Dodaj do ulubionych

Czy potraficie?

• ichi51e Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:00
      Raczej nie potrafię. Jak dziecko było małe to jednym rzutem oka rozpoznawałam ubranko ale dlatego że to mnie wtedy interesowało i śledziłam temat (tj przeglądałam sobie kolekcje dziecięce)
    • konsternacjax Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:05
      Tak, ale ja interesuję się modą i mam oko do dobrych jakościowo ubrań i dodatków. Rozpoznam i oryginalną torebkę LV i niepozorną Bottegę, rozróżnię płaszcz MaxMary na oko od tego z Massimo Dutti, a buty Carel od podróbek z sieciówki. Sweter Sezane czy &Other Stories też będzie wyglądał dla mnie inaczej niż ten z Zary.
    • kotejka Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:09
      Tak, potrafie
      Buty, ciuchy, torebki, dodatki
      Interesuje się modą, znam wiele marek, potrafię szyc i znam się na tkaninach, surowcach i skladach
      Jestem lumpeksiara i potrafię ocenić lup w mgnieniu oka
      To samo /na modelu/
      • kamkaklamka Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:27
        Bzdura z tym bankowym szkoleniem, nie brakuje ludzi których białe t shirty zaczynają się od 800 zł kończąc na butach za 3700 mogą być to być popularne nike w tej właśnie cenie czyli kojarzysz że to parę stówek, trzeba by się znać na tej modzie, trendach kojarzyć konkretne rzeczy, przy czym jakości czy ceny białego tshirtu i tak nie odróżnisz bo to zwykły basic a one szukają torebek LV i pewnie jeszcze dodają punktów za elegancje i może beże.
        • kamkaklamka Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:32
          Kto będzie kojarzył sportowe buty nike z takimi cenami

www.farfetch.com/pl/shopping/men/nike-x-stussy-air-zoom-spiridon-caged-fossil-sneakers-item-15383302.aspx?lang=en-US&size=33&storeid=11218&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_keywordid=140045307&utm_shoppingproductid=15383302-33&pid=google_search&af_channel=Search&c=10270215326&af_c_id=10270215326&af_siteid=&af_keywords=pla-324351569194&af_adset_id=102865870952&af_ad_id=441541944606&af_sub1=140045307&af_sub5=15383302-33&is_retargeting=true&shopping=yes&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA8YyuBhBSEiwA5R3-E_gukVA4zrYHnBJgvdVdiPUXUZf69cU_wpr7oeFAoz_-ZF-HaZRWehoCkYgQAvD_BwE
      • danaide2.0 Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:55
        To ja też lumpeksiara, szyłam za dziecka lalce, a macanie z obczytywaniem metek w pakiecie to mój fetysz. Znajdę jakość w ciuchu nawet jeśli marka jest mi obca - najwyżej się dokształcę post factum z historii mody. Buty czy wyposażenie wnętrz też idzie mi wcale nieźle, za to kompletnie nie znam się na torebkach. Ostatnio kupiłam używanego kankena w humanie i pomimo lisków na zamkach i napach byłam przekonana, że chyba jednak niezła podróba.
        Ubrań na ludziach nie wyceniam, zwłaszcza, że po sklepach z bieżącymi kolekcjami za chińskiego boga nie chce mi się łazić. Za to zawsze dziwiły mnie wyceny z pudla, bo jestem przekonana, że ten cały kram gdzieś można dostać taniej albo w ramach współpracy tongue_out
    • hanusinamama Re: Czy potraficie? 07.02.24, 10:40
      NIe potrafię, nigdy mnie to nie interesowało i nie interesuje.
    • aandzia43 Re: Czy potraficie? 07.02.24, 11:15
      Odróżnię buty za 150 od butów za 800 zł, biżuterię lekką od ciężkiej, misterną robotę jubilerską od prostszej i rozpoznaję dobre tkaniny. I to by było na tyle w kwestii pieniędzy na ludziach. W logach, firmach, znaczkach nie rozeznaję się kompletnie.
      • kamkaklamka Re: Czy potraficie? 07.02.24, 11:24
        A potrafisz odróżnić buty nike za 800 zł od tych za 8 tyś? Trzeba znać modele, kojarzyć te rzeczy no kto to odróżni?
        • kamkaklamka Re: Czy potraficie? 07.02.24, 11:27
          Dlatego to jest właśnie to- kto wie ten wie a prawda jest taka że najczęściej wie tylko właściciel a napewno nie pani która próbuje oszacować jego możliwości finansowe w jakiś usługach czy sprzedaży.
          • aandzia43 Re: Czy potraficie? 07.02.24, 11:35
            Zgadza się, kto wie ten wie. Całe szczęście nie pracuję w usługach i nie muszę podejmować prób oceny czyichś możliwości finansowych.
        • aandzia43 Re: Czy potraficie? 07.02.24, 11:33
          Nie, to nie mój świat, mialam na myśli buty warte swojej ceny dzięki świetnej skórze, pięknemu szyciu i fasonowi. Nie rozeznaję się w cenach bo logo, bo hit sezonu.
    • mgla_jedwabna Re: Czy potraficie? 07.02.24, 14:48
      Odróżniam dobry krój, materiały i wykończenie od bylejakich. Te rzeczy nie muszą kosztować milionów, ale też nie znajdziemy ich w sukienkach z sieciówek za 259 zł (a w promocji jedyne 199 zł!). Natomiast absolutnie nie mam oka do rzeczy typu "T-shirt z tandetnym nadrukiem i metką D&G, z najnowszej kolekcji, za siedem stówek".
    • przepio Re: Czy potraficie? 07.02.24, 15:02
      Nie potrafię i nawet nie próbuję. Ma mnie się podobać. Podobnie z trunkami. Nigdy nie zapomnę sylwestra przy oryginalnym szampanie i wyjście do ogrodu i sąsiadów z dorato na który wszyscy od nas się rzucili 😀
    • marzeka11 Re: Czy potraficie? 07.02.24, 15:25
      Nie potrafię, za to widzę, że jakaś rzecz/ubranie jest tandetne.
      Od dawna przestałam patrzeć na metkę typu jaka firma, patrzę na skład, z czego coś jest wykonane.
      Na Insta byłam kiedyś na stronie, kiedy zestawiano drogą, firmową rzecz: płaszcz, kurtka, bluzka w zestawieniu z tańszą, a tam skład był o niebo lepszy niż w tej drogiej.
      Dlatego patrzę na składy ubrań/butów, które kupuję.
    • semihora Re: Czy potraficie? 07.02.24, 16:10
      Nie potrafię i mnie to nie interesuje.
    • ga-ti Re: Czy potraficie? 07.02.24, 18:08
      Nie potrafię zupełnie. Nie potrafię odróżnić logo prawdziwego od podróbek, ba, nie potrafię/nie zauważam większości logo, a jeśli rozpoznaję to nie mam pojęcia ile dana rzecz z logo kosztuje.
      Jest mi to zdecydowanie zbędne do szczęśliwego życia.
    • trampki-w-kwiatki Re: Czy potraficie? 07.02.24, 22:56
      Ja jestem kompletnie zielona. Mam taką hiper bogatą odnogę rodziny, która uwielbia luksusy, ale moim zdaniem oni wszyscy wyglądają tandetnie. Jedyne, co mają naprawdę ładnego to zęby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka