Dodaj do ulubionych

Bidon do Kankena

25.08.24, 14:40
Spełniłam dziecku wizerunkową potrzebę i dostała Kankena, ten klasyczny model. Wiedziałam, że on ma wąskie kieszenie boczne, ale aż tak, żeby żaden bidon nie wchodził.. Znacie pasujący model? Wolalabym uniknac jednorazowych butelek.
Obserwuj wątek
    • kira_03 Re: Bidon do Kankena 25.08.24, 14:52
      Nie rozumiem fenomenu Kankena, mały, niewygodny plecak, szelki wypijają się w ramiona, nawet nie ma miejsca na bidon 🤷
      • ichi51e Re: Bidon do Kankena 25.08.24, 14:57
        Podobno Klunken ale też nie plecak nie może być zbyt wypchany
    • ageman Re: Bidon do Kankena 25.08.24, 20:43
      Nam wchodzą te półlitrowe butelki dafi.

Pozdrawiam
      Aga
    • mikams75 Re: Bidon do Kankena 26.08.24, 10:54
      przy tym ksztalcie plecaka i kieszeni trzeba najpierw wlozyc butelke a pozniej reszte do plecaka. Przy plecaku wypchanym na maksa nie wejdzie nic do bocznej kieszonki.
    • n-ell Re: Bidon do Kankena 27.08.24, 21:56
      Dzieki, kupilam juz 3🫣. Fakt, praktyczny to nie jest (szczegolnie do szkoły), ale fenomen jednak rozumiem, choc mi sie bardziej Doughnuty podobają.
    • bi_scotti Re: Bidon do Kankena 27.08.24, 22:04
      Kocham Kanken miloscia wielka & wieloletnia - the best backpack ever smile Butelki waskie (zalaczam przyklad) wchodza no problem. Twoja corka ma bardzo dobry gust & ... bedzie miala proste plecy - good for her! Dobrego nowego roku szkolnego z Kanken smile Cheers.
      • kira_03 Re: Bidon do Kankena 27.08.24, 22:18
        Dobra, muszę zapyta: w jaki sposób Kankena dba o proste plecy?
        • n-ell Re: Bidon do Kankena 27.08.24, 22:32
          Tak, że musisz nosić na dwa ramiona, bo na jednym to te szelki tak się wpijają, że nie wytrzymasz 😉. A tak serio to nie wiem, ale czytałam takie opinie, że zdrowy dla pleców.
        • bi_scotti Re: Bidon do Kankena 27.08.24, 22:46
          kira_03 napisała:

> Dobra, muszę zapyta: w jaki sposób Kankena dba o proste plecy?

Troche history smile
          Straightening out a generation of schoolchildren.
          In the late 1970s, statistics showed that nearly 80 per cent of the Swedish population suffered from back pain at some point in their lives. Perhaps the most alarming aspect of this news was that back problems were starting to appear in childhood. The prevailing theory was the heavy shoulder bags popular with children at the time were causing the issue.
          Fjällräven founder Åke Nordin was following the story, and during a spring visit to Stockholm he was inspired to design a functional and comfortable square backpack just for children. It would have enough space for their schoolbooks and paper (two A4 binders to be precise) and would be made from the most durable fabric he could find. He decided to run the shoulder straps down the entire back of the bag so they would remain taut in the brackets. Finally, he included a detachable seat cushion. Stored in the interior back pocket, it prevented contents from rubbing against the back and was handy for when you needed to take a break and sit down.

Pierwszy Kanken dostalam od pewnej Dunki chyba jakos w 1979 czy zaraz na poczatku 1980 roku - tez mi sie wtedy wydawal "weird" big_grin Ale ... ilosc przeniesionej w nim "bibuly", ksiazek etc. bez zadnych skutkow ubocznych dla mojego kregoslupa, na dodatek w deszczach & sniegach wiszacych nad latarniami wink sprawily, ze jak dla mnie Kanken forever. Ja juz jestem tzw. mature woman (moze wrecz starsza pani tongue_out) & nosze Kanken od tylu lat (np. w czasie Covid okazalo sie, ze 3 butelki wina mieszcza sie amazingly well wiec spacerki do local LCBO byly tylko z Kanken big_grin) - just love it! BTW, nie mam zadnych udzialow w firmie wiec to w zadnym wypadku nie jest ukryta promocja - promise! Powoli zaczynam byc na etapie Kanken collection big_grin Cheers.
    • iberka Re: Bidon do Kankena 27.08.24, 23:49
      Moja młoda wciska kambukkę, Dafi i aquaphor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka