malgosiagosia 24.11.24, 00:01 Tak Sikorski dopingowal dzisiaj Trzaskowskiego- cytatem z Trumpa. Czy was to nie mierzi, bo mnie owszem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia-loi Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 08:07 Nie, nie mierzi. Mnie się przemowa Sikorskiego po przegranej w prawyborach podobała. Pokazał klasę. Uważam, że i Trzaskowski i Sikorski byliby świetnymi prezydentami. Choć moim zdaniem Sikorski jest świetnym ministrem SZ i w obecnych czasach zrobi więcej dobrego dla Polski jako minister. Uważam też, że żona Sikorskiego byłaby fantastyczną pierwszą damą. Prezydent w Polsce nie rządzi. Prezydent to raczej dwór, rauty, narty. Aczkolwiek ma prawo veta. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 12:00 asia-loi napisała: > Nie, nie mierzi. Mnie się przemowa Sikorskiego po przegranej w prawyborach podo > bała. Pokazał klasę. Uważam, że i Trzaskowski i Sikorski byliby świetnymi prezy > dentami. Choć moim zdaniem Sikorski jest świetnym ministrem SZ i w obecnych cza > sach zrobi więcej dobrego dla Polski jako minister. Uważam też, że żona Sikorsk > iego byłaby fantastyczną pierwszą damą. Prezydent w Polsce nie rządzi. Prezyden > t to raczej dwór, rauty, narty. Aczkolwiek ma prawo veta. > I za to Cię lubię, że jesteś taka naiwna jak dziecko. Przecież to kandydat warszawskich elit. Te elity gardzą nie tylko wyborcami PiSu, ale też wyborcami w ogóle. Należy tu przywolać znaną teorie red. Lisa. "Wyborcy nie są tak glupi jak nam sie wydaje - oni sa jeszcze głupsi". Zatem efekt Trumpa'' jest w naszych wyborach nie tylko możliwy, ale nawet wysoce prawdopodobny . Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 15:33 Tak jak Kurski i jego; "ciemny lud to kupi"? Najwyraźniej miał rację skoro wciąż istnieje ciemnota popierająca pis Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 17:31 Prawda Tak samo zachwycała Się Tuskiem i Mateuszem aż trudno uwierzyć że tacy ludzie istnieją Odpowiedz Link Zgłoś
dybusia [...] 24.11.24, 12:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 13:47 Jest Amerykanką i mówi po polsku lepiej niż wielu Polaczķów, którzy zasad interpunkcji nie znają, dybusiu. Zaczyna się sraczka przedwyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia [...] 24.11.24, 15:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 17:04 malgosiagosia napisała: > No prosze, bronisz Zydowke, obrazajac Polakow. USA to kraj imigrantów, ale zdaje się, że p. Applebaum-Sikorska urodziła się w Stanach, jest więc Amerykanką Podobnie jak Jared Kushner, zięć Trumpa. I jak Ivanka Trump-Kushner 😀 Jak wielu innych Amerykanów pochodzenia żydowskiego, ale wymieniłam tych dwoje, ponieważ jesteś gorliwą trumpistką. Z obsesją antysemicką, więc > Nie wierze w twoje dobre intencje. A "Elegię dla bidoków" Vancea czytałaś? A może widziałaś film? Żart o Polakach Cię rozbawił czy obraził? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia [...] 24.11.24, 23:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 09:39 Idijot? Tak się mówi na Greenpoincie teraz?... Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 10:01 Polaków na Greenpoincie zostało bardzo niewielu. Jeśli już, to ci co są właścicielami nieruchomości. Teraz to modna hipsterska dzielnica. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 15:38 Z całą pewnością mówi lepiej po polsku niż ty po angielsku 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 16:09 A ja bym obstawiał co najmniej równy poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 16:40 Jak prezydent w Polsce nie rządzi to właśnie mamy okazję się przekonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 17:04 midge_m napisał(a): > Jak prezydent w Polsce nie rządzi to właśnie mamy okazję się przekonywać. Oczywiście, że prezydent nie rządzi. Doskonale natomiast teraz widać, że rządzi tu konstytucja kiszczaka, czyli: my nie wsadzamy was, wy nie wsadzacie nas. Partyjne porozumienie ponad podziałami u żłoba, co świetnie parę tygodni temu pokazało Szkło kontaktowe. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 19:01 midge_m napisał(a): > Jak prezydent w Polsce nie rządzi to właśnie mamy okazję się przekonywać. No nie rządzi. Gdyby rząd miał większość w parlamencie, to mógłby veto prezydenta odrzucić i wtedy nawet prezydenckie veto nie miałoby znaczenia. Tak się akurat składa, że ten rząd/koalicja nie ma takiej większości, aby to veto odrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 09:19 Ustalmy: ciebie mierzi wszystko, co nie jest pisem ani Trumpem. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 11:18 malgosiagosia napisała: > Tak Sikorski dopingowal dzisiaj Trzaskowskiego- cytatem z Trumpa. Pewnie spał na kanapie 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
wirotomenia Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 11:35 Mierzi. Jeden i drugi. Ale ja nie głosowałam na Tuska ani szarą drogę więc nie czuje się glupio Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 11:40 Ale gdyby tak Czarnek zagrzał go boju Nawrockiego, to byłoby to rycerskie, patriotyczne wezwanie do walki o fotel prezydencki i o lepszą Polskę dla Polaków, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 12:07 yenna_m napisała: > Ale gdyby tak Czarnek zagrzał go boju Nawrockiego, to byłoby to rycerskie, patr > iotyczne wezwanie do walki o fotel prezydencki i o lepszą Polskę dla Polaków, c > o nie? Oczywiscie, byloby to zgodne z ich pogladami, ale Sikorski, ktory krzyczy jak Trump - fight, fight, fight, a wolanie Trzaskowskiego, ze trzeba byc jak Trump, jak jego zacisnieta piesc, to jest prosze panastwa czysta schizofrenia tych dwoch panow, albo potworne zaklamanie. Pluja na Trumpa, a jednoczeasnie marza, zeby byc taki jak on. Ci panowie robia was w trabe. Nie mowiac juz o tym, co to za prawybory byly Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy [...] 24.11.24, 12:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia [...] 24.11.24, 15:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 17:10 Tak, tak. Bo prawdziwi patrioci są jedynie po prawej stronie. A lewactwo to Niemce a nie Polaki, c'nie? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 19:09 yenna_m napisała: > Tak, tak. Bo prawdziwi patrioci są jedynie po prawej stronie. A lewactwo to Niemce a nie Polaki, c'nie? Ale ci niby prawi patrioci, jak do lepszej pracy czy za lepszym życiem do jadą do tych okropnych Niemiec. I nic im wtedy nie zgrzyta. Zero się leczy w Brukseli, której tak przecież nienawidzi. Wierchuszka PiS-u z Szydło, Jakim i innymi też pchali się na europosłów do tej okropnej Brukseli. Chętnych z PiS-u było więcej niż miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 10:03 >Oczywiscie, byloby to zgodne z ich pogladami, ale Sikorski, ktory krzyczy jak Trump - fight, fight, fight, A nie przeszkadza ci, że nosi spodnie i krawaty tak jak Trump? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 10:12 leosia-wspaniala napisał(a): > >Oczywiscie, byloby to zgodne z ich pogladami, ale Sikorski, ktory krzyczy > jak Trump - fight, fight, fight, > > > > A nie przeszkadza ci, że nosi spodnie i krawaty tak jak Trump? 🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 11:49 malgosiagosia napisała: > Tak Sikorski dopingowal dzisiaj Trzaskowskiego- cytatem z Trumpa. > Czy was to nie mierzi, bo mnie owszem. Żeby tak walczył jak o marsz Niepodległości w Warszawie. Smuteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 13:43 Mierzi mnie zupełnie co innego niż dopingowanie kandydata własnego ugrupowania, nawet jeśli się z nim przegrało w prawyborach. A że takimi słowami? To Trump jakąś wyłączność ma? I akurat dobrze, że widzą (ja co prawda w to nie bardzo wierzę, że widzą), co poszło nie tak w kampanii Kamali, a co dobrze w Trumpa. To, że wykorzysta się metody, nie znaczy, że zmienia się nagle poglądy, na litość. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 15:28 A co poszlo zle w kampanii Kamali? najwiekszym zlem byla Kamala. Oczywiscie, ze nie zmieniaja poglodow i nie zmienia, ale uzywaja wizerunku znienawidzonego i opluwanego przez nich samych Trumpa do swojej kampanii. To mi sie w glowie nie miesci. tego 'hitlera" i "stalina"? Wow Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 09:59 malgosiagosia napisała: > A co poszlo zle w kampanii Kamali? najwiekszym zlem byla Kamala. > Oczywiscie, ze nie zmieniaja poglodow i nie zmienia, ale uzywaja wizerunku znie > nawidzonego i opluwanego przez nich samych Trumpa do swojej kampanii. To mi sie > w glowie nie miesci. tego 'hitlera" i "stalina"? Wow No, oczywiście że dla takich jak, ty największym złem była Kamala. Kobieta, nie biała, nie rasistka, już tylko to ją dyskwalifikuje. Trump to dla ciebie wymarzony kandydat i prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Walcz! Walcz! Walcz! 26.11.24, 00:14 Wizerunku? Nie widziałam, żeby gdziekolwiek używali "wizerunku Trumpa". Coś ci się chyba pomyliło. I nie, to nie Kamala była i jest zła. Ale skoro Amerykanie wybrali sobie takiego prezydenta jak Trump, to takiego będą mieli - mnie tam ich nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 19:02 Zachowanie z klasą cię mierzi małgosiu? Nie dziwi nic. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 19:33 Jedno głupsze od drugiego i nie tyle mnie to mierzi, co śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Walcz! Walcz! Walcz! 24.11.24, 23:45 > Tak Sikorski dopingowal dzisiaj Trzaskowskiego- cytatem z Trumpa. big_grin ale jaja sobie z plebsu robia To znaczy z ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 09:42 Ale dla takiego Trumpa tzw. "pollacks" też są plebsem. Gorszym sortem, co uciekł do Ameryki się nachapać. Nigdy nie zrozumiem miłości polonii dla typa, który gardzi każdym, kto jest obcy. A sam miał dziadka Niemca, hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 13:44 > Nigdy nie zrozumiem miłości polonii Jest kilka powodow. Jego ojciec i on zatrudniali Polakow w hurtowych ilosciach. Dzieki temu rodziny odbudowaly kawal Polski.Duda odwiedzil pierwszy Trumpa po inauguracji. Polacy czuli sie pewniej gdy on byl prezydentem. Jest dla Polonii w wielu przypadkach wzorem do nasladowania w kwestiach biznesowych, zwlaszcza budowlanych. W NY znowu mozna bylo uslyszec "Marry Christmas" i wiele innych malych i duzych rzeczy. >Ale dla takiego Trumpa tzw. "pollacks" też są plebsem. To juz jest kwestia skomplikowana. 2,3 pokolenie Polakow pamieta jeszcze podnoszenie sie z dna Polakow dzieki miedzy innymi Trampowi. Mieszkaja teraz w ladych domach, maja wyplaty przewyzszajace dochody 1% najbogatszych Polakow. Plebsem sie nie czuja przynajmniej, a czy maja w tym racje. Nie zastanawialam sie jeszcze nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 14:21 A legalnie ich zatrudniali? Co do kwestii biznesowych, kilkukrotny bankrut dla mnie byłby mało wiarygodny, ale co ja tam wiem. Najważniejsze, że naobiecywał. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 17:28 Czy legalnie, tego nie wiem. Nie wiem czy nawet takie statystyki ktos ma. Wiekszosc mojej rodziny uzyskala legalny pobyt przez rodzine lub przez sponsorowanie. Nielegalni zarobili $ wrocili do Pl i pobudowali ze 2 domy, czyli wyziezli nielegalnie te pieniadze i odbudowali PL. >Co do kwestii biznesowych, kilkukrotny bankrut dla m Tez temat skomplikowany, bo czy nieoddanie pieniedzy banksterowi, ktory dodrukowal sobie $$ i pozyczyl na wysoki % facetowi , ktory dawal zatrudnienie ludziom z calego swiata, budowal domy i cala infrastrukture dla czarnoskorych, narkomanow, obywateli i imigrntow, ktorym nie chcialo sie pracowac, itp .... zeby mieszkali w nich prawie za darmo, to az taka plama na honorze? > Najważniejsze, że naobiecywał. Obie strony obiecuja. Madry czlowiek jest na to gluchy i patrzy im na rece, czyli na to co podpisuja i co to w rzeczywistosci dla niego znaczy. A glupi bedzie sie eksytowal teatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 17:40 Tak tak, to oni właśnie odbudowywali Polskę, a to, co odpierdziela pomarańczowy klaun, to wcale nie teatr BTW, czy nie wydaje ci się straszliwą hipokryzją to, że ktoś, kto zatrudniał nielegalnych i robił na nich kasę, teraz chce ich "by all means" wypieprzać z kraju"?... Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 18:30 Caly wschod zostal odbudowany za pomoca marki i dolara. Mozesz sie dalej czarowac, ze bylo inaczej. Czy ja gdzies kiedykolwiek napisalam, ze Trump nie bierze udzialu w tej farsie i nie jest z tych lepszych aktorow? >BTW, czy nie... Moze ktos zaczal za mocno przeginac? hmm moze taki Chinczyk, ktory wykupuje hurtowo cale centra miast? Moze Meksyk, ktory za 5h pracy chce 300$ na reke + wyzywienie, ubezpieczenie, telefon komorkowy, transport, narzedzia, mieszkanie itd. Zarabiasz w swoim kraju 24 000 zl miesiecznie + benefity? To jest ponad 500 000zl rocznie na glowe. Zarabiasz tyle ?? a Meksyk nielegalny, niewyksztalcony tyle chce tutaj dostawac. Chciec moze, ale widocznie obywatele placacy podatki i zarabiajcy duzo mniej mysla inaczej. Nadal zdziwiona, ze pomaranczowego klauna wystawili do swojej obrony?? Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 09:50 Mierzi. Ale on generalnie mnie mierzi. Sztuczny karierowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 15:47 Ale nie pasuje Ci, że dopingował, czy że używał cytatu Trumpa? Chociaż sporo słów zostanie, jak wykluczy się te co Trump używa. Nie jest znany z bogatego słownictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lajla.l Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 18:45 Nie, nieładny gest. Wydaje mi się, że Sikorski ma niełatwy charakter, ambicje chyba ma ogromne. Wg mnie gestem Trumpa chciał powiedzieć, że prawybory to był zamach na jego osobę. No tak, nie miał równych szans - ale chciał bardzo spróbować, to dano mu szansę. Faworytem od lat jest Trzaskowski. Może startować jako kandydat niezależny, a nie namawiać polityków z innych partii, żeby popierali jego kandydaturę. No Sikorski Tuskiem kręcić nie będzie. Tusk to zawodnik politycznej wagi ciężkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 19:01 lajla.l napisał(a): > Wg mnie gestem Trumpa chciał powiedzieć, że prawybory to był zamach na jego osobę. srogie dragi musiały tu wejść. Pogratuluj dilerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
lajla.l Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 19:03 To chwilę pomyśl. Sądzisz, że gest Sikorskiego to przypadek. To niedorastasz do wypowiadania się w tego rodzaju wątku. Przerzuć się na rodzaje kaszek dla bobasków. Odpowiedz Link Zgłoś
lajla.l Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 19:04 nie dorastasz. robię byki, jak ktoś plecie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 20:20 lajla.l napisał(a): > To chwilę pomyśl. to na czym ten "zamach na Sikorskiego" miał polegać? Uświadom nieuświadomioną. > Sądzisz, że gest Sikorskiego to przypadek. Sądzę, że w telepatii nie odniosłabyś żadnego sukcesu. A uważam akurat dokładnie odwrotnie, czyli że to było całkowicie świadome przez Sikorskiego zmałpowanie trumpa, żeby niosło przesłanie sukcesu. > To niedorastasz do wypowiadania się w tego rodzaju wątku. Przerzuć się na rodzaje kaszek dla boba > sków. a błyskotliwaś jak zardzewiały gwóźdź. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 21:49 lajla.l napisał(a): > Faworytem od lat jest Trzaskowski. Faworytem był/jest przede wszystkim dlatego, że ma większe szanse w starciu z kandydatem pisowskim, który jaki by nie był mierny i co by zrobił albo czego nie zrobił i tak będzie miał bez żadnych zastrzeżeń poparcie swojego elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybdyrektor1 Re: Walcz! Walcz! Walcz! 25.11.24, 18:46 Walcz to chyba dość powszechny czasownik ? Mnie mierzi Trump i to że uchodźcy z Polski którzy pracowali nielegalnie 14 h za połowę stawki. poźniej chorowali na raka po zrywaniu azbestu z jego trumpiarni na niego głosowali wyborcza.pl/7,75399,22709493,trump-klamal-ze-nie-wiedzial-o-polakach-zrywajacych-azbest.html Odpowiedz Link Zgłoś