presens 02.06.24, 15:50 Kobieta ma 76 lat( 20 więcej jak Kayah) i wygląda fantastycznie, jak to możliwe? Piękna figura, szyja, dekolt , dłonie, owal twarzy. Poza tym super styl i elegancja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mabel_mora Re: Alicja Majewska 02.06.24, 16:12 Rozumiem, że te zachwyty to na podst. wybranych, ciut poprawianych zdjęć ? Owszem, Majewska wygląda rewelacyjnie, ale ma zupełnie inny typ urody niż Kaja. Pierwsza jest szczuplutka, drobną, ubrana klasycznie, bez szaleństw, z "naturalnym" kolorem włosów, a druga, jest wysoka, postawna, do tego długi nos, kruczoczarna farba na włosach i pewnie zupełnie inny styl życia, bycia. U Kai dodatkowo jakieś nietrafione zabiegi med est., przecież nie zrobiła tego specjalnie. Nie startują w wyborach miss, więc po co takie ocenianie? maja duzy dorobek artystyczny i to oceniajmy Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 16:19 Majewska na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Podejrzewam, że w pewnym sensie to zasługa jej energii życiowej, radości, którą w sobie nosi, takiego wewnętrznego uśmiechu. Świetna kobieta, daj Boże tak się starzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
presens Re: Alicja Majewska 02.06.24, 17:05 Nie oceniam, po prostu bardzo dobrze wygląda. Śpiewała na żywo w Opolu w duecie z Bajorem. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Alicja Majewska 02.06.24, 19:58 A swoją drogą na zdjęciach (nie wiem czy na żywo też) Bajor wygląda jak jej równolatek, a jest z dychę młodszy. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:31 Oboje wyglądają świetnie. Co ciekawe, jako młodsi byli raczej urody przeciętnej. W wieku kiedy uroda naturalnie więdnie pozostaje ogromne zadbanie i starania a do tego pewnie styl i klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Alicja Majewska 03.06.24, 09:11 Ja bym powiedziała, ze na starszego wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
dracaria Re: Alicja Majewska 02.06.24, 23:24 Na stówę miała chirurgiczny lifting, zero chomików. Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialosiehehe1 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 16:23 Majewska ma inne I duzo lepsze warunki wyjsciowe. Naturalnie, starzalaby sie na "zasuszke" , ale ze korzysta slusznie z dobrodziejstw, to nabiera glow, skora w fajnej kondycji. Kayah postarza postura I styl bardzo, zamilowanie do jakichs cyganskich, ciezkich sukni, bardzo ciemne wlosy. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:32 >zamilowanie do jakichs cyganskich, ciezkich sukni, ma kobieta romskie pochodzenie to je kultywuje i jest z niego dumna Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:45 Ona romskie? Nie mylisz jej z Górniak? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Alicja Majewska 03.06.24, 16:27 tak, jej ojciec był/jest (nie wiem czy jeszcze żyje) Romem. Wielokrotnie o swoim pochodzeniu mówiła, podkreślała je przy duecie z Viki Gabor, która tez jest Romką. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Alicja Majewska 03.06.24, 16:35 Internety (biografie) podają, że jej ojciec był/jest Żydem (stąd moje pytanie). Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Alicja Majewska 03.06.24, 16:37 Wśród Żydów rzadko zdarzają się Romowie, obie nacje są raczej na siebie zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Alicja Majewska 05.06.24, 07:44 livia.kalina napisała: > >zamilowanie do jakichs cyganskich, ciezkich sukni, > ma kobieta romskie pochodzenie to je kultywuje i jest z niego dumna > Ciekawe bo wygląda jak kopia swojej matki w tym wieku, chyba jeszcze w czasach gazetowych fotografowały się razem Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Alicja Majewska 02.06.24, 17:07 Ale to zupełnie inny typ urody, co tu można porównywać? Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Alicja Majewska 02.06.24, 19:40 W wątku o Kayah pisałam, że Alicja Majewska dla mnie jak najbardziej wygląda na panią 70+. I podtrzymuję to. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 19:43 jolie napisała: > W wątku o Kayah pisałam, że Alicja Majewska dla mnie jak najbardziej wygląda na > panią 70+. I podtrzymuję to. No i? Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Alicja Majewska 02.06.24, 19:50 No i nie szokuje mnie pozytywnie to, jak wygląda. Jest na pewno zadbana i tyle. Powtórzę się któryś raz- szokująco dobrze wygląda Elżbieta Jaworowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 19:54 jolie napisała: > No i nie szokuje mnie pozytywnie to, jak wygląda. Jest na pewno zadbana i tyle. A moim zdaniem niewiele kobiet w jej wieku wygląda tak dobrze. > Powtórzę się któryś raz- szokująco dobrze wygląda Elżbieta Jaworowicz. Aha. No cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Alicja Majewska 02.06.24, 19:56 No tak, piszę o swoich wrażeniach. Majewska od zawsze wygląda imo poważnie. Jaworowicz spokojnie dałabym 60 lat, a ma 75 czy już więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Alicja Majewska 03.06.24, 09:13 A kiedy ją widziałaś ostatnio? Posuzkaj sobie fot z 2024 roku. Majewska wygląda młodziej i lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Alicja Majewska 03.06.24, 09:26 W maju tego roku w "Sprawie dla reportera"? Nie, nie oglądam, namiętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Alicja Majewska 04.06.24, 10:11 "W sprawie dla reportera" ma takie światło i makijaż żeby wyglądać korzystnie, każdego można tak oświetlić żeby było dobrze. We fragmentach gdzie "jedzie na miejsce" już nie jest tak kolorowo, zresztą specjalnie jest to tak filmowane że rzadko ją tam pokazują, pojedyncze ujęcia a tak to raczej słychać ją spoza kamery. Wygląda dobrze jak na swój wiek, ale nie tak jak można by myśleć widząc ją tylko w studio. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Alicja Majewska 04.06.24, 19:27 Nie widziałam Elżbiety Jaworowicz na żywo, Alicji Majewskiej również nie. W tv Majewska dla mnie ma babciowaty typ urody, to, że jest szczupła nie ma imo znaczenia. Jaworowicz, będąc dwa lata przed 80-tką wygląda jeszcze kobieco. Piszę tylko o moich wrażeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Alicja Majewska 04.06.24, 16:34 Ja ją widziałam w śniadaniówce jakiejś. Nie, nei wygląda młodziej i lepiej niż Majewska. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Alicja Majewska 05.06.24, 07:36 jolie napisała: > No i nie szokuje mnie pozytywnie to, jak wygląda. Jest na pewno zadbana i tyle. > Powtórzę się któryś raz- szokująco dobrze wygląda Elżbieta Jaworowicz. Mam podobne wrażenie. Majewska do tv jest wystylizowana bardzo starannie w to w czym jej bardzo dobrze a na co dzień to szara myszka hipiska. Niska, ubiera się zwyczajnie, bez makijażu. Widziałam ją żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Alicja Majewska 05.06.24, 09:25 Nie mam pojęcia, jak się nosi na codzień, ja po prostu widzę twarz babci i to od wielu lat, gdy na nią patrzę. Żadna to jej wina, a i ja piszę o subiektywnych wrażeniach. Natomiast w wieku 78 lat spokojnie mogłabym wyglądać jak Jaworowicz, co pewnie i tak nie nastąpi, jeśli dożyję 🙂. Odpowiedz Link Zgłoś
zajonc_w Re: Alicja Majewska 02.06.24, 20:03 Geny, panie, geny. Moja mama w typie pani Majewskiej. Drobniutka, szczuplutką, zawsze ludzie dają jej -10/-15. Ja "poszłam w ojca" No i sory... jiczym Kajah Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaz1 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:08 Majewska nie ma dzieci, meza miala przez chwile. Zajmuje sie tylko sama sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:13 Za to von der Leyen ma siedmioro i wygląda znacznie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Alicja Majewska 02.06.24, 22:57 Lepiej? ot taka Helga jak dla mnie,. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 23:35 Ciekawe podejście, że Helga i już. Fakt faktem, że Ursula urodziła się bardzo uprzywilejowana, miała zawsze z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Alicja Majewska 03.06.24, 09:05 Mam zupełnie inną wizję Helgi w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:14 Czyli wszystkie, które staro wygladaja to przez dzieci😄 I mąż tez w kość daje, to się na twarzy u sylwetce odbija heh Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:21 Ale ona ma rację. Kobieta bez dzieci mniej sterana jest i to jest fakt niezaprzeczalny Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:23 To teraz te zapuszczone z dziecmi i mezem mają wymówkę Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:52 Zgadzam się ale jest czynnik dodatkowy finansowy inaczej gdy ma szóstkę dzieci ale związek z milionerem inaczej jak zasuwa na etacie za najniższą krajową wtedy nawet jedno dziecko i tryb życia widać na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:55 von der Leyen może mieć nawet siódemkę dzieci przy jej pozycji i statusie finansowym to nie ma żadnego znaczenia dla jej wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:58 Pierwsze urodziła w 87, drugie w 89 itd. Wtedy zarabiała trochę inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Alicja Majewska 02.06.24, 22:01 Może wtedy wyglądała gorzej niż teraz i to jest prawdopodobne, może z wiekiem ze statusem finansowym zyskała na atrakcyjności Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Alicja Majewska 02.06.24, 22:02 Nawet jakby wcale nie zarabiała to nie miałoby w jej przypadku znaczenia bo niedostatek jej z oczywistych względów nie groził, oględnie mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Alicja Majewska 02.06.24, 22:59 A to trzeba mieć wymówkę? Bycie zadbanym zdołało wyewoluować w moralny obowiązek, a ja nie zauważyłam? Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaz1 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 23:16 Dlaczego wszsytkie ? Ale ciaza odhija sie na ciele kobiety a i obciazenie dziecmi rowniez. Tak samo jak fakt ze dom zapewne prowadzila zawsze gosposia a Alicja mogla robic nic albo zajmowac sie swoja urodą. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Alicja Majewska 03.06.24, 09:06 Moja mama ma trójkę i wygląda bardzo młodo. Geny jednak są najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:49 > Majewska nie ma dzieci, meza miala przez chwile. Zajmuje sie tylko sama sobą. Przez 12 lat opiekowała się sparaliżowaną matką Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Alicja Majewska 02.06.24, 22:06 Ale co to tam jest? Poza tym na pewno nie sama tylko opłacała opiekunkę, a sama do SPA. [IRONIA!] Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Alicja Majewska 03.06.24, 09:14 Do dzieci też mozna mieć opiekunki... Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Alicja Majewska 02.06.24, 22:54 kaskaz1 napisała: > Zajmuje sie tylko sama sobą. Mieszkała z ciężko chorą matką. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:23 To sobie obejrzyj Małgorzatę Pieczyńską. Inny typ urody, wiek po 60, a wygląda bosko! Jak ona to robi, nie mam pojęcia. Ogólnie lepiej wypadają kobitki szczupłe i sprawne, no a Kayah troszkę przybrała. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:27 Tak, Pieczyńska wygląda rewelacyjnie, to prawda. A niby brunetki szybciej się starzeją, jest taki mit. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: Alicja Majewska 05.06.24, 13:29 wydaje mi sie ze poludniowe brunetki oraz miesiste blondynki o cienkiem rozowawej skorze starzeja sie szybciej, choc inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:36 Aleś się uczepiła. Z moich indywidualnych życiowych obserwacji wynika, że kobiety bez dzieci dłużej trzymają się dobrze, podobnie jak te niepracujące zawodowo w stosunku do pracujących. Najgorzej wypadają dzieciate i pracujące zawodowo. No sorry, tak po prostu jest i wyjątki nie przekreślą reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:42 Ona nie była atrakcyjna w młodości na co komu atrakcyjność przed 80 tką choć dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:44 Nie uczepiłam się, po prostu nie zauważyłam takiego powiązania. dobry wygląd to tez zwyczajnie geny, pieniądze zainwestowane w urodę lub jej poprawianie i nie jest to związane z dziećmi, czy też mężem jak tu wyżej napisał ktoś. to już abstrakcja pisanie, że Majewska męża miala chwile, to może młodo wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:49 A ja myślę, że dobry wygląd jak najbardziej może mieć związek z tym ile i jak się pracuje i ile ma się obowiązków. To w sumie oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
katiemorag Re: Alicja Majewska 02.06.24, 22:51 Zależy. Mam koleżankę, samotną matkę 3 dzieci, pracującą na etacie ale wygląda pięknie. Zawsze zadbana. Ma czas na hobby i sport. Zawsze jest dla siebie na pierwszym miejscu. Dzieci gdzieś daleko w tyle jej priorytetów. Obiady w szkole, lodówka w domu pełna i mają sobie radzić. Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:44 Pieczyńska jest żoną bardzo bogatego faceta a to osobna kategoria kobiet one bez względu na dzieci czy pracę wyglądają dobrze nawet w późnym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Alicja Majewska 02.06.24, 22:06 No i Pieczyńska była prawdziwą pięknością za młodu, nie wiem co mogłoby odebrać takiej kobiecie urodę w trakcie życia tak żeby na starość nie było już widać jej śladu, chyba 6 dzieci i niskopłatna drenująca praca ale Pieczyńska jest w związku z milionerem więc ciągle top Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Alicja Majewska 02.06.24, 22:13 A co w ogóle robi ten facet? Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Alicja Majewska 02.06.24, 22:42 taniax napisała: > No i Pieczyńska była prawdziwą pięknością za młodu, nie wiem co mogłoby odebrać > takiej kobiecie urodę w trakcie życia tak żeby na starość nie było już widać jej śladu, chyba 6 dzieci i niskopłatna drenująca praca To chyba zależy. Anna Dymna była urodowym zjawiskiem w młodości, skończoną pięknością. Życie (a i czasy, w których żyła) ją jednak przeorały. I nie zawsze chodzi o tuszę, bo Jadwiga Janikowska - Cieślak zawsze była szczupła, a czas również nie był dla niej łaskawy. <ale Pieczyńska jest w związku z milionerem więc ciągle top Sama też nieźle zarabiała, nie była nigdy panną nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Alicja Majewska 02.06.24, 22:57 jolie napisała: > > Jadwiga Janikowska - Cieślak zawsze była szczupła, a czas równ > ież nie był dla niej łaskawy. > Bardzo mi się w młodości podobała Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Alicja Majewska 02.06.24, 23:02 Ja też uważam, że było w niej coś bardzo fajnego urodowo. Miała piękne usta - symetryczne, pełne i idealnie wykrojone, do tego bystre zielone oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Alicja Majewska 02.06.24, 23:44 Mnie się z Ciechowskim kojarzyła... Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Alicja Majewska 03.06.24, 09:17 W krótkich włosach była trochę typem zawadiackiej chłopczycy, nie miała może klasycznej urody Dymnej, ale bardzo dobrze się na nią patrzyło, przykuwała uwagę. Gdzieś czytałam, że ona mimo nagrody w Cannes borykała się z problemami finansowymi przez wiele lat i możliwe, że ten stres w połączeniu ze szczupłością tak odbił się na jej twarzy. I ona akurat ma chyba trójkę dzieci (choć nie uważam, że zawsze to ma znaczenie, geny jednak są kluczowe). Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:41 Twarz wygrała na loterii genetycznej, tego się nie da wypracować. Ale nad ciałem chyba pracuje i dużo ćwiczy - kojarzę wywiady o jodze. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Alicja Majewska 02.06.24, 21:47 Tak, chyba od wielu lat trenuje yogę. A szczupła i smukła jest od zawsze, w pewnym sensie też pomagają jej geny. Wygląda super. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Alicja Majewska 02.06.24, 22:50 odchodząc od pań a pozostając na festiwalowej scenie - Adam Sztaba jak dobre wino, co rok to lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Alicja Majewska 02.06.24, 23:40 Ha! Podobnie pomyślałam widząc ją dziś w Opolu. Piękna kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Alicja Majewska 03.06.24, 00:08 Tak sobie myślę, że czytałam/ słyszałam z nią wiele wywiadów, o chorobie matki teź, i nie kojarzę, żeby ona na cokolwiek narzekała. A wspomniana tu Kayah na przykład, bardzo często. Sama zresztą podkreśla, że dla niej szklanka zawsze do połowy jest pusta. Usposobienie nie/stety ma duży wpływ na nasze życie. A raczej dostajemy od losu niż wybieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Alicja Majewska 03.06.24, 00:21 Kayah ma brzydkie rysy i to ja zawsze dobijało mogła być oryginalna przy dobrych stylizacjach i przed meno czyli kilka lat temu gdy trzymała wagę ale to zawsze była kontrowersyjna uroda więc co ma być na starość tym bardziej że zabiegi medycyny estetycznej nie wyszły tak jak powinny Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Alicja Majewska 04.06.24, 09:41 A tu dla odmiany takie cuś , góralskie Sok z Buraka fb Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Alicja Majewska 04.06.24, 16:35 Jeszcze błysnęli przemyśleniami o koniach pod Morskim okiem... Odpowiedz Link Zgłoś