imponderabilia20 18.02.25, 15:23 Czy po wyjściu z lotniska można tam gdzieś zjeść śniadanie? (Niedziela rano i nie musi być PRZEpyszne, choć mogłoby byc) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabek81 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 17:17 Po wyjściu z lotniska to nie bardzo, chyba, że w hotelu, ale na lotnisku jak najbardziej, jest costa i McDonald Odpowiedz Link Zgłoś
tiffany_obolala Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 17:17 Pomiędzy kontrolą bezpieczeństwa a wyjściem jest McCafe i chyba CostaCoffee. Chyba wolałabym zjeść gdzieś w centrum. Czasami wypuszczają pasażerów do tej części z bramkami, no to wtedy masz wszystkie knajpki lotniskowe, ale one są koszmarnie drogie - i niespecjalnie pyszne. No i nie wiadomo, czy akurat tam Cię wypuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:54 Drogie? Na Okeciu? Nie powiedzialabym. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 21:00 Na każdym lotnisku jest drożej niż "na mieście". Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 09:38 Drogie, rzecz względna oczywiście, ale wg mnie Okęcie z cenami tak wody/kawy, jak i jedzenia jakiegokolwiek, przegina. Ostatnio byłam pod wrażeniem (pozytywnym!) jakie przyzwoite ceny na spożywkę, ale i inne artykuły, potrafią mieć np w Azji. Na Sri Lance m.in. zrobiłam zakupy kosmetyków na prezenty w dokładnie takiej samej cenie jak w centrum handlowym w Kandy. A kupowałam m.in. ten sam krem dla przyjaciółki, który wcześniej kupiłam sobie. Podobnie cena wody toaletowej i kilku innych drobiazgów. Spa Ceylon - polecam gdyby ktoś się wybierał Wypieki na podróż i kawa też w normalnej cenie, jaką wcześniej płaciłam 'na mieście'. Czyli można A na Okęciu jakby niebardzo Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 10:31 chlodne_dlonie napisała: > A na Okęciu jakby niebardzo > > No bardzo nie bardzo. Nie trzeba Azji, w takich Salonikach np. woda za 50centów a nie 2 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 11:24 Cóż..widać 'nasi' zawsze chochlą muszą a nie łyżką Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 17:26 Na samym lotnisku da się wypić kawę, zjeść drożdżówkę czy kanapkę z Subway. Bez szału, ale w okolicy lotniska nie ma niczego lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 09:20 co to za bzdury, wychodzisz z lotniska i na przeciwko są ze 2 hotele, z co najmniej doskonałym śniadaniem, nie pamiętam marki, ale chyba jakiś holiday inn czy airport hotel, coś w tym stylu. w każdym z nich kupi sobie samo śniadanie, myślę że w porównywalnej kwocie co costa i mc caffe za to z pełnymw wyborem i bez limitu (z tego powodu unikam hoteli, bo zachęcają mnie w ten sposób do ponadnormatywnego spożycia śniadania) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 09:54 Jakbyś użyła Googla to byś nie pisała bzdur, bo ceny są dostępne w necie i nie sa to kwoty porównywalne do costa. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 21:05 nie piszesz nic o cenach, tylko o tym, że nie ma niczego lepszego. no ale może dla ciebie kanapka z subwaya jest tak samo dobra jak śniadanie w gwiazdkowym hotelu to faktycznie, możesz zaliczyć zdziwienie, że dodatkowo nie jest tańsze. brawo ty. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 17:51 W pobliżu lotniska nigdzie. Albo na samym lotnisku na dolnym poziomie (przyloty) w typowo lotniskowych lokalach i z typowo lotniskowymi cenami albo w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 17:51 Da się zjeść jeszcze np. w Renesansie tuż przy lotnisku ale ceny tam sprawią, że lotnisko wyda sie tanie... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 19:35 W strefie ogólnodostępnej była kiedyś sniadaniownia Paul. Bardzo przyzwoita. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 09:50 Kanapki i croissanty albo cos na słodko. Nie nazwałabym tego śniadaniownią. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 19:49 Nie. Niedawno leciałam z Okęcia. W końcu kupiłam sobie gofra na tarasie widokowym. Tam nic nie ma. Już w Krakowie jest to lepiej zorganizowane. Bida z nędzą to Okęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 19:51 sueellen napisała: > Nie. Niedawno leciałam z Okęcia. Poprawka. Nie z Okęcia tylko na Okęcie i chciałam coś zjeść po wyjściu z terminala. Tam nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 19:58 www.lotnisko-chopina.pl/pl/gastronomia.html Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:09 To są odloty. Po odebraniu bagażu masz tylko wypożyczalnie aut i jeśli dobrze pamiętam McDonald's. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:21 Okęcie to nie Heathrow, 3-5 minut i jesteś gdzie chcesz - na stronie jak podświetlisz to masz lokalizację - czasami po prostu trzeba wjechać schodami/windą na górę i jest to 20 sekund Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:23 No i raz piszesz, że nie ma nic, potem, że jednak jest McDonald - może warto się rozejrzeć i zobaczysz jeszcze więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:36 Kto normalny idzie na śniadanie do McDonald's i uważa że to jest coś gdzie można zjeść? Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:40 dżizas - przeczytaj post startowy I są inne miejsca - trafiłaś na taras widokowy a nie trafiłaś do innych miejsc? Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:45 W tej samej odległości co taras widokowy masz McDonald, Costa, ILLY, Johny Rockets, MISA, Subway. Taras znalazłaś a tych miejsc nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:49 Nie, nie widziałam tam nic takiego. Specjalnie nie chodziłam i nie szukałam, ale logiczne że tego typu miejsca powinny pojawić się przy wyjściu a nie pochowane by ich szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:52 dlatego poszłaś na taras widokowy, tak..... Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:54 w sumie logiczne, po co wejść na schody ruchome i sprawdzić tam gdzie zwykle też jest jedzenie czyli odloty. Niedawno zorientowałam się już w samolocie, że zapomniałam pasty do zębów - dla mnie logiczne było sprawdzić przyloty i odloty - nie wpadłam na pomysł, żeby szukać na tarasie widokowym. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:56 mocca25 napisała: > dlatego poszłaś na taras widokowy, tak..... Na taras poszłam bo przyleciałam na Okęcie i czekałam na kogoś kto miał przylecieć po mnie innym samolotem i mieliśmy potem podróżować dalej wynajętym autem. Poszłam więc wynająć samochód i miałam blisko dwie godziny oczekiwania na kolejny etap podróży. Okęcie jako główny port lotniczy, w stolicy dużego państwa europejskiego nie zachwyca. Jeszcze odloty są ok , ale przyloty to już bieda. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 21:08 I np.Costy na przylotach też nie widziałaś? Biedna ty... Ja raczej w ogóle nie jem na lotniskach i samolotach, zwykle kawa na odlotach już po odprawie, z nudów. Ale całkiem niedawno z kolegą czekaliśmy na kogoś dosyć dlugo i poszliśmy do Costy - ja wziełam tradycyjnie tylko kawę, kolega kanapkę i salatkę i chyba był zadowolony bo wziął drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:52 I byłam mocno zdziwiona że na tarasie widokowym tez nic nie ma. Jeden sklepik jeśli dobrze pamiętam z pamiątkami i gofry. Tyle. A przecież logiczne że ktoś kto czeka na przylot kogoś to siedzi na tarasie widokowym i sobie w tym czasie samoloty ogląda. Ogólnie byłam mocno rozczarowana Okęciem. Nie dziwię się że były plany by je zlikwidować całkowicie 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 23:46 tez nie lubię Okęcia. Dla mnie jedno z gorszych lotnisk jeżeli chodzi o bucowatosc obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 13:41 sueellen napisała: > Kto normalny idzie na śniadanie do McDonald's i uważa że to jest coś gdzie możn > a zjeść? Bez kija w dupie. Nie dziękuj. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 23:22 Dobra, chyba pojadę jednak do centrum. Do cafe Vincent co mi kiedyś polecilyscie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 23:32 Wpisałam w google i mi kilka wyskoczyło. Który Vincent jest tym polecanym? Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 23:47 Na rondzie Daszyńskiego wysiadałam - ma coś francuskiego w nazwie ten Vincent. To chyba sieciówka jest Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 23:48 Vincent Boulangerie Patisserie Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 00:18 Naprzeciwko Okęcia jest Reneissance i Marriott . Może tam można zjeść śniadanie? Bo niby czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 09:42 Naprzeciwko lotniska jest tylko Renaissance, ok. 1 km dalej Airport Hotel Okęcie. Cena śniadania to odpowiednio 125 i 79 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 10:24 majaa napisała: > Naprzeciwko lotniska jest tylko Renaissance, ok. 1 km dalej Airport Hotel Okęci > e. Cena śniadania to odpowiednio 125 i 79 zł. Dobrze że piszesz. Pojadę jednak do Vincenta. Tam zapłacę 50zl. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 10:36 Nie wiem, co masz w planach, ale jeśli zależy Ci na czasie, to zamiast pchać się do centrum, możesz też coś zjeść w Costa Coffee w hali przylotów. Odpowiedz Link Zgłoś
ematkaincognito Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 13:41 Wreszcie głos rozsądku… Śniadanie w rennaisance jest absolutnie genialne, jedne z najlepszych hotelowych śniadań jakie w życiu widziałam! Bezdyskusyjnie świetne! (Co najśmieszniejsze w przeciwieństwie do ich dan restauracyjnych, nie wiem czy mają innego kucharza od śniadań czy co ) Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 14:56 ematkaincognito napisała: > Wreszcie głos rozsądku… > Śniadanie w rennaisance jest absolutnie genialne, jedne z najlepszych hotelowyc > h śniadań jakie w życiu widziałam! > Bezdyskusyjnie świetne! No, za taką cenę to właśnie tego należałoby się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 15:07 Wzięłabym gdybym mogła sobie porobić kanapki na wynos 😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 21:49 polecam kiosk z hotdogami , zaraz za kosmetykami , na sniadanie jak znalazlsniadania w Warszawie najlepsze w Domu Chlopa)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś