Dodaj do ulubionych

Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko

12.03.25, 20:44
Dziewczyny, czy Wy albo może Wasi rodzice byłyście w senatorum w którejś z tych miejscowości i mogłybyście polecić w kontekście czystości/jedzenia/zabiegów? Szukam czegoś dla mamy, prywatnie, ale ofert jest sporo i nie wiem od czego zacząć. Bardziej chodzi i spędzenie czasu i pobycie z ludźmi niż ostre działania terapeutyczne smile z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 12.03.25, 20:46
      Markoni, B-Z. tak słyszałam na rodzinnym obiedzie.
      • madziulec Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 12.03.25, 21:14
        Marconi jest bardzo starym obiektem. Nie ma tam nawet basenu. Rezczywiście jest w parku zdrojowym, ale... parking nie istnieje.
        Ja korzystam z Term - jest basen, do parku bliziutko, jedzenie pyszne.
        Polecam też prywatne wyjazdy do Wojskowego sanatorium - ilośc zabiegów bardzo duża i dobra opieka.
    • alpepe Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 12.03.25, 20:56
      Moi rodzice swego czasu się zakochali w Rymanowie, nawet kombinowali, jakby się tam przeprowadzić.
    • marta.graca Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 12.03.25, 21:13
      Moja teściowa jeździ do Słowackiego w Busku.
    • m78wt3c Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 12.03.25, 21:13
      smog !!!
    • turkusowozlota Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 12.03.25, 21:25
      Najlepszy w Busku jest Szpital Wojskowy Uzdrowiskowo Rehabilitacyjny. Pod względem rehabilitacji jest jednym z najlepszych w kraju. Na NFZ czeka się na miejsce 11 lat, natomiast prywatnie terminy są za 2-3 miesiące.
    • szare_kolory Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 12.03.25, 22:03
      Iwoniczi Rymanów są śliczne. W Iwoniczu jest szkoła gastronomiczna, w zasadzie w każdej knajpce jest dobre jedzenie. Częste wycieczki, np. do Bardejova, na Węgry. Blisko jest Krosno, Sanok. Jest co zwiedzać, a same uroda tych miasteczek bardzo uprzyjemnia spacery.
      • nuta15 Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 13.03.25, 07:51
        Ja też bardzo lubię Iwonicz i Rymanów, obie miejscowości mają swój niepowtarzalny urok. W Rymanowie byliśmy prywatnie na tygodniowym pobycie z zabiegami w Świerkowym Zdroju, przyjemny i zadbany ośrodek, wszystkie usługi na wysokim poziomie, bardzo polecam to miejsce. Koleżanka była z grupą przyjaciół w Iwoniczu na pobycie świąteczno -sylwestrowym także z zabiegami w sanatorium Górnik, nie mogła się nachwalić, wróciła bardzo zadowolona.
        • crea.tura Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 13.03.25, 11:09
          Popatrzyłam na tę ofertę, wydaje mi się że byłam w tym sanatorium jako dziecko smile możesz napisać jakie zabiegi miałaś?
          • nuta15 Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 13.03.25, 11:59
            O ile dobrze pamiętam, byliśmy tam w 2022 r. miałam pięć zabiegów z powtórzeniami, gimnastykę w basenie, masaż Medi Jet, laser, ultradźwięki i krioterapię na kolano. W pakiecie było chyba 18 rozłożonych na sześć dni.
      • sarah_black38 Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 13.03.25, 09:30
        szare_kolory napisała:

> Iwoniczi Rymanów są śliczne. W Iwoniczu jest szkoła gastronomiczna, w zasadzie
        > w każdej knajpce jest dobre jedzenie. Częste wycieczki, np. do Bardejova, na Wę
        > gry. Blisko jest Krosno, Sanok. Jest co zwiedzać, a same uroda tych miasteczek
        > bardzo uprzyjemnia spacery.

Niedługo wybieram się do Iwonicza Zdrój smile
    • m78wt3c Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 13.03.25, 08:59
      PiSowskie rejony.
    • kocynder Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 13.03.25, 09:13
      Ad rem nie doradzę, ale sanatorium, nie sEnatorium. To nie ma nic wspólnego z senatem.
      • abasia0 Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 13.03.25, 09:29
        Busko, termy bardzo fajne, wojskowego nie znam, lubię Włókniarza ale tylko w budynku A1 /, trochę ąę jest w Bristolu ale też można. Fantastyczna tężnia, ogromne parki do spacerów.
      • crea.tura Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 13.03.25, 09:46
        Matko, dziękuję!!! Co za babol mi się trafił, bardzo mnie to rozbawiłosmile
        • qwirkle Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 13.03.25, 13:03
          Byłam w Bristolu, bardzo mi sie podobalo, całokształt. Wspolgoscie chwalili sobie Słowackiego. Spotkani w parku państwo chwalili sobie pobyt w ramach NFZ, mieszkali w którejś z placówek NFZ nadzór blisko parku, w Marconiówce (?) mieli zabiegi już od 7,00 rano
    • m78wt3c Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 13.03.25, 11:36
      Uwaga !
      Alarm smogowy !!!
    • alina460 Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 13.03.25, 11:41
      Chyba: sanatorium 😀
    • tt-tka Re: Senatorium Rymanów/Iwonicz/Busko 13.03.25, 12:49
      Mama wiele lat jezdzila do Buska, ja tez tam bywam. I wlasnie bardziej wypoczynkowo niz leczniczo (choc zabiegi mama brala i byla z nich zadowolona). Rozrywkowo i towarzysko bardzo dobrze sie tam spedza czas w czasie festiwalu im. Krystyny Jamroz (czerwiec-lipiec), tylko rezerwowac miejsca trzeba sporo wczesniej. Obie korzystalysmy z prywatnych kwater, mniej krepujace, a na zabiegi, do parku czy lokalu to tam i tak wszedzie niedaleko. Jedzenie w restauracjach czy prywatnych jadlodajniach smaczne i czysto, szczegolnie polecam regionalne przysmaki i oczywiscie buskowianke - pic, ile fabryka dala ! Oraz chlebek u mnichow, lacznie z pokazem pieczenia i opowiesciami smile

PS obowiazkowo w Busku nalezy poglaskac Leszka po mieszku !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka