Dodaj do ulubionych

aplikacja do sprzątania

11.02.24, 19:05
Nie że sprząta za mnie, ale taka, która zarządzi mi i przypomni, że okna były myte 3 miesiące temu, a lodówka 3 tygodnie. Jak posprzątam, to odhaczam i świeci mi się na zielono 🥰

Korzystacie z jakiejś, możecie polecić? Coś tam ściągnęłam sobie i zaczęłam korzystać, nawet fajne, ale może jest coś lepszego.

(tak, jestem old millennial, i lubię sprzątać)
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 19:30
      Okna myjemy przed świętami, spokojna głowa, forum Ci przypomni! 😆

Tylko niech nie wpisują się maniaczki cotygodniowego prania pościeli, bo znów się załamię, że brudas ze mnie.
      • kropkaa Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 00:37
        I zmieniania ręczników co 2 dni.
        • bywalec.hoteli Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 00:41
          I spodni po każdym założeniu
        • memphis90 Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 10:54
          Ostatnio wjechala zmiana ręcznika kąpielowego po jednym użyciu…
          • alterego72 Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 17:17
            To nie lepiej jednorazowe kupić? wink
            • memphis90 Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 21:26
              Ja bym kupiła taką rolke prześcieradeł medycznych i tym sie wycierała… Dwa „listki” powinny wystarczyć na całe ciało.
    • pyza-wedrowniczka Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 19:36
      Tody - wpisujesz sobie rzeczy z podziałem na pokoje i ona przypomina, że już czas. Polecam, bardzoe fajnie pomaga ogarnąć pewne rzeczy i zaplanować porządki
      • mamkotanagoracymdachu Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 19:39
        Jest darmowa? Ma jakieś limity liczby zadań / pomieszczeń?
        • pyza-wedrowniczka Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 19:45
          Nie ma limitów zadań. Ma jakieś opcje premium, ale ja z nich nie potrzebowałam korzystać, więc nie wiem, co to jest.
          • primula.alpicola Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 20:02
            pyza-wedrowniczka napisała:

> Nie ma limitów zadań. Ma jakieś opcje premium, ale ja z nich nie potrzebowałam
            > korzystać, więc nie wiem, co to jest.

Bierz premium, pewnie jest jeszcze więcej zadań, mycie fug szczoteczką do zębów, polerowanie sreber rodowych😁
          • karyna-z-tarchomina Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 20:09
            A daje jakies nagrody - gwiazdki albo serduszka?
            • primula.alpicola Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 20:25
              karyna-z-tarchomina napisał(a):

> A daje jakies nagrody - gwiazdki albo serduszka?

Sprzątanie u sąsiadki, leniwej larwy?
              • karyna-z-tarchomina Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 20:29
                Wole gwiazdki. Uzbierasz 100 i dostajesz wirtualna miotełkę. Na poczatek plastikową a potem kolejno drewnianą, metalowa, srebrną i zlotą.
                • shule_aroon Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 22:47
                  karyna-z-tarchomina napisał(a):

> Wole gwiazdki. Uzbierasz 100 i dostajesz wirtualna miotełkę. Na poczatek plasti
                  > kową a potem kolejno drewnianą, metalowa, srebrną i zlotą.
                  W tej możesz grywalizowac z domownikami, jak zaplacisz ok 10$ miesiecznie za jakies wirtualne puchary 🤡. Za darmo tylko mrugajace urocze wiadro z pianą, które nie szczędzi pochwał, jak już coś ogarniesz, oraz pasek postępu.
                  • shule_aroon Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 22:47
                    Appka nazywa się Sweepy.
                    • kropkaa Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 00:51
                      Obawiam się, że nikt domowników nie będzie zainteresowany rywalizacją z przodownikiem sprzątania wink
        • abacab.81 [...] 11.02.24, 19:46
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • starczy_tego Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 19:54
            Tak tak, było nas jedenaścioro i mieszkaliśmy w jeziorze, i komu to przeszkadzało?
          • mamkotanagoracymdachu [...] 11.02.24, 19:54
            • stephanie.plum Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 20:06
              to jeszcze tylko brakuje komentarza: "zaproś panią do sprzątania".
        • niemcyy Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 20:12
          Za 5 zł (to jak za darmo) wymyślę ci co tydzień zadanie albo i trzy, jeśli dziecko przyśnie. Po jego wykonaniu wstawisz foty i forum już w bonusie oceni, czy zaliczone.
      • lucerka Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 20:20
        Bardzo fajna aplikacja! Dzięki za polecenie.
    • stephanie.plum Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 19:49
      super aplikacja, potrzebna zapewne niewidomym oraz pozbawionym węchu...
      • abacab.81 Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 19:59
        Ematka nie zacznie sprzątania dopóki przy chodzeniu nie zacznie słyszeć mlaskania, a talerz w kuchni nie oderwie się od ceraty big_grin

stephanie.plum napisała:

> super aplikacja, potrzebna zapewne niewidomym oraz pozbawionym węchu...
        >
        • stephanie.plum Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 20:04
          nie mam ceraty, ale okien nie myję, dopóki nie są brudne...

no nie dajmy się zwariować.
        • snajper55 Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 03:44
          abacab.81 napisała:

> Ematka nie zacznie sprzątania dopóki przy chodzeniu nie zacznie słyszeć mlaskan
          > ia, a talerz w kuchni nie oderwie się od ceraty big_grin

Dopóki się odrywa, to go używasz. A gdy się nie odrywa, to myjesz ceratę.

S.
    • mamkotanagoracymdachu Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 19:56
      Dodam może, że jak mieszkałam w mieszkaniu i miałam wolne soboty, to po prostu sprzątałam wszystko co tydzień, i z głowy.

Teraz mam dom, którego nie dam rady oblecieć całego i toddlera, którego drzemki są nieprzewidywalne. Więc jak mam wolne pół godziny, to potrzebuje szybkiej podpowiedzi, że na przykład zamrażarka dziś najpilniejsza, albo dolne szafki w kuchni, zamiast rzucać się na wszystko i nie skończyć nic.
      • niemcyy Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 20:03
        surprised
        Zapytaj męża o kolejność, skoro już nie dajesz rady sprzątać w zamrażarce i dolnych szafkach co tydzień...
        • mamkotanagoracymdachu Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 22:21
          Nie mam męża.
      • palacinka2020 Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 20:12
        Zastanawiam sie kiedy ostatnio sprzatalam dolne szafki w srodku I czy w ogole. Wydaje mi sie, ze odkurzaczem oblecialam.
        • hrabina_niczyja Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 23:12
          Ja tam może raz na rok 😀
      • hrabina_niczyja Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 23:12
        Chyba ci się nudzi po prostu. Jak dzieciak śpi to albo ty też śpisz albo oddajesz sie przyjemnościom. Naprawdę potrzebujesz apki, żeby wiedzieć kiedy umyć okna czy lodówkę?
      • 35wcieniu Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 07:20
        Ale skąd ta aplikacja ma wiedzieć że coś jest najpilniejsze? Przeciez tego nie widzi. Jak ci pokaże że zamrażarka to będziesz ją myła nawet jak od ostatniego mycia nic się w niej nie nabrudzilo?
        Ten wątek mnie oszołomił big_grin Podpowiedź żeby wiedziec co najbardziej wymaga sprzątania?
        • mamkotanagoracymdachu Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 07:30
          Ona wygląda tak, że robisz sobie listę zadań na każde pomieszczenie. I ustalasz, że zamrażarkę co 6 miesięcy, okna co 4, ręczniki co tydzień czy jak tam lubisz. Odhaczacz jak zrobisz i potem Ci pokazuje czynności, które są blisko terminu / przekroczone.
          • danaide2.0 Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 10:28
            A jak wylejesz coś w lodówce będziesz czekać aż apka ci pozwoli?

Dołączam do zdziwionych.
            • pyza-wedrowniczka Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 11:31
              Ale przecież apka nie zabrania ci robić nic poza kolejnością. Tylko ułatwia planowanie i mnie przede wszystkim pomaga w pamiętaniu o niektórych rzeczach. Nie wpisuję tam rzeczy typu umycie blatu czy wc, ale np. pranie dywaników, czyszczenie drzwi, lamp itp.
            • mamkotanagoracymdachu Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 22:12
              danaide2.0 napisała:

> A jak wylejesz coś w lodówce będziesz czekać aż apka ci pozwoli?
              >
              >

Tak, bo tak właśnie aplikację działają. Jest ZAKAZ sprzątania poza terminem.
              • danaide2.0 Re: aplikacja do sprzątania 13.02.24, 19:47
                Wprost przeciwnie. Jest NAKAZ sprzątania jak się już człowiek urobił przy czymś innym. Bo apka nie widzi wysiłku.

Mieć taką apkę to jak powrót do czasów dzieciństwa. Zawsze coś w zrobisz w domu, a i tak nie dość. Pip Pip Pip!!!
                • chatgris01 Re: aplikacja do sprzątania 13.02.24, 19:59
                  danaide2.0 napisała:

> Mieć taką apkę to jak powrót do czasów dzieciństwa. Zawsze coś w zrobisz w domu
                  > , a i tak nie dość. Pip Pip Pip!!!

No i po co przypominasz! big_grin

BTW, jak się wyprowadziłam od rodziców do własnego mieszkania, to przez pierwsze parę dni z satysfakcją zostawiałam brudne naczynia w zlewie, żeby sobie stały tongue_out
                  Potem już myłam na bieżąco (choć niekoniecznie NATYCHMIAST), ale MUSIAŁAM odreagować (zarówno mój ojciec, jak i matka mają przymus mycia natychmiast, choćby to był jeden kubek po herbacie, a o naczyniach z obiadu nawet nie wspomnę).
                  • danaide2.0 Re: aplikacja do sprzątania 14.02.24, 18:48
                    A bo jeszcze nie zdążyłam zapomnieć! big_grin
          • 35wcieniu Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 10:42
            No rozumiem, ale przecież może się pobrudzić szybciej, a może nie pobrudzić wcale, albo może być mróz -10 kiedy wypadnie pora mycia okna, albo zobaczysz o poranku takie smugi albo zacieki, że Cię weźmie cholera i umyjesz poza terminem... więc po co ta aplikacja? Chyba zeby sobie dołożyć roboty i oznaczać co się kiedy zrobiło jeśli wypadło poza terminem, a kiedy w terminie.
            • memphis90 Re: aplikacja do sprzątania 13.02.24, 15:51
              Żeby pamiętać, że ściany w łazience myłam nie 6miesiecy temu, jak mi się wydaje (dopiero co przecież!) tylko 5 lat temu…
        • chatgris01 Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 13:43
          35wcieniu napisał(a):

> Ten wątek mnie oszołomił big_grin

Nie tylko Ciebie...
      • kanna Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 12:13
        Przeczytałam "tollera" i pomyślałam, ze mój ma bardzo przewidywalne drzemki big_grin
        • daniela34 Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 13:52
          Masz tollera? Takiego rudego ślicznego jak na zdjeciu??? Awwwwww...
          Ja też chcę! Aplikacji nie chcę. Byłaby to najbardziej wku...rzająca aplikacja w telefonie.
    • karyna-z-tarchomina Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 19:58
      Ja myje okna i piore firanki co garnek z budyniem. Lodówkę sprzatam co przypalona blacha. Ten system mi sie sprawdza.
      • arthwen Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 21:18
        A jak ktoś nie je budyniu? wink
        • karyna-z-tarchomina Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 22:31
          Ten nie zna zycia 🤷‍♀️
          • chatgris01 Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 13:44
            🤣
        • kora.bez.loginu Re: aplikacja do sprzątania 14.02.24, 11:29
          Mniej mycia 😁💪
    • primula.alpicola Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 20:03
      Nie!🤣
    • arabelax Re: aplikacja do sprzątania 11.02.24, 20:35
      masz pewnie jakieś niemieckie geny😅
    • ardzuna Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 00:17
      mamkotanagoracymdachu napisała:

> Nie że sprząta za mnie,

A już miałam nadzieję, że pojawiły się aplikacje sprzątające samodzielnie.
    • princesswhitewolf Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 02:19
      >okna były myte 3 miesiące temu, a lodówka 3 tygodnie.

Eee....Google Calendar? 😂🤣
      • mamkotanagoracymdachu Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 07:08
        princesswhitewolf napisała:

> >okna były myte 3 miesiące temu, a lodówka 3 tygodnie.
        >
        > Eee....Google Calendar? 😂🤣

Świetna rada. Taka od kogoś, kto Google calendar zna tylko z nazwy chyba.

Jak sobie dowalę tam 17 dodatkowych zadań, to na pewno będzie bardzo przejrzyście!
        • melikles Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 10:30
          Będzie bardzo przejrzyście, bo kalendarz google wysyła powiadomienia o zapisanych terminach.
          • mamkotanagoracymdachu Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 22:11
            melikles napisał(a):

> Będzie bardzo przejrzyście, bo kalendarz google wysyła powiadomienia o zapisany
            > ch terminach.
            >

Może mailem? Dostaje kilkadziesiąt maili dziennie, staram się ograniczyć ich liczbę, a nie prosic sie o dodatkowe.
            • princesswhitewolf Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 22:25
              Ty wybierasz czy mailem czy tez notification ci wywala na telefonie. Tam jest wybor.
              • mamkotanagoracymdachu Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 22:32
                princesswhitewolf napisała:

> Ty wybierasz czy mailem czy tez notification ci wywala na telefonie. Tam jest w
                > ybor.

Ale ja chce mieć powiadomienia dotyczące sprzątania w jednym miejscu, a nie pomieszane z informacjami o zebraniu w szkole, urodzinach teściowej i wizycie u dentysty. Niepotrzebny mi dodatkowy chaos w kalendarzu, bo wtedy mogę przegapić coś ważnego między powiadomieniami o myciu lodówki a sprzątaniu schodów.
                • princesswhitewolf Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 22:50
                  Google Calendar mozna podzielic na inne kalendarze. Tam nie ma koniecznosci posiadania tylko jednego.

No ale jak chcesz to szukaj innej appki 😘. Twoje zycie, twoje wybory. Ja chcialam pomoc
                • 21mada Re: aplikacja do sprzątania 14.02.24, 11:51
                  mamkotanagoracymdachu napisała:
                  > Ale ja chce mieć powiadomienia dotyczące sprzątania w jednym miejscu, a nie pom
                  > ieszane z informacjami o zebraniu w szkole, urodzinach teściowej i wizycie u de
                  > ntysty. Niepotrzebny mi dodatkowy chaos w kalendarzu, bo wtedy mogę przegapić
                  > coś ważnego między powiadomieniami o myciu lodówki a sprzątaniu schodów.

No skoro nie uważasz sprzątania schodów za równie ważne co zebranie w szkole czy wizyta u dentysty to masz źle ustawione priorytety. 🙄 Myślałam że trochę poważniej podchodzisz do sprzątania. Zawiodłaś mnie. 😔
        • princesswhitewolf Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 11:19
          >Taka od kogoś, kto Google calendar zna tylko z nazwy chyba.

Jak sobie dowalę tam 17 dodatkowych zadań, to na pewno będzie bardzo przejrzyście!

Chyba z 15 lat uzywam dwoch kalendarzy: Outlook zawodowo, Google calendar so prywatnych spraw i jakos nie mam problemu z przejrzystoscia. Informuje mnie emailami.i notification o smieciach, spotkaniach, pdpchlaniu zwierzakow, myciu okien, filtrach do wymiany... Ustalam konkretnym.kolorem jakiego typu sa to spotkania.Dziele sie spotkaniami ze Starym...

Nie pojmuje o czym ty mowisz. Czasami jednego dnia mam 20 punktow wpisanych....
    • chatgris01 Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 13:45
      big_grin
    • daniela34 Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 13:58
      Najbardziej bym chciała taką z przypomnieniem glosowym:
      "Droga -Danielo, już-od -dwóch-miesięcy-nie-umyłaś-zamrażalnika. Zajmij-się-tym-teraz." 😁
    • greatbarrierreef Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 14:45
      Jesuuu, nie...chyba, że miałabym się dobić... Sprzątam jak mam czas i widzę, że dane pomieszczenie tego wymaga (co czasem jest 4x dziennie - zależy od tego, czy młody miał fazę na bałaganienie, czy jednak matce i okolicy odpuścił) a czasem raz na tydzień/dwa, albo jak się goście zapowiadają. Syfu nie mam, ład ogólny jest, ale stan półbłysku osiągam max raz na 2 tygodnie, za wyjątkiem okien. Te zauważam jak już nie mam wyjścia 😆 Aplikacja wywołałaby chęć wyrzucenia telefonu przez okno.
      Ale ja z tych, co marzą o robocie sprzątajacym (nie mylić z odkurzaczem 😉).

Ps. Jak ktoś mi tu wrzuci aplikację sprzatajacą za mnie, to go ozłocę 🤪
    • klaramara33 Re: aplikacja do sprzątania 12.02.24, 16:08
      Utrapienie ,koszmar jakbym miałą coś tak nawołującego mieć.
    • bywalec.hoteli [...] 13.02.24, 00:11
      • shule_aroon Re: aplikacja do sprzątania 13.02.24, 15:48
        po co piszesz o tym po raz kolejny? smile
    • cranberries1983 Re: aplikacja do sprzątania 14.02.24, 10:52
      to nie pamiętasz tego?
      • lucerka Re: aplikacja do sprzątania 15.02.24, 12:39
        Ja na przykład nie myślę o tym, sprzątałam dotychczas jak mi się chciało. Taka apka wprowadza pewną regularność do której sama nie potrafiłabym się zmusić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka