fibi00
09.09.24, 10:12
Czy dziecko którejś z was uszkodziło okulary w wyniku nieszczęśliwego wypadku i dostało odszkodowanie z polisy szkolnej?
W polisie mojego dziecka jest wypłata odszkodowania za zniszczone okulary w wyniku nieszczęśliwego wypadku do 300zł. No i zaszła taka sytuacja że syn wrócił ze szkoły z wykrzywionym zausznikiem (ktoś niechcący uderzył go łokciem) którego nijak nie mogę sama naprawić. Jadę dziś z okularami do optyka. No i myślałam że polisa pokryje naprawę okularów skoro jest to zawarte w umowie. No ale zagłębiłam się w warunkach i doczytałam,że wypłata odszkodowania przyznana zostanie tylko jeśli w wyniku nieszczęśliwego wypadu zostaną uszkodzone okulary oraz dojdzie do uszkodzenia ciała. Serio??? Myślałam że jednak inaczej to działa... Oprócz odszkodowania za naprawę okularów jest jeszcze naprawa aparatu słuchowego, ortodontycznego, pompy insulinowej. No a po zagłębieniu się w warunkach że wypłata tylko jeśli przy okazji dojdzie do uszkodzenia ciała. O ile aparat ortodontyczny bardzo łatwo może ciało uszkodzić to już aparat słuchowy czy pompa insulinowa już niekoniecznie.
Próbować w ogóle zgłaszać szkodę czy sobie darować?