Dodaj do ulubionych

Okęcie śniadanie

18.02.25, 15:23
Czy po wyjściu z lotniska można tam gdzieś zjeść śniadanie? (Niedziela rano i nie musi być PRZEpyszne, choć mogłoby byc)
Obserwuj wątek
    • sabek81 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 17:17
      Po wyjściu z lotniska to nie bardzo, chyba, że w hotelu, ale na lotnisku jak najbardziej, jest costa i McDonald
    • tiffany_obolala Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 17:17
      Pomiędzy kontrolą bezpieczeństwa a wyjściem jest McCafe i chyba CostaCoffee. Chyba wolałabym zjeść gdzieś w centrum.
      Czasami wypuszczają pasażerów do tej części z bramkami, no to wtedy masz wszystkie knajpki lotniskowe, ale one są koszmarnie drogie - i niespecjalnie pyszne. No i nie wiadomo, czy akurat tam Cię wypuszczą.
      • palacinka2020 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:54
        Drogie? Na Okeciu? Nie powiedzialabym.
        • angazetka Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 21:00
          Na każdym lotnisku jest drożej niż "na mieście".
        • chlodne_dlonie Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 09:38
          Drogie, rzecz względna oczywiście, ale wg mnie Okęcie z cenami tak wody/kawy, jak i jedzenia jakiegokolwiek, przegina.
          Ostatnio byłam pod wrażeniem (pozytywnym!) jakie przyzwoite ceny na spożywkę, ale i inne artykuły, potrafią mieć np w Azji. Na Sri Lance m.in. zrobiłam zakupy kosmetyków na prezenty w dokładnie takiej samej cenie jak w centrum handlowym w Kandy. A kupowałam m.in. ten sam krem dla przyjaciółki, który wcześniej kupiłam sobie. Podobnie cena wody toaletowej i kilku innych drobiazgów.
          Spa Ceylon - polecam gdyby ktoś się wybierał smile
          Wypieki na podróż i kawa też w normalnej cenie, jaką wcześniej płaciłam 'na mieście'. Czyli można wink
          A na Okęciu jakby niebardzo uncertain
          • kubek0802 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 10:31
            chlodne_dlonie napisała:

> A na Okęciu jakby niebardzo uncertain
            >
            >
            No bardzo nie bardzo. Nie trzeba Azji, w takich Salonikach np. woda za 50centów a nie 2 euro.
            • chlodne_dlonie Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 11:24
              Cóż..widać 'nasi' zawsze chochlą muszą a nie łyżką wink
    • mikams75 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 17:26
      Na samym lotnisku da się wypić kawę, zjeść drożdżówkę czy kanapkę z Subway. Bez szału, ale w okolicy lotniska nie ma niczego lepszego.
      • volta2 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 09:20
        co to za bzdury, wychodzisz z lotniska i na przeciwko są ze 2 hotele, z co najmniej doskonałym śniadaniem, nie pamiętam marki, ale chyba jakiś holiday inn czy airport hotel, coś w tym stylu. w każdym z nich kupi sobie samo śniadanie, myślę że w porównywalnej kwocie co costa i mc caffe za to z pełnymw wyborem i bez limitu (z tego powodu unikam hoteli, bo zachęcają mnie w ten sposób do ponadnormatywnego spożycia śniadania)
        • mikams75 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 09:54
          Jakbyś użyła Googla to byś nie pisała bzdur, bo ceny są dostępne w necie i nie sa to kwoty porównywalne do costa.
          • volta2 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 21:05
            nie piszesz nic o cenach, tylko o tym, że nie ma niczego lepszego. no ale może dla ciebie kanapka z subwaya jest tak samo dobra jak śniadanie w gwiazdkowym hotelu to faktycznie, możesz zaliczyć zdziwienie, że dodatkowo nie jest tańsze. brawo ty.
    • profes79 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 17:51
      W pobliżu lotniska nigdzie. Albo na samym lotnisku na dolnym poziomie (przyloty) w typowo lotniskowych lokalach i z typowo lotniskowymi cenami albo w centrum.
      • profes79 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 17:51
        Da się zjeść jeszcze np. w Renesansie tuż przy lotnisku ale ceny tam sprawią, że lotnisko wyda sie tanie...
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 19:35
      W strefie ogólnodostępnej była kiedyś sniadaniownia Paul. Bardzo przyzwoita.
      • wena-suela Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 09:50
        Kanapki i croissanty albo cos na słodko. Nie nazwałabym tego śniadaniownią.
    • sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 19:49
      Nie. Niedawno leciałam z Okęcia. W końcu kupiłam sobie gofra na tarasie widokowym. Tam nic nie ma. Już w Krakowie jest to lepiej zorganizowane. Bida z nędzą to Okęcie.
      • sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 19:51
        sueellen napisała:

> Nie. Niedawno leciałam z Okęcia.

Poprawka. Nie z Okęcia tylko na Okęcie i chciałam coś zjeść po wyjściu z terminala. Tam nic nie ma.
    • mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 19:58
      www.lotnisko-chopina.pl/pl/gastronomia.html
      • sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:09
        To są odloty. Po odebraniu bagażu masz tylko wypożyczalnie aut i jeśli dobrze pamiętam McDonald's. Tyle.
        • mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:21
          Okęcie to nie Heathrow, 3-5 minut i jesteś gdzie chcesz - na stronie jak podświetlisz to masz lokalizację - czasami po prostu trzeba wjechać schodami/windą na górę i jest to 20 sekund

• mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:23
          No i raz piszesz, że nie ma nic, potem, że jednak jest McDonald - może warto się rozejrzeć i zobaczysz jeszcze więcej?smile
          • sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:36
            Kto normalny idzie na śniadanie do McDonald's i uważa że to jest coś gdzie można zjeść?
            • mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:40
              dżizas - przeczytaj post startowy

I są inne miejsca - trafiłaś na taras widokowy a nie trafiłaś do innych miejsc?
              • mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:45
                W tej samej odległości co taras widokowy masz McDonald, Costa, ILLY, Johny Rockets, MISA, Subway. Taras znalazłaś a tych miejsc nie?wink
                • sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:49
                  Nie, nie widziałam tam nic takiego. Specjalnie nie chodziłam i nie szukałam, ale logiczne że tego typu miejsca powinny pojawić się przy wyjściu a nie pochowane by ich szukać.
                  • mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:52
                    dlatego poszłaś na taras widokowy, tak.....
                    • mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:54
                      w sumie logiczne, po co wejść na schody ruchome i sprawdzić tam gdzie zwykle też jest jedzenie czyli odloty.

Niedawno zorientowałam się już w samolocie, że zapomniałam pasty do zębów - dla mnie logiczne było sprawdzić przyloty i odloty - nie wpadłam na pomysł, żeby szukać na tarasie widokowym.wink
                      • mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:55
                        i nie było to Okęciewink
                    • sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:56
                      mocca25 napisała:

> dlatego poszłaś na taras widokowy, tak.....

Na taras poszłam bo przyleciałam na Okęcie i czekałam na kogoś kto miał przylecieć po mnie innym samolotem i mieliśmy potem podróżować dalej wynajętym autem. Poszłam więc wynająć samochód i miałam blisko dwie godziny oczekiwania na kolejny etap podróży. Okęcie jako główny port lotniczy, w stolicy dużego państwa europejskiego nie zachwyca. Jeszcze odloty są ok , ale przyloty to już bieda.
                      • mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 21:08
                        I np.Costy na przylotach też nie widziałaś? Biedna ty... Ja raczej w ogóle nie jem na lotniskach i samolotach, zwykle kawa na odlotach już po odprawie, z nudów. Ale całkiem niedawno z kolegą czekaliśmy na kogoś dosyć dlugo i poszliśmy do Costy - ja wziełam tradycyjnie tylko kawę, kolega kanapkę i salatkę i chyba był zadowolony bo wziął drugą.
                  • sueellen Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:52
                    I byłam mocno zdziwiona że na tarasie widokowym tez nic nie ma. Jeden sklepik jeśli dobrze pamiętam z pamiątkami i gofry. Tyle. A przecież logiczne że ktoś kto czeka na przylot kogoś to siedzi na tarasie widokowym i sobie w tym czasie samoloty ogląda. Ogólnie byłam mocno rozczarowana Okęciem. Nie dziwię się że były plany by je zlikwidować całkowicie 😅
                    • mocca25 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 20:56
                      na pewno z tego powoduwink big_grin

Pa!
                    • arabelax Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 23:46
                      tez nie lubię Okęcia. Dla mnie jedno z gorszych lotnisk jeżeli chodzi o bucowatosc obsługi.
            • sabek81 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 13:41
              sueellen napisała:

> Kto normalny idzie na śniadanie do McDonald's i uważa że to jest coś gdzie możn
              > a zjeść?
              Bez kija w dupie. Nie dziękuj.
    • imponderabilia20 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 23:22
      Dobra, chyba pojadę jednak do centrum. Do cafe Vincent co mi kiedyś polecilyscie.
      • mikams75 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 23:32
        Wpisałam w google i mi kilka wyskoczyło. Który Vincent jest tym polecanym?
        • imponderabilia20 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 23:47
          Na rondzie Daszyńskiego wysiadałam - ma coś francuskiego w nazwie ten Vincent. To chyba sieciówka jest
        • imponderabilia20 Re: Okęcie śniadanie 18.02.25, 23:48
          Vincent Boulangerie Patisserie
          • apallosa Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 00:18
            Naprzeciwko Okęcia jest Reneissance i Marriott .
            Może tam można zjeść śniadanie? Bo niby czemu nie?
            • majaa Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 09:42
              Naprzeciwko lotniska jest tylko Renaissance, ok. 1 km dalej Airport Hotel Okęcie. Cena śniadania to odpowiednio 125 i 79 zł.
              • imponderabilia20 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 10:24
                majaa napisała:

> Naprzeciwko lotniska jest tylko Renaissance, ok. 1 km dalej Airport Hotel Okęci
                > e. Cena śniadania to odpowiednio 125 i 79 zł.

Dobrze że piszesz. Pojadę jednak do Vincenta. Tam zapłacę 50zl.
                • majaa Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 10:36
                  Nie wiem, co masz w planach, ale jeśli zależy Ci na czasie, to zamiast pchać się do centrum, możesz też coś zjeść w Costa Coffee w hali przylotów.
              • ematkaincognito Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 13:41
                Wreszcie głos rozsądku…
                Śniadanie w rennaisance jest absolutnie genialne, jedne z najlepszych hotelowych śniadań jakie w życiu widziałam!
                Bezdyskusyjnie świetne!
                (Co najśmieszniejsze w przeciwieństwie do ich dan restauracyjnych, nie wiem czy mają innego kucharza od śniadań czy co wink)
                • marecky81 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 14:04
                  Cena 139 zł/osoba.
                • majaa Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 14:56
                  ematkaincognito napisała:

> Wreszcie głos rozsądku…
                  > Śniadanie w rennaisance jest absolutnie genialne, jedne z najlepszych hotelowyc
                  > h śniadań jakie w życiu widziałam!
                  > Bezdyskusyjnie świetne!

No, za taką cenę to właśnie tego należałoby się spodziewać.
                • imponderabilia20 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 15:07
                  Wzięłabym gdybym mogła sobie porobić kanapki na wynos 😂😂
                  • trina45 Re: Okęcie śniadanie 19.02.25, 21:49
                    polecam kiosk z hotdogami , zaraz za kosmetykami , na sniadanie jak znalazlsmilesniadania w Warszawie najlepsze w Domu Chlopasmile))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka