26.09.24, 21:15
www.on.com/en-at/
ktoś ma, używa?
dziubdziuś chce sobie kupić i sie zastanawia czy warto
aktywny sportowo, dużo chodzi, biega itp

czy po prostu jakieś skechersy, które mu sama podpowiedziałam bazując na dobrych opiniach wyczytanych tu na forum
Obserwuj wątek
    • heca007 Re: buty on 26.09.24, 21:25
      Mamy wszyscy, tzn ja , mąż i jeden syn. Drugiemu ten styl nie odpowiada. Co mogę powiedzieć, są naprawdę super wygodne i solidnie wykonane. Rzeczywiście chodzi się lekko. Ja mam białe a oni takie materiałowe bardziej. Jedna uwaga, moje czyli damskie mają zawyżoną rozmiarówkę. Niby jest 38 a tak naprawdę to jest ledwo, ledwo 37,5. Więc to jedyna marka gdzie kupuję o pół numeru większe obuwie.
      • b.bujak Re: buty on 26.09.24, 21:35
        dziękuję za komentarz;
        mierzył w sklepie stacjonarnym, więc rozmiar raczej dobrze dobierze; przymierzał właśnie takie z tkaniną;
        stwierdził, że fajne i wygodne, ale cena na tyle wysoka, że zanim kupi to woli popytać, czy warto smile
    • dekoderka Re: buty on 26.09.24, 21:31
      Badziew dla nowobogackich z ceną wywaloną w kosmos. Po pół roku przetarła się warstwa materiału z przodu. Zostaję przy Vaude.
      • engine8t Re: buty on 26.09.24, 21:46
        dekoderka napisała:

> Badziew dla nowobogackich z ceną wywaloną w kosmos. Po pół roku przetarła się w
        > arstwa materiału z przodu. Zostaję przy Vaude.
        >

Niekoniecznie to wina marki a bardziej wlasciwego dobory konstrukcji buto do sposobu uzycia.
        Dlatego kupno marki jest zludne i niewlascie podobnie jak kupwanie jedego modelu danej marki samochodu i przekladanie tego na wszytkie inne modele.
        • b.bujak Re: buty on 26.09.24, 22:12
          a to wiadomo, ze nie ma stuprocentowej reguły i gwarancji;
          zawsze są czynniki indywidualne smile
    • kasiamat00 Re: buty on 26.09.24, 21:36
      Moje podstawowe buty codzienne od 7 lat. Wygodne, malo wytrzymale, zdarlam juz co najmniej 5 par.
    • engine8t Re: buty on 26.09.24, 21:43
      Skechersy i ON to zupelnie inna klasa. Skechersy to marka popularna glownie do chodzenia i leekigo moze biegania. Wygodne na pozor bo wszedzie pelno gabki ale na powazniejsze spacery czy bieganie to nie za bardzo.
      Nie takie wazne jaka to marka ale jak sie sprawuja na nogach.
      1. Musza apsowac idealnie przy pierwszej probie
      2. Nalezy je pouzywac dluzej i sprzwdzic

Mnie np zupelnie nie pasuja na dluzsza mete ani ON ani Hoka ani Skechersy ani inne nike NB etc etc. Wszytkie sprawdzone i oceniane
      Brooks sprawuja sie najlepiej dlatego ze trzymaja stope i piete tak jak byc powinno oraz maja wlasciwa roznice wysokosci pomiedzy prodem i tylem (drop) . Ale to jestem ja i moje wymagania.. i kazdy ma inne "czule " parametry.
      • eliszka25 Re: buty on 26.09.24, 21:53
        Przecież skechersy są różne, do różnych sportów też. Ja mam np. trekkingowe i są to najwygodniejsze buty w góry, jakie kiedykolwiek miałam. Sneakersy skechers, to nie są buty do uprawiania sportów, podobnie jak jakiekolwiek inne sneakersy dowolnej firmy.
      • b.bujak Re: buty on 26.09.24, 22:05
        punkt pierwszy spełniony; w tym, problem, że skechersy też spełniają p.1
        drugi nie wiadomo smile

kiedyś kupił Hoka i są OK, więc może dlatego On mu się też spodobały - podobny styl, przynajmniej na fotkach - ale się słabo znam na takich butach
    • eliszka25 Re: buty on 26.09.24, 21:50
      Mąż jest wielbicielem on, ja wolę skechersy. Dla mnie jak na buty za taką cenę są bardzo nietrwałe. Ja moje buty noszę co najmniej 2x dłużej niż mąż swoje, zanim się rozwalą. W ubiegłe lato mężowi rozpadły się 3 pary on, a ja moje letnie skechersy nadal mam w szafie. Wyprałam i w tym roku też nosiłam, tylko dużo mniej, bo lata prawie nie mieliśmy. Kilka razy zastanawiałam się nad kupnem, bo mi się jakaś para podobała, ale w porównaniu do skechersów stosunek jakości do ceny wypada bardzo blado.
      • heca007 Re: buty on 26.09.24, 21:57
        No to moje jakieś solidne są. Razem już 6 par mamy i nigdzie nic się nie przetarło ani nie rozpadło.
        • eliszka25 Re: buty on 26.09.24, 22:00
          Mężowi psują się podeszwy i przeciera materiał na pięcie od środka. W sumie istnieje możliwość, że to mój mąż jest wyjątkowym niszczycielem butów, ale jednak oczekiwałabym, że za taką cenę wytrzymają choć jeden sezon.
          • b.bujak Re: buty on 26.09.24, 22:09
            to mu powiem, żeby teraz kupil skechersy i polował na jakieś obniżki on
            smile
            • eliszka25 Re: buty on 26.09.24, 22:38
              Wiesz, ja nie jestem do końca obiektywna, bo kocham skechersy miłością wielką. Zwłaszcza, od kiedy odkryłam te z wkładką arch fit. On mierzyłam i dla mnie daleko im do wygody skechersów, ale z kolei one też przecież nie każdemu odpowiadają.
          • tania.dorada Re: buty on 27.09.24, 16:28
            wiele opinii mówi że trwałość to nie jest ich najmocniejsza strona.
      • bi_scotti Re: buty on 27.09.24, 17:49
        eliszka25 napisała:

> Mąż jest wielbicielem on, ja wolę skechersy.

smile A ja Merrell - rozne models na rozne okolicznosci - jak dla mnie, sa nie do zdarcia, uber wygodne - kocham od lat. ON dostalam na prezent od Najmlodszego, ktory uwaza, ze sa the best ... Hmmm ... no comments ale oddalam bez zalu Najstarszej, podobno sluza jej OK na spacerki z wnuczeciem & zabawy na playground smile Kazdy ma "swoja" brand. Moj maz kupuje the cheapest no-names od lat, zdziera je w kilka tygodni, kupuje nastepne & happy jest - tak tez mozna big_grin Cheers.
    • mikams75 Re: buty on 26.09.24, 22:34
      Mnostwo ludzi je nosi, sa bardzo popularne, niektore modele nawet ladne i mierzylam ale mi nie podpasowaly. Ale ja jestem dziwna, mnie w wiekszosci butow jest niewygodnie, w sketchersach tez. Zastanawia mnie jeszcze jak wyglada czyszczenie tych butow jak bloto i syf nawlazi w dziury w podeszwach. Cena wg mnie tez mocno wygorowana i na wyprzedazach tez rzadko mozna natrafic ale to pewnie przez popularnosc.
      • kasiamat00 Re: buty on 27.09.24, 16:01
        Bloto nie jest problemem, irytujace sa kamyki, bo potrafia dosc mocno sie zaklinowac. Tak gdzies do 2021 On bylo popularne w sumie tylko w Szwajcarii, od kilku lat zrobil sie na nie potworny szal za granica, juz mnie ludzie na lotniskach zagadywali o buty. W sumie zastanawiam sie jakie wrazenie odnosza ofiary mody przylatujace do Zurychu widzac polowe populacji w tych butach big_grin
        • eliszka25 Re: buty on 27.09.24, 16:12
          Marka zyskała na popularności chyba wtedy, gdy Federer zainwestował w firmę.
    • tania.dorada Re: buty on 27.09.24, 16:27
      Mam, kocham, kupiłam jak miałam problemy spowodowane (chyba) przez inny obuw i chwilami nie mogłam chodzić z bólu, niemal od razu mi przeszły wszelkie bóle i zapomniałam że je miałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka