Dodaj do ulubionych

Gdzie te wątki?

21.11.24, 20:42
Dwa lata, rok temu, ba, nawet kilka miesięcy temu kwitły wątki z analizami i przewidywaniami. Princesska upychała mąkę za listwami, buldog śledził sytuację na froncie.
A teraz zrobiło się mocno groźnie i zapadła cisza (przed burzą?).
Jesteście zmęczone tematem, życie toczy się dalej, czy milczycie, żeby nie karmić trolli i nie nakręcać się nawzajem, bo to woda na młyn wiadomo kogo?
Obserwuj wątek
    • skumbrie Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 20:47
      2/10
    • taki-sobie-nick Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 20:55
      No, zrobiło się groźnie. A "przyjaciele" zza wielkiej wody najpierw wrzeszczeli, że nie wolno się bać, a teraz zbierają d... z Kijowa.

• taki-sobie-nick Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 20:56
        Najsmutniejsze są jednak wpisy jakichś typów, jak to owym typom kompletnie nie przeszkadzałoby potencjalne zniszczenie "Warszawki".
        • princesswhitewolf Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 22:27
          Chyba tylko co niektorym Rosjanom by to nie przeszkadzalo. Warszawa dosyc wycierpiala juz
    • sandy_cheeks Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 21:21
      Mnie ten temat średnio grzeje, ale ostatnio byłam w biurze (na codzień tyram z domu) i napatoczyłam się na rozkminy wojenne moich współpracowników. Ewidentnie inspirowane aktualnymi wydarzeniami i zaleceniami dla obywateli Szwecji dot. ewentualnego rozlania się wojny.
      Chłopaki planowali co spakować do plecaków ucieczkowych i gdzie, kiedy i jak zwiewać z domów.

Wnioski dość banalne - spadać na prowincję, a jak za granicę to co najmniej na tydzień przed oficjalnym wybuchem wojny.
      Zdania rozbieżne były jaką walutę kupować teraz, żeby za bardzo nie stracić na kursie. Trzymać w domu w keszu, a w razie czego szybko dopakować do plecaka - euro, franki, funty, czy złoto w mini sztabkach, bo że pln poleci w dół to pewne. Jeszcze kilka tematów było w tym duchu, dziwna rozmowa. Nie wiedziałam, że niektórzy już mają konkretne plany i miejsca ewakuacji, zgromadzone jakieś zapasy i sprzęty, uhm…
      • taki-sobie-nick Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 21:29
        Preppersi.
        • sandy_cheeks Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 21:47
          Nom właśnie nie, zwykli deweloperzy i analitycy, raczej panowie wygodni. Gadałam potem z konkubinem, ma podobne zdanie, w sumie rozsądne…
          • taki-sobie-nick Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 21:51
            sandy_cheeks napisała:

> Nom właśnie nie, zwykli deweloperzy i analitycy, raczej panowie wygodni. Gadała
            > m potem z konkubinem, ma podobne zdanie, w sumie rozsądne…

Nie wiem, czy pprepersi są wygodni, ale z pewnością mają sporo pieniędzy na prepping, więc zapewne są dobrze sytuowani. Odpisałam półżartem, półserio.
            • princesswhitewolf Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 22:31
              A co tu jest do zartowania by bylo pol zartem? 🤦🏼‍♀️
      • princesswhitewolf Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 22:53
        >, a jak za granicę to co najmniej na tydzień przed oficjalnym wybuchem wojny

Tak, bo bedzie ogloszenie ze za tydzień bedzie wojna 🤦🏼‍♀️
        • joola Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 23:06
          Były rozkminy skąd pozyskać takie informacje, znajomi w wojsku, ministerstwach, służbach.

O Ukrainie przecież wszystkie media trąbiły co najmniej na kilka dni przed, tylko ludzie nie wierzyli, że ruskie wejdą. Teraz raczej by się nie zastanawiali tylko brali dudy w troki...
          • princesswhitewolf Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 23:24
            Ja tam uwazam, ze to sie nagle bedzie dzialo i szybko teraz. Najpierw Putin teraz zacznie atakowac tereny na Ukrainie przy granicy polskiej. Zrobi pokazowkena poczatek. Mowilam tutaj o tym z rok temu to pare " wszechwiedzących" mnie wysmialo.
      • pani.asma Re: Gdzie te wątki? 23.11.24, 07:54
        Dlaczego ucieka się tydzień przed wybuchem wojny i skąd wie się datę ?
    • taki-sobie-nick [...] 21.11.24, 21:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • buldog2 Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 21:48
        Moim zdaniem daleko do tego. Kto miałby walczyć z kim? Nie bardzo widzę, bo Chiny na wojnę z USA niegotowe, i o co miałyby walczyć - o Ukrainę (czy przeciw)? Nonsens.
        A bez Chin wojny światowej nie ma. Z Rosją tylko lokalna i nie sądzę by NATO nas opuściło. Rosja nie radzi sobie z Ukrainą prawie bez państwa (za to ze złodziejami), rezerwy wyczerpują się, a tu nagle dochodziłaby wojna z kilkoma państwami, piszę o minimum - Polską, Finlandią, Szwecją, państwami bałtyckimi - chyba ok. 70 mln ludzi i sensowne (polska w miarę) armie. Bardzo mało prawdopodobne.
        • buldog2 Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 21:52
          A reszta NATO dawałaby wszelką pomoc, mówię o wariancie minimum, a obstawiam, że państw walczących po naszej stronie byłoby więcej.
          • tanebo0001 Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 22:02
            Komentarzy nie ma bo wszystko już powiedziano, Sęk w tym że Putin jest jak Hitler w 45' - jedyne co mu pozostało to upór i czekanie na cud. Chiny nie zaczną żadnej wojny z zachodem bo bez zachodu Chiny są trupem. Nie mają popytu wewnętrznego i nigdy nie będą go mieli. A wątpię żeby posłali rpozieszczonych jedynaków na śmierć.
            • buldog2 Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 10:06
              Rozpieszczonych jedynaków przezornie ewakuowano z Placu Tiananmen, została naiwna czerń. Teraz byliby chronieni jeszcze bardziej. Poza tym zgoda.
              • tapatik Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 14:51
                Rzecz w tym, że po polityce jednego dziecka (zlikwidowanej już) mamy w Chinach prawie samych jedynaków. I trochę starszych sióstr, bo jak się urodziła dziewczynka, to można było zdecydować się na kolejne dziecko.
        • tapatik Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 22:18
          Chiny mogą walczyć o Chiny smile
          Przypominam, że mamy dwa państwa - Chińską Republikę Ludową oraz Republikę Chińską zwaną Tajwanem. Obie siebie nie uznają, obie uważają, że są tymi jedynymi Chinami, przy czym ChRL ma "drobną" przewagę liczebną nad Tajwanem, ale nie zaczyna wojny ze względu na USA, które się do tej wojny wmieszają.
          • tanebo0001 Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 22:23
            Zajmą Tajwan i co dalej? Sankcje. Nikt już nie kupi chińskich iphonów...
            • tapatik Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 15:19
              Nie wszyscy przystąpią do sankcji. Dodatkowo Chiny mają dużo własnych konsumentów. Owszem, produkcja spadnie, ale za to mogą zdobyć technologie, do których obecnie nie mają dostępu, a które ma RCh.
        • princesswhitewolf Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 22:32
          >A bez Chin wojny światowej nie ma. Z Rosją tylko lokalna

Buldog ale to nie jest tak ze w I czy w II wojnie swiatowej sie napier... wszedzie i non stop. To tez bylo punktowe i rozrzucone etapami i miejscami
          • tanebo0001 Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 22:39
            Czyli nowa zimna wojna (podczas której była Korea i Wietnam)
    • princesswhitewolf Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 22:24
      > milczycie, żeby nie karmić trolli

Dokladnie.
      Przeciez jak tylko zaloze watek o takiej tematyce to pare tutaj dostaje swira. Wiec chetnie uczestnicze w watkach enki, buldoga, bistiana i innych
      • hrasier_2 Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 22:32
        princesswhitewolf napisała:

> > milczycie, żeby nie karmić trolli
        >
        > Dokladnie.
        > Przeciez jak tylko zaloze watek o takiej tematyce to pare tutaj dostaje swira.
        > Wiec chetnie uczestnicze w watkach enki, buldoga, bistiana i innych
        >
        A Ty akurat się tak tym przejmujesz. Na buldoga też najeżdżają. I wcale się nie .przejmuje i nawet posty usuwają. Co tu dużo mówić. Jak Ukraina zaczyna rakietami to Rosja nie jest dłużna. Koreańscy żołnierze poszli w bój i polegli ku chwale tego co ich wysłał. Spoko księżniczko.

...
        • princesswhitewolf Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 22:33
          Na buldoga najezdzaja bo to facet. To nie forum gdzie faceci maja lekko.
          • tanebo0001 Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 22:49
            😂
          • hrasier_2 Re: Gdzie te wątki? 21.11.24, 23:17
            princesswhitewolf napisała:

> Na buldoga najezdzaja bo to facet. To nie forum gdzie faceci maja lekko.
            >
            Niekoniecznie. Jest tu sporo fajnych osób i to różniej płci. Ja tam nie narzekam😁
          • buldog2 Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 10:16
            Że faceta trzeba tępić, to oczywista oczywistość. Ale tu chodzi o coś więcej. Wiele (nie wszystkie) osób najbardziej wkurza to, że nie da się zniszczyć merytorycznie i żeby facet wyszedł na głupka. Tego darować nie można w żaden sposób, wiem to.
    • miaumia Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 01:47
      A gdzie w takim razie będzie bezpiecznie w Europie? Ja obstawiam Portugalię, ktoś inny jeszcze wskazuje na 'pewniaka' Hiszpanię.
      A Wy?
      • hrasier_2 Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 05:34
        miaumia napisała:

> A gdzie w takim razie będzie bezpiecznie w Europie? Ja obstawiam Portugalię, kt
        > oś inny jeszcze wskazuje na 'pewniaka' Hiszpanię.
        > A Wy?
        Z Muskiem na Marsa. Płyn Lugola należy mieć w apteczce obowiązkowo. Tym bardziej teraz, gdy rządzą nami tak nieodpowiedzialni ludzie.
        • miaumia Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 13:00
          Rozumiem, i dzięki. Chciałabym uratować jak najwięcej ludzi.
      • afro.ninja Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 14:47
        Szwajcaria. Zresztą jakby ludzie (czyli głównie Litwini, Polacy) zaczęli uciekać tak jak Ukraińcy, to nie wiem czy któryś z europejskich krajach okazałby takie zaangażowanie jak Polska.
        • princesswhitewolf Re: Gdzie te wątki? 23.11.24, 01:23
          Przeciez Niemcy przyjeli 1 mln tez, Czesi prawie 600 tys. A takze 8 mln cala Europa pozostala po trochu tu i tam. Owszem Polska 1.6 mln, najwiecej ale nie znaczy to ze inne kraje nie byly zaangazowane.
        • leosia-wspaniala Re: Gdzie te wątki? 23.11.24, 07:58
          Szwajcaria zamknie drzwi od środka jak w czasie II WŚ i tyle będzie z tego bezpieczeństwa.
    • alicia033 Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 07:23
      wakacje_50 napisała:

> A teraz zrobiło się mocno groźnie

ale że gdzie?
      Rosja goni resztkami i żaden medialny shitstorm tego nie zmieni. Ten "kotlet" był już tyle razy odgrzewany, że jest całkowicie niestrawny.
    • alexis1121 Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 07:59
      Well, temat się po prostu przejadł. Czytam daily mail, żeby mieć najnowszą wiedzę w temacie wojny, ale nie wariuję już kiedy „Putin straszy wybuchem atomowym” . Oddałam moje przybory wojenne bardziej potrzebującym.
    • lilia.z.doliny Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 08:09
      Teraz te wątki to już nie jest powód do heheszkow, sarkazmu i kpin. Więc po co je zakladac
      • princesswhitewolf Re: Gdzie te wątki? 23.11.24, 11:12
        Wtedy tez nie byly powodem do smieszkow i heheszkow bo raczej teraz to swiadczy o glupocie smiejacych sie i odklejeniu.
    • buldog2 Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 10:42
      Piszę tylko wtedy gdy mam coś nowego do powiedzenia. Coś nowego i wartego dowiedzenia się.
      Poza tym mam "prawie bana", kasowane są wpisy, np. prośby o komentarz, i niespecjalnie chce mi się wysilać. Chyba najbardziej istotny wpis o tym co dzieje i może się dziać, który (jako prognoza) jakby nawet zaczął się "materializować" odleciał w niebyt.
      • princesswhitewolf Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 14:31
        Zapewne psychofanki zglaszaja twoje watki o najdrobniejsze detale i dlatego cie modka zawiesza. Moim zdaniem rzadko kiedy mowisz cos naprawde radykalnego.
    • infinitypool Re: Gdzie te wątki? 22.11.24, 15:26
      Wariatki podatne na propaganda strachu rozsiewana przez Media pojawily sie i tutaj🤣🤣
      Trzeba rpbic Screenshots, za rok bedziecie sie z tego tam samo smialy jak z obostrzen covidowych wowczas
      • princesswhitewolf Re: Gdzie te wątki? 23.11.24, 01:14
        Zaiste te rakiety co walnely
        Jużmasz sa taaakie śmieszne. I jakze śmieszne ze ludzie zgineli.

Ojp🤦🏼‍♀️ co za poziom odklejenia
      • taki-sobie-nick Re: Gdzie te wątki? 23.11.24, 01:45
        za rok bedziecie sie z tego tam samo smialy jak z obo
        > strzen covidowych wowczas

One się nie śmieją. Te, które sugerowały przymusowe szczepienia pod rygorem wywalenia z roboty (i nazywały to - powtarzając za mediami - wynikiem decyzji nieszczepiących się), siedzą teraz cichusieńko jak myszy i żadna się nie zająknie, że to ona pisała.
        • hrasier_2 Re: Gdzie te wątki? 23.11.24, 07:25
          Putin szczytuje- "Rosyjski przywódca oświadczył, że Oriesznik jest niemożliwy do przechwycenia przez przeciwnika. Opowiedział się za rozpoczęciem seryjnej produkcji pocisku, który według niego atakuje z prędkością 10 machów, czyli 2-3 km/s. Linka nie wklejam.
          • dzwoneczki.niebieskie Re: Gdzie te wątki? 23.11.24, 07:46
            TRump i Musk ogarnął Koreanczyka i Putina.wink))))
        • princesswhitewolf Re: Gdzie te wątki? 23.11.24, 11:13
          Przeciez sa i byly zawody gdzie szczepienia sa obowiazkowe chyba ze ktos ma chorobe immunologiczna i nie moze.

Naprawde co w tym dziwnego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka