Dodaj do ulubionych

Wasza corka I Turek

10.10.24, 14:58
Co robi ematka.
Wasza corka, ktora miala dotad chlopakow Polakow, kolegow ze szkoly, oswiadcza, ze jest zakochana w Turku, ktory jest tutaj na wymianie I planuja wyjechac do Ankary- ona juz sie stara o przeniesienie tam I dokonczenie studiow.
Albo inaczej, samodzielna corka, pracujaca przyprowadza narzeczonego Turka I informuje, ze tam sie przeprowadzaja.
Ematka jest zadowolona? Najwazniejsza to milosc? Czy religia ukochanego bedzie waznym czynnikiem przy ocenie?
Obserwuj wątek
    • kadfael Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 15:26
      Jak do Ankary to się nie zgadzam. Co innego, gdyby było do Stambułu.
      • nangaparbat3 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 15:30
        kadfael napisała:

> Jak do Ankary to się nie zgadzam. Co innego, gdyby było do Stambułu.

😃😃😃
        Pierwsze co pomyślałam.
        • leyla76 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 15:46
          W Istambule nie chciałabym mieszkać. Miasto piękne do zwiedzenia, ale do mieszkania to nie.
          Zresztą ja wogole nie chciałabym mieszkać w Turcji. Na wakacje i krótkie okresy pobytu ok, ale mieszkać w Turcji za żadne skarby.
          • nangaparbat3 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:10
            Mój znajomy spędził na tureckiej prowincji dwa lata, potem zawsze marzył, żeby tam mieszkać na starość.
            Ja Turcji zupełnie nie znam, mam tylko takie wyobrażenie, że Istambuł jest o wiele bardziej "europejski", chodzi mi o dominujące wśród mieszkańców poglądy - podobno w Ankarze zdecydowanie bardziej tradycyjnie i populistycznie sad
            • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:37
              Niestety Istambul pełny już zakrytych kobiet.
              • nangaparbat3 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:41
                Jest świetny turecki serial na Netflixie, "Etos". Stylem przypomina filmy skandynawskie.
                • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:59
                  Oglądałam. Warty zobaczenia.
                  • nangaparbat3 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:08
                    smile
              • mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:18
                Fakt, po prostu potykałam się o hidźaby, a burki, to mi z ręki jadły
                • asia.sthm Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:20
                  Tak dla ścisłości..
                  Z ręki to fiordy jedzà, a burki to wolà z miski.
                  • mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:29
                    Absolutnie protestuje! Istanbul'skie jadły z ręki, każda miska to na rytualne ablucje była przeznaczona. Wiesz, chodzi o ablucje przed założeniem pasa szahid. Ponieważ, gdyż, albowiem Istanbul złym i niebezpiecznym miastem jest! Ja się tego trzymam
              • leyla76 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:29
                fogito napisała:

> Niestety Istambul pełny już zakrytych kobiet.

Tyle, że większość to nie Turczynki, a uchodźcy z Syrii. Niestety jest ich coraz więcej i szczerze to sami Turcy ich u siebie nie chcą. Dopiero co przeczytałem, że na Łodzi w okolicy Bodrum straż graniczna przechwyciła 85 dorosłych i 35 dzieci próbujących przedostać się do Turcji. Komentarzy tureckich pod artykułem nie będę cytować, bo są pokroju wypowiedzi niektórych naszych forumek przeciwnych muzułmanom.
                • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:56
                  Zgadza się. Turcy nie chcą uchodźców z Syrii.
                  • husky_cat Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:20
                    Jak to nie chcą braci w wierze?
                    Ale wszyscy oczekują, że Europejczycy ich przyjmą...
                    • mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:24
                      europejczycy nie chcą, moje dzieci, spuśćmy na nich atom itp, itd. Stara zdarta płyta
                      • husky_cat Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:33
                        Bo nie chcą i co zrobisz ?☺

Jak chyba doczytalas Turcy też nie chcą ☺ i co im wolno, a nam nie?
                        • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 22:36
                          Wolno im nie chcieć, ale i tak mają mnóstwo uchodźców z Syrii.
                          • leyla76 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 22:40
                            fogito napisała:

> Wolno im nie chcieć, ale i tak mają mnóstwo uchodźców z Syrii.

Małe 3 miliony albo i więcej.
            • mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:38
              W Ankarze rządzi pan Recep, w Istanbul rządzil pan Ekrem. Pierwszy pan chronicznie nie przepadał za drugim panem, który za to ciężko odpowiedział. Ankara zatem to zaścianek (wedle życzenia Erdogana), Istanbul to Europa (chociaż trochę Azja) (wstydź się Ataturk za przeniesienie stolicy) wedle aspiracji opozycyjnego Imamoglu. Tak, że ten
        • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:28
          Stambuł niebezpieczny jest i zatłoczony.
          • mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:22
            20 milionowa aglomeracja ma lepsze rozwiązania komunikacyjne niż łorsoł, o Rzymie, Paryżu nie wspomnę. Fakt, korki są, ale jak mogłoby ich przy takiej liczbie mieszkańców nie być?
          • arabelax Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:48
            samo zUo😅
    • pytajacakinga Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 15:32
      Moja corka I Turek??? Zabiła bym , tylko nie wiem czy corke czy Turka🤔
      • leyla76 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 15:43
        pytajacakinga napisał(a):

> Moja corka I Turek??? Zabiła bym , tylko nie wiem czy corke czy Turka🤔

Takie samo podejście mieli moi rodzice na początku mojej znajomości z Turkiem. My poznaliśmy sie w Londynie i jesteśmy razem 25 lat.

• mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 16:26
        Najlepiej oboje, dylemat z głowy
      • zaneta_z_neta Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 16:54
        Ja to bym nie chciała żadnej innej nacji dla dziecka. Zawsze to inne obyczaje i kultura, nawet jak zza najbliższej granicy.
        • szeptucha.z.malucha Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:21
          Moi synowie jako dzieci chcieli mieć żony ciemnoskóre lub azjatyckie i takież potomstwo. Jeszcze nie zrealizowali, nie wiem co tam im się teraz marzy. Ale cieszy ich, że kuzynka ma męża Meksykanina i dziecko wnoszące inność do naszego drzewa genealogicznego, bo ono wiele nudą- sami Polacy katolicy nawet w ośrodku reformacji, przynajmniej po mojej stroniewink
      • nangaparbat3 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:11
        Może za wcześnie czytałaś Sienkiewicza?
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 15:35
      A jak Turek nie zamierza wracać, tylko chce zostać w Polsce, to wtedy jest ok?
    • fibi00 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 15:35
      Nie mam córki ale nie widzę nic złego w zięciu Turku...
      Gorzej gdyby to był Arab- wtedy miałabym rozterki. Ale Turek?
    • szmytka1 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 15:36
      Ja nie jestem zadowolona i dziecko wychowane w moim domu będzie to wiedziało samo. Zakładam, że dziecka i tak nie przekonam, więc mu mówię, żeby pamiętało, że jak cokolwiek będzie źle, niech się zwija do domu, pomożemy.
      • husky_cat Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 15:42
        Dokładnie tak.
      • konstancja16 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 15:42
        Zaciskam zęby, przywdziewam uśmiech numer 6 i przytulam Turka do serca. Wierząc z mądrość córki i mając nadzieję, że to nie jest jej ostatni narzeczony, tylko krótkotrwała przygoda. Znając córkę jak tylko się zorientuje, że mam coś przeciwko jej planom, stanie na głowie żeby je zrealizować nawet jak już jej przestaną się podobać. Więc pije melisę i czekam na jej powrót na ojczyzny łono.
      • asia.sthm Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 15:43
        Ha ha ha, złe licho tylko czeka na takie deklaracje.
        Moja bliska koleżanka, wybitnie bojàca się islamu przekonała się ci licho umie.
        Otóż jej syn ożenił się z Kurdyjkà z Iraku, a córka po nieudanym małżeństwie jest teraz przeszczęśliwa z Turkiem.
        Koleżanka teraz też szczęśliwa majàc szczęśliwe w zwiàzkach dzieci.
        • raczek47 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 15:54
          Tak na szczęście udało mi się wychować dzieci,że nie pytają mnie o wybór swoich partnerów życiowych ani o to,co sądzę na ich temat. I one też,na szczęście nie ingerują w moje wybory.
          • ga-ti Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 16:19
            Nie pytają, ale Ty swoje pomyślisz, co?
            Gdybym widziała, że moje dziecko, dorosłe, robi coś wybitnie złego, szkodliwego, krzywdę samemu sobie, to wyraziłabym swe zdanie nawet nie pytana.
            Co nie znaczy, że tym czymś byłby związek z Turkiem.
            • zaneta_z_neta Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 16:52
              Ja gdybym miała córkę to nie chciałabym żeby się związała z kimś kto nie jest Polakiem, synom też zawsze powtarzam, że tylko Polka, bo przynajmniej kłopotów nie będzie. A jak już będą to przynajmniej na miejscu.
              • berber_rock Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:40
                synom też zawsze powtarzam, że tylko Polka, bo przynajmniej kłopotów nie będzie.

_ Jak to nie bedzie? Powiedziala mi, ze klopoty moga byc. Ja jej, ze egzamin mam ...
        • zaneta_z_neta Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 16:35
          Że wszystkich historii ta nie wydarzyła się najbardziej Asiu.
          • asia.sthm Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:08
            zaneta_z_neta napisała:

> Że wszystkich historii ta nie wydarzyła się najbardziej Asiu.

Dwie zaneciu, dwie historie. A żebyś wiedziała jakie dzieci śluczne to kapcie by ci zgniły.
            • zaneta_z_neta Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:14
              Tak tak już widzę jak kobieta z Iranu, której nosa nie wolno z domu wystawić wyszła za Polaka, pewnie go na wakacjach poznała.
              • asia.sthm Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:17
                Nawet czytać nie umiesz, a co dopiero odróżnić kraje z przerażajàcà kulturà.
                • zaneta_z_neta Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:36
                  O Jezu, bo co? Pomyliłam Iran z Irakiem? Jak 90% ludzi. Większość myli nawet Austrię z Australią i jakoś żyją, nie musisz się tak czepiać!
                  • asia.sthm Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:43
                    zaneta_z_neta napisała:

> O Jezu, bo co? Pomyliłam Iran z Irakiem? Jak 90% ludzi. Większość myli nawet Au
                    > strię z Australią i jakoś żyją, nie musisz się tak czepiać!

Jak sie tak ladnie kalasz to w nagrode ci powiem ze wszyscy mieszkamy w Sztokholmie. Wiesz Szwecja to prawie Szwajcaria, tez nikt porzadny nie rozroznia.
                    • zaneta_z_neta Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:49
                      Kalam się? Co to w ogóle za słowo? W ogóle nie pasuje, chyba ci się słowa pomyliły.
                      • mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:52
                        No cóż, raptem jedna literka: Iran - Irak, kalam-kajam. Asia tak islamsko/rozprawowo podeszła, ty toponimiastycznie, Stan gry: 1:1
                        • asia.sthm Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:19
                          > Stan gry: 1:1

Jeśli już to 1:1:1 też ładnie zagrałaś.
                          Bardzo lubimy remisy 👍
                          Zanetka gra dalej?
                          • zaneta_z_neta Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:45
                            Ja się nigdy z gry nie wycofuję. Dajesz Asia!
                            • mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:07
                              Teraz to ty dajesz!
                    • mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:46
                      A co dopiero Włochy (Italia) od Włochów (łorsoł)
                  • leyla76 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:30
                    zaneta_z_neta napisała:

> O Jezu, bo co? Pomyliłam Iran z Irakiem? Jak 90% ludzi. Większość myli nawet Au
                    > strię z Australią i jakoś żyją, nie musisz się tak czepiać!

A wiesz ilu ludzi myli Szwecję ze Szwajcarią😉
                    • zaneta_z_neta Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:33
                      No dokładnie!
                  • twinkletwinkle Re: Wasza corka I Turek 12.10.24, 08:13
                    Jasne, nie można się czepiać.
                    Jak polską wioskę Paryż pomyli się z oryginalną stolicą, to żaden problem, bo i tak są tam pola. Zdaniem geokumatych, elizejskie wink
              • berber_rock Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:37
                zaneta_z_neta napisała:

> Tak tak już widzę jak kobieta z Iranu, której nosa nie wolno z domu wystawić

Ty bylas kiedys w Iranie?
                Czy w gazetach to przeczytalas?
                • zaneta_z_neta Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:42
                  A ty byłaś?? Nie znam nikogo kto tam jeździ, to nie jest miejsce na wakacje, no chyba że chcesz mieć obciętą głowę. Oczywiście zaraz się okaże, że 90% ematek spędza w Iranie każde wakacje.
                  • berber_rock Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:45
                    zaneta_z_neta napisała:

> A ty byłaś??
                    Tak. I powiem ze nawet chce pojechac jeszcze raz ...

Nie znam nikogo kto tam jeździ, to nie jest miejsce na wakacje, no
                    > chyba że chcesz mieć obciętą głowę.

Glupias jak but i krajow nie odrozniasz.

• zaneta_z_neta Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:57
                      Czy ty twierdzisz, że w Iran to państwo turystyczne, respektuje się prawa kobiet i nie obcina się tam głów?
                      • berber_rock Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 22:01
                        Twierdzę że to kraj, który ma 5 tys lat bogatej historii, przepiękne zabytki i najprzyjazniej nastawionych ludzi na świecie.
                        (Oczywiście tych którym nie ucięto jeszcze głowy smile).
                        • nick_z_desperacji2 Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 00:38
                          www.bankier.pl/wiadomosc/Iran-zaostrza-prawo-Za-nieodpowiedni-stroj-kobietom-bedzie-grozic-nawet-10-lat-wiezienia-8604617.html
                          www.amnesty.org.pl/akcje/petycja__iranski_raper_skazany/
                          Piękny kraj, nic tylko jechać. 🙄
                    • volta2 Re: Wasza corka I Turek 16.10.24, 17:44
                      ja też byłam, ale iranek swobodnie sobie wybierających na randki europejczyków nie spotykałam w parkach (owszem, ze swojakami się lekko dotykali, ale to by było na tyle)

i nie, nie mylę iranu z irakiem

nei wiem, co to pytanie miało wnieść do dyskusji poza przypomnieniem, że byłaś w iranie. jak się ma wizę to można jechać, to nie żaden wyczyn przecież (no może teraz to nie najlepsza pora)
                  • imponderabilia20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:58
                    No ja akurat znam sporo ludzi zwiedzających Iran i byli oni wręcz zachwyceni. Ponoć cola jest słodsza niż gdzie indziej.
    • imponderabilia20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 16:16
      Miałam rok nad sobą wynajmujących mieszkanie Turków. Niby studenci, ale gnili do 15, darli japy po nocach, no jadaczki im się nie zamykały. Nie wytrzymałabym nerwowo, może dlatego, że mnie irytują ludzi którzy non stop gadają i co drugie słowo idiotycznie się rechoczą. Za to kapali się każdy 3 razy dziennie po ok. pół godziny i często odkurzali.
      • imponderabilia20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 16:21
        A i jeszcze jedno, już o tym tu pisałam kiedyś - oni non stop świecili światło, nawet jak ich godzinami w domu nie było. Także utrzymywanie takiego Turka to droga impreza.
        • szarmszejk123 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 16:54
          A to Turek sam się utrzymać nie może? Niby dlaczego? 🤔
      • asia.sthm Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:11
        A oni nie pod tobà mieszkali? Z góry ich szpiegowałaś w ogródku cała oburzona na kwaśno.
        • imponderabilia20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:55
          To nie ja. Nie mam ogródka. Mieszkali nade mną. Niestety jak można mieszka bydło to wszystko słychać. Teraz mieszkają nowi i prawie nic nie słychać.

I tak, masz rację - bydlęce zachowania oburzają mnie na kwasno!😂🤦 A ciebie nie?
      • taki-sobie-nick Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 21:37
        imponderabilia20 napisała:

> Miałam rok nad sobą wynajmujących mieszkanie Turków. Niby studenci, ale gnili d
        > o 15, darli japy po nocach, no jadaczki im się nie zamykały. Nie wytrzymałabym
        > nerwowo, może dlatego, że mnie irytują ludzi którzy non stop gadają i co drugie
        > słowo idiotycznie się rechoczą.

To może być kwestia środowiska, nie nacji.

Za to kapali się każdy 3 razy dziennie po ok.
        > pół godziny i często odkurzali.

Czyścioszki.
    • heniek.8 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 16:26
      jeżeli to muzułmanin, to niech jadą
    • szarmszejk123 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 16:54
      Nie mam nic do Turków, znam kilku, porządni ludzie.
      Mąż pracuje m.in. z Turkami i mówi, że pracują o wiele lepiej i zgodnej ( w tej pracy to ważne) niż np. Portugalczycy czy Hiszpanie.

Na koniec i tak wszystko zależy od konkretnego człowieka.
      • klaramara33 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:27
        szarmszejk123 napisał(a):

> Nie mam nic do Turków, znam kilku, porządni ludzie.
        > Mąż pracuje m.in. z Turkami i mówi, że pracują o wiele lepiej i zgodnej ( w tej
        > pracy to ważne) niż np. Portugalczycy czy Hiszpanie.
        >
        > Na koniec i tak wszystko zależy od konkretnego człowieka.
        Też zauważyłam, że sprytni i pracowici. No ale w związku to chyba ci ze wschodu Turcji niedobrzy mężowie jak dla Europejki.
    • nangaparbat3 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:26
      Na dobrą sprawę to już chyba lepszy Turek niż Duńczyk (zob. wątek prysznicowy).

A tak na marginesie:
      Widząc w tv na zbliżeniu turecką reprezentację w footballu odczułam zdumienie, całkiem silne, że Turcy wyglądają jak normalni ludzie i w dodatku niektórzy są bardzo atrakcyjni. Mówiąc wprost, w pierwszej chwili zdumiało mnie, że Turcy to ludzie. To zdumienie mnie samą zdumiało, nie odczułam nigdy niczego podobnego na widok ludzi jakiegokolwiek pochodzenia. Z czasem doszłam do wniosku, że za wcześnie przeczytałam Trylogię (miałam niecałe 10 lat) i przyjęłam ją bardzo wprost i bardzo naiwnie. Pohaniec sprośny to pohaniec sprośny, koniec kropka (wiem, że Kochanowski, ale nie mogę się powstrzymac).
      • szarmszejk123 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:27
        "niektórzy są bardzo atrakcyjni."

Niektórzy są, to prawda. Faceci bardzo o siebie dbają.
      • primula.alpicola Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:10
        nangaparbat3 napisała:

Mówiąc wprost, w pierwszej chwili zdumiało mnie, że Turcy to
        > ludzie.
        >

Co.

N/t ufam że córki są wystarczająco mądre żeby dobrze wybrać partnera.
        Jednak obawa by się pojawiła, w sumie to w przypadku każdego cudzoziemca; kiedy są dzieci i rozstanie/rozwód, to jest trudniej niż w przypadku krajana.
        • pade Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:56
          Primula, pytałaś ostatnio o tinty. Jeśli nic nie znalazłaś to polecam olejek do ust z eveline. Barwi, nie odbija się na szkle, dość długo trzyma i praktycznie nie wysusza, dopiero po 2-3 godzinach mam potrzebę natłuszczenia ust.
          • primula.alpicola Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:14
            O dzięki, zobaczę zaraz😊
            • znowu.to.samo Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 22:03
              Sporo yutuberek zachwala ten olejek
              A nie błyszczy się przesadnie?
              Bo ja nie lubię jak mi się usta zbyt mocno świecą
              • pade Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 09:29
                Błyszczy się kilkanaście minut maks. Szybko się wchłania.
                Jedyny minus to kolory - mały wybór.
                • primula.alpicola Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 13:22
                  Zamówiłam 3 i 4
                  • pade Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 13:30
                    ja mam 4 i 5
      • chatgris01 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:40
        Nanga, jaja sobie robisz? Turcy to Europejczycy, jak jesteś na lotnisku i ląduje samolot z Istambułu, to (nie słysząc języka) nie odróżnisz pasażerów od Europejczyków z południa, typ fizyczny i ubrania podobne.
        • zaneta_z_neta Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:14
          Czy ona nie jest przypadkiem nauczycielką?
        • nangaparbat3 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 22:21
          A mogłabyś tak przeczytać jeszcze raz, i przekonać się, że piszę o zaszczepionym przez literature uprzedzeniu, którego nie należy utożsamiać z tym, co myślę?
        • nangaparbat3 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 22:22
          Ty też? Proszę, przeczytaj jeszcze raz co napisałam.
    • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:34
      Zanim kilku Turków zarówno w Polsce i w Stanach. Są bardzo przedsiębiorczy a swoje żony traktują jak księżniczki. Jest jeden wyjątek, ale to fajny facet tylko w typie luzaka. Rozwiedziony z Polką.
      • primula.alpicola Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:14
        fogito napisała:

> a sw
        > oje żony traktują jak księżniczki.

Yhm, widziałam na urlopie... żona z dziecmi do pokoju, a pan do rana flirtuje z turystkami.
        Na plaży, pan flirtuje z turystkami i przynosi im trunki, a Żona Księżniczka 10 metrów dalej przy brzegu pilnuje dzieci.
        • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:31
          To pewnie ci niewykształceni. Ja znam tylko wykształconych.
          • primula.alpicola Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:17
            fogito napisała:

> To pewnie ci niewykształceni. Ja znam tylko wykształconych.

Na pewno.
            Gdyż wykształcenie gwarantuje wierność mężczyzn tureckich i innych nacji.
            • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 22:40
              A ktoś coś o wierności pisał?
        • leyla76 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:41
          primula.alpicola napisała:

> fogito napisała:
          >
          > > a sw
          > > oje żony traktują jak księżniczki.
          >
          > Yhm, widziałam na urlopie... żona z dziecmi do pokoju, a pan do rana flirtuje z
          > turystkami.
          > Na plaży, pan flirtuje z turystkami i przynosi im trunki, a Żona Księżniczka 10
          > metrów dalej przy brzegu pilnuje dzieci.

Szczerze to ludzie są różni i nie ma znaczenia czy to Turek, Polak czy inna nacja. Są tacy co traktują żonę jak księżniczkę , oraz tacy co nie.
          Dodam, że turczynki są bardzo wymagające i pyskate i nie każda daje sobie w kaszę dmuchać. No ale to samo można powiedzieć o Polkach .
          • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:49
            Oj tak. Znam taką 😛
        • karyna-z-radzymina Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:00
          To są księżniczki w zamkowej wiezy
        • mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:05
          A ja widziałam (Jordania), żony w tradycyjnych muzułmańskich strojach na leżakach, panów z dziećmi w morzu/basenie, Panowie bardzo zaangażowani w zabawianie dzieci, panie łagodnie uśmiechnięte. No, pod waunkiem, że nie nosiły nikabu/burki. Jak nosiły...
    • wicehrabia_julian Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:42
      zapomnialosiehehe1 napisała:

> Najwazniejsza to milosc? Czy religia ukochanego bedzie
      > waznym czynnikiem przy ocenie?

Ja miałbym pretensje do siebie, że nie wychowałem właściwie córki, która powinna w tym wieku wiedzieć,, że Sobieski nie na darmo gromił „tureckiego gada”
      • asia.sthm Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:46
        wicehrabia_julian napisał:

> Ja miałbym pretensje do siebie, że nie wychowałem właściwie córki, która powinn
        > a w tym wieku wiedzieć,, że Sobieski nie na darmo gromił „tureckiego gada”

O matko swieta, to co ja teraz mojej szwedzkiej rodzinie powiem?
        • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 17:59
          🤣🤣🤣
      • mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:13
        Może twoje samopretensje rozwodnił by fakt, że Turcja nie uznała rozbiorów Polski
    • karyna-z-radzymina [...] 10.10.24, 17:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:00
        Znaczy tylko chłopcy z konfy 🙄
        • karyna-z-radzymina Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:45
          Sama jesteś chłopiec z konfy
          • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:50
            Jeśli już to dziewczyna 😜
            • karyna-z-radzymina Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:00
              Nie
              • fogito Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:02
                🫣
      • chatgris01 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:42
        Turcy a Arabowie to zupełnie inne nacje (a najśmieszniejsze, że Turcy Arabów nie lubią).
        • karyna-z-radzymina Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:02
          Nieważne, żadnych turkow w mojej rodzinie nie będzie. Lubicie takie dzikie klimaty to wysyłajcie tam swoje córki, moja się za turka wyda po moim i męża trupie
          • 71tosia Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:27
            Swojski Pietrek z ławeczki pod gs em zieciem dla Kataryna będzie wręcz wymarzonym.
      • 71tosia Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:13
        Cyklistów zapomniałaś wymienić smile
    • mamaafg Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:04
      Zawsze moze byc gorzej. Moglaby przyprowadzic Polaka 😱
      • chatgris01 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:43
        big_grin
    • furiatka_wariatka Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:15
      Jest taka instagramerka: jaknatureckimkazaniu, właśnie taki przypadek, jak twoja córka. Wyjechała za chłopem do Turcji i została instagramerek ą, może to nią się twoja córka zainspirowała.
      Zupełnie nie wiem jak bym zareagowała, pewnie by mi było szkoda, że tak daleko chce wyjechać. Ale podobnie jak by chciała wyjechać do usa na przykład. No ale niby co możesz zrobić?
    • mayaalex Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:19
      ja mam meza Turka - dobrze gotuje i piekne dzieci zrobil wiec bardzo polecam. Ankara jednakowoz brzydka jest, tyle jest ladnych miejsc nad morzem, niech jeszcze miejscowke przemysla.
      • leyla76 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 18:43
        Dokładnie , nad morzem to parę miesięcy mogłabym pomieszkać, ale nigdy na stałe.
        • hugo43 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:10
          Byłam ta córka,męża Turka mam od 18 lat,dzieci nieprzeciętnie ładne,wielojęzyczne.Moi rodzice robili straszne cyrki ,by do małżeństwa nie doszło😀Małżeństwo trwa,niesmak po tym czasie pozostał na zawsze.powiedzmy ,że jest poprawnie,ale więcej czasu spędzam z teściami i rodziną męża na wschodzie Turcji ,niż z rodzicami w Polsce.Ogolnie wiekszosc znanych mi rodzin pol-tur,wiedzie życie dość dostatnie,mocno wakacyjne 😝no bo w najgorszym wypadku można porezydowac na riwierze tureckiej parę tygodni latem.
    • kozica111 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:11
      Kompletnie nie kumam problemu, jak wartościowy człowiek to w czym problem?
      • sueellen Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:19
        kozica111 napisała:

> Kompletnie nie kumam problemu, jak wartościowy człowiek to w czym problem?

Bardziej o mieszkaniu w Turcji. Turek w zachodniej Europie a Turek w Turcji to dwa światy. Poza tym znam takie historie z Turkami że o słodki jeżu, nie do uwierzenia. Generalnie przeciętna turecka kobieta nie nic przeciwko temu by mąż miałki kochanki.
        • leyla76 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:27
          Naprawdę, ja chyba inne tureckie kobiety znam .
        • fogito Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 06:01
          Podobnie jest we Włoszech. Po ślubie panowie rozglądają się wokół… 😛
          • chatgris01 Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 17:54
            Panie też chyba (we Włoszech). A w XVIII wieku mieli nawet oficjalną instytucję kochanka cool
            pl.wikipedia.org/wiki/Cicisbeo
            • fogito Re: Wasza corka I Turek 11.10.24, 23:34
              Jakie to praktyczne 😎
    • sueellen Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:17
      Córce polecam najpierw przeczytanie książek Pamuka. Na 100% są po polsku. Dowie się wiele o tureckiej mentalności.
    • mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:21
      A jakby mi tak fogla lub łupieżce przyprowadziła... Cóż wyobraźni mi nie staje, tym bardziej, że nie mam córki. Chociaż zalewska, kempa, becia., ... hmmmm wybiegłabym z wrzaskiem!
    • karyna-z-radzymina Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:23
      Wszyscy psychole są tak samo niemiłe widziani w mojej rodzinie
      • 71tosia Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:30
        Ciekawa musi być ta twoja definicja psychola skoro swoje poglądy uważasz za normę smile
    • bistian Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 19:44
      Biorę Turka na stronę i staram się mu wyperswadować ten związek, dla dobra Turka.
      Widziałem w niedzielę taką parę, Turek i Turczynka, młode małżeństwo. Przykro było patrzeć na gościa, taki pantoflarz, a tak zaślepiony, że nie widzi w jakim jest bagnie. Pani straszna, charakter paskudny, apodyktyczna i bezlitosna, wrogowi bym nie polecił.
      Polki nie będą lepsze od tej pani.
    • kozica111 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:01
      Jako młoda dziewczyna wyjechałam do Ameryki Północnej, zwiedziłam USA, Kanadę.Widziałam przedstawicieli wielu narodowości i w bogatych osiedlach i w biednych.Jedyne co mnie zaskoczyło to to, ze nie byłam w stanie poczuć sie komfortowo w towarzystwie Chińczyków, dziwni ludzie, dziwna kultura i priorytety oraz sposób zachowania.
      • 71tosia Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:35
        Przez prawie rok dzieliłam mieszkanie w Stanach z koleżanką z Chin i było całkiem fajnie. Jakieś różnice kulturowe były ale ogolnie dobrze się dogadywaliśmy.
    • konsta-is-me Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:29
      Turcy bywają też chrześcijanami- odn.religii.
      Zależy czy wykształcony Turek z dużego miasta ,czy tradycjonalistą z zapadłej wsi.
      No niestety, czy się to komu podoba czy nie ,to najczęściej robi dużą różnicę .
      • 71tosia Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:42
        w Polsce podobnie - wystarczy pooglądać program „rolnik szuka zony” by zauważyć różnice smile
        • chatgris01 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 21:11
          Wszędzie podobnie w sumie. Tylko proporcje wielkomiejskich postępowych vs tradycjonalistów z zapadłej wsi bywają w różnych krajach różne...
    • mizantropka_20 Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:42
      Większość na tym forum ciebie też ma dość. Przejmujesz się tym jakoś? Nie sądzę. A teraz...raz, dwa, trzy: Europejczycy, moje dzieci, bagnet na broń i tak kdz
    • chicarica Re: Wasza corka I Turek 10.10.24, 20:56
      Turcy są często świetnie wykształceni i bardzo europejscy.
      Chyba wszystko zależy jakim jest człowiekiem, nie? Nie chciałabym zięcia zacofanego pastucha, nieważne czy z Turcji czy z Podkarpacia. Chwała bogini nie mam córki. Ani syna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka