Dodaj do ulubionych

Interesowność mojego faceta

12.05.24, 21:18
Słuchajcie, mam faceta od jakiś 8 miesięcy, znanego eksperta w pewnej dziedzinie. Zawsze był rzutki, energiczny, zawsze wiele umiał sobie załatwić. No i od długiego czasu miał taką koleżankę w mediach, teraz ona dostała poważne stanowisko w mediach.. Oni się kumplują od dawna, teraz ona od ręki zalatwiła mu występy jako eksperta, a nawet własny kilkuodcinkowy cykl. Nie wiem, dlaczego to robi. No i zaczęło się. On do niej prawie codziennie dzwoni, załatwiają jakieś sprawy, pyta się jej jak wypadł, komplementuje ją, a co najgorsze przeczytałam jego msg, gdzie on jej się pyta " Jak Ci się mogę odwdzięczyć, za wszystko co dla mnie robisz" " Do końca życia Ci się nie wypłacę" " Moja wdzięczność jest wielka". Ona mu pisze, że jest świetny, że dobrze wypada itd. Martwi się, że jest przemęczony. Niby nic, ale czuję się zaniepokojona. To jest bardzo atrakcyjna kobieta, która podoba się facetom, do tego samotna i po rozwodzie. Umawiają sie teraz na jakieś kawki, on chodzi do jej miejsca pracy. Rozmowa z nim nic nie dała, on mówi, że to relacja służbowa. A ja nie wiem, jak jest? Czy mam się czuć zaniepokojona?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 21:27
      A nic nie zrobisz. Będzie chciał odejść, to odejdzie.
    • imponderabilia20 Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 21:31
      Daj zdjęcie to my ocenimy.
      • clara.burgund Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 21:44
        imponderabilia20 napisała:

> Daj zdjęcie to my ocenimy.

Nie będę tu wklejać.
    • kachaa17 Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 21:39
      A na czym polega interesowność Twojego faceta?
      • clara.burgund Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 21:43
        kachaa17 napisała:

> A na czym polega interesowność Twojego faceta?

No bo wkleił się w kobietę, która dużo może.
        • misiamama Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 21:48
          ale wolałabyś, żeby relacja z nią była pozbawiona elementu biznesowego? no chyba właśnie nie? twój facet buduje sieć relacji, rozumiem że ona tez potrzebuje wykazać się kontaktami do dobrych specjalistów. to się networking nazywa.
          chyba, że nie chodzi o biznes albo nie tylko o biznes, ale na to nic nie poradzisz.
          • clara.burgund Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 21:52
            misiamama napisała:

> ale wolałabyś, żeby relacja z nią była pozbawiona elementu biznesowego? no chyb
            > a właśnie nie? twój facet buduje sieć relacji, rozumiem że ona tez potrzebuje w
            > ykazać się kontaktami do dobrych specjalistów. to się networking nazywa.
            > chyba, że nie chodzi o biznes albo nie tylko o biznes, ale na to nic nie porad
            > zisz.

Podejrzewam, że nie tylko o biznes. Biznesy się załatwia w niedzielę? On własnie siedzi na msg z nią i widzę, jaką ma minę.
    • imponderabilia20 Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 21:44
      To jest DDTVN czy pnś?
      • clara.burgund Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 21:49

> To jest DDTVN czy pnś?

Nie mogę zdradzić, ale poważne media.
        • imponderabilia20 Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 21:59
          Czyli ani jedno ani drugie 🤣
          • clara.burgund Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 22:15

> Czyli ani jedno ani drugie 🤣

Ale jedna z tych stacji.
    • ga-ti Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 22:09
      No ale weź, tak rozpalić ciekawość ematek i nie podać szczegółów? Teraz będę się głowić, co to za ekspert i co to za kobieta? wink
      • klaramara33 Re: Interesowność mojego faceta 12.05.24, 23:38
        Raczej wymysł autorki.
      • afro.ninja Re: Interesowność mojego faceta 13.05.24, 08:54
        Raczej dziwi mnie użycie słowa interesowność. Czy autorka zakłada, że facet specjalnie komplementuje tę koleżankę, żeby ta dała mu więcej pracy?! Nie widzę powiązania między interesownością, a wchodzeniem w ...
        Coś zgrzyta.
        • alpepe Re: Interesowność mojego faceta 13.05.24, 10:45
          Serio ci to nie pasi? Mnie to akurat się zgrywa i to bardzo.
    • komunia23 Re: Interesowność mojego faceta 13.05.24, 08:57
      Dała człowiekowi z ulicy własny cykl w telewizji? Brzmi naprawdę ryzykownie i przecież tam się robi jakieś próby, czy coś się w ogóle widzom ma szansę spodobać, czy nie. Dziwna sytuacja. Ale nic nie zrobisz, albo mu ufasz albo nie.
      • imponderabilia20 Re: Interesowność mojego faceta 13.05.24, 10:38
        No nie, zna go wiele lat. Teraz pewnie została jakaś producentką(zakładam, że to śniadaniowa tv) i dociera sobie osoby, które zna. Autorka jest pewnie spoza branży i niektóre rzeczy, sposoby załatwiania spraw są dla niej dziwne np. biznesy w niedzielę, biznesowe drinki itp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka