ichi51e Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:00 Raczej nie potrafię. Jak dziecko było małe to jednym rzutem oka rozpoznawałam ubranko ale dlatego że to mnie wtedy interesowało i śledziłam temat (tj przeglądałam sobie kolekcje dziecięce) Odpowiedz Link Zgłoś
konsternacjax Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:05 Tak, ale ja interesuję się modą i mam oko do dobrych jakościowo ubrań i dodatków. Rozpoznam i oryginalną torebkę LV i niepozorną Bottegę, rozróżnię płaszcz MaxMary na oko od tego z Massimo Dutti, a buty Carel od podróbek z sieciówki. Sweter Sezane czy &Other Stories też będzie wyglądał dla mnie inaczej niż ten z Zary. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:09 Tak, potrafie Buty, ciuchy, torebki, dodatki Interesuje się modą, znam wiele marek, potrafię szyc i znam się na tkaninach, surowcach i skladach Jestem lumpeksiara i potrafię ocenić lup w mgnieniu oka To samo /na modelu/ Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:27 Bzdura z tym bankowym szkoleniem, nie brakuje ludzi których białe t shirty zaczynają się od 800 zł kończąc na butach za 3700 mogą być to być popularne nike w tej właśnie cenie czyli kojarzysz że to parę stówek, trzeba by się znać na tej modzie, trendach kojarzyć konkretne rzeczy, przy czym jakości czy ceny białego tshirtu i tak nie odróżnisz bo to zwykły basic a one szukają torebek LV i pewnie jeszcze dodają punktów za elegancje i może beże. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:32 Kto będzie kojarzył sportowe buty nike z takimi cenami www.farfetch.com/pl/shopping/men/nike-x-stussy-air-zoom-spiridon-caged-fossil-sneakers-item-15383302.aspx?lang=en-US&size=33&storeid=11218&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_keywordid=140045307&utm_shoppingproductid=15383302-33&pid=google_search&af_channel=Search&c=10270215326&af_c_id=10270215326&af_siteid=&af_keywords=pla-324351569194&af_adset_id=102865870952&af_ad_id=441541944606&af_sub1=140045307&af_sub5=15383302-33&is_retargeting=true&shopping=yes&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA8YyuBhBSEiwA5R3-E_gukVA4zrYHnBJgvdVdiPUXUZf69cU_wpr7oeFAoz_-ZF-HaZRWehoCkYgQAvD_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:55 To ja też lumpeksiara, szyłam za dziecka lalce, a macanie z obczytywaniem metek w pakiecie to mój fetysz. Znajdę jakość w ciuchu nawet jeśli marka jest mi obca - najwyżej się dokształcę post factum z historii mody. Buty czy wyposażenie wnętrz też idzie mi wcale nieźle, za to kompletnie nie znam się na torebkach. Ostatnio kupiłam używanego kankena w humanie i pomimo lisków na zamkach i napach byłam przekonana, że chyba jednak niezła podróba. Ubrań na ludziach nie wyceniam, zwłaszcza, że po sklepach z bieżącymi kolekcjami za chińskiego boga nie chce mi się łazić. Za to zawsze dziwiły mnie wyceny z pudla, bo jestem przekonana, że ten cały kram gdzieś można dostać taniej albo w ramach współpracy Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:40 NIe potrafię, nigdy mnie to nie interesowało i nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czy potraficie? 07.02.24, 11:15 Odróżnię buty za 150 od butów za 800 zł, biżuterię lekką od ciężkiej, misterną robotę jubilerską od prostszej i rozpoznaję dobre tkaniny. I to by było na tyle w kwestii pieniędzy na ludziach. W logach, firmach, znaczkach nie rozeznaję się kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Czy potraficie? 07.02.24, 11:24 A potrafisz odróżnić buty nike za 800 zł od tych za 8 tyś? Trzeba znać modele, kojarzyć te rzeczy no kto to odróżni? Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Czy potraficie? 07.02.24, 11:27 Dlatego to jest właśnie to- kto wie ten wie a prawda jest taka że najczęściej wie tylko właściciel a napewno nie pani która próbuje oszacować jego możliwości finansowe w jakiś usługach czy sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czy potraficie? 07.02.24, 11:35 Zgadza się, kto wie ten wie. Całe szczęście nie pracuję w usługach i nie muszę podejmować prób oceny czyichś możliwości finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czy potraficie? 07.02.24, 11:33 Nie, to nie mój świat, mialam na myśli buty warte swojej ceny dzięki świetnej skórze, pięknemu szyciu i fasonowi. Nie rozeznaję się w cenach bo logo, bo hit sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Czy potraficie? 07.02.24, 14:48 Odróżniam dobry krój, materiały i wykończenie od bylejakich. Te rzeczy nie muszą kosztować milionów, ale też nie znajdziemy ich w sukienkach z sieciówek za 259 zł (a w promocji jedyne 199 zł!). Natomiast absolutnie nie mam oka do rzeczy typu "T-shirt z tandetnym nadrukiem i metką D&G, z najnowszej kolekcji, za siedem stówek". Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Czy potraficie? 07.02.24, 15:02 Nie potrafię i nawet nie próbuję. Ma mnie się podobać. Podobnie z trunkami. Nigdy nie zapomnę sylwestra przy oryginalnym szampanie i wyjście do ogrodu i sąsiadów z dorato na który wszyscy od nas się rzucili 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Czy potraficie? 07.02.24, 15:25 Nie potrafię, za to widzę, że jakaś rzecz/ubranie jest tandetne. Od dawna przestałam patrzeć na metkę typu jaka firma, patrzę na skład, z czego coś jest wykonane. Na Insta byłam kiedyś na stronie, kiedy zestawiano drogą, firmową rzecz: płaszcz, kurtka, bluzka w zestawieniu z tańszą, a tam skład był o niebo lepszy niż w tej drogiej. Dlatego patrzę na składy ubrań/butów, które kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Czy potraficie? 07.02.24, 16:10 Nie potrafię i mnie to nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Czy potraficie? 07.02.24, 18:08 Nie potrafię zupełnie. Nie potrafię odróżnić logo prawdziwego od podróbek, ba, nie potrafię/nie zauważam większości logo, a jeśli rozpoznaję to nie mam pojęcia ile dana rzecz z logo kosztuje. Jest mi to zdecydowanie zbędne do szczęśliwego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Czy potraficie? 07.02.24, 22:56 Ja jestem kompletnie zielona. Mam taką hiper bogatą odnogę rodziny, która uwielbia luksusy, ale moim zdaniem oni wszyscy wyglądają tandetnie. Jedyne, co mają naprawdę ładnego to zęby. Odpowiedz Link Zgłoś