Dodaj do ulubionych

Team #góry czy team #morze?

17.08.24, 12:11
Kocham i morze i góry i jeziora i ... nawet duże miasta. Ale jeśli musiałabym wybrać, to jednak góry. Jako dziecko jeździłam z rodzicami prawie wyłącznie nad morze. W góry wyjechałam po raz pierwszy z moim chłopakiem jak mieliśmy po18 lat. I wsiąkłam. Teraz góry zimą i latem. Morze raz na dwa lata. Mimo że Bałtyk tez uwielbiam
Obserwuj wątek
    • ophelia78 Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:13
      Tylko morze.
      Oraz miasta.
      Góry mogłyby dla mnie nie istnieć
      • midge_m Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:15
        Mam podobnie z tymże góry mogą dla mnie istnieć jako przyjemne widoczki.
    • chococaffe Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:15
      Morze, zdecydowanie (plus miasta)
    • autentyczka Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:15
      Morze na wakacji
      Góry na weekendy
    • primula.alpicola Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:16
      Uwielbiam i morza i góry, nie dam rady wybrać co bardziej.
    • kocynder Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:16
      #teambylenietlum
      Mogą być góry, ale nie rozdeptane Zakopane. Może być morze, ale nie sopocki Monciak. I tak dalej.
      • gaskama Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:18
        Gory latem... można jechać na rowerze kilka godzin i spotkać kilka osób. Nad morzem jest to trudne. IMO.
        • kocynder Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 16:34
          Nad morzem też, tylko trzeba wiedzieć dokąd jechać, anie wybierać najpopularniejsze "miejscówki". wink Oprócz tego trudno o coś piękniejszego niż pusta plaża wiosenna czy jesienna. wink
    • astomi25 Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:17
      Jestem team " odludzie".
      Obojetnie gdzie, byle bez tlumow. I morze i gory lubie tak samo, tylko jednak zawsze musze miec jakas wode. Czyli w gorach rzeczka/ strumyk to muss.
      W reszcie rejonow jezioro. wink
      • gaskama Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:20
        Ja też team odludzie (ale jak pisałam, duże miasta tez ok. Właśnie jestem w dużym mieście, ale jutro wybywamy w gory). I z mojego doświadczenia o odludzie latem łatwiej w górach.
        • chococaffe Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:38
          Latem to ja wybieram robotę w klimie. Szkoda mi urlopu na takie temperatury.
    • gryzelda71 Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:19
      Zdecydowanie morze. Uwielbiam wodę.
      Góry poza latem.
      Miasta lubię, ale jednak cuda natury na pierwszym miejscu.
    • koko8 Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:24
      Wakacje bez morza nie istnieją.
      Góry- czasem korzystam zimą, ale generalnie zbędne.
    • snakelilith Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:28
      To zależy jakie góry i jakie morze. Wysokie Alpy są lepsze od Morza Śródziemnego, a wybrzeże Morza Północnego jest lepsze od Szwarcwaldu.
    • paskudek1 Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:28
      Góry. Ewentualnie jeziora. W żadnym wypadku morze.
    • chatgris01 Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:33
      Też kocham jedno i drugie, ale jakbym miała wybrać jedno, to tylko morze, li i jedynie.
      Najlepiej Bałtyk, choć Północne i La Manche też mogą być.
    • madame_edith Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:36
      Morze i tylko morze.
    • escott Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:38
      Zdecydowanie, zdecydowanie morze. Jak nie morze to jeziorka. W górach nie widzę żadnego sensu, jak ludzie wieszają zdjęcie pod hasłem "piękny widoczek" to ja szczerze nie rozumiem o co chodzi, przecież nic nie widać bo góry wszystko zasłaniają. Też nie cierpię chodzić po nierównym terenie, ani się wspinać ani schodzić (kolana).
      • escott Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:39
        A, I miejsca bez wody są dla mnie zupełnie bez sensu - jak na przykład ludzie mają gdzieś działki pod miastem, ale bez jeziorka czy rzeczki w pobliżu, to ja szczerze nie rozumiem, po co, i po co oni tam właściwie jeżdżą big_grin Las bez wody oczywiście pięknie, na jeden weekendowy spacer, no ale przecież nie, żeby tam tydzień siedzieć.
    • lella_two Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:39
      Woda to życie😍 na codzień jeziora, od śwìęta- morze. Góry mogą być w tle, dalrkim najlepiej. Wzgórza morenowe to kształty na moją miarę, płaskie mnie przygnębia.
    • aadrianka Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:44
      Morze i jeziora. Nie lubię gór, kiepsko znoszę górski klimat - puchnę i źle mi się oddycha.
    • mamaafg Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:53
      Morze. Gory tez lubie (ogladac z dolu, wspinanie sie godzinami to dla mnie przedsionek piekla, najnudniejsza aktywnosc swiata), ale moge wytrzymac bez nich nawet kilka lat, natomiast do morza ciagnie mnie kilka razy do roku.
    • aagnes Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:58
      Morze, tylko morze min 2 tygodnie urlop nad morzem to są dla mnie wakacje. Miasta na przedłużone weekendu. Góry mogą nie istnieć.
    • kropkacom Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:58
      Tam gdzie jest ładnie. Leżenia nad wodą nie uskuteczniałam tylko w dzieciństwie.
      • kropkacom Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 12:59
        Bez nie.
    • niii Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 13:17
      Team rozmaitość i zmiana scenerii, więc dlaczego nie morze u podnóża gór? wink
      Kocham morze, lubię duże miasta. Góry też są bardzo wciągające ale nie dla mnie ze względu na klimat.
    • paola.brunetti Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 13:25
      Najlepsze są góry nad morzem, jak w Chorwacji.
      W górach lubię widoki i przestrzenie, wspinać się za bardzo nie lubię. Jeżdżę więc w miejsca, gdzie są kolejki górskie, można wjechać i potem szlakami mogę chodzić nawet i cały dzień.
      Jeśli chodzi o morze, lubię spacerować po plaży, ale nie w upały. Nie lubię tłoku na plażach, nie cierpię piasku wszędzie i bycia oblepionym solą po kąpieli i wyschnięciu. Woda przeważnie jest dla mnie za zimna, nie lubię też nurkować i zanurzać głowy. Tak więc morze tylko z lądu, ale wytrzymuję najdłużej kilka dni i mam ochotę uciekać.
    • nangaparbat3 Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 13:27
      Wczoraj po obu stronach szosy były pola ugotowane,na których rozrosły się najróżniejsze chwasty, zioła, kwiaty, gdyby ktoś chciał poczuć różnorodność , powinien się tam znaleźć. To pole chwastów po.prostu zapierało dech, tak samo jak góry, jak morze, jak jezioro. Najpiękniejsze jest to co właśnie jest.
    • kaki11 Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 13:32
      Gdybym naprawdę musiała wybrać to góry, ale prawda jest taka, że uwielbiam zarówno góry, jak i morza, jeziora
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 13:34
      Morze
    • nenia1 Re: Team #góry czy team #morze? 17.08.24, 13:37
      lubię morze, ale chyba bardziej jeziora i rzeki. Ale kocham góry, to moja wielka miłość, są piękne, tajemnicze, zmuszają do wysiłku i zachwycają swoją różnorodnością, potęgą i siłą. W górach odczuwam największy zachwyt.
      • pupu111 Re: Team #góry czy team #morze? 19.08.24, 03:03
        Co to za miejsce??
        a w temacie- to ja preferuję góry, choc morze tez lubię. w górach wole to, że sa dla mnie ciekawsze, idzie się na szlak, widoki się stale zmieniają, a nad morzem to nie bardzo wiem co robic. Lubie chodzic brzegiem i moge nawet godzinami, ale szybciej mi się to nuszi niz w górach. Nie cierpię leżenia plackiem i opalania się. Lubię trochę większe góry, np. Tatry, ew. Karkonosze, i takie w których jest sporo strumieni, gdzie mozna się ochlodzic.
      • al_sahra Re: Team #góry czy team #morze? 19.08.24, 03:36
        Albania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka