Dodaj do ulubionych

/;(€&@@gotówka🤮

• 11marlenka Re: /;(€&@@gotówka🤮 15.02.25, 12:51
      Faktycznie głupio się skarżysz. Ja mam portfel wielkości karty kredytowej. I kartę kredytową noszę w nim razem z gotówką, żaden problem zwinąć banknot albo mieć w nim kilka drobniaków. Na spacer wkładam go do kieszeni, tak samo jak bym wkładała samą kartę. A jak mi się nie chce brać karty to banknot wsuwam za obudowę telefonu, zaś drobniaki do kieszeni.
      Ciekawe, że nie przeszkadza ci noszenie wszędzie ze sobą dużo większego telefonu, ale przeszkadza ci noszenie 3-4 razy mniejszego portfelika na banknot.
    • eva_evka Re: /;(€&@@gotówka🤮 15.02.25, 13:07
      Problem z d..., biorąc pod uwagę, że wszędzie są wplatomaty.
      Drugi problem z d.... to taki, że musisz ją wydać już, natychmiast. Rozumiem, że z tego co masz na koncie brakuje Ci na życie? Bo jeśli nie to bym schowała te gotówkę i wykorzystała np na jakieś uslugi za które karta nie zapłacisz (hydraulika, remont łazienki).
      Jak Ci ciąży to wymien na EUR.
    • 18lipcowa3 Re: /;(€&@@gotówka🤮 15.02.25, 14:01
      Nie masz nigdzie wpłatomatu? Banku.?
      Albo kogoś kto lubi żyć jak w średniowieczu i dałabyś mu to a on by zrobił ci przelew?
      Masakra współczuję, życie z gotówką musi być bardzo uciążliwe
      • dominika9933 Re: /;(€&@@gotówka🤮 15.02.25, 15:23
        Ma, z Placu na Stawach, gdzie robi zakupy, jakieś dziesięć minut spacerkiem. Może problem w tym, że trzeba dotknąć banknoty pełne zarazków.
        • eliszka25 Re: /;(€&@@gotówka🤮 15.02.25, 16:11
          Przecież płacąc gotówką też te banknoty dotyka 🤪
          • dominika9933 Re: /;(€&@@gotówka🤮 16.02.25, 13:33
            Dlatego nie płaci gotówkąsmile
    • eliszka25 Re: /;(€&@@gotówka🤮 15.02.25, 16:10
      Rzadko płacę gotówką, ale zawsze mam coś w portfelu. Tak na wszelki wypadek. Od czasu do czasu się przydaje. Jeść nie woła. Nie biorę portfela, gdy idę tylko na spacer, bo niby po co? Jak wychodzę na zakupy czy „do miasta”, to zawsze mam ze sobą torebkę, bo nigdy nie wychodzę tylko z telefonem. Musze gdzieś włożyć klucze od domu, kluczyki od samochodu, telefon, dokumenty (choćby prawo jazdy), to i portfel się zmieści bez problemu.

Gdyby gotówka aż tak bardzo mnie irytowała, to wolałabym się wybrać nawet do oddalonego o kilka km banku czy zrobić sobie spacer do tego wpłatomatu, co to masz go w odległości 1,5 km niż codziennie tak się denerwować. Najwidoczniej jednak niektórzy lubią sami sobie utrudniać życie 🤷‍♀️
    • chicarica Re: /;(€&@@gotówka🤮 16.02.25, 13:37
      Zostaw sobie w domu schowane na wypadek braku prądu czy jakiegoś kataklizmu który unieruchomi bankomaty.
      Zalecane jest posiadanie kilku tys. w gotówce na wszelki wypadek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka