Dodaj do ulubionych

Bordowy kolor

22.09.24, 08:10
Bardzo lubię od zawsze, a teraz podobno modny. Tak jak wcześniej chciałam znaleźć coś fajnego i było trudno z tym kolorem, tak teraz też nie potrafię.
Czy emama kupiła coś w tym kolorze? Może sweterek, torebka, spodnie? Mam trampki i new balance bordowe.
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: Bordowy kolor 22.09.24, 08:51
      Modny, a co z wanilią i beżem?!

Kolor typowo jesienny, poczekaj jeszcze trochę i pojawi się w sklepach.
      Mam, ale nie za dużo, może dlatego że jako dziecko słyszałam czesto że bordo i fiolet to dla starszych pań i postarza, ( garsonki często były w takich kolorach) I trochę tą opinią przesiąkłam wink ale teraz garsonek panie nie noszą, a kolor bordowy w sklepach jest tylko bardzo sezonowo.
      Mam plaszcz jesienny, szal, beret z antenką, sukienkę dzianinową, kilka par rajstop. Sweterek.
      Tyle, mało mimo iż jestem jesienniarą, pasuje do mojego typu urody ( razem z brązami i fioletami)
    • mabel_mora Re: Bordowy kolor 22.09.24, 08:54
      Bordo - nie znoszę i nie noszę.
      Burgund - tak.
      • pepsi.only Re: Bordowy kolor 22.09.24, 08:57
        Szczerze? Nie rozróżniam
        • mabel_mora Re: Bordowy kolor 22.09.24, 09:00
          burgund ma domieszkę fioletu
          • mebloscianka_dziadka_franka Re: Bordowy kolor 22.09.24, 11:26
            czyli buraczkowy ;P
            • javio Re: Bordowy kolor 22.09.24, 12:16
              albo wiśniowy 🍒🤔
    • primula.alpicola Re: Bordowy kolor 22.09.24, 09:04
      Nie muszę, zawsze lubiłam, więc posiadam co nieco w tym kolorze.
      W sklepach internetowych jest wysyp burgundowych ubrań.
    • alexis1121 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 09:19
      Bardzo lubię ten kolor, ale właśnie rzadko noszę. W zeszłym roku kupiłam balleriny i leżą w szafie, w tym sukienkę, ale w niej akurat ostatnio chodzę.

• mayaalex Re: Bordowy kolor 22.09.24, 09:56
        piekna sukienka!
        • alexis1121 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:11
          Dziękuję 🤩
      • mabel_mora Re: Bordowy kolor 22.09.24, 09:59
        pięknie!
        to zdjęcie specjalnie dla nas zrobilas?....tzn. ubrałaś sie i wyszłaś na korytarz zrobic zdjęcie? big_grin
        • alexis1121 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:11
          Zdjęcie jest w czwartku 🤪

• 35wcieniu Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:45
            Żeby jedno... XD
          • arabelax Re: Bordowy kolor 22.09.24, 12:09
            w okularach w pomieszczeniu robiąc zdjęcie? wink
            • alexis1121 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 12:10
              A kiedy mam je zakładać? Kiedy wiem że świeci słońce, to w nich wychodzę, nawet do garażu. Opuszczam na nos jedynie kiedy wycofuję autem, bo w garażu rzeczywiście kiepsko widać.
              • arabelax Re: Bordowy kolor 22.09.24, 18:56
                zaskoczyło mnie, że robisz zdjęcia w bloku, przy windzie w okularach slonecznych😀
            • eglantine Re: Bordowy kolor 22.09.24, 12:19
              Alexis to taka nasza Anna Wintour. smile
    • kotejka Re: Bordowy kolor 22.09.24, 09:33
      Noszę i lubię. W tym sezonie chetniej po niego siegam
      Ale faktycznie długo uważałam, że jest trudny i ciężki i za powazny
      Mam sukienki, dokupilam mały sweterek i duże szerokie spodnie typu kuloty, mam zamszowe balerinki w tym kolorze
      Zestawiam tradycyjnie, z beżem, ciepła bielą, nuda
      Ale fajnie mu robi odrobina żywej czerwieni i teraz dopiero odkryłam i kocham to polaczenie - kobaltu
      Samego kobaltu nigdy nie ubilam, bo jest zbyt jadowity w nadmiarze - ale razem z burgundem robi się bardzo ciekawy
      • mayaalex Re: Bordowy kolor 22.09.24, 09:51
        ale kobalt jest intensywnie niebieski? a nie czerwony? Dopiero kawe pije wiec moze nie rozumiem bo rzeczywiscie burgund z kobaltem moze dobrze wygladac.
        • kotejka Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:01
          No niebieski, niebieski smile
          • mabel_mora Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:04
            pdoba mi sie, dzieki za pomysl, bo bordo przy twarzy źle mi robi, a kobalt b. dobrze
            jedyne te rurki niefajne
            • kotejka Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:06
              Fasony pomijam, sweterek z pizdrykami też mi się nie podoba
              Chodziło mi o samo zestawienie smile
              • mabel_mora Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:10
                ja łączyłam burgund tylko z białym, teraz na pewno połącze z kobaltem! dzieki!
      • nuta15 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 09:53
        Ostatnio chodząc po sklepach zauważyłam, że jest wysyp bordowych ubrań, gorzej z dodatkami. Szukałam bordowej skórzanej torebki shoperki i nie znalazłam, podobnie jest z butami. W szafie mam kilka rzeczy w tym kolorze półbuty, botki zimowe, kurtkę, aksamitną marynarkę, sweter, beret i skórzane rękawiczki. Wystarczy, nie planuję nowych zakupów, ale kto wie?
        • pepsi.only Re: Bordowy kolor 22.09.24, 15:00
          Wysyp, bo JESIEŃ smile po prostu.
    • eliszka25 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 09:54
      To jeden z moich ulubionych kolorów, który bardzo ładnie pasuje do mojej cery, więc noszę od lat. Mam w szafie bluzki, sukienki, buty, torebki, kurtki, czapki, szaliki w różnych odcieniach bordo i czerwonego. Jak tylko znów pojawia się na niego moda, to uzupełniam zapasy, bo wiem, że potem przez kilka lat nie znajdę w sklepach praktycznie nic w tym kolorze.
    • miki.20105 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 09:54
      A ja w ubiegłym tygodniu kupilam na Vinted puchówkę burgundowa za 40 zł. Jest piękna i leciutka 90 % puch naturalny. Wczoraj dotarła i jest w stanie idealnym (Esprit)
      • miki.20105 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:02
        Taka
    • mayaalex Re: Bordowy kolor 22.09.24, 09:56
      Mam dwa szaliki, lata temu przywiozlam sobie z Florencji (to moje ukochane miasto, spedzalam tam dluzsze wakacje wiec tym bardziej dobrze mi sie kojarza). Raz na jakis czas wyciagam je z szafy i zakladam do czarnego lub granatowego plaszcza. I chyba zadnych innych rzeczy nie mam i nie mialam - nie dlatego, ze nie lubie, ale trudno mi znalezc cos, co by mi sie podobalo i w czym dobrze bym wygladala.
      czasami widuje ladne marynarki z aksamitu w takim kolorze ale marynarki to u mnie generalnie dramat bo albo rekawy sa za dlugie albo w biuscie sie nie zapne (albo jedno i drugie) wiec jakos jeszcze nie trafilam na taka, ktora by pasowala.
      • gris_gris Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:24
        mayaalex napisała:

> Mam dwa szaliki, lata temu przywiozlam sobie z Florencji (to moje ukochane mias
        > to, spedzalam tam dluzsze wakacje wiec tym bardziej dobrze mi sie kojarza).

Ja we Florencji mieszkałam, wiec miłość do miasta dobrze rozumiem! Właśnie tam byłam w zeszły weekend, na rocznicę ślubu. Na zakupy miałam tylko jedno popołudnie. Niestety zlikwidowali Stefanel, a liczyłam na coś fajnego stamtąd… W sklepach faktycznie dużo bordo, ale też khaki, które jest zawsze we Włoszech popularne i które bardzo lubię.
    • daniela34 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 09:57
      Kolor lubię, ale on mnie nie. Kupuję zatem moją ukochaną czerwień (oprócz swetra kupiłam jeszcze spódnicę i właśnie do mnie idzie). Jakieś burgundowe rzeczy mam - same doły, bo przy twarzy tego koloru nie chcę, więc wyciągnę je z otchłani szafy i bede zakładać od czasu do czasu.
    • mikams75 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:09
      nie, to zupelnie nie moj kolor.
    • zajonc_w Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:10
      Kolor bardzo lubię, ale on mnie wcale. I to niechodzi tylko w wersję "przy twarzy". Jeśli mam cokolwiek bordowego na sobie ludzie od razu pytają, czy się gorzej poczulam. W związku z tym, że chorowałam nie mają żadnych zahamowań i w imię niesienia pomocy pytają wprost.
      Z żalem kolorowi bordo mówię "nie"uncertain
      • zajonc_w Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:10
        *nie chodzi (matko jedyna...)
    • brenda_bee Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:13
      Nie noszę bo bordo robi mojej radiowej urodzie duże kuku. Jestem wystarczająco brzydka😁
      • zajonc_w Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:21
        O to, to... Ja mam wrażenie, że to kolor dla pięknych, szczuplych ludzi, którym nic nie jest w stanie zaszkodIćwink
        Chyba jak żaden inny uwydatnia wszystkie możliwe mankamenty
        • nuta15 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:53
          Noszony bezpośrednio prze twarzy faktycznie może źle wpływać na urodęsmile ale jasna apaszka czy szalik już sporo zmienia. W dodatkach szczególnie w połączeniu z neutralnymi barwami beżem, szarością, granatem, czarnym jest dobrą alternatywą dla czerwieni, nie tworzy dużego kontrastu i wygląda szlachetniej.
    • mama-ola Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:33
      Mam od dawna spódniczkę i krótki sweterek, latem nie nosiłam, ale może wyciągnę z szafy.
    • gris_gris Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:42
      Mam trochę ubrań w tym kolorze, a od kilku lat noszę taki płaszcz, jest nieprzemakalny, więc dodatkowy plus
      • kotejka Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:45
        Fajny, wygląda na super ciepły smile
        • gris_gris Re: Bordowy kolor 22.09.24, 20:38
          kotejka napisała:

> Fajny, wygląda na super ciepły smile

Na prawdziwa zime by sie raczej nie nadawal, ale na na zwykla deszczowa wystarczy!
    • arabelax Re: Bordowy kolor 22.09.24, 10:52
      nie lubię tego koloru. nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się że starszymi paniami.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Bordowy kolor 22.09.24, 11:24
      To świetna wiadomość, bo to jeden z wiodących koloró w mojej garderobie big_grin
      • kira_03 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 12:15
        W mojej tez, bardzo mi pasuje.
    • gryzelda71 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 11:55
      Nie mam i mieć nie będę. Nie znalazłam takiego, który by mi pasował.
    • lauren6 Re: Bordowy kolor 22.09.24, 13:39
      Od x lat nosiłam bordowe ubrania, w szczególności kurtki i płaszcze, i najzwyczajniej na świecie znudziły mi się. Właśnie zamówiłam sobie oliwkowy płaszcz, a bordo modę zostawiam innym.
    • bei Re: Bordowy kolor 22.09.24, 15:17
      Mam bluzę i koszulkę, rzadko noszę, nie przepadam za tym kolorem, nie będę nic więcej kupować tylko dlatego, że modny.
    • ardzuna Re: Bordowy kolor 22.09.24, 19:35
      Nie lubię tego koloru za bardzo, ale kilka ubrań mam. Wczoraj właśnie je przemieszczałam na bardziej eksponowane miejsca w szafie.
    • majenkirr Re: Bordowy kolor 22.09.24, 19:42
      Przymierzałam taki płaszczyk, źle wyglądałam i źle się czułam w tym kolorze.
      Miałam kiedyś taki fartuch do szkoły😅
    • autentyczka Re: Bordowy kolor 22.09.24, 20:15
      Uwielbiam, mam dużo- w zasadzie każde z wymienionych plus dużo więcej
    • taki-sobie-nick Re: Bordowy kolor 22.09.24, 20:58
      Nie, nie znoszę tego koloru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka