Dodaj do ulubionych

Wasza corka I Turek

• trudneslowa Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 21:05
      Jedyne z czym miałabym bardzo duży problem, to wyjazd "za mężem", bez względu na to, czy byłaby to Turcja, Francja, czy Australia.
    • pffpffpff Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 08:20
      W podstawówce byłam zakochana w Turku z klasy wyżej. Dzień, w którym zaczął mi mówić cześć był taki piękny 😁
      Miał na imię Mahmed i był uroczy. Tylko kiepsko się uczył.
    • m_incubo Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 10:34
      Ja nic nie robię ani nijak nie komentuję.
      Moja córka jest bardzo zdroworozsądkowa, mocno stąpająca po ziemi, nieskłonna do romantycznych, spontanicznych porywów i pełna zdrowego egoizmu, więc wierzę, że nawet jeśli wybierze Turka, to będzie to Turek najlepszy z możliwych.
    • demono2004 Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 13:19
      Nie ma takiej opcji, ponieważ moje dzieci nie mają ciągotek w strone innych kultur.
      • 71tosia Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 14:14
        Współczuje. Większość moich znajomych ma takie „ciągoty” i dlaczego mam mnóstwo niepolskich przyjaciół.
        • demono2004 Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 18:11
          71tosia napisała:

> Współczuje. Większość moich znajomych ma takie „ciągoty” i dlaczego mam mnóstwo
          > niepolskich przyjaciół.

Nie musisz współczuć. Moje dzieci znajda sobie połówke polskiej narodowości. Nie maja kompleksu bycia Polakami i inna nacja w postaci wspolmalzonka nie jest im do niczego potrzebna.
    • night_and_day Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 13:21
      Jeśli wykształcony, z dużego miasta i niereligijny, nie ma się czego obawiać.
    • klaramara33 Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 13:56
      'Najwazniejsza to milosc? '
      Tak, najważniejsza szeroko pojęta miłość w związku, która wiąże się też z szacunkiem, podziałem obowiązków. Oczywiście wybór córki szanuję bo ją kocham.
    • wena-suela Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 14:04
      Religia nie ma żadnego znaczenia. Nie jestem rasistką i jeżeli Turek, Arab czy Azjata jest fajnym człowiekiem to się cieszę. A jak się kochają to już w ogóle dobrze. Tak, miłość jest najważniejsza. A Ankara to pełne możliwości, nowoczesne miasto.
      • azalee Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 14:13
        Ja bym powiedziala, ze narodowosc/rasa nie maja zadnego znaczenia, ale religia (jakakolwiek) akurat ma ogromne znaczenie. To ona ksztaltuje system wartosci i moralnosc.
        Hipotetycznej corce odradzalabym zwiazek z osoba przesadnie religijna.
    • barbaram1 Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 18:57
      Ja raczej patrzę na człowieka, a nie na narodowość. Człowiek wyksztsłcony, z otwartym umysłem to jest coś, czego życzę moim córkom. A tak poza tym polecam na YT kanał "Kawa po turecku" - Polka opowiada o życiu we wschodniej Turcji. Jej mąż jest bardzo spoko.
      • taki-sobie-nick Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 23:48
        Polka opowiada o życiu we wschodniej Turcji. Jej m
        > ąż jest bardzo spoko.

No, jedna Polka ma męża spoko, to faktycznie pouczające.
        • chatgris01 Re: Wasza corka I Turek 16.10.24, 19:54
          Nie tylko jedna, masa Polek ma mężów Turków spoko.
    • waleria_bb Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 23:46
      To zależy od wielu czynników. Nie jest powiedziane, że chłopak z marszu będzie religijny, z tradycyjnymi wartościami itd. Za większy problem niż naradowość uważałabym postawę: rzucam wszystko dla miłości i wyjeżdżam. Tu bym tłukła do głowy, że nie warto za szybko bawić się w poważny związek, lepiej zadbać o siebie, formalne wykształcenie i pierwsze poważne prace i dopiero rozważać wyjazd.
    • madami Re: Wasza corka I Turek 14.10.24, 10:47
      Wszystko zalezy z jakiej rodziny on pochodzi - jeżeli z normalnej, postępowej, wykształconej i mało islamskiej to w sumie ok choć to zawsze będzie inna kultura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka