Dodaj do ulubionych

Wakacyjne lowy

10.08.24, 16:37
Takie oto znalazlam w wakacyjnym WC. Poczulam sie jak w bajce😅 No piekne sa i wogole czego to ludzie nie wymysla.

Znalazlyscie cos fajnego na wakacjach?
Obserwuj wątek
    • lilia.z.doliny Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 16:50
      Ja uwielbiam jedną z dworcowych toalet, gdzie non stop leci Bach i inne Chopiny. Robi wrażenie big_grin
      A malowidła cudne
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 18:23
        Puacze wyobrazajac sobie te mieszanke uczuc 😀

Malowidla pochadza z wc knajpki, w ktorej mozna kupic rowniez dziela K.Marx'a i jedyne na polwyspie niesztuczne lody wloskie truskawkowe. Tak sie na swiecie porobilo🫢
    • bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 17:08
      Z przykroscia przyznaje, ze moje wakacyjno-toaletowe experiences byly tego roku beznadziejne - no comments uncertain
      Ale ... komus na plazy tak ladnie sie chcialo poukladac wiec ... "zlowilam" ku pamieci smile BTW, podobno seahorses & Dutch men sa najlepszymi ojcami swiata big_grin Cheers.
      • lilia.z.doliny Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 17:15
        Toaletowo to utkwiło mi w pamięci co innego. Sprzed lat wielu. W klubie studenckim, w WC, na drzwiach widniał napis: ZDOLNOSCI REGENERACJI SQRWYSYNSTWA MESKIEGO SĄ NIEOGRANICZONE
        • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 18:19
          Pani to ma pamiec😂

W wc zawsze jest "cos", mnie tamtego lata urzekly kopenhaskie koedukacyjne. W moim liceum tez za moich czasow tak bylo (dzis nie wiem, nawet poszlam ostatnio z corka do mojego liceum ale nas przegoniono).
          Cala droge na autostradach chodzilam do meskich bezkolejkowych w duchu "niech mi pan udowodni, ze nie jestem mezczyzna", a tu Dania uznala moje roszczenia 🥹
        • memphis90 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:47
          Ja pamiętam
          „UWAGA! Woda PRYSZCZY poza zlew!!!”
          • bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:52
            memphis90 napisała:

> Ja pamiętam
            > „UWAGA! Woda PRYSZCZY poza zlew!!!”
            >

Z pamieci to takie:
            Uwaga, spadajace lody!
            Sklep jajcarsko-owocarski
            Obsluga tylko popoludniowa
            smile Cheers.
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 18:40
        Tez bym to uwiecznila🙂 na forum chyba brak holenderskich e-partnerow ojcow dzieciom, moj stary Bugi jest ojcem z ogromnym problemem nadopiekunczosci, dopiero dzisiaj mi to przyznal po tylu latach; zrobil cos tak niesamowitego, ze mnie zabraklo tchu z wrazenia a jemu otworzylo oczy na to powazne uposledzenie

Opowiedz o tych kiblowych experiences 😜
        • bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 18:56
          boogiecat napisała:

> Opowiedz o tych kiblowych experiences 😜

To nie sa good stories - generalnie WC & showers w provincial parks kilku Canadian provinces wolaja o pomste do nieba! A do utrzymywania tychze parks wszak wszyscy jako taxpayers sie dokladamy surprised Jak wyzej - no comments suspicious
          Ale moge opowiedziec o pewnym pajaku wink Przez wiele lat jezdzac do Ottawy w tzw. warm months, zatrzymywalismy sie na municipal campground (odkad Najstarsza ma tam dom, skonczylo sie spanie pod namiotem kolo stolicy tongue_out) - bardzo fajne miejsca pod namioty, dobry dojazd ect. No ale lazienka to tzw. osobny rozdzial. Lazienka IMHO nie remontowana od zawsze, z zalozenia zbudowana nonsensownie, bo pod prysznicami wszystko drewniane (!!!) ergo czernieje, podgniwa, ogolnie not very appetizing wink No i ten pajak - przez kolejne lata dokladnie w tym samym miejscu, tym samym kacie, zawsze juz z jakimis muszkami wplecionymi w jego web. Vampire? Polar spider przezywajacy zimy? Rodzinna pajecza tradition, ze ten kat to jest tej rodziny heimat? Who knows, ale on tam zawsze byl & podejrzewam, ze wciaz jest ... for ever and ever big_grin Nazwalismy go Bazyli & gdy szlam brac shower to Stary Bi_scott zawsze kazal pozdrawiac Bazylego wink Cheers.
          • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 19:53
            Bazyli musial tam byc jakas osobistoscia, ze go zodyn nie ruszyl🤗 czy wygladal jak na obrazku?😀

Pozdrowienia dla Biscota. Moj stary B. nawet na swoje wlasne koty mowi per kot, zero poezji😫
      • majenkirr Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:27
        Piękny konik! Szkoda by mi było go zostawic😂
        • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:37
          Tym bardziej, ze jakis dziecior nieematkowy go jutro rozpruje😜
          • bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:46
            boogiecat napisała:

> Tym bardziej, ze jakis dziecior nieematkowy go jutro rozpruje😜

C'mon, miej troche wiary w grzeczne, nieematkowe Canadian kids wink Albo chociaz w nieematkowe Canadian mamas and papas big_grin Cheers.
            • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:21
              Zawsze mi bardzo milo gdy widze takie, a nawet pomniejsze, dziela nietkniete przez kilka dni, bardzo powaznie.

A w Kanadzie macie jakos lepiej ogarniety szacunek do ludzkiej pracy czy tam tworczosci, to fakt, zapomnialam o:
              - Bryanie Adamsie
              - przeformatowaniu plac w zwiazku z wartoscia pracy (tylko juz nie wiem czy ogolniekrajowo czy w publicznym)
    • elenelda Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 18:32
      Zauroczyła mnie umywalka w małej, kawiarnianej toalecie.
      • lilia.z.doliny Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:02
        O jakie śliczności!
        • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:05
          Ale niedomyta, czarny osad i fugi zaplesnione😏

• memphis90 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:48
            Taaaa, na tym zdjęciu to tak średnio higienicznie wygląda…
      • majenkirr Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:28
        Sorry, ale blee...
        • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:08
          Ty masz przeciez oko Majenkirka, a tu sie krzywisz na antyk!!!
      • elenelda Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:02
        Celowo napisałam: umywalka a nie toaletasmile
        Dodam: umywalka z XVII w.
        • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:07
          Serio??? Opowiedz cos wiecej🙂
    • eliszka25 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 19:15
      Co prawda nie z wakacji, tylko z wiosennego wypadu do Neapolu, ale toaletowo wrażenie zrobiła na mnie ubikacja, w której sprzedawano napoje. Wysikać się też można było. Już wklejałam na ematce, ale co tam 😄
      • bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 19:20
        Ah i przypomnialas Coca-Cola Museum w Atlanta (www.worldofcoca-cola.com/) - jest sala, w ktorej mozna sprobowac wszystkich ich products sprzedawanych w roznych krajach swiata. A z tej sali prosto drzwi do WC big_grin Good planning wink Cheers.
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:06
        Ja bym chciala to zabaczyc z wewnatrz😀
    • chococaffe Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 19:17
      Latem te same co roku

• boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:03
        Cudo. I szczaw widze. Nieznajdywalny u mnie. I dziekuje za ogory🥰 Letnie targi warzywne to kompletny odlot.

Porobie tez i wrzuce tu dla ciebie.
        • chococaffe Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:07
          Dawaj, czekam, uwielbiam. (jedyne co mi przeszkadza to tłumy ludzi, chyba, że bladym świtem wstaniesz)
          • bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:13
            chococaffe napisała:

> Dawaj, czekam, uwielbiam. (jedyne co mi przeszkadza to tłumy ludzi, chyba, że
            > bladym świtem wstaniesz)

Wstawanie o swicie to mnie sie kojarzy z grzybobraniem wiec here you go - tez "upolowane" w te wakacje wink Cheers.

PS. Pani gave permission zeby to photo ten-tego wink
            • chococaffe Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:23
              co to?
              • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:32
                Rydze! Nie?

Tylko kanadyjskie🤓
                • bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:43
                  boogiecat napisała:

> Rydze! Nie?
                  >
                  > Tylko kanadyjskie🤓

Hamerykanskie tongue_out Address/farmers market w Stanie Magdalleny wink Cheers.
                  • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:06
                    O Magdzie dopiero co robilam wspominki z niejaka Marinella vel VenusBoticzellego.

Magda, jesli czytasz to wiedz, ze brakuje nam tu ciebie, a ja wiem ze wstapilabys tu z jakas dziwaczna i wesola odgrzybowa historia!
                • memphis90 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:49
                  Wygląda jak rydze i kurki. A z lewej jakieś opieńki…
          • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:35
            Pojde switem specjalnie w takim razie. Jutro, przy niedzieli. Tak szczerze mowiac, to nie wiem o ktorej godzinie zaczynaja, i nigdzie nie jest to napisane, wiedza tajemna.
            Pojde na 7h30🤔
            • chococaffe Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:45
              Jak ja jestem koło 8 jest jeszcze w miarę ok, ale pół godziny póxniej ludzie już zaczynają się schodzić (oczywiscie żadnych godzin oficjalnych nie ma bo każdy zaczyna konczy jak chce
              • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:02
                Dobra, dalas mi cel w zyciu, ide tam jutro robic reportaz
                • chococaffe Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:06
                  fotoreportaż!
                  • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:24
                    Wywiady nawet zrobie😜

Ogolnie to rolnicy znowu narzekaja, pytam starego Buga "o co?", a bo pada🤷‍♀️
                    • chococaffe Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:31
                      albowiem jak mawiał profesor Gurgul (Księga Ziemianiątek) na ziemi sa 4 pory roku: za zimno, za gorąco, za sucho, za mokro
                      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:24
                        Oto sa, bladym switem o 9h30 bylo spokojniutko
                        • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:28
                          A od 10h52 do 10h57 dzwony kosciola walily co najmniej jak w Wielkanoc i Francja katolicka tlumnie udala sie na sume
                          • chococaffe Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 14:53
                            Przepięknie!
                        • bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 15:42
                          boogiecat napisała:

> Oto sa, bladym switem o 9h30 bylo spokojniutko

A tu a year ago, w tym miasteczku od parasolek big_grin calkiem juz po poludniu ... "resztki" farmers market wink Ku pamieci. Cheers.
    • chococaffe Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 19:18
      I więcej
      • memphis90 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:50
        A maliny po ile ?
        • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:01
          U mnie drozyzna
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:50
        Zobacz, bo widze ze u ciebie sa mieszane miety, u mnie rosna takie dwie odmiany- jedna lagodna i slodka, druga bardzo ostra. Robie sobie mix do dzbanka z woda.
        I wklejam jeszcze slowo z ksiegarni, bo mi sie z twoimi zdjeciami kojarzy😘
    • bywalec.hoteli Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 19:59
      Wybrałaś się do sanatorium i wybierasz się na dancing na łowy?
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:07
        Czy ty musisz byc tak wiecznie glupi?
        • bywalec.hoteli Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:36
          Ty nie skumałaś żarciki - kto tu jest głupi? 😜
          • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:41
            No dobrze, nie zrozumialam zartu, teraz juz rozumiem i sie smieje🙂.
            • bywalec.hoteli Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:12
              Brawo 🙌 😀
    • melisananosferatu Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:40
      Ja takie 'cuda':
      • bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:48
        melisananosferatu napisała:

> Ja takie 'cuda':

Co to jest to na ostatnim zdjeciu? Czy to pomalowany rock jaki ludzie zostawiali w parkach w czasie pandemic? Cheers.
        • melisananosferatu Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:04
          Tak! To dokladnie to- piesia mordysia😀
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:58
        No popatrz jak ty ladnie i milo patrzysz na swiat, zwyczajnie cie "rozpoznaje".

Nie chce tu wywolac kolejnego piekla, ale mnie z takich propagand urzekl ten afisz😉, a jakby Drams tu wpadla to na ukojenie wklejam schody do bozi

• melisananosferatu Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:20
          Cudne schody i plakat!
    • memphis90 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:57
      1.Bottoms up!
      2. Malowidła drogi krzyżowej w Szklarskiej Porębie wzmacniające religijność nawet u ateistów (każdy na ich widok krzyczy „o Jezu!”)
      3. Nie wiedziałam, że barok jest bardziej gotycki niż sam gotyk w umiłowaniu kościotrupów, czaszek i nietoperzy… 😱 (też chce taki grobowiec)
      • melisananosferatu Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:04
        Ten Jezus jest naprawde z krzyza zdjety😀
      • elinborg Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:24
        Przy Jezusie zakrzyknęłam "Boże złoty, co to jest", mąż- "Matko boska"- więc masz rację, nawet niekościelni doznają odrodzenia uczuć religijnych😂
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:30
        O kur... jezu! to sztuka prymitywna!

Ten grobowiec czyj? Kosciotrupy ladnie nozki ulozyly, tez mi sie podoba ten rozmach
    • chococaffe Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:03
      I jeszcze złowione rok temu. Żuławy, trasa w środku niczego i nagle stara grusza uginająca się od owoców. Podjechaliśmy do najbliższego domostwa zapytać się czy to ich. Tak, ich, możemy sobie nazbierać ile chcemy. Potem zaprowadzili nas do jabłonek w podobnym stanie i nawet dali torby, żebyśmy mogli sobie pozbierać. Mieliśmy potem po kilka słoiczków dżemo-chutneya do sera.
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:34
        Wspaniale. Zawsze ale to zawsze krece glowa na te nienazbierane owoce, a stary zawsze ale to zawsze mi odpowiada ze dawniej przynajmniej robili z tego alkohol 😬
    • ichi51e Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:06
      Bilibin - mam te książkę Piórko Finista jasnego sokola. Niestety było ich więcej i tych pozostałych nie mam uncertain
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:53
        !!! Dzieki, nie znalam go.

Przypomnialas mi, ze my gdzies zgubilismy pieknie ilustrowane polskie wydanie wierszy Puszkina, a ostatnio w bibliotekach calej Francji byl zmasowany atak zlodziei dziel Puszkina🙄🙄🙄
    • krwawy.lolo Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:07
      W toaletach, w których ja bywam, wygląda mniej pięknie.
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:54
        To pewnie w tej Kanadzie
        • bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 04:31
          boogiecat napisała:

> To pewnie w tej Kanadzie

Mon Dieu, mais no ... bylo fatalnie ale dalo sie skorzystac wink To zdjecie krzyczy wielkim glosem "sikaj w krzakach, plucz sie w jeziorze!" - az tak tragicznie nie bylo ... ufff big_grin Everything is relative, eh wink Cheers.
          • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:05
            Mnie te nasze toalety zainspirowaly do poszukiwan info odnosnie higieny w lochach zapominajkach, bo obejrzalam nowego Monte Cristo.
            Latwo nie bylo, ale lepiej niz sobie wyobrazalam.

Na zdjeciu Lola jest niezle ustawienie, nie trzeba (bylo) sikac w rzadku. Poza tym doceniam sklad butelek w bezpiecznym miejscu.
      • krwawy.lolo Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 08:21
        A tu mea kula. W Bangkoku.
        Poprzednie zdjęcie zrobione w Choczewie.
        • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:07
          Alez sumiennie poskreslali costam (tylko co i dlaczego?)

Nie weszlabym tam chyba😏
          • krwawy.lolo Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:37
            Rozumiem, że to przypuszczenie retoryczne. Dlaczego miałabyś wchodzić do męskiej "toalety" w Gekko Bar? smile
            • krwawy.lolo Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:45
              Chociaż, jak się zastanowię, przybytek był chyba kowydalniczy.
      • krwawy.lolo Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 10:11
        Placówka (dzisiaj)
      • krwawy.lolo Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 11:47
        A z kiblowych ewergrinów " byłem tu Tony Halik", eMatka pamięta?
      • majenkirr Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 15:06
        😂😂😂 Gorsze niż w "Misiu".
        • hermenegilda_zenia_is_back Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 13:10
          Raczej niż w Desperado, tamten kibel jest takim wzorcem z Sevres dla najobleśniejszych kibli
    • taki-sobie-nick Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:22
      Co trzyma w ręku to dziewczę na drugim zdjęciu?
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:54
        Czaszke ludzka oswietleniowa, prosto od Baby Jagi
        • taki-sobie-nick Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 22:05
          Aha, i ciebie to bawi.
          • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 22:20
            Ojezu nie mam sily na te rozmowe😩
    • wapaha Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:28
      Uwielbiam motyw czaszki
      Ostatji wypad nad jezioro-i syn wynurkował 😉
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:56
        Taka usmiechnieta🤗
        Twoj syn nurkuje?
        • wapaha Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:59
          boogiecat napisała:

> Taka usmiechnieta🤗
          > Twoj syn nurkuje?
          Zabawowo 😉
          • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 22:02
            A myslalas zeby mu zrobic prawdziwy chrzest nurka?

Ja pomyslalam dopiero w tym roku, corka juz duza- zakochala sie, odkryla nowy swiat, bardzo zadowolona (nie zadne malediwy z rafami, zwykla morska zatoka na polnocy).
            • bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 04:35
              boogiecat napisała:

> A myslalas zeby mu zrobic prawdziwy chrzest nurka?
              >
              > Ja pomyslalam dopiero w tym roku, corka juz duza- zakochala sie, odkryla nowy s
              > wiat, bardzo zadowolona (nie zadne malediwy z rafami, zwykla morska zatoka na p
              > olnocy).

Skoro juz Canada przewija sie przez watek here & there, to co mi tam - zaraklamuje local diving spot www.diversden.ca/ - a nuz Boogiekociczka sie zainteresuje wink Ale lojalnie ostrzegam - cold water - brrr big_grin Cheers.
              • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:15
                Wow dziekuje😀 w zyciu bym tego sama nie znalazla
                Ja z Kanada mam taki problem, ze wszystko by sie chcialo zobaczyc, ale kraj tak gigantyczny i nieznany (tylko troszke przez znajomych), ze nie wiadomo od czego zaczac.

Ps à propos nurkowania, to tu u mnie sa wraki niemieckich okretow wojennych i nurkuja Niemcy zeby je sobie ogladac (pan coach opowiadal) 😬😱😀
                  • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 10:36
                    Wysluchalam, poczytalam, poogladalam, eeeh Gitche Gumee, Trzy Siostry, poszukiwacze zlota, inny swiat... jak czesto jestem pod wrazeniem et tu me fais voyager😶‍🌫️
                    Dziekuje za program sezonowy, tylko co wybrac😅 najbardziej lubie zime lato i jesien😬

• wapaha Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:48
              boogiecat napisała:

>
              > Ja pomyslalam dopiero w tym roku, corka juz duza- zakochala sie, odkryla nowy s
              > wiat, bardzo zadowolona (nie zadne malediwy z rafami, zwykla morska zatoka na p
              > olnocy).

M ma uprawnienia ( PADI) i z młodym nurkuje od lat. Nie schodzą głęboko - z młodym max na 3 m ( m bez butli spokojnie na 8-10m). Nie wyraża póki co chęci by "powazniej"zgłębiać temat, może w przyszłości ? On jest tak....( nie wiem jak nazwać to w przypadku dziecka, ja u siebie nazywam to "głodem życia"-tj odkrywam tyle nowych możliwości, ścieżek, rzeczy które chcę poznać robić itd) . Przy czym jest dużo mądrzejszy ode mnie tongue_out Póki co - od wiosny coraz mocniej wciąga się w nową pasję ( miał ich kilka do niektórych wracał, inne porzucał) - a jest nią mikroskop . Mamy dwa ( jeden ruski prl i jeden nówka), ma kilkadziesiąt róznych preparatów ( ok 200 ?), robi sam swoje preparaty, doświadczenia ( np.soda+woda) i rysuje przemiany, ma kamerkę którą nagrywa obraz, dziś przywieźlismy znowu wodę z rowu melioracyjnego -znowu -bo od wiosny hodował próbkę i obserwował rozwój w niej zycia
              I-tu odzywa się jego inna pasja i charakter- sam buduje mikroskopy. Tu masz np. mikroskop z lego i szkła x2 powiększającego, i latarki obraz ( głowa komara) - rzut na szafę wink ( powiekszenie 16krotne). No i jego mikroskop w trakcie "pracy" wink
              wracając do nurkowania-gdyby wynurkował jakiś ciekawy "okaz"-to pod kątem zrobienia preparatu i ogladania go z bliska pod mikroskopem

a córka nurkuje z butlą i w piance ?

p.s. u nas-tzn w mojej szerszej okolicy , w Polsce- są jeziora na którym uczą sie nurkowie, sa organizowane kursy i egzaminy- i są "stacje" na poszczególnych glębokościach z "eksponatami" ( pojazdy)
              • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 10:52
                Dlaczego piszesz, ze syn jest madrzejszy od ciebie w egzekucji glodu zycia?🙂

Moja bombela jest "ta sama" co twoj mlody, wlacznie z mikroskopem!
                Z tym, ze ona nie zglebia az tak jak twoj syn a czytam o tym zglebianiu pasji z przyjemnoscia bo z facetem ostatnio rozprawialismy o bombeli, ze "dzisiejsze dzieci" juz tak chyba sie nie wciagaja.

I tak, bombela nurkowala w piance i z butla, do 20m zeszli, ale nawet gdy nurkowali o wiele plyciej to zostawali z 20 minut na dnie. Jest zachwycona i troche ja bolaly uszy (ma tez bole w samolocie).

Ile twoj mlody ma lat?
                • wapaha Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 12:55
                  boogiecat napisała:

> Dlaczego piszesz, ze syn jest madrzejszy od ciebie w egzekucji glodu zycia?🙂
                  Dosłownie, jest mądrzejszy, ma inny mózg 😅
                  Ja lubię masę rzeczy i jestem w nich dobra. On..jest świetny, zgłębia do cna a umysł ścisły racjonalny logiczny (ja humanistka ), ostatnio weszłam z nim w dyskusje nt paraliżu nocnego..cóż.. wiedział więcej ode mnie

>
                  > Moja bombela jest "ta sama" co twoj mlody, wlacznie z mikroskopem!
                  > Z tym, ze ona nie zglebia az tak jak twoj syn a czytam o tym zglebianiu pasji z
                  > przyjemnoscia bo z facetem ostatnio rozprawialismy o bombeli, ze "dzisiejsze d
                  > zieci" juz tak chyba sie nie wciagaja.
                  Są takie dzieci i to wcale nie ZA 😅
                  Thank you reż ma takiego dziecia ,ruskiekeniwe również

>
                  > I tak, bombela nurkowala w piance i z butla, do 20m zeszli, ale nawet gdy nurko
                  > wali o wiele plyciej to zostawali z 20 minut na dnie. Jest zachwycona i troche
                  > ja bolaly uszy (ma tez bole w samolocie).
                  Faza ,mega odważna! 🙃

>
                  > Ile twoj mlody ma lat?
                  Skończył 12
      • majenkirr Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 15:10
        wapaha napisała:
        > Ostatji wypad nad jezioro-i syn wynurkował
        😉

Ja bym tego do domu nie brała. Za dużo takich filmów ogladalam😅💀
        • wapaha Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 12:56
          majenkirr napisała:

> wapaha napisała:
          > > Ostatji wypad nad jezioro-i syn wynurkował
          😉
          >
          > Ja bym tego do domu nie brała. Za dużo takich filmów ogladalam😅💀
          >
          Duchy się mnie boją 😁suspicious
    • lilia.z.doliny Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:53
      Niestety, bez zdjęcia.
      Na drzwiach klatki schodowej w bloku: NIE JSZCZYC W PIWNICY!
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:58
        Uwazam, ze taka komunikacja dostosowana do adresata moze sie okazac skuteczna😅

Jezyk polski jest fajny🤷‍♀️
    • szara.myszka.555 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 22:29
      Akurat to dość znane folkowe ilustracje rosyjskiego artysty Ivana Bilibina - klimaty "baby jagi", i tym podobne. Dla zainteresowanych - polecam książkę Vasilisa the Beautiful, pięknie ilustrowaną.

• boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:17
        Ja tu pierwszy raz od 20 lat widze w toalecie kafelki te ilustracje, a ty mi "phi akurat to wszyscy znaja"😅
    • felicjastrelicja Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 00:32
      To są ilustracje z baśni rosyjskich. Miałam taką książkę.
      • kot.z.kosmosu Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:59
        Ja też, uwielbiam klimat Bilibina
    • ga-ti Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 09:53
      Nie mam zdjęć, ale na trasie A1 przed Toruniem była sobie toaleta z kreatywnym pracownikiem. Wszędzie poustawiane sztuczne kwiaty i poprzyklejane teksty rymowanki o pozostawieniu czystości po sobie. A w wejściu wierszyki witające gości. Aż miło było korzystać 😁
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:21
        Szkoda, ze bez zdjecia!
        Ja tez bym przegapila bo nie chodze z telefonem do wc, ale tak mnie urzekly te mini ilustracje, ze po wyjsciu poprosilam faceta zeby tez poszedl i mi napstrykal😉
    • a74-7 Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 11:41
      Gdzies w poblizu jest sraczyk ....
      • but.first.coffee Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:04
        Londyn?
        • a74-7 Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:38
          W rzeczy samej ...wink
    • a74-7 Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:45
      A tu ...Barcelona (gdzies w metrze)
    • towarzyszka_leila Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 15:39
      Toż to Iwan Bilibin, genialny rosyjski grafik! Te dwie ilustracje pochodzą z baśni starorosyjskich, do dziś żałuję, że przepadła mi ta książca w pomroce dziejów.
    • anorektycznazdzira Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 10:44
      Och, mam tę książkę, z której te ilustracje pochodzą!
      Są niesamowite, basnie zresztą też wspaniałe.
      • ichi51e Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 11:06
        Tych książek w tej serii było więcej - też mam Finista ale na pewno była też Żabka i inne
        • anorektycznazdzira Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 14:42
          <3
    • anorektycznazdzira Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 10:55
      Ten goły to Kościej Nieśmiertelny, goniący głównych bohaterów
      • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 11:06
        Prze-piekne, dzieki.

Wroce do tej kafejki powiedziec pani, ze u nas to cale forum zna te ilustracje🤷‍♀️😀 jestem pewna, ze tutaj szerokiej publice sa kompletnie nieznane
        Ematka rulez jak zwykle
    • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 15:11
      Nowy low, Ostatnia wieczerza😇
      • asia.sthm Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 10:43
        O matuś jaki piękny wàtek 🥰
        aż muszę coś na szybko dołożyć.
        Nie wiem gdzie to, ale jak pàczków nie lubię tak w pomyśle się zakochałam.
        • asia.sthm Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 11:59
          No i fotka z Finlandii, pomysł wart zapamiętania.
          • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 12:19
            Czy to droga przemiennie jednokierunkowa?🤔
            • asia.sthm Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 12:28
              Dobre pytanie big_grin
              Tam nie ma znaku ni swiatelna poczatku ani na koncu, piorun wie. Finowie maja fantazje i kazdy cos mysli.
              • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 12:54
                asia.sthm napisała:

> Finowie m
                > aja fantazje i kazdy cos mysli.
                >

😀 tylko malo ze soba rozmawiaja (widze ich jako mrukow😜)
                • asia.sthm Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 13:17
                  Przy piciu wódki nie mówià nawet na zdrowie ani skål bo nie spotykajà się po to żeby gadać tylko żeby się napić. Szkoda słòw znaczy 😆
        • boogiecat Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 12:17
          😂

To moglaby byc moja paczkarnia🥰, nazwalam mojego kota Bugiego Wladimir Bugin, a drugi kot Pongo vel Kebab to Kim Pong Un

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka