za dosłownie, do rzeczy.
      • muszebosieudusze Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 15:30
        krypteia napisała:

> Takie pytanie zupełnie off top mam: czy "ad rem" użyłaś zamiast "do brzegu" żeb
        > y cię nikt nie rozpoznał?

W ostatnim tygodniu pojawiło się też „do sedna” dwa razy w postach w których zazwyczaj w tym miejscu byłoby „do brzegu”, aż się zaczęłam zastanawiać czy to nie ten przypadek co taniusza co w końcu wykminil ze kropki go zdradzają.
    • eriu Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 16:53
      Zgłoś oficjalną skargę do rzecznika praw konsumenta regionalnego. Niech się z nim bujają i mu pokazują nieistniejący regulamin jako dowód.
      • panna.nasturcja Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 17:58
        A ona pokaże nieistniejącą umowa na niewiadomo co?
        • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 18:26
          Dla mnie faktem zawarcia umowy jest fakt zapłaty. I uważam, że ludzie szczegóły mogą dogadywać ustnie i są dla nich wiążące. To się umowa dzentelmenska może nazywać. Umowę zlecenie można zawrzeć ustnie, wiesz?
          • milupaa Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 21:45
            Ale ciężko to udowodnić i pokazać jej tresc 🙂
    • vivi86 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 17:05
      One są niepoważne. Nielimitowany to nielimitowany.
    • panna.nasturcja Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 17:17
      Co masz w umowie?
      • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 17:48
        Nie mam umowy. Zapisałam się przez booksy gdzie było napisane że to maraton plus opis co to będzie. Zapłaciłam, dostałam karteczkę z pseudo dietą typu nie jedz po 18 i nie jedz brukselki bo powoduje wzdęcia. Podpisałam też zgodę na zabiegi i na przetwarzanie danych. Nie przyszło mi do głowy że powinnam podpisać jakąś umowę.
        • panna.nasturcja [...] 19.01.24, 17:57
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • kot_filemon88 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 18:02
            Hmmm, na uczciwość na przykład. Nasturcja, z całym szacunkiem ale jesteś agresywna, rozważałaś terapię?
            • wapaha Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 10:21
              jakkolwiek mocno-to ma rację
              autorka - świeżynka na forum ofkors - wydaje kupę kasy na proces i związane z nim zabiegi w dodaku dając zgodę na wykorzystanie wizerunku , bez żadnego planu działania, bez umowy dotyczącej liczby i czasu trwania zabiegów i dziwi się, że jest traktowana jak frajerka..
          • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 18:24
            To nie jest firma krzak. Działały od lat pod szyldem znanej marki ale w zeszłym roku zmieniły lokal i przeszły pod własną nazwę. Osoba z mojej rodziny tam chodziła.
            Sprawdź sobie słowo fachowiec.
          • kk345 Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 18:27
            >Czyli jesteś głupia i tyle.

Nasturcja w formie. Coś sobie na tym forum ewidentnie kompensujesz.
          • milupaa Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 21:51
            Wiadomo za co skoro jest opis, czyli można powiedzieć że umowę zawarła, zapłaciła cenę za konkretne zabiegi. Czyli to nie jest umowa ustna. Powinna to wydrukować i mieć dowód.
    • berdebul Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 20:06
      Tak się kończy brak umowy. Jak było powiedziane ze maraton i bez limitu, to korzystaj, ale ja bym nie przedłużyła i zmieniła miejsce po zakończeniu maratonu. Pewnie większość ludzi nie ma czasu i wpada 1-2 razy, wiec im się opłaca.
      • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 22:38
        jak korzystaj jak mi zapisały nie to co chciałam, najtańsze badziew. napisałam ci chce a one to olały
        • novembre Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 22:51
          Pisalabym do rzecznika praw konsumenta.
    • igge Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 22:56
      O kurczę.
      Wkurzyłabym się też.
    • muszebosieudusze Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 22:58
      Ale jakiej porady szukasz? Nie pasuje ci to dziękujesz z współpracę i odpalasz się w stronę takiego studia które spełnia twoje wymagania. Oni mają na ciebie haki niczym Kamiński z wąsikiem i ci grożą jeśli zrezygnujesz czy co?
      • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 23:03
        Dziękuję a kasa przepada. Średnie wyjście. Nie wiem jak je, mmm, zmusić do tego co obiecywały. Bo dowiaduje sie np że zabieg trwał krócej i co z tego?
        • milupaa Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 23:20
          Jeśli mają gdzieś spisane co wchodzi w skład tej usługi która zamawiałaś, to wydrukuj, pokaż i domagaj się spełnienia tych ustaleń. Jeśli będą opory to postrasz że zgłosisz do miejskiego rzecznika konsumentów, możesz to własnie zrobić.
          • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 19.01.24, 23:38
            Tak, mam. Będę walczyć.
        • muszebosieudusze Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 16:08

> Dziękuję a kasa przepada. Średnie wyjście.

Z tego co napisałaś inpokazalas to zapłaciłaś 1500
          a wykorzystałaś zabiegi za 3000 więc tak czy inaczej jesteś do przodu, no to albo przepada albo gdzieś nie piszesz prawdy.

Nie wiem jak je, mmm, zmusić do tego
          > co obiecywały. Bo dowiaduje sie np że zabieg trwał krócej i co z tego?

Moze to jak na basenie, płacisz za godzinę ale w tej godzinie się musisz zmieścić z przebraniem i suszeniem włosów, więc realnego pływania masz mniej. Przy zabiegach typu masaże wchodzi w grę też zmiana prześcieradeł itp. Nie wiem czy tak jest tam ale może o to chodzi.
    • kanna Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 09:46
      Niefajnie uncertain

Ja bym się umówiła z właścicielka, rozpisała o chcę, poprosiła o podpisanie itp. Musze miec coś na pismie, to pomaga.
      Jak będą problemy - jeśli to sieciówka - na pewno jest tez ktoś wyżej do rozmowy.
      + ich media społecznościowe.

Mój domowy orbitek ma obciążenie dopuszczalne do 120 kg.
      A masaż limfatyczny jest super dla organizmu .

Ja mam różne karty nielimitowane - i one są nielimitowane, ale podpisywałam regulamin.

Kiedyś z małym dzieckiem chodziłam na zajęcia, miały być nielimitowane w abonamencie i były, ale to nie było fajne - bo na najlepszych zajęciach było multum dzieci. Wolałabym zapisy i większa kameralność.
      • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 09:58
        kanna napisała:

> Niefajnie uncertain
        >
        > Ja bym się umówiła z właścicielka, rozpisała o chcę, poprosiła o podpisanie itp

Niestety, nie są już sieciówką. A rozmowy do tej pory nic nie dawały
        > . Musze miec coś na pismie, to pomaga.
        > Jak będą problemy - jeśli to sieciówka - na pewno jest tez ktoś wyżej do rozmow
        > y.
        > + ich media społecznościowe.
        >
        Zacznę w końcu pisać bo wygląda, że bardzo chcą ograniczyć mój dostęp.

> Mój domowy orbitek ma obciążenie dopuszczalne do 120 kg.
        > A masaż limfatyczny jest super dla organizmu .
        >
        > Ja mam różne karty nielimitowane - i one są nielimitowane, ale podpisywałam reg
        > ulamin.

Ja się nie znam, one mi nie dały regulaminu to ja nie pytałam...
        >
        > Kiedyś z małym dzieckiem chodziłam na zajęcia, miały być nielimitowane w abonam
        > encie i były, ale to nie było fajne - bo na najlepszych zajęciach było multum d
        > zieci. Wolałabym zapisy i większa kameralność.
        >
        Jakoś mnie podbudowałaś, dzięki
    • skumbrie Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 10:10
      Ty serio wierzysz, że po tych zabiegach schudniesz?
      Nie jesteś zła i wykorzystująca, tylko zwyczajnie głupia. I takich klientek potrzebuje ten salon.
      • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 10:17
        A Ty rozumiesz, że przede wszystkim jestem na diecie? I tak, wierzę, że ćwicząc na rowerze czy orbitreku schudniesz więcej, dodatkowo wymodelujesz sylwetkę.
        W zabiegi laserowe i ultradźwiękam w ramach fizjoterapii wierzysz?
        Głupia jestem na pewno, bo się przejmowałam, co one powiedza, pomyślą a teraz czuję się głupia do potęgi bo mi na przyszły tydzień urywają wizyty, na smsy nie odpowiadają, a ja nie mam jak z tym walczyć.
        • skumbrie Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 10:28
          Do jazdy na rowerze i ćwiczeń na orbitreku nie potrzebujesz "fansi" gabinetu zabiegowego.
          • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 10:29
            Co nie zmienia faktu, że za możliwość korzystania z tego zapłaciłam
        • wapaha Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 10:44

> W zabiegi laserowe i ultradźwiękam w ramach fizjoterapii wierzysz?
          >

ty nie masz fizjoterapii..
          • dircechrzescijanska Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 22:37
            Ale wierzę w zabiegi laserem.
    • dircechrzescijanska dostałam SMS od studia 20.01.24, 10:45
      Dostałam sms, w którym nielimitowane okazało się być co drugi dzień. I wyszło, że jestem jeszcze niegrzeczna.
      • skumbrie Re: dostałam SMS od studia 20.01.24, 11:31
        Ojp, i na tej podstawie zapłaciłaś? Przecież to jak wyborcze obietnice: "Damy nauczycielom podwyżki, nie mniej niż 1500". I lykneli.

Idź do rzecznika praw konsumenta, może coś odzyskasz.
        • wapaha Re: dostałam SMS od studia 20.01.24, 11:34
          może skusiła ją ta białorusinka - wiesz, przeświadczenie, że będzie tanio i dobrze, nieważne że z błędami suspicious

z tego co ja rozumiem- pakiet tego maratonu oznacza, że a 1500 zł można korzystać dowolną liczbę razy z danego urządzenia /sprzętu-/sprzętów ale w ramach PLANU ustalonego przez "specjalistów"
      • kot_filemon88 Re: dostałam SMS od studia 20.01.24, 12:31
        One się chyba nie spodziewały, że ktoś może przychodzić codziennie 😅 też uważam że powinnaś spytać rzecznika praw konsumenta.
        • dircechrzescijanska Re: dostałam SMS od studia 20.01.24, 21:39
          Moja mama ma karnet na siłownię i chodzi tam 5 razy w tygodniu. I nikt nie robi problemów i nikogo to nie dziwi. Ma też kartę multsport i chodzi 4 razy w tygodniu do tego studia gdzie ja mam ten pseudo maraton i też nie ma problemu.
      • kanna Re: dostałam SMS od studia 20.01.24, 13:00
        Skoro nielimitowana, to możesz tam zamieszkać, w godzinach pracy studia, oczywiście smile
        Rozważałabym... 10 minut rowerek, potem pół h relaksacji nawadniania na kanapie, potem 7 minut tego pasa przy recepcji... i znów nawadnianie.
        Mają prysznice?
        • kanna Re: dostałam SMS od studia 20.01.24, 13:01
          Przeliczyli się w ofercie uncertain

I zamiast wziąć to na klatę, kombinują.
        • dircechrzescijanska Re: dostałam SMS od studia 20.01.24, 21:35
          Tak, mają dwie łazienki, problem w tym, że to w segmencie jest, w łazienkach nie ma ogrzewania, zimno jest. A rower i orbitrek stoją w garażu, gdzie dla odmiany jest duszno jak w saunie.
      • milupaa Re: dostałam SMS od studia 20.01.24, 19:31
        One nie znają znaczenia słowa nielimitowany 😀 Napisz im to, niech zajrzą do słownika. Nielimitowany to wg mnie znaczy że możesz tam codziennie siedzieć cały dzień w godzinach ich pracy. Jeśli nie miały w ofercie dokładnie opisane co wg nich znaczy nielimitowany to są na spalonej pozycji. Idź do tego rzecznika.
        • muszebosieudusze Re: dostałam SMS od studia 20.01.24, 19:34
          > One nie znają znaczenia słowa nielimitowany 😀

Może tak być, skoro nie są Polkami i nikt tutejszy im nie sprawdził oferty.
          • dircechrzescijanska Re: dostałam SMS od studia 20.01.24, 21:30
            A nie nie, tam prawdziwe multi kulti, Polka w stałym składzie też jest.
        • dircechrzescijanska Re: dostałam SMS od studia 20.01.24, 21:32
          Chyba muszę, bo widzę, że się nie dogadamy, z tego planu co mi przysłały wynika, że planują mi dać dwa wejścia tygodniowo, nie wiem, jak sobie mogą wyobrażać że to zgodne z ofertą.
    • kotbieta Re: wkurzona i głupia cd 20.01.24, 15:38
      Spróbuj pogadać z prawnikiem, może się uda dojechać cwaniaczków ze wschodu. Sami wpadli w swoje sidła: wykorzystaj to i jeszcze opisz dokładnie sprawę na internecie, powystawiaj negatywy, gdzie tylko się da. Z oszustami trzeba krótko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka