06.08.24, 11:06
Emotka wie wszystko. Jaki kod PKD dla stanowiska rejestratorki medycznej w placówce med.
BIura księgowe nie wiedzą i rozkładają ręce.
86.90E jest prawidłowy?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Kod pkd 06.08.24, 11:12
      Może zgap z tego www.owg.pl/ceidg/rejestratorka_medyczna_anna_rozewicka_9,74,784239,7842396025
      • wrota.do.lasu Re: Kod pkd 06.08.24, 11:49
        Tak widziałam to smile też ma ten kod.
        Chodzi mi o to aby wystawiać fv zw z vat
    • wrota.do.lasu Re: Kod pkd 06.08.24, 11:51
      Tak wogole widzę że jest problem z znalezieniem kompetentnej osoby do analizy dg... sad proste rozkiczenia- każdy jest chętny ale żeby optymalnie doradzić to już kłopot.
      • alpepe Re: Kod pkd 06.08.24, 11:57
        Weź, my jako spółka też się radziliśmy głównej księgowej, chodziło o to, jak rozliczać remonty. Wkopaliśmy się strasznie, bo nie uzyskaliśmy dobrej porady, tylko jak było po ptokach, to, nieninie, to powinno być inaczej. A pytaliśmy.
        • kk345 Re: Kod pkd 06.08.24, 12:01
          Bo takie rzeczy konsultuje się z doradcą podatkowym, nie z księgowym
          • alpepe Re: Kod pkd 06.08.24, 14:10
            No i taką rzecz powinna nam powiedzieć główna księgowa, nie sądzisz? Np. sorry, to proszę pytać doradcy podatkowego. To bardzo duża firma na polskim rynku.
            • kk345 Re: Kod pkd 06.08.24, 22:17
              No ale to pytanie do twojej księgowej, ja osobiście wiem to od własnego- ze trudniejsze zagadnienia omawia się z doradcą.
        • wrota.do.lasu Re: Kod pkd 06.08.24, 12:05
          No niestety, kiedyś miałam podobnie z zus. Zasięgałam nawet " porady prawnej" w kancelarii. Na szczęście wiedziałam więcej niż prawnik bo wkopalby mnie na minę. Nawet kasy nie wziął za tą pożal się Boże poradę
        • nenia1 Re: Kod pkd 06.08.24, 12:06
          alpepe napisała:

> Weź, my jako spółka też się radziliśmy głównej księgowej, chodziło o to, jak ro
          > zliczać remonty. Wkopaliśmy się strasznie, bo nie uzyskaliśmy dobrej porady, ty
          > lko jak było po ptokach, to, nieninie, to powinno być inaczej. A pytaliśmy.
          >
          Bo ludzie są kompletnie nie zorientowani jeśli chodzi o zawód księgowego. Większość sądzi, że to osoba
          "od wszystkiego" taki mix prawnika i doradcy podatkowego tylko tańszy, wszystko wie, na wszystkim się zna. Po wątku świetnie to zresztą widać, oczekiwanie że biuro poda właściwe PKD...
          • wrota.do.lasu Re: Kod pkd 06.08.24, 12:30
            Myślę że teoretycznie lepiej powinni się orientować niż klient.
            • nenia1 Re: Kod pkd 06.08.24, 13:46
              w czym się będzie lepiej orientował? Jakie PKD ma rejestratorka medyczna?
              Księgowy ma znać czynności jakie będzie wykonywała dana osoba na działalności? Rozstrzygać czy rejestratorka to bardziej telefonistka, recepcjonistka a może archiwista dokumentów elektronicznych albo pracownik biurowy? I tak analizować i znać PKD do 2000 innych zawodów? No zastanów się...
          • wrota.do.lasu Re: Kod pkd 06.08.24, 12:31
            Dodatkowo jeśli zapytasz o optymalizację, doradztwo zawsze jest 1 odp. , że się tym zajmują.
          • alpepe Re: Kod pkd 06.08.24, 14:11
            Chodzi o główną księgową. Poza tym to bardzo duże biuro, nie mówię o żadnej fakturzystce od księgi przychodów i rozchodów i JWO.
            • alpepe Re: Kod pkd 06.08.24, 14:11
              JDG, nie wiem, skąd mi się wzięło JWO.
            • nenia1 Re: Kod pkd 06.08.24, 14:16
              dalej to nie doradca podatkowy. Chyba że ma uprawnienia doradcy. Akurat z remontami, zwłaszcza na nieruchomościach, może być sporo skomplikowanych zagadnień, łącznie z definicjami wprost z prawa budowlanego. Oczywiście księgowy też zna przepisy, ale jednak od porad jest doradca podatkowy.
    • 35wcieniu Re: Kod pkd 06.08.24, 12:01
      Jak zatrudniona w placówce to po co PKD?
      Na własnej działalności jest? Wtedy może być pod tym kodem, który podałaś.
      • wrota.do.lasu Re: Kod pkd 06.08.24, 12:03
        Obecnie na Uz, od X na dg
        • alpepe Re: Kod pkd 06.08.24, 14:12
          Skopiowałam te kody, co ma tamta zalinkowana przeze mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka