boogiecat 10.08.24, 16:37 Takie oto znalazlam w wakacyjnym WC. Poczulam sie jak w bajce😅 No piekne sa i wogole czego to ludzie nie wymysla. Znalazlyscie cos fajnego na wakacjach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilia.z.doliny Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 16:50 Ja uwielbiam jedną z dworcowych toalet, gdzie non stop leci Bach i inne Chopiny. Robi wrażenie A malowidła cudne Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 18:23 Puacze wyobrazajac sobie te mieszanke uczuc 😀 Malowidla pochadza z wc knajpki, w ktorej mozna kupic rowniez dziela K.Marx'a i jedyne na polwyspie niesztuczne lody wloskie truskawkowe. Tak sie na swiecie porobilo🫢 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 17:08 Z przykroscia przyznaje, ze moje wakacyjno-toaletowe experiences byly tego roku beznadziejne - no comments Ale ... komus na plazy tak ladnie sie chcialo poukladac wiec ... "zlowilam" ku pamieci BTW, podobno seahorses & Dutch men sa najlepszymi ojcami swiata Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 17:15 Toaletowo to utkwiło mi w pamięci co innego. Sprzed lat wielu. W klubie studenckim, w WC, na drzwiach widniał napis: ZDOLNOSCI REGENERACJI SQRWYSYNSTWA MESKIEGO SĄ NIEOGRANICZONE Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 18:19 Pani to ma pamiec😂 W wc zawsze jest "cos", mnie tamtego lata urzekly kopenhaskie koedukacyjne. W moim liceum tez za moich czasow tak bylo (dzis nie wiem, nawet poszlam ostatnio z corka do mojego liceum ale nas przegoniono). Cala droge na autostradach chodzilam do meskich bezkolejkowych w duchu "niech mi pan udowodni, ze nie jestem mezczyzna", a tu Dania uznala moje roszczenia 🥹 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:47 Ja pamiętam „UWAGA! Woda PRYSZCZY poza zlew!!!” Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:52 memphis90 napisała: > Ja pamiętam > „UWAGA! Woda PRYSZCZY poza zlew!!!” > Z pamieci to takie: Uwaga, spadajace lody! Sklep jajcarsko-owocarski Obsluga tylko popoludniowa Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 18:40 Tez bym to uwiecznila🙂 na forum chyba brak holenderskich e-partnerow ojcow dzieciom, moj stary Bugi jest ojcem z ogromnym problemem nadopiekunczosci, dopiero dzisiaj mi to przyznal po tylu latach; zrobil cos tak niesamowitego, ze mnie zabraklo tchu z wrazenia a jemu otworzylo oczy na to powazne uposledzenie Opowiedz o tych kiblowych experiences 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 18:56 boogiecat napisała: > Opowiedz o tych kiblowych experiences 😜 To nie sa good stories - generalnie WC & showers w provincial parks kilku Canadian provinces wolaja o pomste do nieba! A do utrzymywania tychze parks wszak wszyscy jako taxpayers sie dokladamy Jak wyzej - no comments Ale moge opowiedziec o pewnym pajaku Przez wiele lat jezdzac do Ottawy w tzw. warm months, zatrzymywalismy sie na municipal campground (odkad Najstarsza ma tam dom, skonczylo sie spanie pod namiotem kolo stolicy ) - bardzo fajne miejsca pod namioty, dobry dojazd ect. No ale lazienka to tzw. osobny rozdzial. Lazienka IMHO nie remontowana od zawsze, z zalozenia zbudowana nonsensownie, bo pod prysznicami wszystko drewniane (!!!) ergo czernieje, podgniwa, ogolnie not very appetizing No i ten pajak - przez kolejne lata dokladnie w tym samym miejscu, tym samym kacie, zawsze juz z jakimis muszkami wplecionymi w jego web. Vampire? Polar spider przezywajacy zimy? Rodzinna pajecza tradition, ze ten kat to jest tej rodziny heimat? Who knows, ale on tam zawsze byl & podejrzewam, ze wciaz jest ... for ever and ever Nazwalismy go Bazyli & gdy szlam brac shower to Stary Bi_scott zawsze kazal pozdrawiac Bazylego Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 19:53 Bazyli musial tam byc jakas osobistoscia, ze go zodyn nie ruszyl🤗 czy wygladal jak na obrazku?😀 Pozdrowienia dla Biscota. Moj stary B. nawet na swoje wlasne koty mowi per kot, zero poezji😫 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:27 Piękny konik! Szkoda by mi było go zostawic😂 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:37 Tym bardziej, ze jakis dziecior nieematkowy go jutro rozpruje😜 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:46 boogiecat napisała: > Tym bardziej, ze jakis dziecior nieematkowy go jutro rozpruje😜 C'mon, miej troche wiary w grzeczne, nieematkowe Canadian kids Albo chociaz w nieematkowe Canadian mamas and papas Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:21 Zawsze mi bardzo milo gdy widze takie, a nawet pomniejsze, dziela nietkniete przez kilka dni, bardzo powaznie. A w Kanadzie macie jakos lepiej ogarniety szacunek do ludzkiej pracy czy tam tworczosci, to fakt, zapomnialam o: - Bryanie Adamsie - przeformatowaniu plac w zwiazku z wartoscia pracy (tylko juz nie wiem czy ogolniekrajowo czy w publicznym) Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 18:32 Zauroczyła mnie umywalka w małej, kawiarnianej toalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:05 Ale niedomyta, czarny osad i fugi zaplesnione😏 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:48 Taaaa, na tym zdjęciu to tak średnio higienicznie wygląda… Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:08 Ty masz przeciez oko Majenkirka, a tu sie krzywisz na antyk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:02 Celowo napisałam: umywalka a nie toaleta Dodam: umywalka z XVII w. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 19:15 Co prawda nie z wakacji, tylko z wiosennego wypadu do Neapolu, ale toaletowo wrażenie zrobiła na mnie ubikacja, w której sprzedawano napoje. Wysikać się też można było. Już wklejałam na ematce, ale co tam 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 19:20 Ah i przypomnialas Coca-Cola Museum w Atlanta (www.worldofcoca-cola.com/) - jest sala, w ktorej mozna sprobowac wszystkich ich products sprzedawanych w roznych krajach swiata. A z tej sali prosto drzwi do WC Good planning Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:06 Ja bym chciala to zabaczyc z wewnatrz😀 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:03 Cudo. I szczaw widze. Nieznajdywalny u mnie. I dziekuje za ogory🥰 Letnie targi warzywne to kompletny odlot. Porobie tez i wrzuce tu dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:07 Dawaj, czekam, uwielbiam. (jedyne co mi przeszkadza to tłumy ludzi, chyba, że bladym świtem wstaniesz) Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:13 chococaffe napisała: > Dawaj, czekam, uwielbiam. (jedyne co mi przeszkadza to tłumy ludzi, chyba, że > bladym świtem wstaniesz) Wstawanie o swicie to mnie sie kojarzy z grzybobraniem wiec here you go - tez "upolowane" w te wakacje Cheers. PS. Pani gave permission zeby to photo ten-tego Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:43 boogiecat napisała: > Rydze! Nie? > > Tylko kanadyjskie🤓 Hamerykanskie Address/farmers market w Stanie Magdalleny Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:06 O Magdzie dopiero co robilam wspominki z niejaka Marinella vel VenusBoticzellego. Magda, jesli czytasz to wiedz, ze brakuje nam tu ciebie, a ja wiem ze wstapilabys tu z jakas dziwaczna i wesola odgrzybowa historia! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:49 Wygląda jak rydze i kurki. A z lewej jakieś opieńki… Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:35 Pojde switem specjalnie w takim razie. Jutro, przy niedzieli. Tak szczerze mowiac, to nie wiem o ktorej godzinie zaczynaja, i nigdzie nie jest to napisane, wiedza tajemna. Pojde na 7h30🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:45 Jak ja jestem koło 8 jest jeszcze w miarę ok, ale pół godziny póxniej ludzie już zaczynają się schodzić (oczywiscie żadnych godzin oficjalnych nie ma bo każdy zaczyna konczy jak chce Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:02 Dobra, dalas mi cel w zyciu, ide tam jutro robic reportaz Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:24 Wywiady nawet zrobie😜 Ogolnie to rolnicy znowu narzekaja, pytam starego Buga "o co?", a bo pada🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:31 albowiem jak mawiał profesor Gurgul (Księga Ziemianiątek) na ziemi sa 4 pory roku: za zimno, za gorąco, za sucho, za mokro Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:24 Oto sa, bladym switem o 9h30 bylo spokojniutko Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:28 A od 10h52 do 10h57 dzwony kosciola walily co najmniej jak w Wielkanoc i Francja katolicka tlumnie udala sie na sume Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 15:42 boogiecat napisała: > Oto sa, bladym switem o 9h30 bylo spokojniutko A tu a year ago, w tym miasteczku od parasolek calkiem juz po poludniu ... "resztki" farmers market Ku pamieci. Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:50 Zobacz, bo widze ze u ciebie sa mieszane miety, u mnie rosna takie dwie odmiany- jedna lagodna i slodka, druga bardzo ostra. Robie sobie mix do dzbanka z woda. I wklejam jeszcze slowo z ksiegarni, bo mi sie z twoimi zdjeciami kojarzy😘 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 19:59 Wybrałaś się do sanatorium i wybierasz się na dancing na łowy? Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:07 Czy ty musisz byc tak wiecznie glupi? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:36 Ty nie skumałaś żarciki - kto tu jest głupi? 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:41 No dobrze, nie zrozumialam zartu, teraz juz rozumiem i sie smieje🙂. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:48 melisananosferatu napisała: > Ja takie 'cuda': Co to jest to na ostatnim zdjeciu? Czy to pomalowany rock jaki ludzie zostawiali w parkach w czasie pandemic? Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:04 Tak! To dokladnie to- piesia mordysia😀 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:58 No popatrz jak ty ladnie i milo patrzysz na swiat, zwyczajnie cie "rozpoznaje". Nie chce tu wywolac kolejnego piekla, ale mnie z takich propagand urzekl ten afisz😉, a jakby Drams tu wpadla to na ukojenie wklejam schody do bozi Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 20:57 1.Bottoms up! 2. Malowidła drogi krzyżowej w Szklarskiej Porębie wzmacniające religijność nawet u ateistów (każdy na ich widok krzyczy „o Jezu!”) 3. Nie wiedziałam, że barok jest bardziej gotycki niż sam gotyk w umiłowaniu kościotrupów, czaszek i nietoperzy… 😱 (też chce taki grobowiec) Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:04 Ten Jezus jest naprawde z krzyza zdjety😀 Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:24 Przy Jezusie zakrzyknęłam "Boże złoty, co to jest", mąż- "Matko boska"- więc masz rację, nawet niekościelni doznają odrodzenia uczuć religijnych😂 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:30 O kur... jezu! to sztuka prymitywna! Ten grobowiec czyj? Kosciotrupy ladnie nozki ulozyly, tez mi sie podoba ten rozmach Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:03 I jeszcze złowione rok temu. Żuławy, trasa w środku niczego i nagle stara grusza uginająca się od owoców. Podjechaliśmy do najbliższego domostwa zapytać się czy to ich. Tak, ich, możemy sobie nazbierać ile chcemy. Potem zaprowadzili nas do jabłonek w podobnym stanie i nawet dali torby, żebyśmy mogli sobie pozbierać. Mieliśmy potem po kilka słoiczków dżemo-chutneya do sera. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:34 Wspaniale. Zawsze ale to zawsze krece glowa na te nienazbierane owoce, a stary zawsze ale to zawsze mi odpowiada ze dawniej przynajmniej robili z tego alkohol 😬 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:06 Bilibin - mam te książkę Piórko Finista jasnego sokola. Niestety było ich więcej i tych pozostałych nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:53 !!! Dzieki, nie znalam go. Przypomnialas mi, ze my gdzies zgubilismy pieknie ilustrowane polskie wydanie wierszy Puszkina, a ostatnio w bibliotekach calej Francji byl zmasowany atak zlodziei dziel Puszkina🙄🙄🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:07 W toaletach, w których ja bywam, wygląda mniej pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 04:31 boogiecat napisała: > To pewnie w tej Kanadzie Mon Dieu, mais no ... bylo fatalnie ale dalo sie skorzystac To zdjecie krzyczy wielkim glosem "sikaj w krzakach, plucz sie w jeziorze!" - az tak tragicznie nie bylo ... ufff Everything is relative, eh Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:05 Mnie te nasze toalety zainspirowaly do poszukiwan info odnosnie higieny w lochach zapominajkach, bo obejrzalam nowego Monte Cristo. Latwo nie bylo, ale lepiej niz sobie wyobrazalam. Na zdjeciu Lola jest niezle ustawienie, nie trzeba (bylo) sikac w rzadku. Poza tym doceniam sklad butelek w bezpiecznym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 08:21 A tu mea kula. W Bangkoku. Poprzednie zdjęcie zrobione w Choczewie. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:07 Alez sumiennie poskreslali costam (tylko co i dlaczego?) Nie weszlabym tam chyba😏 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:37 Rozumiem, że to przypuszczenie retoryczne. Dlaczego miałabyś wchodzić do męskiej "toalety" w Gekko Bar? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:45 Chociaż, jak się zastanowię, przybytek był chyba kowydalniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 11:47 A z kiblowych ewergrinów " byłem tu Tony Halik", eMatka pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 13:10 Raczej niż w Desperado, tamten kibel jest takim wzorcem z Sevres dla najobleśniejszych kibli Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:22 Co trzyma w ręku to dziewczę na drugim zdjęciu? Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:54 Czaszke ludzka oswietleniowa, prosto od Baby Jagi Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:28 Uwielbiam motyw czaszki Ostatji wypad nad jezioro-i syn wynurkował 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:56 Taka usmiechnieta🤗 Twoj syn nurkuje? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:59 boogiecat napisała: > Taka usmiechnieta🤗 > Twoj syn nurkuje? Zabawowo 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 22:02 A myslalas zeby mu zrobic prawdziwy chrzest nurka? Ja pomyslalam dopiero w tym roku, corka juz duza- zakochala sie, odkryla nowy swiat, bardzo zadowolona (nie zadne malediwy z rafami, zwykla morska zatoka na polnocy). Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 04:35 boogiecat napisała: > A myslalas zeby mu zrobic prawdziwy chrzest nurka? > > Ja pomyslalam dopiero w tym roku, corka juz duza- zakochala sie, odkryla nowy s > wiat, bardzo zadowolona (nie zadne malediwy z rafami, zwykla morska zatoka na p > olnocy). Skoro juz Canada przewija sie przez watek here & there, to co mi tam - zaraklamuje local diving spot www.diversden.ca/ - a nuz Boogiekociczka sie zainteresuje Ale lojalnie ostrzegam - cold water - brrr Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:15 Wow dziekuje😀 w zyciu bym tego sama nie znalazla Ja z Kanada mam taki problem, ze wszystko by sie chcialo zobaczyc, ale kraj tak gigantyczny i nieznany (tylko troszke przez znajomych), ze nie wiadomo od czego zaczac. Ps à propos nurkowania, to tu u mnie sa wraki niemieckich okretow wojennych i nurkuja Niemcy zeby je sobie ogladac (pan coach opowiadal) 😬😱😀 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 15:35 Well, skoro shiprewreck na tapecie, to prosze bardzo: Canadian legendary musician spiewajacy o legendary shipwreck: "The Wreck of the Edmund Fitzgerald" - Gordon Lightfoot (HD w/ Lyrics) Zima: Alberta badz Quebec, wiosna: BC, lato: Maritimes, jesien: Ontario - start planning Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 10:36 Wysluchalam, poczytalam, poogladalam, eeeh Gitche Gumee, Trzy Siostry, poszukiwacze zlota, inny swiat... jak czesto jestem pod wrazeniem et tu me fais voyager😶🌫️ Dziekuje za program sezonowy, tylko co wybrac😅 najbardziej lubie zime lato i jesien😬 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:48 boogiecat napisała: > > Ja pomyslalam dopiero w tym roku, corka juz duza- zakochala sie, odkryla nowy s > wiat, bardzo zadowolona (nie zadne malediwy z rafami, zwykla morska zatoka na p > olnocy). M ma uprawnienia ( PADI) i z młodym nurkuje od lat. Nie schodzą głęboko - z młodym max na 3 m ( m bez butli spokojnie na 8-10m). Nie wyraża póki co chęci by "powazniej"zgłębiać temat, może w przyszłości ? On jest tak....( nie wiem jak nazwać to w przypadku dziecka, ja u siebie nazywam to "głodem życia"-tj odkrywam tyle nowych możliwości, ścieżek, rzeczy które chcę poznać robić itd) . Przy czym jest dużo mądrzejszy ode mnie Póki co - od wiosny coraz mocniej wciąga się w nową pasję ( miał ich kilka do niektórych wracał, inne porzucał) - a jest nią mikroskop . Mamy dwa ( jeden ruski prl i jeden nówka), ma kilkadziesiąt róznych preparatów ( ok 200 ?), robi sam swoje preparaty, doświadczenia ( np.soda+woda) i rysuje przemiany, ma kamerkę którą nagrywa obraz, dziś przywieźlismy znowu wodę z rowu melioracyjnego -znowu -bo od wiosny hodował próbkę i obserwował rozwój w niej zycia I-tu odzywa się jego inna pasja i charakter- sam buduje mikroskopy. Tu masz np. mikroskop z lego i szkła x2 powiększającego, i latarki obraz ( głowa komara) - rzut na szafę ( powiekszenie 16krotne). No i jego mikroskop w trakcie "pracy" wracając do nurkowania-gdyby wynurkował jakiś ciekawy "okaz"-to pod kątem zrobienia preparatu i ogladania go z bliska pod mikroskopem a córka nurkuje z butlą i w piance ? p.s. u nas-tzn w mojej szerszej okolicy , w Polsce- są jeziora na którym uczą sie nurkowie, sa organizowane kursy i egzaminy- i są "stacje" na poszczególnych glębokościach z "eksponatami" ( pojazdy) Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 10:52 Dlaczego piszesz, ze syn jest madrzejszy od ciebie w egzekucji glodu zycia?🙂 Moja bombela jest "ta sama" co twoj mlody, wlacznie z mikroskopem! Z tym, ze ona nie zglebia az tak jak twoj syn a czytam o tym zglebianiu pasji z przyjemnoscia bo z facetem ostatnio rozprawialismy o bombeli, ze "dzisiejsze dzieci" juz tak chyba sie nie wciagaja. I tak, bombela nurkowala w piance i z butla, do 20m zeszli, ale nawet gdy nurkowali o wiele plyciej to zostawali z 20 minut na dnie. Jest zachwycona i troche ja bolaly uszy (ma tez bole w samolocie). Ile twoj mlody ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 12:55 boogiecat napisała: > Dlaczego piszesz, ze syn jest madrzejszy od ciebie w egzekucji glodu zycia?🙂 Dosłownie, jest mądrzejszy, ma inny mózg 😅 Ja lubię masę rzeczy i jestem w nich dobra. On..jest świetny, zgłębia do cna a umysł ścisły racjonalny logiczny (ja humanistka ), ostatnio weszłam z nim w dyskusje nt paraliżu nocnego..cóż.. wiedział więcej ode mnie > > Moja bombela jest "ta sama" co twoj mlody, wlacznie z mikroskopem! > Z tym, ze ona nie zglebia az tak jak twoj syn a czytam o tym zglebianiu pasji z > przyjemnoscia bo z facetem ostatnio rozprawialismy o bombeli, ze "dzisiejsze d > zieci" juz tak chyba sie nie wciagaja. Są takie dzieci i to wcale nie ZA 😅 Thank you reż ma takiego dziecia ,ruskiekeniwe również > > I tak, bombela nurkowala w piance i z butla, do 20m zeszli, ale nawet gdy nurko > wali o wiele plyciej to zostawali z 20 minut na dnie. Jest zachwycona i troche > ja bolaly uszy (ma tez bole w samolocie). Faza ,mega odważna! 🙃 > > Ile twoj mlody ma lat? Skończył 12 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 15:10 wapaha napisała: > Ostatji wypad nad jezioro-i syn wynurkował 😉 Ja bym tego do domu nie brała. Za dużo takich filmów ogladalam😅💀 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 12:56 majenkirr napisała: > wapaha napisała: > > Ostatji wypad nad jezioro-i syn wynurkował 😉 > > Ja bym tego do domu nie brała. Za dużo takich filmów ogladalam😅💀 > Duchy się mnie boją 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:53 Niestety, bez zdjęcia. Na drzwiach klatki schodowej w bloku: NIE JSZCZYC W PIWNICY! Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 21:58 Uwazam, ze taka komunikacja dostosowana do adresata moze sie okazac skuteczna😅 Jezyk polski jest fajny🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Wakacyjne lowy 10.08.24, 22:29 Akurat to dość znane folkowe ilustracje rosyjskiego artysty Ivana Bilibina - klimaty "baby jagi", i tym podobne. Dla zainteresowanych - polecam książkę Vasilisa the Beautiful, pięknie ilustrowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:17 Ja tu pierwszy raz od 20 lat widze w toalecie kafelki te ilustracje, a ty mi "phi akurat to wszyscy znaja"😅 Odpowiedz Link Zgłoś
felicjastrelicja Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 00:32 To są ilustracje z baśni rosyjskich. Miałam taką książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.z.kosmosu Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:59 Ja też, uwielbiam klimat Bilibina Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 09:53 Nie mam zdjęć, ale na trasie A1 przed Toruniem była sobie toaleta z kreatywnym pracownikiem. Wszędzie poustawiane sztuczne kwiaty i poprzyklejane teksty rymowanki o pozostawieniu czystości po sobie. A w wejściu wierszyki witające gości. Aż miło było korzystać 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 12:21 Szkoda, ze bez zdjecia! Ja tez bym przegapila bo nie chodze z telefonem do wc, ale tak mnie urzekly te mini ilustracje, ze po wyjsciu poprosilam faceta zeby tez poszedl i mi napstrykal😉 Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Wakacyjne lowy 11.08.24, 15:39 Toż to Iwan Bilibin, genialny rosyjski grafik! Te dwie ilustracje pochodzą z baśni starorosyjskich, do dziś żałuję, że przepadła mi ta książca w pomroce dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 10:44 Och, mam tę książkę, z której te ilustracje pochodzą! Są niesamowite, basnie zresztą też wspaniałe. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 11:06 Tych książek w tej serii było więcej - też mam Finista ale na pewno była też Żabka i inne Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 10:55 Ten goły to Kościej Nieśmiertelny, goniący głównych bohaterów Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 14.08.24, 11:06 Prze-piekne, dzieki. Wroce do tej kafejki powiedziec pani, ze u nas to cale forum zna te ilustracje🤷♀️😀 jestem pewna, ze tutaj szerokiej publice sa kompletnie nieznane Ematka rulez jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 10:43 O matuś jaki piękny wàtek 🥰 aż muszę coś na szybko dołożyć. Nie wiem gdzie to, ale jak pàczków nie lubię tak w pomyśle się zakochałam. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 11:59 No i fotka z Finlandii, pomysł wart zapamiętania. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 12:19 Czy to droga przemiennie jednokierunkowa?🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 12:28 Dobre pytanie Tam nie ma znaku ni swiatelna poczatku ani na koncu, piorun wie. Finowie maja fantazje i kazdy cos mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 12:54 asia.sthm napisała: > Finowie m > aja fantazje i kazdy cos mysli. > 😀 tylko malo ze soba rozmawiaja (widze ich jako mrukow😜) Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 13:17 Przy piciu wódki nie mówià nawet na zdrowie ani skål bo nie spotykajà się po to żeby gadać tylko żeby się napić. Szkoda słòw znaczy 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wakacyjne lowy 19.08.24, 12:17 😂 To moglaby byc moja paczkarnia🥰, nazwalam mojego kota Bugiego Wladimir Bugin, a drugi kot Pongo vel Kebab to Kim Pong Un Odpowiedz Link Zgłoś