wrota.do.lasu 06.08.24, 11:06 Emotka wie wszystko. Jaki kod PKD dla stanowiska rejestratorki medycznej w placówce med. BIura księgowe nie wiedzą i rozkładają ręce. 86.90E jest prawidłowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Kod pkd 06.08.24, 11:12 Może zgap z tego www.owg.pl/ceidg/rejestratorka_medyczna_anna_rozewicka_9,74,784239,7842396025 Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Kod pkd 06.08.24, 11:49 Tak widziałam to też ma ten kod. Chodzi mi o to aby wystawiać fv zw z vat Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Kod pkd 06.08.24, 11:51 Tak wogole widzę że jest problem z znalezieniem kompetentnej osoby do analizy dg... proste rozkiczenia- każdy jest chętny ale żeby optymalnie doradzić to już kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Kod pkd 06.08.24, 11:57 Weź, my jako spółka też się radziliśmy głównej księgowej, chodziło o to, jak rozliczać remonty. Wkopaliśmy się strasznie, bo nie uzyskaliśmy dobrej porady, tylko jak było po ptokach, to, nieninie, to powinno być inaczej. A pytaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kod pkd 06.08.24, 12:01 Bo takie rzeczy konsultuje się z doradcą podatkowym, nie z księgowym Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Kod pkd 06.08.24, 14:10 No i taką rzecz powinna nam powiedzieć główna księgowa, nie sądzisz? Np. sorry, to proszę pytać doradcy podatkowego. To bardzo duża firma na polskim rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kod pkd 06.08.24, 22:17 No ale to pytanie do twojej księgowej, ja osobiście wiem to od własnego- ze trudniejsze zagadnienia omawia się z doradcą. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Kod pkd 06.08.24, 12:05 No niestety, kiedyś miałam podobnie z zus. Zasięgałam nawet " porady prawnej" w kancelarii. Na szczęście wiedziałam więcej niż prawnik bo wkopalby mnie na minę. Nawet kasy nie wziął za tą pożal się Boże poradę Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Kod pkd 06.08.24, 12:06 alpepe napisała: > Weź, my jako spółka też się radziliśmy głównej księgowej, chodziło o to, jak ro > zliczać remonty. Wkopaliśmy się strasznie, bo nie uzyskaliśmy dobrej porady, ty > lko jak było po ptokach, to, nieninie, to powinno być inaczej. A pytaliśmy. > Bo ludzie są kompletnie nie zorientowani jeśli chodzi o zawód księgowego. Większość sądzi, że to osoba "od wszystkiego" taki mix prawnika i doradcy podatkowego tylko tańszy, wszystko wie, na wszystkim się zna. Po wątku świetnie to zresztą widać, oczekiwanie że biuro poda właściwe PKD... Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Kod pkd 06.08.24, 12:30 Myślę że teoretycznie lepiej powinni się orientować niż klient. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Kod pkd 06.08.24, 13:46 w czym się będzie lepiej orientował? Jakie PKD ma rejestratorka medyczna? Księgowy ma znać czynności jakie będzie wykonywała dana osoba na działalności? Rozstrzygać czy rejestratorka to bardziej telefonistka, recepcjonistka a może archiwista dokumentów elektronicznych albo pracownik biurowy? I tak analizować i znać PKD do 2000 innych zawodów? No zastanów się... Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Kod pkd 06.08.24, 12:31 Dodatkowo jeśli zapytasz o optymalizację, doradztwo zawsze jest 1 odp. , że się tym zajmują. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Kod pkd 06.08.24, 14:11 Chodzi o główną księgową. Poza tym to bardzo duże biuro, nie mówię o żadnej fakturzystce od księgi przychodów i rozchodów i JWO. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Kod pkd 06.08.24, 14:16 dalej to nie doradca podatkowy. Chyba że ma uprawnienia doradcy. Akurat z remontami, zwłaszcza na nieruchomościach, może być sporo skomplikowanych zagadnień, łącznie z definicjami wprost z prawa budowlanego. Oczywiście księgowy też zna przepisy, ale jednak od porad jest doradca podatkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kod pkd 06.08.24, 12:01 Jak zatrudniona w placówce to po co PKD? Na własnej działalności jest? Wtedy może być pod tym kodem, który podałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Kod pkd 06.08.24, 14:12 Skopiowałam te kody, co ma tamta zalinkowana przeze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś