Dodaj do ulubionych

Znawczynie Chorwacji

02.05.24, 09:33
Mam zarezerwowane trzy miejscówki w sierpniu i już chyba teraz nic innego sensownego nie znajdę. Co zostawić? Brela ( na obrzeżach), Pag ( Povljana), wyspa Krk ( Vantacici).
Obserwuj wątek
    • malaperspektywa Re: Znawczynie Chorwacji 02.05.24, 15:59
      Odrzuciłabym Pag. Tam nic nie ma. Taka pustynia trochę. To znaczy jest przepiękny i zachwyca, ale raczej na wycieczkę niż cały pobyt. Będąc na Pagu pierwszy raz widzieliśmy delfiny.
      • presens Re: Znawczynie Chorwacji 02.05.24, 21:02
        Akurat tam w pobliżu jest jedna z większych dyskotek plaża Zrce w Novaliji
        • malaperspektywa Re: Znawczynie Chorwacji 04.05.24, 21:17
          Miałam na myśli przyrodę czy zabytki. Dyskoteki i inne tego typu przybytki w ogóle nie leżą w kręgu moich zainterersowań więc w ogóle o tym nie pomyślałam. Zapomniałam, że ludzie też tak spędzają urlopy. No ale to ja.
    • dolores12 Re: Znawczynie Chorwacji 03.05.24, 03:12
      Ja bym brala Krk, stosunkowo blisko i piękne plaże, cudna przyroda. Brela tylko jeśli lubisz kurorty, gwar i plaże z leżakami. Pag jest ładny ale skalisty, malo tam zieleni.
      • wiosennedni5 Re: Znawczynie Chorwacji 03.05.24, 08:59
        Nie lubię gwaru, ale podobno tam plaże są piękne i widzę to też na filmach. Chyba jednak zrezygnuję, mąż jeszcze bardziej niż ja uczulony na tłumy 😁
        Może kiedyś uda się pojechać poza wysokim sezonem.
        • malaperspektywa Re: Znawczynie Chorwacji 04.05.24, 21:23
          Plaże na Pagu piękne. Można ewentualnie stamtąd robić sobie wycieczki jak się znudzi plażowanie. Nin, Vir, Zadar są blisko. Paklenica do wędrówek, rzeka Zmarnje czy jakoś tak, tam nadal jest kąpielisko z wodospadami.
    • gryzelda71 Re: Znawczynie Chorwacji 03.05.24, 20:01
      Krk nie.
      • wiosennedni5 Re: Znawczynie Chorwacji 04.05.24, 20:14
        Dlaczego?
        • bywalec.hoteli Re: Znawczynie Chorwacji 06.05.24, 00:28
          Bo trudno wymówić 🙂
          • wiosennedni5 Re: Znawczynie Chorwacji 06.05.24, 15:47
            🤨
        • gryzelda71 Re: Znawczynie Chorwacji 06.05.24, 21:05
          Bo trafiłam akurat na zmianę prądów i z cieplusiej wody zrobila się zimna. I ogólnie było chłodniej, niż w Dalmacji( wiem, że to może być zaleta). Ae i tere miałam dziwaczna wiec ...
          Mnie się bardzo Pag podobał, ale byłam już w wielu miejscach, więc może na zasadzie kontrastu( taki pusty i księżycowy)
          No i na Pagu delfiny robiły pokazy.
          • gryzelda71 Re: Znawczynie Chorwacji 06.05.24, 21:07
            I kwaterę miało być.
    • ruta59 Re: Znawczynie Chorwacji 06.05.24, 15:56
      KRK i wizyta na plaży w Starej Baśce i Baśce, Punacie, i z wielkim pustym baniakiem zajazd do winnicy we Vrbniku po Vrbnicka zlahtine ☺️
    • san_vito Re: Znawczynie Chorwacji 06.05.24, 20:38
      Krk byłam kiedyś w sierpniu, ostatni tydzień w Baśce. Plaża piękna, ale kąpaliśmy się może z 2 dni, woda była bardzo zimna i ogólnie było zimno. Nie wiem czy to końcówka sezonu tam jest taka czy taki mieliśmy pech. Bdb restauracje. Zrobiliśmy sobie wycieczkę i nasmarowaliśmy czarnym błotem. Nie polecam.

Pag bardzo mi się podoba. Plaża Povljana jest całkiem spoko - Zachodnia część. Pamiętam piękne plaże, duże muszlę w wodzie. Niskie ceny, niższe niż w innych restauracjach. To właśnie Pag wybraliśmy poraź drugi na miejsce wakacji. Jak coś można dolecieć do Zadaru i autobusem dojechać. Polecam

Breja nie byłam, nie wiem
      • wiosennedni5 Re: Znawczynie Chorwacji 06.05.24, 20:48
        O dzięki, jakoś tak Pag zaczęłam odrzucać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka