imponderabilia20 05.01.25, 15:43 Potrzebuje pomysłu na upominek do 50 zł - uniwersalny, dla kobiety, ale nie badziewie - bez szczególnych upodobań czy antypatii. Co byście chciały dostac za 50zl? Albo czego absolutnie nie? Ps. Nie książka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alterego72 Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 16:17 Za 50 zł to ja bym mogła dostać kubek z jakąś ładną grafiką, albo szklankę i herbatkę. Albo świeczkę, ale nie jednorazową. Odpowiedz Link Zgłoś
jeste_m_sobie Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 16:31 Ja bym się ucieszyła z karty prezentowej, np do Ikea, Home and You, Rossmanna. Wybrałabym sobie coś naprawdę mi potrzebnego za tę kwotę, ciut dołożyła albo poczekała na fajną promocję. Ale ja jestem praktyczna, wiem, że dla niektórych to pójście na łatwiznę ze strony darczyńcy. Ewentualnie dobra kawa lub herbata, jeśli wiesz, że lubi. Dobra, manufakturowa czekolada. Odpowiedz Link Zgłoś
ameliya_85 Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 16:50 Z karty podarunkowej do rossmana itd. tez bym sie ucieszyla W Tchibo sa czasami fajne rzeczy i promocje (jakies etui na dokumenty czy fondue do czekolady) Voucher do kina tez bylby ok (jest wazny rok wiec jakis ciekawy film na pewno bedzie) Zestaw moze jakis przypraw czy oliwy z oliwek (czasami widzialam takie male buteleczki pakowane z oliwa z czosnkiem, bazylia, chilii), zestaw herbat lub maly dzbanek do zaparzania herbaty + herbata ... w TK Maxx na dziale home sa czesto super rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 16:33 Rozumiem, że to coś w rodzaju mikołajek? Mogłabym dostać szare/czarne/granatowe skarpetki w wesoły wzorek. Niedawno sobie kupiłam w papryczki czili, mam też takie z flamingiem na kostce, i w misie koala. Różne w kwiatki też mam. I w symbole karciane. Nie chciałabym kubka. W szafce stoi kilka takich, co to w prezencie dostawaliśmy. Akurat te które mi się niezbyt podobają, nie chcą się wyszczerbić ani stłuc. A te, które lubiłam, już dawno dokonały żywota. Szafka pelna, nie kupię nowego, a wyrzucić funkcjonalną rzecz, tylko dlatego, że jej nie kocham, to mi się jakoś nie mieści. Mogłabym jeszcze dostać ładny słoik na kawę, bo akurat małżonek przerzucił się ostatnio na fusiastą i trzyma ją w plastikowym pudełku, mogłoby być coś ładniejszego. Albo puszeczka ładna, niezbyt wąska. Można nerkowce trzymać w metalu, czy musi być szkło/plastik? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Prezent do 50 zł 06.01.25, 09:20 Te kubki które ci sie podobały często pewnie je używałaś więc szybko dokonały żywota, te nie lubiane, nie używane trwają Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 16:42 Chciałbym dostać wino. Nie chciałabym wszelakich durnostojek i kurzolapow, w tym wymienionych tu kubków. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 17:09 Coś do konsumpcji, nic trwałego. Może być alko, mogą być krówki Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 17:11 Kawa, herbata, bon do Empiku lub Rossmanna. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 17:14 Kwiatek w doniczce, kubek- cos co mozna zawsze podac dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 17:14 Mnie ucieszyłoby coś do włosów, np. jedwabna scrunchie plus saszetka szamponu, wychodzi równo za 50 zł: Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 17:16 Albo dwa mini produkty do twarzy (w promocji wychodza za 53 zł), serum i olejek do demakijażu: Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 17:25 No nie, nie dam 50 zł za frotke...nawet na prezent (bo zakładam że to większą część za ten zestaw) Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 17:40 No cóż, odpisałam na drugą część pytania (co byście chciały dostać) i przyznaję, moje propozycje nie są uniwersalne, tylko zgodne z moimi upodobaniami. Takie prezenty sprawiłyby mi radość, bo ja wolę dostać fajny drobiazg, niż coś większego i teoretycznie bardziej okazałego, ale nie w moim guście. Z tzw. uniwersalnych prezentów, które mogłyby mnie ucieszyć: skarpetki dobrej jakości i/lub z ciekawym wzorem (np. z kaszmirem, albo wzorzyste z Many Mornings czy Medicine) dobrej jakości bombonierka (może być malutka - wolę małą ale premium niż wielką z Goplany) roślina doniczkowa (nie wiem, czy to uniwersalny prezent, bo dużo osób nie lubi) dobra liściasta (z duzymi liśćmi) herbata wino Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 17:42 A nie ucieszyłaby mnie świeczka zapachowa, płyn do kąpieli (choc ten już prędzej), paskudny kubek z grubej ceramiki (z cienkiej porcelany mógłby być, byle nie z "zabawnymi" napisami/wzorkami), kiepskie słodycze. Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 17:31 Za tę kwotę chciałabym dostać kartę podarunkową do Hebe /Rossmana. Najbezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 17:34 Kwiatek doniczkowy lub fajny kubek (ale ja uwielbiam kubki i tych nigdy za dużo). Ew. jakieś oryginalne słodycze. Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 18:40 Pewnie jakaś dobra kawę ziarnistą lub herbatę. Z pewnością żaden kubek, trochę się dziwię, że tyle osób poleca. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 18:52 Kupię jednak czekoladki i herbatę. A sama może skorzystam 😂😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 18:47 Chyba z tego wszystkiego bilety do kina ( open), ale ja lubię tylko trzy kina w mieście. Więc z uniwersalnym jest serio kłopot. Ta chce kubek ta słoik ta herbatę ta kawę... Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 19:07 Bo tak naprawdę prezent uniwersalny nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 19:08 Fakt. A już na pewno nie za 50zl😂 Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 20:12 Rajstopy kryjące z Calzedonia, nawet czarne bym przygarnęła. Albo jakaś płytę. Gdybym nie miała to kalendarz książkowy na ten rok, bo używam. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 20:24 Najchętniej przyjęłabym jakąś roślinę w doniczce. Nie chciałbym dostać alkoholu( wina nie znoszę), herbaty (szczegolnie zielonej), ani kubka. Odpowiedz Link Zgłoś
forma-lina Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 20:26 Kupiłam szklany dzbanek z zaparzaczem do herbaty czy ziół, 55 zł. Latem można wrzucić miętę i cytrynę i będzie fajny napój, zwłaszcza jak ktoś mało pije. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 20:27 Ja zawsze chętnie przyjmę herbatę, słodycze i ewentualnie kubek, bo lubię i to się u mnie zużyje. Mogłoby być też coś z kosmetyków. Jestem tu bardzo umiarkowanie wymagająca, więc w zasadzie większość zestawów około kąpielowych czy pielęgnacyjnych dałaby radę. A chyba najbardziej ucieszyłabym się z karty prezentowej czy to będzie do Rossmana, home&you czy empiku jest w sumie mniej istotne. To byłoby zwyczajnie praktyczne, bo kupiłabym to, czego naprawdę potrzebuję, ewentualnie dopłaciła. Najbardziej nie chciałabym dostać "durnostajek" w sensie jakichś figurek, obrazków, świeczników itd. No i świeczek zapachowych bo raczej nie używamy. Chociaż świeczki to przynajmniej wiedziałabym gdzie przekazać dalej Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Prezent do 50 zł 05.01.25, 20:46 Ja bym nie chciała kubka. Chyba, że jeden konkretny, ale on trochę więcej kosztuje. Najprędzej to jakieś mazidła do włosów- maska, odżywka. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Prezent do 50 zł 06.01.25, 05:13 Mnie ucieszą puzzle, książka, poducha, dobre jakościowo skarpety, pianka do mycia Rituals, cokolwiek uzytkowe do kuchni ( z Homli np.), ładna, stalowa butelka termiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Prezent do 50 zł 06.01.25, 09:09 może być proseco z lidla lub jakis inny sekt, balsam lub neutralny błyszczyk do ust, tusz do rzęs, serum lub inny kosmetyk do włosów, pilling, balsam, żel do ciała (tylko, żeby był odp. do moich) rękawiczki skórzane (jest wyprzedaż i w tej cenie są), a nawet żarcie dla kota, zwykłe słodycze: toffifee, karmelowa duża milka, haribo absolutnie nie: wszelkie durnostojki, kurzołapy, śmieszne skarpetki, kubki, t-shirty, "prezentowe" herbaty, kawy, mydełka, miody, słodycze, wiem, że w tej cenie nie, ale nie cierpię voucherów na jakieś mani, pedi, masaże Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Prezent do 50 zł 06.01.25, 11:44 Tak się teraz zastanowilam- właściwie na jaką okazję taki prezent i kim jest dla ciebie ta osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Prezent do 50 zł 06.01.25, 12:06 jeśli psiara / kociara, to fajną zabawkę albo gadżet Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Prezent do 50 zł 06.01.25, 12:24 misiamama napisała: > jeśli psiara / kociara, to fajną zabawkę albo gadżet Taka zatyczka do wina np. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Prezent do 50 zł 06.01.25, 12:26 Herbata czy kawa, zdecydowanie coś użytkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Prezent do 50 zł 06.01.25, 12:29 Kubek termiczny z promki (bo poniżej 100 trudno dostać dobry). Odpowiedz Link Zgłoś